בית פורומים עצור כאן חושבים

בלי קנטור - למה נחמן אנשין ואליאור חן (למשל) הם ברסלב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/1/2010 11:27 לינק ישיר 
בלי קנטור - למה נחמן אנשין ואליאור חן (למשל) הם ברסלב

אין רצוני וכוונתי לקנטר חלילה וחס אך משום מה רואין שכל מיני משוגעים פסיכופטים ורוצחים מוצאין להם קן ומחסה בתנועה - זרם הלזה המכונה בשם "ברסלב" על כל כתותיה ופלגיה. ושלא יובן בלתי נכון: יש לי רגש מאד עמוק לרבי נחמן ורבי נתן ולעובדי ה' האמיתיים שבחסידות הזו, אך לדאבון לב נראה ובשנים האחרונות התנועה הזו נהפכת יותר ויותר לקן צרעות בו יכול כל אחד ואחד לעשות ככל העולה על רוחו ועדיין להקרא בשם "חסיד", "צדיק", או אפילו "מנהיג".

אולי הסיבה היא העדר מנהיג מרכזי מה שאין כן בחסידויות או קהילות אחרות? אולי הסיבה היא המסרים החזקים של ברסלב כמו "אין יאוש" וכדומה הנותנים מקום ותקווה גם לאנשים משולי החיים - שבהחלט גם להם מגיע מקומם ומעמדם בדרך כבוד ויחס חם, אך תוך כדי שמירת גבולות ומעמדות, וללמדם שעליהם לידע לשמוע ולציית לגדולים ומנוסים ויראים מהם. וכמובן לא להם להיות המנהיגים ונותני הטון.

מי שיסע למשל לאומן בראש השנה (כמוני שהייתי בשנה האחרונה), יזדעזע בראותו כי בעלי תשובה וכדומה (שחלקם מכונים כן רק בשם המושאל ואולי הם אותם בעלי עבירה רק ההבדל שכעת יש כיפה [לבנה] לראשם) הם נותני הטון, הן ברחובות, הן בציון של רבי נחמן, ובכל קרן זוית. טראנסים בכל פינה, סמים, ועוד דברים שהשתיקה יפה להם. כמה חסידי ברסלב אמרו לי שהם שוקלים אם לבוא לאומן שנה הבאה אם לאו. לא יכולתי להאמין כי ידוע שבברסלב זה מהיסודות של החסידות, ואעפי"כ אמרו כן. ומשנה לשנה המצב נהיה יותר גרוע.

או למשל אלו הנ-נח שמי שלא מאמין ב"פיתקא" הוא מועמד לסקילה מבחינתם.. ופגום (אם לא כופר) באמונתו.

או כת א"ז עם העתיקא סתימאה שלהם ואמונתם שאברם זגדון הוא המשיח. ומלבדו יש בברסלב עוד עשרות אם לא יותר "משיחים", וגם יש כבר עוד כמה שקבלו פיתקא.

או למשל מקרה ששמעתי עליו, דוגמא אחת מני רבות, א' שרבנים אמרו שצריך לקחת תרופה מסוימת שאכמ"ל, (אולי בכל אופן אכתוב כי זה גם קשור למקרה הספציפי של נחמן דנן. "אמצעי מניעה") אך הנ"ל סירב\ה בתוקף עצום, כי "רשב"י ורבי נחמן הם הרבנים שלי, והם לא מרשים, וכל האחרים הם שקר כי אין להם את הדעת של רבינו"! כמובן שגם מי שנקרא ברסלב אך יאמר היפך רצון אנשים כדוגמת הנ"ל, נהפך אצלו אוטומטית כאחד ש"אין לו את הדעת של רבינו", ולפעמים אף ל"שונא" "מתנגד" או עד כדי "רודף" שמצוה להורגו.. כי הדעת של רבינו זה מה שאני מחליט כפי שהבנתי מקריאתי (בגירסא וללא הבנה, כי איך יוכל אחד שלא יודע ביהדות כלום להבין ענייני קבלה?) את ליקוטי מוהרן, למרות שאני עדיין אפילו לא יודע שצריך ליטול ידים בבוקר ולומר מודה אני, ושבשבת לא מניחים תפילין.

שוב: ידעתי גם ידעתי שהרוב הדומם של ברסלב המקורית הם אנשים מיושבים, יראי שמים, מבקשי ה' באמת. אך משום מה נראה שיש שם יותר מדי סלחנות וסובלנות גם כלפי אלמנטים מאד שליליים, הכל קביל וסביל ובלבד שיהיה ביניהם את המכנה המשותף של אמונה ברבי נחמן מברסלב כצדיק הדור, ומכנה משותף זה מדחיק הצידה וגורם להתעלמות מבעיות מאד רציניות הפורצות לפתע, כדוגמת נחמן דנן.

