| נשלח ב-18/5/2010 14:44 |
|
| |
לנבוכי הדור מהרב קוק זצ"ל באדיבות "שומר_תוכחת"
שומר תוכחת כתב: לרב קוק זצ"ל הייתה תכנית לפרסם מורה נבוכים חדש המותאם לדורו. הרב הנזיר מזכיר בכמה מקומות דברים מהכתב יד, ועד היום הרבה שאלו מדוע זה לא פורסם. בשנה שעברה עבדו על הכתב יד, אך כשבאו להדפיס אותו, הייתה התנגדות נחרצת ועיקשת מ"נאמניו" של הרב קוק בדור הזה. בכ"ז הדליפו במיילים את הספר בPDF - וכך זכיתי לקבלו . שמעתי שיש שם דברים מרעישים שמבהירים היטב את ההתנגדות, וזה רק הופך את הספר למעניין יותר. אני לא יכול ליהנות לבד, אז אני שולח גם לך. הערה חשובה: גם אם דבר מסוים לא מצא חן בעינכם אל תאבדו את הסבלנות, המשיכו לקרוא אולי בהמשך תשמחו מאוד שהמשכתם. מה שהופך את הספר לקשור לפורום, הוא הניסיון של הרב קוק להתמודד עם מחשבות החושב ולא לברוח מהם. ובעיקר ע"י שילוב ולא התנגדות. http://www.UpFile4u.Net/Files/5s2d5m.pdf
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2010 14:57 |
|
| |
רפרפתי - זה נראה כמו כתיבה "קוקניקית" טיפוסית - עם המון מליצות וסופרלאטיבים שצריך "לדוג" מתוכם את מה שהרב רצה לומר...
אבל בכל זאת, תודה רבה על ההפניה - אעיין בהזדמנות.
חג שמח!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2010 15:04 |
|
| |
יחסית לספרי האורות, זה כתוב בשפה רציונאלית מאוד.
תוקן על ידי שומר_תוכחת ב- 18/05/2010 15:37:01
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2010 15:23 |
|
| |
יישר כח
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2010 15:30 |
|
| |
אגב, גם אני חשתי כך ביחס לעמודים הראשונים. ולכן כתבתי שכדאי להתאמץ להמשיך לקרוא, מכיוון שההמשך הרבה פחות כזה. וזה גורם לי לחשוב שהפרק הראשון, בתור פרק פתיחה, נכתב עם הרבה יותר אורות וצללים ביחס לשאר הספר (ובפער חד). חג שמח
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2010 15:34 |
|
| |
גם כן אגב, ההודעה הראשונית (חוץ מההערה החשובה) מנוסחת כפניה אישית (אז אני שולח גם לך), משום שהעתקתי אותה ממייל ששלחתי לחבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2010 15:39 |
|
| |
שומר: שוב תודה הדפסתי ועשיתי ספירלה ויש לי בזכותך ספר טוב לחג, תודה
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2010 15:58 |
|
| |
תודה רבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2010 16:21 |
|
| |
האם ברור שזה מהרב קוק? מישהו מאשר זאת?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2010 21:02 |
|
| |
ובכן ר' גדליה (בתורתו) לא הראשון בקשר לאבלוציה, הקדים אותו הרב קוק ב"לנבוכי הדור"
ולכן לדעתי יכול הרב שילת להדפיס את הספר תורתו שלר' גדליה בלי מורא,
ואלה שלא נותנים להדפיס את "לנבוכי הדור" לא ינצלו מהגהינום בעולם הזה, מסיבה פשוטה, כי יכול שדווקא הספר הזה יציל את בניו או נכדיו וניניו מכפירה, וכידוע שהכפירה היא היא הגהינום בעולם הזה, לכופר עצמו ולצאצאיו,
אז אנא מכם תדפיסו מיד את הספר, וכך גם את ספרו של ר' גדליה, ואז יכול שתצליחו להציל את צאצאיכם מכפירה,
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2010 21:21 |
|
| |
ר' מיכי וכולם מאוחר יותר (זה אמור להסביר מדוע לא הבאתי את הדברים מלכתחילה)., קיבלתי את הספר שוב עם ההודעה הבאה: "שלום לכולם מצורף קובץ PDF בו קובץ המתיימר להיות של הרב קוק. אכן, הרב קוק מזכיר ספר זה בחזון הגאולה, והשמועות מספרות שמשהו כזה מסתובב. קובץ זה הגיע אלי בצירוף האמירה שהוא 'מעוכב הוצאה לאור' ולכן מופץ מחתרתית. מובעות בו עמדות מוכרות של הרב קוק (באופן מפורט ומפורש הרבה למעלה מן המקובל), אך גם עמדות שונות בתכלית (אולי בשל זמן הכתיבה? ומקומה?). הדבר עורר ספק בליבי, ולאחר בירור שערכתי, ובירור מקביל של הרב ***, מדובר אכן בחיבור אותנטי. פריט נוסף שהעלנו, הוא שמהדורה 'מתוקנת' עתידה לצאת בקרוב על יד שומרי החותם (שמו של הרב קלנר הוזכר), ובא לציון גואל." *** [=חתימה]" מחקתי את השמות מחשש שמא הם לא מעוניינים בכך, אולי אין באמת צורך בזה. בכ"א מי שמעוניין (ואני יחשוב שניתן לסמוך עליו) אשלח לו את השמות באישי. קיץ טוב *** תוקן שוב לפי בקשת הכותב
תוקן על ידי שומר_תוכחת ב- 19/05/2010 21:21:42
תוקן על ידי עצכח ב- 24/05/2010 22:23:09
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2010 21:21 |
|
| |
מצטרף לשאלתו של הרב אברהם לעיל:
מי ערב שזה הרב קוק?
כמו כן, באיזו תקופה בחייו הספר נכתב?
[חלק מהדברים הכתובים בספר מתנגשים מאד בחוזקה עם התדמית של תורתו של הרב קוק כפי שהכרתי אותה בישיבה. אין זה בהכרח, כמובן, אומר שום דבר על האותנטיות של הטקסטס - אולי מה שהכרתי בישיבה לא משקף באמת את דעותיו. אבל עדיין - זה ראוי לבדיקה]
תוקן על ידי רדףהשיג ב- 19/05/2010 21:22:44
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2010 21:29 |
|
| |
גם אני אשמח לקבל יותר פרטים על הספר, אבל לדעתי התוכן והסגנון בהחלט מתאימים לכתביו המוקדמים של הרב קוק (לדוגמה: טעמי המצוות שבו זהים לאלו שבמאמר אפיקים בנגב, ועוד).
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2010 21:33 |
|
| |
שומר: מה הבעיה הרי יש כתב יד ?? (כך לפחות הבנתי מתוך הספר)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2010 21:52 |
|
| |
מקס זה שיש כתב יד כולם יודעים. אך הרבה יכולים לומר שזהו הספר ע"פ הכתב יד. גם אני הייתי מפקפק, לולי הייתי מכיר את השולח וסומך עליו. אתם לא מכירים, לא אותי ולא את השולח. ולכן אין לכם על מי לסמוך. (לא נראה לי שחוששים שאני משקר, אלא אולי, שהבדיקה שמספיקה בעיני, לא מספיקה בעיניהם).
אגב מרחביה קיבל שמות בפרטי, נחכה לתוצאות בדיקתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2010 22:35 |
|
| |
קיבלתי עכשיו "שלום וברכה לכולם! התבקשתי מאחד הגורמים הקשורים להוצאה לאור של הספר החדש לא להמשיך להפיץ את הקובץ הזה מישום שזה נעשה שלא ברשות העוסקים במלאכה ובעלי הקובץ ודעתם מאוד לא נוחה מההפצה האסורה הזו. מה גם שזו רק מהדורה ראשונה ובנוסף עלולה לצאת תקלה מהפצה זו. אנא, הפיצו בין אנ"ש." יש לי תחושה שזה הודלף במתכוון ע"מ לאלץ את הוצאתו של הספר, אך כדי לצאת נקיים הביעו צער על הפצתו. ואולי לא...
|
|
|
|
|