| נשלח ב-18/6/2010 02:15 |
|
| |
"סלונים" החסידות המענינת והכמעט לא ידועה ביותר בעקרונותיה המיוחדים
אני חושב שכמו הרבה אחרים,עד היום לא שמעתי על חסידות "סלונים" , בקושי ידעתי להגיד את המילה הזאת. אבל עכשיו לאחר "מלחמת החינוך" שהחסידות ערכה בעיקשות בלתי מתפשרת נגד הבג"צ, בראשות אדמור"ה שפיקד אישית בקור רוח על כל הפרטים. ענין אותי מאוד מה הסיפור שלה. פניתי למספר ידידים המכירים על החסידות הזאת ולאחר כמה ימי בירורים אני משתף אותכם במה שהתרשמתי לפי ההבנה שלי. התברר לי שמדובר בחסידות עם עקרונות חזקים ביותר ועם עבודה עצמית של חסידיה מהקשים ביותר. החינוך שמה הוא מעל הכל עפ"י מה שיסד האדמו"ר הקודם (החבר הכי טוב של הרב שך) מחבר סדרת הספרים "נתיבות שלום" (7 ספרים מפורסמים בכל החוגים חרדים ליטאים וחסידים וסרוגים וספרדים. ועוד עשרות ספרים פנימיים לחסידי סלונים בלבד. הספר תורגם לאנגלית והפך ללהיט ממש בארה"ב ועוד מקומות.) הוא זה שהעלה את החינוך אצליהם לדרגות מאוד גבוהות. עוד שמעתי שהאדמו"ר הקודם (הנ"ל) חינך את חסידיו להופעה חיצונית מודרנית מאוד, הם מגוהצים ומצוחצחים תמיד(תראו איזה יפה נראה האדמו"ר של היום בתמונות שמתפרסמים היום). מקפידים על כללי היגינה גבוהים, מסדרים וקוצצים זקן ופיאות (לא כמו שאר החסידויות). אוכלים בכלי אכילה בלבד (לא כמו במקומות אחרים שאוכלים שיריים בידים). מחייכים ומסבירי פנים לכולם. אבל לצד כל ההופעה החיצונית המיוחדת הוא דרש עבודה פנימית הקשה ביותר בכל הציבור החרדי, בעניני עבודת ה' בעניני קדושה וטהרה בעניני מידות בעניני אהבת ויראת ה' בעניני חסידות כלליים, ובעוד המון דברים שאני לא זוכר. כל הקורא בספרים שלו מיד שם לב לעבודה הקשה והמפרכת שדרש מכל יהודי ובפרט מחסידיו. אעפ"י שהוא היה בעל גינוני כבוד יוצאים מן הכלל ובעל יחסי ציבור לא רגילים הוא היה בתוכו אריה ממש בתביעות על אנושיות ממש מעצמו ומחסידיו. בנו האדמו"ר של היום אף שהוא יותר פרקטי ויותר מנסה להתאים את החסידות לעולם החדש מ"מ הוא ממשיך את דרך אביו. הוא ידוע כמעמיק מאוד ברעיונות עמוקים וכל השיחות השבועיות שלו עמוקים ביותר. עוד התברר לי שחסידות סלונים הם בכלל ליטאים שהפכו באיזה שלב לחסידים בליטא. ולכן הם כאלו חריפים ולמדנים ופלפלנים. שיטת הלימוד בישיבות סלונים היא הקשה ביותר היום. אפילו יותר מהישיבות הליטאיות החשובות ביותר. כשהאדמו"ר של היום ובניו וחתניו הם אריות ממש בלמדנות ובפלפול. והשיעורים של האדמור של היום נחשבים ביותר בעולם הישיבות. עצותיו של האדמור הקודם ושל היום ידועים בחריפותם ובצפייתם לרחוק, ומכל החוגים באים לקבל עיצה. עוד אמרו לי שישנה מחלוקת גדולה בין האדמור לבין בן דודו שהפך עצמו גם לאדמור והיום בכלל סלונים הם שתי חסידויות שהעקרונות שלהם מאוד דומים אבל בכל מיני שינויים, מרכז החסידות של סלונים הלבנים (?) בירושלים, מול הבית של הרב אלישיב. ומרכז החסידות של סלונים השחורים(?) זה בבני ברק. למה שחורים ולבנים אני לא יודע, אולי כי הלבנים יותר מודרניים והשחורים פחות כך הבנתי אבל לא ברור לי. דבר אחרון, הם ניגוני סלונים שהם שונים מהניגונים של כל הציבור החרדי והם נלמדים באונברסיטאות לזמרה כניגונים עם רגש ועוצמה חזקים מאוד יש אומרים שסלונים היא החסידות החושבת ביותר מצד אחד והמיסטית ביותר מצד שני. בלילי שבת שמעתי שהם מנגנים ניגוני דבקות בבכי ממש עד הנץ החמה. וגם התפילות שלהם לוקחים הרבה שעות יש שעומדים תפילת שחרית כמה שעות רצופות בדביקות. דבר נוסף הם לומדים חמש שעות ברציפות בלי לדבר מילה או להסיח דעת. בקיצור חסידות מענינת ביותר עם דרישות גבוהות מאוד. כל מי שיודע עוד פרטים או יכול להוסיף על מה שכתוב כאן או לשנות. יעשה טובה ויפרסם כיזה מאוד מענין. לפי איך שאני מבין זה הפלג החרדי המענין ביותר.
תוקן על ידי וצריךעיון ב- 18/06/2010 02:59:58
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 02:33 |
|
| |
עכשיו קראתי באחד מהידעות שהאדמור שלהם הורה לנשים לא להתייצב למעצר כי הוא שמע על בעיות צניעות ופריצות בכלא וזה אחד מהעקרונות של החסידות, תראו איך במחיר של אפשרות של מאסר ושיבוש חק הוא מגן על הערכים שלו כל הכבוד נראה לי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 04:13 |
|
| |
אני מכיר את שני החסידיות לעומק.
מדובר אכן בחסידיות "קיצוניות" המטילות כבר מגיל ינקות על הנעירם עבודת ה' קשה בכל העניינים מעבודת הד' לימוד התמדה קדושה ומידות.
הגישה שלהם היא שכל החיים מתחילים ונגמרים בתורה ויר"ש ולא בשום דבר אחר. שום דבר אחר.
הנרטיב הלכביצ'י שלהם, הגעגועים המיסטים לקוברין, הליכדות החברתית והאהבת ישראל [לצד הקיצונות]
הם אוהבים לכנות עצמם "קאמפניע" , הם מחזיקים בדעה הידועה של הבית יישרול, שראייה אחת בתחנה מרכזית הורסת זמן שלם..
כל חייהם מוקדשים למציאת ה"פינטל" הנקודה הפנימית של עבודת ה' האמיתית.
הניגונים שלהם מעציבים, אך מרגשים ומסעירים את האדםם..
על אילת השחר מזמור לדוד - אחד השירים היותר מרגשים.
ידוע גם הפעמיים 5 שעות רצופות בכל שובבי"ם שמגיל בר מצוה כל נער מקפיד על כך, עד אפי' שנות העשרים המאוחרות.
השחורים [סלאנים] נחשבים יותר חסידים פחות מודרניים, אך קיצוניים עוד יותר. לפעמים הקיצונות מביאה אותם לסדיזם, אין ספק שסלונים וסלאנים וכד' הם אנטי-תיזה של הפורום כאן.
לאחרונה גם הלבנים מתקרבים לחוגים היותר חסידים, בעקבות אשת האדמו"ר נכדת ויז'נזיץ. ובעקבות המגמה הכללית בחברה החרדית לחזור למאמא לושן פאות ארוכות וכד'.
החושב אותם לגזעניים, הוא אדיוט חסר תקנה.
וכל אותם "נאורים" מחברי הפורום, שנדבקו מנאורי הבג"צ שבאיוולתם או רשעותם לוקחים כל חוק ישר והגון ומעבירים אותו מוטציה בכדי שישמש לכל מיני מפלצות, ואם המוטוציה איננה מוצלחת הם מקדשים את "עיקרון החוק" כאילו שלחוק מצד עצמו יש ערך, תשאלו את היטלר. ואינני מתכוון לגזענות כרגע, אלא לזכויות אדם למשל..
מי נהנה מ"זכויות אדם" בשנים האחרונות ע"י הבג"צ ?! נחשו, פלשתינים טרוריסטים אנרכיסטים ושאר בני בליעל אנטישמים ובעלי לב רע אנשי מדון והרס.
תוקן על ידי מרכא_טפחא ב- 18/06/2010 04:31:06
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 08:41 |
|
| |
<החסידות המענינת והכמעט לא ידועה ביותר בעקרונותיה המיוחדים>
גזענות אינה עקרון מיוחד?
בילדותי חנכו אותי שאהבת ישראל היא אחת מיסודות החסידות, והנה גיליתי שדווקא שנאה היא אחת מיסודותיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 09:27 |
|
| |
לא זכיתי לראות שום דבר מעניין או מיוחד באוסף הדמיונות הנ"ל , אלא אם כן סיפוריו של אהרן סורסקי מעניינות או מיוחדות , אבל זה כנראה עניין של טעם וריח . במקום זה הייתי מתמקד בצד העובדתי,
"שיטת הלימוד בישיבות סלונים היא הקשה ביותר היום. אפילו יותר מהישיבות הליטאיות החשובות ביותר. כשהאדמו"ר של היום ובניו וחתניו הם אריות ממש בלמדנות ובפלפול. והשיעורים של האדמור של היום נחשבים ביותר בעולם הישיבות" אפשר לפרט באילו ישיבות (שאינן סלונים) נלמדים שיעוריו של האדמור ? האם יש בכלל שיעורים מודפסים של האדמור?
"דבר אחרון, הם ניגוני סלונים שהם שונים מהניגונים של כל הציבור החרדי והם נלמדים באונברסיטאות לזמרה כניגונים עם רגש ועוצמה חזקים מאוד " שוב, האם אפשר לקבל פירוט לגבי האוניברסיטאות החוקרות ניגוני סלונים? איפה? מתי?
תוקן על ידי kolmogorov ב- 18/06/2010 09:34:18
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 11:19 |
|
| |
| Kolmogorov כתב: |  | "דבר אחרון, הם ניגוני סלונים שהם שונים מהניגונים של כל הציבור החרדי והם נלמדים באונברסיטאות לזמרה כניגונים עם רגש ועוצמה חזקים מאוד " שוב, האם אפשר לקבל פירוט לגבי האוניברסיטאות החוקרות ניגוני סלונים? איפה? מתי?
תוקן על ידי kolmogorov ב- 18/06/2010 09:34:18
|
|
באותה אוניברסיטה שתלמידי רפואה לומדים את הציור שצייר החזו"א עם החץ שמצביע על הגולגולת.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 11:34 |
|
| |
יש מוסיקולוג ששם משפחתו מזר שהסתובב בסלונים תקופה ארוכה והקליט ניגונים. ועוד אחד צעיר יותר, מצטער, לא הצלחתי לברר את שמו. שיעורי האדמו"ר הקודם מודפסים זה שנים בכריכה רכה, בתוך החסידות. שיעורי האדמו"ר העכשוי יצאו לאחרונה על חלק מן המסכתות. שמו של הספר 'דרכי נועם' כשמו של ספר השיחות החסידיות שלו. אריות - תמיד אפשר להגזים כמובן. האדמו"ר הנוכחי למדן מצויין, אפשר לראות זאת בספרו. אבל עולם הישיבות הליטאי לא יפול מהרגליים לנוכח הלמדנות, פשוט כי תמיד ימצא המישהו היותר טוב. העולם גדול מאוד. מה שאפשר לומר הוא שהעסק הולך ומשביח עם השנים. האדמו"ר הראשון הניח את היסודות לשיטת הלימוד שם, שיטת לימוד ליטאית ביסודה, אבל עם ניואנס מיוחד שהוא העניק לה בעקבות האופי שלו [אפשר לקרוא לזה, 'יותר ר' שמעון'דיק']. אבל הוא היה טרוד ראשו ורובו בבניית החסידות ובניית יסודות השקפתו, והלימוד אצלו היה החלק הטפל [למעשה העומק שאליו הצליח להגיע בשיעוריו מעורר השתאות ביחס להשקעה שהשקיע]. האדמור הנוכחי עלה על אביו בהרבה מבחינת הלמדנות. כי זה היה כל עולמו בתור ראש ישיבה. וראש הישיבה הנוכחי - חזק עוד יותר מאביו מבחינת ישרות המחשבה וחדות ההבחנה [למרות שאביו היה הרבה יותר 'מחדש' ובעל מעוף].
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 11:53 |
|
| |
כקוריוז
ר' יהושוע אייזל חרי"ף- היה רב בסלונים ובין מתנגדיה החריפים של החסידות, פעם שאל את אחד החסידים
- תגיד איך אפשר הדבר שאתם בוחרים באדם הופכים אותו לרבי וקדוש,? - יש בכוחו של כל יהודי להפוך כל דבר לתרומה , ומיד הדבר הופך קדוש,- השיב החסיד - אתה לא יודע לפי דין- חרש שוטה וקטן שתרמו וקידשו. תרומתם אינה תרומה וקדשם אינו קדוש?. השיב
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 12:12 |
|
| |
השמעוני
ישנו תחום מחקר באקדמיה המכונה "קליעת סלים מתחת למים" , שמעסיק כל מי שזקוק לדוקטורט ואין לו מה לחדש . לא צריך להתרגש מכל אקדמאי שמגלה עניין בחסידות זו או אחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 18:42 |
|
| |
לכל המפקפקים בגדולתו של הרבי.! לכל אלו שלא מאמינים בכוחו של צדיק!
הרבי אמר וציוה שהנשים לא תלכנה לבית הסהר!. הנשים לא הלכו לבית הסהר! לא משטרה ולא בג"ץ לא השופט אדמונד הלוי ועוזריו, יכלו לעשות כהוא זה כנגד גזירתו של הרבי- לקיים מה שנאמר- צדיק גוזר והקב"ה מקיים- צדיק מקפל ובג"ץ מתקפל.
עוד הרבה הרבה שנים ידברו ויספרו את ניפלאותיו ומעשי הניסים של האדמו"ר
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2010 05:19 |
|
| |
<הרבי אמר וציוה שהנשים לא תלכנה לבית הסהר!. הנשים לא הלכו לבית הסהר!>
האם מכיוון שהוא לא גזר שהגברים לא ילכו לבית הסוהר, הם הלכו לשם?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2010 09:39 |
|
| |
פשיטא
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2010 14:32 |
|
| |
ומה רצית- אם על הריבונו של עולם כבר אי אפשר לסמוך שיעזור. אין לנו אלא להשען אלא על חו"ל גם מנשה המלך עבד כל ע"ז שבעולם עד שהחליט לחזור בתשובה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2010 15:00 |
|
| |
מקסוול
תוקן על ידי נישטאיך ב- 21/06/2010 15:29:39
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2010 23:27 |
|
| |
מאת: שלום ירושלמי (מעריב)
אנחנו שומרים על הצניעות עד קצה גבול היכולת האנושית", אמר לי האברך אברהם לוריא מעמנואל בדרכו לכלא מעשיהו. לוריא הוא איש חסידות סלונים. החסידות הזו מתונה מאוד ביחסיה עם המדינה ומחייבת השתתפות בבחירות, אבל אדוקה ופנאטית ביחסים בינה ובין עצמה. בעקבות פסק הדין של השופט אדמונד לוי אנשי החסידות עוד יהפכו לקיצונים גם ביחסיהם עם השלטון, לשמחתם של אנשי נטורי קרתא ודומיהם, שמושכים את כולם החוצה.
מי שמכיר את חסידות סלונים מבין מדוע החובות שלקחו על עצמם כמעט לא מתקבלים על הדעת. חסיד סלונים לא ילך עם אשתו ברחוב מחמת הצניעות; חסיד סלונים ישלח את אשתו ועשרת ילדיהם לירכתי האוטובוס שמכונה "מהדרין", ויישב עם הרגליים למעלה בספסלים הקדמיים. היא לא תיגש אליו והוא לא ייגש אליה, רק במקרה של פיקוח נפש ממש; חסיד סלונים לא ידבר גם עם חמותו. הוא בקושי מכיר אותה. לפעמים הוא לא יודע איך היא נראית.
חסיד סלונים אדוק יסיר את המשקפיים כאשר הוא הולך ברחוב - גם אם הוא לא רואה את הדרך - העיקר שלא יחטא במבט על אישה זרה. החסיד לא יספר לבנותיו שאמא בהיריון, אלא שהיא ב"מצב מיוחד". בבוא היום היא תחזור הביתה עם התינוק, והאחים והאחיות יידעו כי הלכה לקבל מתנה מהשמים. מה שנראה לאיש דתי או חילוני כמו שוביניזם חזירי הזוי, בעיני חסידי סלונים הוא מצווה גדולה. ועוד לא אמרנו מילה על הלכות לבוש מוקפדות, דיני כשרות ודרכי לימוד. אפילו מצה מרובעת בפסח היא מבחינתם גרועה מאכילת חמץ.
מבחינת חסידי סלונים, החרדים הספרדים הם אנשים נחותים במעלה, כיוון שאינם מוכנים לקבל את כללי ההתנהגות המחמירה הזו. ספרדי שלא הפך לחסיד יישב עם אשתו וילדיו באמצע אוטובוס המהדרין. הספרדי הממוצע לא ינטוש את משפחתו ביום שישי בערב וילך לטיש עם הרבי עד אור הבוקר. ספרדי יעטה על עצמו טלית רגילה ולא טלית של צמר על החולצה, כמו החסיד מסלונים. הספרדייה תשים על ראשה מטפחת ולא פאה נוכרית.
 |
|
|
|
|
|