בית פורומים עצור כאן חושבים

גאון יעקב או תולעת יעקב? הצעת דיון בתמונה [בתקוה שלא יהיה פוליטי]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/5/2010 21:45 לינק ישיר 
גאון יעקב או תולעת יעקב? הצעת דיון בתמונה [בתקוה שלא יהיה פוליטי]

שלום חברים!

ברצוני לדון בתמונה הבאה [אני מקווה שתוכנת העריכה בפורום אכן מצרפת עתה את התמונה להודעה זו].

הפניה לתמונה זו מצאתי אצל תומר פרסיקו [מי שמכיר מכיר] והיא מופיעה בבלוג של הוולסטריט-ג'ורנאל.

כפי שעיניכם רואות [במידה והתמונה צורפה בהצלחה], מופיעים בה כמה צעירים [לפי המראה - כנראה חוצניקים]  המנהלים דיאלוג פורה ותרבותי עם אשה מבנות דודינו בשייח-ג'ראח.

עכשיו, בהתכתבות המקדימה שהייתה לי עם מיימוני, הוא התריע מפני פוליטיזאציה של האשכול הזה ואי לכך אני מבקש מכם:

אנא על תהפכו את האשכול הזה לוויכוח פוליטי של שמאל-מול-ימין. יש מספיק דיונים כאלו בארץ, כידוע - לא צריך בשביל זה את עצכ"ח.

אם זה ירגיע אתכם, אומר רק שאינני שמאלני ואינני מביא את התמונה הזאת מתוך מוטיבאציות שמאלניות.

מאידך, להגיד שהומאניות של מאן דהו בהכרח משייכת אותו לצד השמאלי של המפה יהיה גול עצמי עצום של האומר כן - במידה והוא ימני.
אם הומאניות=שמאלנות, אזי יהיה חלקי עם השמאלנים....

אבל אני לא סבור שהומאניות שייכת [או שייכת יותר] לשמאלנים.

אי לכך אני מרשה לעצמי לפתוח אשכול זה מתוך תקווה כנה שהדיון לא יהיה דיון של שמאל-מול-ימין.

בכל אופן, השאלות שרציתי לשאול אינן עמוקות מידי, אבל חשובות ביותר:

1. מה מביא את הצעירים הללו להתנהג כמו שהם מתנהגים?

2. במידה והתשובה ל-(1) היא "חינוך" - אז מה בחינוך שלהם?

3. בהינתן שישנה פה מלחמה בין שני עמים וכו' וכו' - עדיין, האם התנהגות כזו מוצדקת מבחינה מוסרית?

4. מה התועלת האפשרית שיכולה לצמוח ממנה?

5. האם זו גבורה גדולה מצידם של הנערים הללו?

אתם מוזמנים להעלות שאלות משלכם בנושא. זהו רק היכי-תימצי לדיון רחב יותר באידיאולוגיה מול מוסר וכו' שמצטרף לדיונים דומים שהתנהלו פה כבר ומתנהלים פה כבר.

למשל, האשכול השכן "מה בין סם חיים לסם מיתה". http://www.hydepark.co.il/topic.asp?cat_id=24&topic_id=2791377&forum_id=1364

למשל, האשכול שאני פתחתי בזמנו לגבי שינדלר.
http://www.hydepark.co.il/topic.asp?topic_id=2774874&forum_id=1364

בהצלחה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2010 22:33 לינק ישיר 

אין כאן דיאלוג, הצעירים כנראה שרים שיר או המנון. הם שרים אותו בפראות, כשברור שהסבתא מבוהלת ולא יודעת מה רוצים ממנה, והצחוק הפרוע של השלישי משמאל מלמד על כך.
בקיצור מדובר כאן בחבורת משועממים חסרי לב, שדבר אין למעשיהם עם ימין או שמאל, עם יהדות או אנושיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2010 23:00 לינק ישיר 

"אין כאן דיאלוג, "

כאילו דה?

"שדבר אין למעשיהם עם ימין או שמאל, עם יהדות או אנושיות.
"

כלומר, לדעתך אין שום קשר בין מעשיהם לבין מוסדות החינוך שהם לומדים (או למדו) בהם, הערכים שהם חונכו אליהם, האווירה שהם ספגו בחברה בה גדלו וכו וכו?

לשם ניסוי מחשבתי, האם בתמונה ספציפית זו ניתן להחליף את הצעירים הללו בצעירים לא דתיים ולא ימניים (לא אוהדי בית"ר) [ולהשאיר את הבעות הפנים, שפת הגוף וכו'] והתמונה תישאר אמינה באותה מידה?

תוקן על ידי רדףהשיג ב- 25/05/2010 23:03:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2010 23:22 לינק ישיר 

נדמה לי שהסיפור הכי מוצלח מכל "סיפורי הגדולים" ששמעתי בשנותי בישיבה הלך פחות או יותר ככה:

יום אחד היתה בירושלים עיה"ק הפגנה נגד המסיון, בחור מישיבת "קול תורה" שהשתתף בה השתולל, עשה מה שעשה ואפילו נעצר בידי המשטרה.

עמד רש"ז אוירבך וסילק את הבחור מהישיבה.

באו ואמרו לו "למה סילקת, הרי הבחור מסר את נפשו על הגנת היהדות והתורה"

ענה להם רש"ז אוירבך: "יראת שמים לא בוערת כל כך"

ואידך זיל גמור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2010 23:28 לינק ישיר 

שלום לכולם.

קחו דעה פוליטית, קצת שנאה ערבבו אותו בשובבות נעורים והרי התוצאה לפניכם.
נוכחותו של "קצת" חינוך אמנם לא היה מזיקה כאן, אבל גם איתו, השנאה והדעות לא היו משתנות.

כלומר, הם שונאים אותה, הם חושבים שהם יותר טובים ממנה, הם רואים בה כאוייב - עד כאן לגיטימי.
חוסר החינוך, גרם להם לחשוב שלאשה זו אין רגשות כפי שיש להם ולכן לא רחשו לה כבוד אנושי (האם צריך לכבד את האויב? המרחם על אכזרים וכו')
טפשות/שובבות נעורים, גרמה להם לבטא את מה שהם מרגישים בצורה כזו - שובבות נעורים ותו לא.
יכול להיות, שגם אני חושב בדיוק כמותם, אך גם בצעירותי לא הייתי מעיז לעשות כאלה דברים (קיבלתי חינוך קפדני בעניין כבוד האדם)

דבר מעניין (ויש שיאמרו מבזה) ניתן לראות בתמונה הנ"ל ותקנו אותי אם אני טועה: האם האשה משתמשת במגש שבידיה כמראה ומעמידה אותה אול מול פני הצוהלים בכדי שיראו את פרצופם האמיתי...?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/5/2010 00:05 לינק ישיר 

"האם האשה משתמשת במגש שבידיה כמראה ומעמידה אותה אול מול פני הצוהלים בכדי שיראו את פרצופם האמיתי...?
"

נראה לי שאם זו הייתה הכוונה, אז המסר הדק הזה לא הגיע למי שהיה אמור להגיע אליו - וגם לא היה סיכוי שיגיע...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 00:21 לינק ישיר 

אני לא חושב שהתמונה משקפת משהו אמיתי,
לא נראה את בחורינו עושים דבר כזה לעולם,
זה לא אנושי ולא יהודי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 00:28 לינק ישיר 

"לא נראה את בחורינו עושים דבר כזה לעולם"

?????????????????

לא יודע איפוא אתה חי. לפי הפרופיל, בשוויץ. זה אולי מסביר את תגובתך.

פעם הגיע לישיבה שלי בחור משוויץ כדי לבדוק אותה [הוא חיפש אז ישיבה לבלות בה שנה בנעימים].

ובכן, הישיבה שלי, התמזל מזלה להיות ממוקמת במרחב המחיה של יצורים הקרויים באינציקלופדיית החי והצומח "עארס ארץ ישראלי מצוי".

ואני זוכר שטיילתי עם אותו בחור והוא הביט אנא ואנא ובמלוא הרצינות שאל אותי:

תגיד לי, זו שכונה של יהודים?

תוקן על ידי רדףהשיג ב- 26/05/2010 00:30:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 06:55 לינק ישיר 

[שנרב,

תודה.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 06:59 לינק ישיר 

אמא שלום, למה את תמיד כותבת את התגובות שלך ב[סוגריים מרובעות]?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 07:45 לינק ישיר 

איני מבין על מה כל הרעש, נסיוננו מורה כי הדת, ברוב המקרים, "מזיזה" את אופי האדם, אם מעט ואם הרבה, בדר"כ מעט מאוד. בבסיסו נשאר האדם אגואיסט, ציניקן בבסיסו ושונא את השונה (שנתפס כמאיים או מפריע) וכו' וכו'. אנשים גם רותמים את הדת לצרכיהם. זה קרה, גם ביהדות, מאז קורח לפחות וללא הפסקה.אתה חדש בעולם?   ומה לך כי תתפלא על בחורים מחו"ל שבאו לחו"ל להתפרק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 07:49 לינק ישיר 

לא מתפלא בכלל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 07:50 לינק ישיר 

תלמיד
מה המסקנה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 08:00 לינק ישיר 

בע"ב,

לכן, יש לחזור ולשנות ולהציב לנגד עינינו תמיד את התמרורים שהציב הרמב"ן על "נבל ברשות התורה" בריש פר' קדושים ועל "ועשית הישר והטוב" כל שלא עומד בקריטריונים אלה, נמצא תורתו מזדייפת (כדברי הר"י אירגאס שהציבם בראש ספרו "שומר אמונים")

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 08:17 לינק ישיר 

ספרן
לפי התער של אוקאם, אם מצאנו אנשים מוסריים ללא תורה, ויש כאלו, ומצאנו אנשים לא מוסריים עם תורה, נובע שאין קשר בין לימוד תורה למוסריות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 08:26 לינק ישיר 

בע"ב

המסקנות הן

1. אמנם ה נתן תורה בכדי לחנך, אבל ההצלחה מוגבלת (כפי הנראה זה התכנון), ורק בודדים מצליחים
  2. לפחות לחנך את הילדים שהדת לא נוצרה עבורם אלא להיפך. זה מתחיל בצדקה למען צדקה ולא למען שפלוני יתפלל עבורי  בקברXYZ, ועובר לאי ניצול הדת להתחמקות ממטלות, ועוד ועוד
  3. ולנסות לחנך את עצמנו (כדוגמה) לא לנצל את "קים לי" בכדי לברוח מחוב ברור. זה קצת פחות נחמד  

ובקשר הערתך לספרן

מה נעשה והמציאות מראה שיש קשר מסויים, לפעמים חד חד ערכי ולפעמים הפוך

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > גאון יעקב או תולעת יעקב? הצעת דיון בתמונה [בתקוה שלא יהיה פוליטי]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext