| נשלח ב-3/5/2010 20:43 |
|
| |
משה הירש - מה דעתכם?
בעקבות התיחסותם של ניקי הפורום השכן למותו של הירש.
סקרנותי רבה לדעת מה תגובת ודעת חכמי עצכ"ח.
כוונתי איננה למשנתו ודעותיו
אלא לברר מה אמורה להיות התגובה הנכונה למותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2010 21:34 |
|
| |
אינני מבין מה יש להתייחס לאדם שלא באמת הזיק אלא לעצמו אלא שימש כקוריוז בעלמא. וכי למותו של כל אדם אנו מתייחסים??? בסופו של דבר אבדה גדולה בפועלו אין. ורק עלינו לקוות כי שב בסוף ימיו "לבל ידח ממנו נדח". ט"ס
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2010 10:26 |
|
| |
כאחד שמכיר את נטורי קרתא מבפנים, חורה לי מאוד מאוד, על הבורות הנוראה של התקשורת שאינה מעוניינת אלא בכתבות צבעוניות ורייטינג, ואינה בודקת כלל את המציאות לאשורה.
משה הירש מוקצה שנים מהקהילה של נטורי קרתא [עקב היותו בן משפחה הוא קשור לקהילה, אבל בלי שום מעמד או הסכמה של מישהו למעשיו]. התייחסו אליו כמסכן [זה הביטוי הכי עדין ומכובד שאני יכול לכתוב], ואף אחד לא ראה במעשיו איזה קנאות יהודית כל שהיא.
גם כל אלה שנסעו לאיראן וכו', הם קבוצה של יחידים ספורים, שנטורי קרתא רק מתביישת בהם, וסולדת מהם.
נטורי קרתא מונה מאות משפחות יקרות עם תלמודי תורה ישיבות וכו', רובם ככולם אנשים עדיני נפש ת"ח ויר"ש, שממשיכים מסורת אבותיהם להיבדל מהמדינה שקמה על חוקי העכו"ם ותרבות האומות. היות שהם מחונכים לקנאות חלקם מפגינים בעוז על פגיעות בקדשי ישראל. אבל מכאן ועד לעראפאת ואחמדיניגד הדרך סותרת ונוגדת לכל יראי השם וכ"ש לשומרי העיר.
הייתי רוצה לזעוק זעקה גדולה זו בכל אמצעי התקשורת הבורה והמושחתת!!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2010 11:00 |
|
| |
אתה מרגיע את הציבור בנוגע למשה הירש, ואילו אתה בעצמך רותח על התקשורת המושחתת. הצד השוה שביניהם הוא ששניהם מבקשים להרגיז, האחד מזיק פחות ואילו השני מזיק יותר. הטענות באמת אינם על משה הירש עצמו, אלא על אנשי נטורי קרתא שהתנגדותם הקיצונית הולידה את המפלצת הזו (מהבחינה הרעיונית), וכן את שאר פרצי הקיצוניות שלא מקובלים על רוב הקהילה עצמה (כגון תקיפת אוטובוסי אגד הנוסעים לכותל בביצים מקולקלות).
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2010 11:32 |
|
| |
| משכילון כתב: |  | כאחד שמכיר את נטורי קרתא מבפנים,
,!! |
|
צדיק: גם אני מכיר אותם מבפנים (בצעירותי למדתי בירושלים,)
דבר אחד יש לומר, אין להם רב או גודל הדור שהם סומכים עליו, במילא הם כמו הרפורמים, כל התורה שלהם היא מהבטן,
ובדרך כלל בטן של צעירים, כל כמה שנים מתפרק החבילה לכמה חלקים, יש שם עשרות תורות והשקפות, כל אחד יש לו תורה לעצמו, "בן קם באביו" "בת באביה" "אח קם באחיו וגיסו"
כך נראה צאן בלי רועה, בקיצער בדיוק כמו רפורמים,
אתה רוצה שאני המשיך ????
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2010 11:37 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | כאחד שמכיר את נטורי קרתא מבפנים,
,!!
צדיק: גם אני מכיר אותם מבפנים (בצעירותי למדתי בירושלים,)
דבר אחד יש לומר, אין להם רב או גודל הדור שהם סומכים עליו, במילא הם כמו הרפורמים, כל התורה שלהם היא מהבטן,
ובדרך כלל בטן של צעירים, כל כמה שנים מתפרק החבילה לכמה חלקים, יש שם עשרות תורות והשקפות, כל אחד יש לו תורה לעצמו, "בן קם באביו" "בת באביה" "אח קם באחיו וגיסו"
כך נראה צאן בלי רועה, בקיצער בדיוק כמו רפורמים,
אתה רוצה שאני המשיך ???? |
|
אתה כנראה מדבר ממתפללי בית כנסת שם התפלל משה הירש. אבל אל תתעלם מכך שנטורי קרתא המקורית (ולא כל הרוצה ליטול את השם נוטל) כוללים שליש מאנשי היישוב הישן.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2010 11:58 |
|
| |
| שבח_גרונם כתב: |  |
אתה כנראה מדבר ממתפללי בית כנסת שם התפלל משה הירש. אבל אל תתעלם מכך שנטורי קרתא המקורית (ולא כל הרוצה ליטול את השם נוטל) כוללים שליש מאנשי היישוב הישן.
|
|
לא נכון בכלל,
יש שלוש משפחות ראשי אב,
1,משפחתו של אהרן קצנלבוגן, הבן חיים ובניו מפולגים, הגיס משה הירש ובניו והחתן שלו, וכמובן החתן אפשטיין,
2, פרידמן בניו וחתניו קרועים לגמרי בניהם,
3, רוטמן,
השאר הם חתנים אחד אצל השני, בכלל הם משודכים בניהם כי אף אחד לא רוצה להתחתן איתם,
השליש אנשי יישוב הישן שייך להעדה החרדית, נא לא לערבב ביניהם, להם יש רבנים וגדולים והשקפה שלהם,
מה שאין כן נטורי קרתא אין להם רב וסמכות תורני מאף תלמיד חכם, ואין שם אחד שיצא משם תלמיד חכם או רב,
אולי ר' משה נחום פרידמן, שאני מאוד מחבב והוא באמת יהודי תלמיד חכם, ואין לי מושג מה הוא מחפש שם, כנראה בגלל משפחתו,
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2010 12:14 |
|
| |
מקסמן, כבר בתגובתי הקודמת ביקשתי להזכיר לך שנטורי קרתא הוא מפלגה כללית מאנשי היישוב הישן, ולא כמה משפחות הזויות שנטלו את השם לעצמם. נטורי קרתא היו חלק מאגודת ישראל ופרשו ממנה, והם שולטים על הגוף הנקרא "העדה החרדית". נטורי קרתא דוגלת בשיטת ההתבדלות והבהירות הרעיונית. על שיטה זו נמנים כשליש ויותר מאנשי היישוב הישן. החלקים האחרים קשורים לאגודת ישראל או לאלה שתעו אחר הרב קוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2010 12:23 |
|
| |
מה זו בהירות רעיונית?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2010 12:25 |
|
| |
אני גם לא יודע... אבל מונח זה חוזר הרבה בדרשות ובמסות המנוהלות מעת לעת, ואמור להגדיר ציבור זה והשקפתו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2010 12:30 |
|
| |
| שבח_גרונם כתב: |  | מקסמן, כבר בתגובתי הקודמת ביקשתי להזכיר לך שנטורי קרתא הוא מפלגה כללית מאנשי היישוב הישן, ולא כמה משפחות הזויות שנטלו את השם לעצמם.
נטורי קרתא היו חלק מאגודת ישראל ופרשו ממנה, והם שולטים על הגוף הנקרא "העדה החרדית".
נטורי קרתא דוגלת בשיטת ההתבדלות והבהירות הרעיונית. על שיטה זו נמנים כשליש ויותר מאנשי היישוב הישן.
החלקים האחרים קשורים לאגודת ישראל או לאלה שתעו אחר הרב קוק. |
|
אני לא מבין אותך, הרי הרב שך לא דגל בזה ??? כל חרדי דוגל בזה ?? קהילות נפרדות זה ההשקפה החרדית לכל סוגיה,
חוץ מהרב קוק כמובן,
העדה החרדית מקבלת (בבית דין שלהם) את הכלל של "דינה דמלכותה דינה" ויש להם מערכת כשרות ענק שבלי קשרים עם הציונים לא היה לו קיום בכלל (תשאל את הרב לאו מי מהם חביריו שם) הם (הכשרות) משלמים מיסים כמו כולם, רושמת רשום נישואין ציוני, מותר לקחת כספים ממשרד הדתות, העדה נגד אלימות מכל סוג שהיא, וכו' וכו'
בקיצער הם לא נטורי קרתא בשום מובן והשקפה,
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2010 12:39 |
|
| |
הרב שך אינו דוגמה טובה כי היה ליצן ממדרגה ראשונה, שרק לפני כל מהלך רפורמי שלו הוא שילם מס שפתיים לשיטת ההתבדלות, והוא עשה זאת בצורה שלא הייתה מביישת שחקן-על, עם כל הפאתוס.
חוגים כבעלז וכדו' לא דגלו בהתבדלות כשיטה סדורה, אם כי אף הם מתבדלים.
גור וגרורותיה מתעבים את שיטת ההתבדלות, בפרט הגורים התל-אביביים.
אגודת ישראל גם היא בשיטת ההתבדלות, ועל זה באה ה"בהירות" מצד העדה החרדית, המנסה להבהיר למה רק דרכם היא ה"התבדלות", ושל אגודת ישראל איננה כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2010 12:46 |
|
| |
מה שאני מבין בינתיים הוא שבהירות = חשיבה ילדותית.
שבח אני לא מחסידיו של הרב שך אבל הסגנון לא מתאים.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2010 12:48 |
|
| |
שבח:
אני מרגיש שאנחנו סובבים סביב עצמונו,
החזו"א לא קיבל את "דינה דמלכותה דינה" יוצא שהעדה יותר פשרניים בעניין,
העדה החרדית היא גם ליצנית, (ואמרתי לך כבר שתשאל את הרב לאו,) היא אפשר לנהל מערכת כשרות כזה ענק בלי הציונים, והבן
לענינינו, נטורי קרתא היא כמה משפחות ותו לא, נטורי קרתא פירושו לא לקחת שום כסף (אפי' מענק לידה,) אסור שום דיבור עם הציונים, אפי' פגישה עם המשטרה לצורך רשיון להפגנה,
מה שאין כן העדה החרדית לא תעשה הפגנה בלי רשיון מי הציונים,
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2010 12:51 |
|
| |
בעל:
יוסי שריד אמר פעם שאין מרכז או ימין או שמאל,
זה הפירוש של בהירות,
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2010 12:55 |
|
| |
לא התכוונתי לגנאי, פשוט הוא השתמש בכשרונות אלה לקידום מהלכיו. אני מעריך כשרונות כאלה לא פחות מכשרונות אחרים.
מקסמן, שכחתי מקודם להגיב על יתר תגובתך. אין מניעה מצד ההתבדלות להזדקק לקשרים ולשירותים הציוניים. כמו שאסיר בבית הסוהר יאכל את האוכל שמגישים לו שם. הרישום נישואין הוא רשות שלא הספיקה הציונות לנכס לעצמה (בשונה מגוף הרבנות), אסור לקחת כסף ממשרד הדתות, העדה אכן נגד אלימות אסורה, ולא רק גוף העדה החרדית אלא גם הקהלה (הפגנות סוערות, חסימת צירי תנועה לצורך הבעת מחאה וסוגים נוספים של אלימות, כל אלה אינם בגדר אלימות אסורה).
|
|
|
|
|