אולי הם מפחדים מאלימות מצד אלו שיעירו להם? כאשר להרבה מה"מוערים" יש עבר צבאי או עברייני עשיר. שמא זו הסיבה?

יש בברסלב הרבה שצר להם על מצב זה, יתכן גם שמצבה של ברסלב כחסידות נרדפת ומושפלת אפילו מאת חסידויות אחרות במשך הרבה שנים, הביא אותם למצב של חולשה והסכמה בלית ברירה עם כל מיני תופעות שגם הם בעצמם רואים כשליליות, כי המונח של להיות "נרדף" ו"מעביר על מדותיו" כבר כל כך חזק אצלם אפילו כשהדברים הבלתי נסבלים נעשים אצלם בתוככי המחנה פנימה. למרות שרבי נחמן בעצמו קורא לזה "ענווה פסולה" דוגמת ענוותנותו של רבי זכריה בן אבקולס שהחריבה את מקדשנו ושרפה את היכלנו. ובברסלב מדברים הרבה על עזות דקדושה. ובכלל אלו יסודות של היהדות עוד לפני שברסלב באה לעולם - נקודה שגם צ"ע בברסלב בה יש כאלו המאמינים (בתום לב ובחושבם שזה רצון ה') כי צריך לשמור וללמוד שו"ע (למשל) כי הרבי ציווה. ומה אם לא היה מצווה? אז אין צורך? אך זה כבר נושא לדיון אחר.

המצב כבר נמצא מחוץ לכלל שליטה. "הזמיר", "העורב", הרב ההוא, המשפיע ההוא, ולעתים כל אחד יותר עקום מהשני עד שאתה כבר לא יודע איפה זה ייגמר. המסומם של אתמול הופך בן לילה לרב ומורה דרך לאלפי איש ו"שלא תעיז לדבר עליו, הוא עושה כל יום חמש שעות התבודדות! אם אתה מדבר עליו אתה עמלק"! או הרוקיסט מתל אביב נהפך לזמר החסידות המועדף, ושר את שיריו בשינוי מלים בלבד אך המקצבים והתנועות נשארו כשהיו או אולי אפילו "שופרו".

האמת שאין ספציפית אל מי לדבר, למי לפנות, או אפילו את מי להאשים, כי יש כל כך הרבה פלגים, כתות, וזרמים, בתוך ברסלב, יש גם כאלו המנגדים בתוקף לכניסת "בעלי תשובה" למחנם, כדוגמת הפלג של הרב מרמולשטיין, ועוד, אבל השאלה זועקת - הקשר של ברסלב לכל מיני סיפורים הזויים ונוראים לאחרונה, כבר מתחיל לעבור את גבול הטעם הטוב, ובגדול.

וכפי שאנו רואים כעת זה לא קשור דווקא לבעלי תשובה, הסלחנות היא לכל אחד יהיה מי שיהיה ובלבד שהוא "מקושר לרבינו"

שוב: לא קוראים לי הרב יורם כהן, אני לא מיתכוון לפגוע באף אחד, ויש בי אהדה גדולה לteachings של ברסלב בכללות, אך יש ליתן על הנכתב לעיל את הדעת, ומהר. ואדרבה, דברים אלו היה מתאים שיכתבו על ידי חסיד ברסלב, אם חשוב לו העתיד של מה שהוא מייצג. ואין שום עניין לשמור את הכביסה המלוכלכת בפנים, כי היא כבר מזמן בחוץ, ומפורסמת בכל העולם.

מה הפתרון, אם ישנו?

אגב, יתכן שגם תנועת חבד הולכת ומתפתחת לכיוון הזה, אם כי בצעדים איטיים יותר מברסלב הנמצאת ללא מנהיג חי בגוף כבר כ200 שנה

אשמח לדיון פורה ומחכים ללא התנצחויות קטנוניות, דיון שיתן תשובות לי עצמי, ואולי גם לאחרים, והלוואי שיצא מזה תועלת ולא להיפך חס ושלום.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2010 11:41 לינק ישיר 

מצטער שלא קראתי את כל דבריך ( אני סובל מהיפראקטיביות זמנית ) אבל הרעיון הובן. כבודו שרוי בבעסה בגלל הפסיכים הנספחים לחסידות ברסלב. רואה בזה הפסד ועגמת נפש לאמת שמתכסה בשקר. כבודו גם מאד מתנחרד ( לשון שפן ) מאימת האדמו"ר רבי נחמן מברסלב וחסידתו הקדושה, ומחוייב בחרדת קדש וחשבון גאוס שלא להיכנס ראש בראש עם הבר מנן דנן.

הכי קל לטעון כפסיכולוג בשקל שעצם הצבעתך על התופעה וזיקת החברים אל הקבוצה, היא ביטוי חיצוני אל חשדך הפנימי כי מנהיג הכת הברסלבית עצמו הינו חשוד בפסיכופתיה. אבל כיון שאינני פסיכולוג בשקל  אלא בשקל וחצי, לא אומר זאת.

מה שכן אומר, שכבר לא שווה לצאת לאומן, יען כבר הרוסים והרוסיות רואים את ההשתטחות ההמונית על קברו של הנ"ל כדבר המובן מאליו, וכשהשוק מוצף בביקוש אין בעיה לגויים ולנבלות  להעלות את המחירים.

או במילים פשוטות אם תחפוץ ידיד : עם בהמות תדבר בכסף. יש 400 עולמות של כיסופין לעשיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2010 12:48 לינק ישיר 

אישציפור, קראתי את כל דבריך. תמיד יש הבדל בין דתיים מלידה לחוזרים בתשובה ביחס לכתבי הקודש, וכן בין ברסלברים מלידה לברסלברים חדשים ביחס לכתבי ר' נחמן. חסידי ברסלב מבטן יודעים להתמודד עם החלק היותר אקסצנטרי שבמורשת שלהם, ומשיקולים אבולוציונים טהורים חייבת להיות איזושהי רמה של נורמליות אצל הגרעין המקורי. חוזרים בתשובה הם סיפור אחר. אין צורך לכתוב על נטייה של חבת"שים לקיצוניות ולעתים תמהוניות. אבל יש משהו מיוחד אצל ברסלב, ושמתי לב לתופעה המוזרה אצל חבריי בישיבות שונות שנתפסו לחסידות הזאת.

רבי נחמן כותב כל כך הרבה על דיכאון עמוק שבולע את כל האישיות, עד שזהו המקפצה לכל תורתו ולעבודת השם. כולנו מרגישים רגעי דיכאון במהלך היום או השבוע, אבל  כדי להתחבר באמת לרבי נחמן - כמו שהלומד הרציני מרגיש מחוייב - צריך להרחיב את הרגעים הללו עד שיהיה להם שלטן ביום ובלילה, ולהעמיק אותם עד שהדיכאון יהיה כל כך כואב שהוא פשוט רועץ לחלוטין את האופי הנורמלי האנושי של הלומד. כבר ראיתי כמה וכמה אנשים נורמטיבים קובעים סדר לימוד בליקוטי מוהר"ן וכיו"ב ותוך מספר שבועות חל השוני, מהלכים באמצע היום בייסורי נפש קשים כאילו עולמם חרב או עומד ליחרב (אף אם אלו בחורים צעירים ללא שום עול או דאגה מעבר לישיבה), דיבורים בלתי פוסקים על שמחה בזמן שברור שזה הדבר הכי רחוק ממצבם הנפשי, תפילה בהיסטריה כאילו מבקשים הצלה מגדודי רומי שמחוץ לעיר, וכו' וכו'.

מקובל לחשוב שתורתו של רבי נחמן מוציאה מעצבות לשמחה ולכן היא מושכת אנשים דיכאוניים, אבל כאשר מדובר במישהו סמי-נורמלי ההיפך הוא הנכון. היא דווקא מושכת את הלומד מטה מטה לדיכאון טוטאלי, וחסל כל אפשרות שיעשה משהו פרודוקטיבי עם עצמו. וכאשר מישהו חי ככה יום יום שעה שעה, כבר אין שום קושיא מדוע פלוני נשתטה, הקצין, אלים, וכו'. אופי מרוצץ הוא כחומר ביד היוצר ונוח להתעוות.

תוקן על ידי מקסוול ב- 03/01/2010 12:50:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2010 13:13 לינק ישיר 

http://woland.ph.biu.ac.il/uploaded/382.pdf

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2010 13:14 לינק ישיר 

צודק מקסוול בחלוקה שעשה בין ברסלבים מלידה או שעברו תהליך 'גיור' מבוקר, לבין מי שהגיעו כתוצאה 'מכיסופין' גרידא.
חלק מהטענות שמעלה אישאפור נשמעות מפי רבני ברסלב המקוריים, וביתר תקיפות וכאב.

לדעתי א"א לקשור בין מעשה אלים כזה או אחר, לבין תורת רבי נחמן.
אדם הנמנה על אחת מהקבוצות היותר עליזות בברסלב, אם היה מתנתק ממנה [ולא חובר לאנשים מן היישוב] רוב
הסיכויים שמצבו עוד היה נגרע, בטח בכל מה שקשור לאלימות ויחסים בין אישיים.

דברי הנ"ל יוצאים מתוך הנחה ברורה: אדם החובר לקבוצות 'ברסלביות' שונות,הבעיה שלו התחילה הרבה לפני.
ובמילים אחרות: העובדה שהוא נמצא בקבוצה כזו, היא הבעיה הקטנה שלו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2010 14:29 לינק ישיר 

האם ההבדל בין ברסלבים חדשים לאלו שהם מלידה הוא טכני או עקרוני?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2010 16:03 לינק ישיר 

לגבי הלינק שהביא שהביא בע"ב.

הנה מה שכתב רבי נחמן מברסלב על התשובה:

"רבי נחמן מברסלב סובר שהתשובה צריכה להיות תמידית, במעין מהלך רקורסיבי, מכיוון שאין אפשרות לעשות תשובה בטהרת לב מבלי שמעורבים בה מניעים אישיים כלשהם, ולכן לאחר שהאדם עשה תשובה פעם אחת, הוא צריך לעשות תשובה על תשובתו הראשונה שהייתה פגומה בכוונה, וחוזר חלילה בכל פעם תשובה על התשובה הקודמת. הוא גם סובר שאף אם האדם מגיע לתיקון הכוונה לגמרי, עדיין הוא צריך לעשות תשובה על תשובתו, מכיוון שבתשובתו הראשונה, תודעתו הייתה במקום נמוך מכפי שהיא נמצאת עכשו, והתשובה הייתה תלויה בתודעה, ולכן והוא צריך לעשות תשובה על שהגשים את רוממות האלוהות בתשובתו הראשונה ביחס למצבו הנוכחי"

הנה מה שכתב ניטשה: 

"הגיבורים האמיתיים אינם המתחרטים והמתייסרים, אלא "הפושעים שעמם דוסטוייבסקי חי בבית הכלא... כל כולם טבעים איתנים", שלא חזרו בתשובה, "העולים בערכם" על מי שנשבר ('הרצון לעוצמה', עמ' 233 "

עם הבדל ענק בהשקפות עולם  לגבי אורח החיים היום יומי,הפרקטי,הממשי (גם אם יש קווי דמיון חיצוניים)נדמה לי שלהציג את ניטשה כברסלבי זה מופרך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2010 16:09 לינק ישיר 

גברת צאינה וראינה  ( כלומר, כבוד הרב צאינה וראינה ),

ניטשה היה איש טמא מקדושתו , עד שזוו חרפה אינטלקטואלית להשוותו אל מר נחמן מברסלב .
ואלמלא היה נולד לבני עמלק, הרי שכיום היה שוחט אלילים ובנפשות בודק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2010 20:13 לינק ישיר 

אני לא יודע לגבי אנשין וחן, אבל בברסלב גם ברסלבים רגילים ואפילו רבנים (אולי לא כולם) מסתכלים על צדיקים אחרים שאינם
ר' נחמן כאל 'מפורסמים של שקר'. וכמו שציינת המכנה המשותף שמאחד בינם זה האמונה בצדיק. אז מה אפשר לעשות כשכולם שקרנים חוץ מר' נחמן. שאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2010 00:00 לינק ישיר 

לא הבנתי כל כך, מה אתה רוצה להוציא מכל זה?
במשמתו של ר' נחמן ישנם בעיות תיאולוגיות כאלו ואחרות, ואולי סימנים של שגעון גדלות, אבל לא נראה לי שהכתבים הללו אמורים להוביל לאלימות, אין זה אלא מקרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2010 07:36 לינק ישיר 

אפשרי
ראה מאמרו של שנרב שציינתי אליו לעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2010 09:31 לינק ישיר 

לבע"ב

כדי לבדוק אם תורת ברסלב מובילה לאלימות צריך לבדוק את השפויים ולא את המשוגעים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2010 17:13 לינק ישיר 

מסקוול

לפחות הייתי מביא ציטוט אחד או שניים, מתורותו הדכאנית של ר' נחמן, למען נדע גם אנו, מה ללמוד בשעות ה'אובר שמחה' הרבים שלנו.

אני יכול להעיד רק על עצמי, כשאני מעיין בתורתו של ר' נחמן, לא רק שאינני נופל לדיכאון, אלא קם אני בכוחות מחודשים.

אגב הפסיכופט אליאור חן, כבר מזמן עשה הסבה מ'ברסלב' ל'קבלה מעשית'.

מעל הכול: בגלל שוטים שקלקלו וכ' ואין מביאין ראיה מן השוטים וכ'.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בלי קנטור - למה נחמן אנשין ואליאור חן (למשל) הם ברסלב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext