| נשלח ב-10/5/2010 18:15 |
|
| |
חג שבועות זמן מתן תורה
האם מישהו יכול להרחיב יותר בענין זה, ממתי החלו לחגוג בשבועות את מתן תורה, והאם זה טעמו של חג מהתורה אע"פ שאין לזה רמז בתורה, ובמיוחד לפי הדעה במסכת ר"ה ששבועות חל פעמים בה' פעמים בו' ופעמים בז'
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2010 18:43 |
|
| |
כבר יש אשכול רחב בענין, תנסה להגיע לזה על ידי החיפוש.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2010 10:13 |
|
| |
האשכול הראשון בנושא נסגר על ידי ההנהלה- כי פותחו לא ביקש רשות לפותחו- האם אתה ביקשת?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2010 17:39 |
|
| |
לת"ח אין אשכול רחב כי סגרו אתו באמצע גם משום שלא ביקש רשות וגם בגלל צורת פתיחתו (ועי"ש בהודעת הסגירה) ולכן בדיוק פתחתי חדש כי הנושא מאד מענין ולא מיצו אותו שם
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2010 22:13 |
|
| |
בארבעים ושמונה דברים התורה נקנית!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2010 12:52 |
|
| |
איזה נושא לא מוצה שם?
שאלה לעיון בנושא- למה אנו אומרים חג מתן תורה? ולא חג קבלת תורה!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2010 23:35 |
|
| |
זו הפעם השניה שאשכול נפתח ללא רשות.
אני מזכיר לעיין בחוקת הפורום.
ומשם אני מביא: כדי לפתוח אשכול, יש להציג נושא, לסכם את החומר הרלוונטי, אולי עם לינקים, ולהציג את השאלות.
כותב חדש זקוק לאישור.
כמה אשכולות לנעול?
אילו היה זמני בידי, הייתי מסכם את הנושא. אבל אין לי...
הצעת פשרה: אם מישהו יסכם כאן את הנושא של חג מתן תורה מול חג השבועות, זה גם יציל את האשכול וגם יועיל לכולנו, וממילא יספק תשובה לשאלה.
המלצה: יש כמה ספרים טובים. שנים מהם: מועדי ישראל בתקופת המשנה והתלמוד ליוסף תבורי. נכתב מנקודת מוצא מחקרית אורתודוכסית. מועדי ישראל, סדרת האנציקלופדיה המקראית, בעריכת ליכט. הספר הזה כמסתבר נכתב מנקודת ראות ביקורתית לגמרי. עם זאת, מכל מה שקראתי מכתבי ליכט, הוא עושה עבודה זהירה ויפה, אם גם כמובן הנחותיו שונות לגמרי משלי (האם אהיה רשאי לכתוב "שלנו"?)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2010 01:17 |
|
| |
h
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2010 10:49 |
|
| |
לירוחם
שאלה לעיון בנושא- למה אנו אומרים חג מתן תורה? ולא חג קבלת תורה!
כי על זה שה' נתן אין מחלוקת, ואילו קבלתה תלויה במקבל עליו לעשותה
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2010 11:20 |
|
| |
"חג השבועות הוא היום שבו ניתנה התורה לבני ישראל בהר סיני והחג מוגדר כ"זמן מתן תורתינו". חכמים נותנים את הדעת לעובדה שההגדרה היא "זמן מתן תורה" ולא "זמן קבלת תורה" ומסבירים כי זמן הנתינה היתה פעם אחת בלבד לפני אלפי שנים. אבל קבלת התורה לא פסק מעולם. בקבלת התורה מתחייב יהודי לעסוק מידי יום ביומו. כתבה: רות שמואלי "
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2010 11:41 |
|
| |
מיימוני:
כמה שידוע לי לא טיפלו בנושא בחוגים שלנו, (בני ברק\ירושלים) שמעתי שר' לייב מינצברג, (ההוא ממתמידים) טיפל בנושא,
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2010 12:24 |
|
| |
יושל בערך כדבריך- ה' נתן את התורה לכולם במידה שווה, אנחנו קיבלנו אותו כל אחד לפי הבנתו, ואין הבנתו של זה עולה על הבנת חברו, ואף אחד לא אפוטרופוס על התורה, רק משה רבנו קיבל את התורה-
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2010 13:48 |
|
| |
לירוחם
התשובה שלך לא עונה על השאלה מדוע ו' בסיוון נקרא חג מתן תורה ולא קבלת התורה.
ההתשובה שהביאה רות שמואלי עונה על שאלה זו .
התורה ניתנה ביום ספציפי אבל היהודי מחויב לקבל את התורה מידי יום ביומו מחדש (ולגבי פרושך זה הרי ברור מאליו שכל אחד מקבל אותה אחרת כשם שכל אדם מקבל אחרת את השבת-קבלת שבת.)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2010 14:00 |
|
| |
צענע אותך, אני מכיר ומעריך. את הגב' שמואלי לא. ואיני יודע באיזו רוח קוש התגלה לה הדבר ההזוי הזה שעלינו לקבל את התורה כל יום מחדש, למה? הגב' חושבת שכל יום יש בתורה מצוות חדשות?
נדמה לי שהגב' שמואלי לא כל כך מכירה את ספרות חז"ל, שבה כתוב כי את התורה קיבלו עם ישראל פעמיים, פעם בסיני- ופעם השניה- במגילת אסתר- קיימו וקיבלו. והרבה תמיהות וקולמוסים נשברו גם על כך,
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2010 14:12 |
|
| |
ותשובה ברורה לשאלה,
מתן תורתנו היינו כל עם ישראל יחד. אבל בקבלת התורה כאמור כל אחד קיבל שונה, אי אפשר להגיד יחד ברבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2010 14:32 |
|
| |
"למה? הגב' חושבת שכל יום יש בתורה מצוות חדשות? "
האם בפורים קיבלו היהודים מצוות חדשות?. ובכל זאת כתוב שהם קיבלו.
בפורים היהודים קיבלו ברצון את מה שבו' סיוון קיבלו בכפיה.
ובמחשבה שניה אולי זאת הסיבה שו' סיון נקרא חג מתן תורה ולא קבלת התורה כי היהודים קיבלו אותה בכפיה ולא בקבלה אמיתית.
תוקן על ידי צענערענע ב- 14/05/2010 14:35:59
|
|
|
|
|