ב"ה פסח שני תש"ע
לכבוד הרב מיימוני, חברי הנהלת הפורום עצכ"ח כאו"א בשהט"י
אנוכי הצעיר עוקב זה זמן רב אחרי פעילותו של הפורום, ומכל גלישותיי ושיטוטיי אני נוכח לדעת שהפורום 'עצכח'
הינו מהפעילים והפוריים ביותר באיכותו ובכמותו, הדבר נובע מרבגוניותם הכישרונית של של חבר הכותבים אשר חננם ה'
מאוצרו הטוב יש מהם בעלי ידע בלתי נלאה, יש ביניהם בעלי יכולת
כתיבה ברורה ודבריהם מחוורים כשמלה, ויש ביניהם בעלי דעה אנשי הגות החותרים לאמת.
כך שמתוך כל בעלי הניקים מתבארים ומתבהרים ומתחדשים המון סוגיות וסאגות מן החדש ומן הישן מן הגורן ומן היקב .
וכעת לתורף דברי ויתכן שכבר קדמוני רבים וטובים.
ברצוני להציע להפוך את הפורום למקור ידע אמין, שימושי ויעיל לכל מבקש דעת, פורום שיהווה מקור וכלי בלתי נדלה של הגות
דעות וחידושים מבוקרים ואחראיים.
רילקס – אין בכוונתי להציע שכל אשכול יהפוך להיות דוקטורט או עבודת מחקר, אבל עדיין בידי להציע כמה אמצעים להגיע
לשאיפה הנ"ל וכדלהלן:
1.כתיבה בפורום אך ורק למורשים. המטרה- לסנן כל מיני כותבים חובבנים,ציניקנים,בוערים בעם,חסרי יכולת כתיבה והבעה.
2.כל אשכול מתפתח כגון לאחר 25 תגובות יעבור ההגה ועריכה של אחד מחכמי ועורכי הפורום.
המטרה- שיהיה האשכול קריא מובן כדי שיהיה שימושי ידידותי ויעיל לקורא. ובכן לסנן כל מיני תגובות ביניים מיותרות
או מסיטות את הנושא המכבידים מאד על הקורא שמתעניין בנושא האשכול ונסחף בע"כ למחוזות זרים או לקריאות ביניים
שלכל היותר היו רלוונטיים תוך כדי התגובה המיידית אך מאבדים את חיוניותם וטעמם בעיני הקורא האורח שזקוק
לרציפות הקריאה.
3. כאשר לדעת המנהלים יגיע אשכול לרוויה מסיומת מצד המגיבים ואיכות התוכן, יעבור האשכול ההגה ועריכה לשונית
וגרפית ואולי אף יהפוך להיות אשכול סגור, כותב שבכ"ז יראה לנכון להוסיף דברים יצטרך לקבל אישור ואלה יהיו הערות
מקורות או קישורים נלווים ( כמו בוויקיפדיה )
ואז להפוך את האשכול לגליון חודשי 'גליון עצכ"ח'
היות שבכדי לעמוד בכל המשימות הנ"ל דרושים כח ומח אדם ומשאבים גדולים, אני מציע לדרוש תשלום סביר כדמי
חברות בפורום הן לכותבים והן לצופים, דהיינו הקריאה באשכולות הסגורים יהיו אפשריים רק לבעלי קוד אישי כמו"כ
כמו"כ יוכלו המנויים בלבד להוריד את גליון עצכ"ח מידי חודש ע"י הקוד שבידם.
מתוך תקווה שרבים הם שוחרי הדעת מי ייתן ונוכל לממן את העורכים שיהיה סיפק בידם לעמוד על משמרת התרבות
והדעת. תקוותי איתנה שתיקחו את הדברים לתשומת לבכם.
[
נכתב בהערכה מ הלב_שלי