בית פורומים עצור כאן חושבים

התורה כמשל,וההלכה למעשה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/3/2010 05:33 לינק ישיר 
התורה כמשל,וההלכה למעשה?

מה להלכה ולתורה "כמשל"?
האם הנבואה מחנכת להלכות?,מדוע אני שואל,כאשר משה אבי כל הנביאים,חזה בהארותיו החזיונים מלחמות כנגד העולם,
האם הוא חזה זאת להלכה,או שרק לשכל האלוקי,כלומר לדמות את מצב המלחמה בנפשו הוא,כלומר אך ללא הלכה למעשה
כלומר,אין באמת משה יוצא למלחמה,כאם רק בנפשו שלו עם העם,והנה משה כתב ספרו.(כל עלה על שעיפיי הלילה)
והנה היום העם הטועה לא יודע מהו נביא ומהי נבואה כלל,ואפילו לא תוהה על קנקנו של מתנבא,מה זה,מה כתוב במקרא?
מה באה ללמד אותנו תורה?
והנה היום תש מושג הנבואה בקרב העם ,ואין עימם נביא המבשר בשערי העם.
האדם הפשוט,אשר פותח מקרא,מתבלבל מאופן התארוים הכתובים במקרא ותוהה עם האדם המתנבא הינו מוסרי כלל?
המבין יבין מה בין חזיון נבואי,ומה בין מציאות הלכתית?
כלומר הנה היום האדם החושב אינו רואה בהלכה הנבואית,הלכה למעשה,כאם חזיונית ע"פ הממצאים הנוכחים במציאות,והוא למעשה מספר סיפור אלוקי,אודות המציאות בחזיונותיו.
מבלי לפתוח ספר פן התבלבל ממתן התאורים המתוארים במקרא,אני יוצא מנקודת הנחה,שהנבואה כלל לא עיקרה בהלכה הקיימת היום במשנתם,של ההוגים החכמים.
כלומר האיסורים והחיובים אשר כתובים בהלכה,כלומר מה באמת בין נבואה להלכה?
האם האדם המתנבא יכול להשפיע על המצב הקיים בעולם,כלומר האם הוא יכול לכתוב ספר,על חזיונותיו שלו,כנגד המצב הקיים?
ומה זה יעזור?עוד ספר חזיונות על מדף הספרים?מה באמת באה ללמד אותנו התורה,ומה הקשר שלה עם עולם ההלכה?

זאת אני שואל כנבוך.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2010 12:43 לינק ישיר 

ידידי,

לא הבנתי את כל דבריך, אך אני מקוה שאת עיקרם הבנתי נכון, וזו תשובתי.
ההלכה היא החלק  בתורה שהולך עם האדם ועם העם בכל מקום אליו יפנה. ממילא כשעם ישראל היה מפוזר בין העמים ההלכה הלכה עמו למקומות שרלוונטיים לגביו, שמלחמות מאבקים בין לאומיים וכד' אינם חלק מזה .
כשהיתה נבואה גם היא היתה חלק אינטגרלי מהמציאות , וממילא היתה לה גם השפעה משמעותית על שומעיה, בימים היותר טובים גם המלכות היתה נשמעת לנביא אמת ומצרפת את דבריו למכלול השיקולים שלה.
ממילא ספר חזיונות לפחות בזמן הזה הוא חסר משמעות (אולי למעט מקרים מיוחדים ממש עד כדי כך שקשה לי להעלות אותם על דעתי), ומראה על ניתוק של הנביא מהמציאות וכנראה גם על אמיתת (או יותר מדויק לומר כנראה על אי אמיתת) נבואתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2010 16:02 לינק ישיר 

טוב אינני יודע,למה אתה מצפה מהמציאות הנוכחית,למלכות?
איזו מלכות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2010 16:04 לינק ישיר 

מלכות , הכוונה לרשות ששולטת בשטח. במצב של ימינו הכוונה למדינת ישראל ו/או למדינות האחרות בהן חיים יהודים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2010 16:07 לינק ישיר 

איזו רשות שולטת על היהודים בשטח?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2010 16:42 לינק ישיר 

כתבתי , מי שגר בארץ ישראל זו מדינת ישראל , מי שגר בארץ אחרת כפי המדינה בה הוא חי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2010 17:04 לינק ישיר 

טוב...
אז אתה מסכים איתי היום שהתורה היא כמשל?
כלומר אין בעל חלומות יכול לבוא ולהביע את דעתו החזיוניים,כי מה בהם?
למעשה את תפקיד הנביא היום מחליף האינטלקטואל,והנה המדינה דוגלת בפוליטיקאים ואינטלקטואלים.
כלומר אם ישנם בעלי חלומות,הם מחוייבים מפאת המציאות הנוכחית להיות מבינים במציאות ודוברי שפה.
והנה הבט אל הכנסת בישראל,הלא הם דוברי שפה מרביתם יהודים ואינטלקטואלים,ובל נשכח גם פוליטיקאים.
כלומר הדת של היום כפי שאתה טוען היא הכנסת הרשות המחוקקת היא הקובעת את מצבה של היהדות הנוכחית.
האינך מעורב בבחירות לכנסת ישראל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2010 12:49 לינק ישיר 

איש ציפור,איכה?,מה השארת אותי לבד עם האשכול הזה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > התורה כמשל,וההלכה למעשה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext