| נשלח ב-27/6/2010 20:50 |
|
| |
הגיהינום שלי בבני ברק
רציתי לשתף אתכם בסבל בקושי ובכאב, ולא להתווכח על פילוסופית ועל ערכים. אין המדובר בכאב פיזי נפשי או פיסכולוגי. אלא בכאב הנגרם ע"י אלה הרואים עצמם כמובחר באנושות. כאדם חופשי בנפשי, בקומי בבוקר איני חופשי לדרכי, אלא עלי לקום ולומר מודה אני. ליטול ידי בסילודין. לחוש לבית הכנסת לטבול ברעדה במקווה. להתפלל שחרית לשדי איום ונורא. את שעות הבוקר אני ממלא ברביצה משעממת בכולל. אח"כ מנחה וארוחת צהריים עם ברכה לפני ואחרי. את אחר הצהריים אני מעביר בעוד רביצה משעממת בכולל. אח"כ ערבית ושוב ארוחת ערב עם ברכות לפני ואחרי. את הלילה אני מעביר במקרה הרע בשמירת מרחק מאשתי, ובמקרה הטוב בזיווג מיסטי קדוש וטהור. ואם זה בשבת גם לשבות בחוסר מעש ולדמיין על שביתת האל ממלאכת הבריאה. גם אם הימים יתארכו כשנים, והעטים כולם יתאחדו בעטי. ואהפוך בין יום למשורר וסופר דגול, ואשב לילות כימים ואכתוב ללא הפסק. גם אז לא אוכל לתאר את הקושי את הגיהינום על שבעת מדוריו, אותם אני עובר בחיי היום יום האינטגרליים והמשעממים משהו. לא, לא אלך להתווכח עמכם על אמונה וכפירה יהדות ותורה. לא אדחוף עצמי לפינה ההזויה חסרת המוצא הזאת. כן אתבע את דמי חירותי ונפשי, כאשר כל ימי סובבים דברי הבל ורעות רוח בעיני. ומבלי יכולת ולגיטימיות לרצות בשינוי.. ולדעת כלל משונה אחר ואישי. הנבערים והפונדמנטליסטים יאמרו, אהה כזה הוא דינו של כופר. לא לחוס לא לחמול, אין מקום לאמת אחרת. אין מקום לחולין לחירות לפרט, אין מקום לערכים אשר לא מסיני הופיעו. עם אלה אין לי כלל שיג ושיח. נכון, יבואו המתחכמים והנבונים בעיניהם ויאמרו, מה לך ולחברה הזו ? כלך לך לחברה חופשית. אף אני אענה, וכי לא מספיק שתווית הכפירה תדבק בי, כאתאיסט נלעג אמות. ללא אל ללא אמת דתית ללא יעד טהור וקודש. ללא גן עדן ללא עולם הבא. לא מספיק לי כל זאת, וגם אאמלל את משפחתי את קרובי את אשתי אבי ואמי. לא מספיק שאפנה לדרך לא מוכרת בבדידות זועקת ומעיקה, בדידות כלכלית חברתית פסיכולוגית וערכית. גם אאבק עם מר גורלי האכזר , ולבדי אשא את כובד הקונפליקט הקיומי. וכי אין מוצא בלבכם הרחב, אין אלטרנטיבה בסולם הערכים הנאור ומלא החמלה, אלא להשליכני בדד לחברה זרה כופרת ומוקצית ?! אזי בבקשה מכם, אל תתחבאו מאחורי סיסמאות אל חי רחום וחנון. אמרו נא בבהירות לא חנון לא רחום וגם לא רב חסד. אלא אל אגוצנטרי הרואה בעולם ואנשיו כלי משחק בתאוותיו הרב תכליתיות ורצונותיו הקוסמיים והמיסטיים. אותו אל מזוויע אינו אלא בבואה של השכלתכם ליבכם וערכי דתכם. אל תטשטשו את פרימיטיביות אמונתכם ודרככם, בסיסמאות שווא של נאורות ואינטלקט. כי גם אתם כאחרון הפנאטים בטורה בורה , עולמכם חד גווני עם אמת אחת אקטיבית ויעד אחד מטאפיזי. השזורה באמונות הלכות ופתוות, המתישות מאמללות והורגות כל יצור דורש חירות ותובנה. לפעמים כשהחושך מרובה על האור, כשהייאוש מזדחל לכל פינה, בליבי עולה רעיון עוועים. האמונה ההלכה והכפייה הברוטאלית הבאה אחריה. הפשיזם הדתי חברתי הנלעג ומלא הבוז הזה. הוא הוא הגיהינום האמתי , הוא כף הקלע של נשמות מיקום אחר. ולא באה הדת אלא להביא גיהינום על בני האדם. לזכך את נשמותיהם ממארג אחר של רוע. והדת היא כלי יוצר שטני בכדי למרק לחטא או סתם להתעלל בבני אדם ע"י שטנים ואלים צמאי דם. אין לי נימוק אחר להסביר את פשר הרוע הפשיסטי שהדת מנחילה עלינו. נכון, כשהרציונאליות גוברת. אני יודע את התשובה המזדחלת לי ככה בחשש . אין רוע עלי אדמות, הטבע פאסיבי והאלים אינם קיימים. האדם, אותו אדם שהביא עלינו את היטלר סטאלין מאו וקליגולה, את הפשיזם הגזענות המלכים הדיקטטורים המלחמות הג'נוסייד והגליוטינה. אותו האדם שהביא עלינו השמדת עמלק מסעות צלב אינקוויזיציה טאליבן טורקוומדה חומנייזציה סיקריקיות ומלחמות השמד . מלחמות דיקטטורים לאום ודת כאחד. אותו אדם הוא הממיט עלי ועל אלפי אנשים שכמותי את הפשיזם הדתי הנאלח הזה. ואם ישנם אנשים שאינם בושים בהקצנתם בחד גוניות שבחייהם בקיצוניות חסרת התכלית. ולפחות מודים הם על האמת. חושפים את מערומיהם ברבים. התאחדו להם קבוצה הזויה, שרוצה לתת נוסחאות לרוע הלא-מדמם הזה. לרוע המוחלט שאי אפשר להנציח אותו בתמונות, שבלתי אפשרי להסביר אותו בשורות בודדות. אותו רוע בנאלי שאיננו מרע בבת אחת. שאיננו מכה ומרפה. אלא מכה ומכה יומם וליל, בחורף ובקור, בבקרים ובלילות. רודף את האדם ולא נותן לו מנוח. אותו תכלית ותמצית הרוע המתחפש בתחפושות של אמת רחמים חמלה וייחוד, מפרשנים אותו מצדיקים אותו, רואים בו תכלית האנושות והיקום גם יחד. עוטפים אותו כאתרוג במילים יפות בסיסמאות קלישאות ומונחים פילוסופים. כאילו שלתורת הגזע, או למתאבדי הטאליבן אין נוסחאות וסיבות לרוע. כאילו שרוע שאינו מדמם, שאינו מעורר את מצפונו האטום של האנושות, רוע שאינו נכפה ע"י קלגסים. אטימות וחד אופקיות סדרתית של אלפי שנים, יחמוק מהדין וחוש הצדק ההיסטורי. לא כן הדבר, חוש הצדק ההיסטורי של בני האדם. לא יפסח ולא יוותר, מטחנות הצדק יטחנו אט אט וגם אם הדבר יארך רבות בשנים. אני את שלי תרמתי. ואין אני מתלונן עליכם, רק שם מראה אל מול עינכם ומקווה שתתעוררו מפנטזיות בדבר דת של אמת רחמים וחמלה. והזכירו נא לי לסיום, מה דינו של ספקן וחילוני בנפשו בתורה ?! המוות יאה לו ? או אולי מקלים אנו בדינו.
הגיהינום ירצה את נקמת הא-ל ?! או שיש להוסיף על כך אבדון נצחי וכף קלע לקינוח. או שמא כלל אין תרופה למכתו ?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2010 21:11 |
|
| |
תתמצת. לא נוח לך בחיים שלך. תשוחח עם אשתך ותגיד שאתה חושב לצאת לעבוד. אם היא תתמוך בך אז בסדר, תחשבו על מסלול ותתקדמו. אם לא, הרי שאם אין ילדים, תתגרשו. אם יש ילדים, הרי שאם אשתך למדה בבית יעקב עדיף שתתגרשו, כי החיים עמה יהיו מרים ממות. אם היא לא למדה בבית יעקב, תנסה לקחת אותה לרב ולשוחח לפני שתקבלו החלטה.
נ.ב. זה שאתה לא קיבלת שכל לפני החתונה, זה בטוח לא האשמה של הקב"ה, מקסימום תאשים את הוריך. נ.ב. אולי תלמד בקשר לילדים היכן לחנכם. נ.ב. כדאי גם שתעזוב את עיר התורה והחסידות, אם אתה רוצה לחיות כבן אדם ירא שמים, החופשי משעבוד החברה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2010 21:11 |
|
| |
ממש פתטי. אם אתה לא מאמין, אז כלך לך למקום כרצונך. אף אחד לא מחזיק אותך נגד רצונך, פרט לך עצמך. אם רצונך בחברה מאמינה ופתוחה, יש גם כאלה (מכמה סוגים), ותוכל להצטרף אליהן. אם אין לך אומץ לשאת במחיר בחירותיך, מה לך נושא קינה ונהי. ובכלל, אם אינך מאמין, אז מדוע זה חשוב מה דין התורה למי שכופר (מה עוד שאתה לא צודק גם בזה)? על כך באמת אמר הרב קוק שיראת השמים החרדית היא בעייתית, שכן יראים שם משמים מעוותים ומצומצמים. את תמונת השמים שעליה גדלת אינך מצליח לשנות, או להשתחרר ממנה. משמים כאלה אכן אין טעם לירוא. אבל הבעיה אינה של האלוהים אלא של חלק מעובדיו, כמו ברוב המקרים. ומה שנדרש מאלו שאינם אוהבים את התמונה הנוכחית הוא לעשות משהו כדי לשנות אותה, לפחות לגבי עצמם.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2010 21:16 |
|
| |
הומניסט במידה ואין מטרתך להקפיץ רגשות דתיים נגד דברי הבלע שהשמעת, אתה אמנם זכאי לרחמים ולחמלה שאתה מנסה לעורר.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2010 21:18 |
|
| |
הפכת פילוסוף מרוב סבל - אצטט לך מאימרות פרידריך ניטשה
"לעתים קרובות שאלתי את עצמי אם אינני חייב לשנות חיי הקשות, יותר מאשר לאחרות." "ואשר למחלתי הארוכה, האם אינני חייב לה יותר מאשר לבריאותי? אני חייב לה בריאות מושלמת יותר. מה שאינו הורג אותי מחזק אותי." "אני חייב למחלתי גם את הפילוסופיה שלי. רק כאב עז הוא משחרר גדול של הנשמה." "כאב עז ארוך, איטי, שבו אנו נשרפים כמו עצים ירוקים. הוא בלבד מכריחנו, אנו הפילוסופים, לרדת לעמקי נשמתנו."
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2010 21:29 |
|
| |
הומניסט
בניגוד לקודמי , לא אענה ברשעות. אני חושב שיש מיעוט מסויים של אנשים בחברה החרדית שחיים כאנוסים וחשים כמוך, איני יודע להעריך מה מספרם, אבל בהחלט יש כמה . מה שהמגיבים שמעלי אינם מבינים הוא שאנשים כמוך חיים בכלא בתחושה של אין מוצא. וזה בכלל לא נכון שיש להם ברירה לעזוב.
אתה מסתכל ושופט את כל העולם דרך אסונך הפרטי . והאמן לי, אני מבין ללבך . אבל אני מניח שכעבור זמן תראה דברים אחרת . כרגע אתה נמצא בדרך ללא מוצא. העולם לא הולך להשתנות בשבילך . כפי שאתה רואה יש מעט מאד אנשים שבכלל יבינו ללבך , כך שגם להתלונן לא יעזור. עם הזמן תמצא איך להתמודד ואם לא תשקע יותר מדי ברחמים עצמיים תגלה שלמרות הכל אפשר לחיות כך חיים מלאים ומספקים.
הפנה את כשרונך ולהטך ומרצך לדברים יצרניים ומועילים . היה אמיץ ולא תתחרט על כך.
תוקן על ידי Kolmogorov ב- 27/06/2010 21:35:26
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2010 21:40 |
|
| |
למגיבים זה נשמע כ"כ קל להחליף חברה או ללכת למקום אחר ואפילו להתגרש. אדם קשור באלף נימים למשפחתו וחברתו. חוששני שאדם יהיה מוכן למסור אפילו את נפשו על אמונה שאינו שלם בה, אם ידע שמחיר אי עמידה בנסיון יהיה חיים בודדים ללא חברה ומשפחה. יתירה מזו, אף אחד לא ממתין לפותח האשכול בחוץ. יתכן ויהיו לו בעיות פרנסה גם בחוץ ואולי גם אידיאית הוא לא יזדהה עם חברתו החדשה, אז מי ערב לו שהצעד הוא צעד נבון?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2010 21:52 |
|
| |
בעל,
כל חוזר בתשובה עובר זאת.
להפוך מחרדי לדתי זה בהחלט לא קל, אולם השינוי הוא פחות משינוי של חזרה בתשובה/בשאלה.
זה נכון שלא קל להתנתק מהעבר (אני עברתי זאת אומנם כרווק וזה לא היה פשוט) אולם אם אתה מתענה, אתה יכול לקבל החלטות על התנתקות שלא תהא טוטאלית. לדוגמה כיום יציאה לעבודה זה צעד שנפוץ בחברה החרדית, כולל רכישת השכלה אקדמית, גם משלוח לישיבות תיכוניות וכד', הפך פתאום למודל. אז אם השיניים קטנים ומדודים, כולל עזיבה של מגורים בעיר כמו בני ברק ומעבר לעיר יותר "משוחררת", אין סיבה שצעדים איטיים אלו לא ישחררו את הכותב מהמועקה בה הוא שרוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2010 22:07 |
|
| |
חבריה מה קרה לכם מדובר כאן באדם בן 40 שנה, ואם הוא חרדי רגיל הוא חייב עכשיו להתחיל לחתן את ילדיו
וכמה ילדים יש לו וכו' אוהב את אשתו וילדיו ? או גם מהם נמס לו ?? איך הקושי של תפילה וכו' גוברת על כל העמל שעמל כל חייו עד היום (שני שליש\חצי חייו בערך) רבונו של עולם,
בכלל איך רק עכשיו ?? בגיל כזה ????? משהו כאן מוזר מאוד,
אנא בעל האשכול תפרט לנו יותר, (לא נראה לי שכאן תקבל את מבוקשך, רק אם הסיפור היא רק משל מצדך בכדי לדון בעניין)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2010 22:09 |
|
| |
אולי לא הבנתם את הנקודה. החברה כופה עלי ערכים שאינני מאמין בהם, ולא עוד אלא שהחברה מתעקשת שאלו הם ערכי חיים ואמת אבסולוטיים. אין מדובר בפחים קטנים של לצאת לעבוד וכד'.
אין לספקן הרוצה לחיות חיי חולין, מעמד בתפיסת העולם שלכם. הוא אפס מאופס שיש לחנקו בתאי גזים. הטענה הנבובה כלך לך למקום אחר. ובמילים אחרות "עוף מפה", היא טענה מעוררת גיחוך וגועל.
בניגוד לבעל תשובה, שאמנים יש לו קשיים לרוב. אך הוא החברה מקבלת אותו ואת מעמדו בטוב או שלא בטוב. לי החברה החרדית ממליצה לעוף לכל הרוחות.
מה ביקשתי, להעמיד צלם בהיכל ?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2010 22:14 |
|
| |
| הומניסט כתב: |  | אולי לא הבנתם את הנקודה.
החברה כופה עלי ערכים שאינני מאמין בהם, ולא עוד אלא שהחברה מתעקשת שאלו הם ערכי חיים ואמת אבסולוטיים. אין מדובר בפחים קטנים של לצאת לעבוד וכד'.
|
|
לא הבנתי אותך: למשל מה להתפלל ?? אל תתפלל, אני מכיר הרבה אנשים שלא רואים אותם בתפילה אף פעם מה הבעיה,
יש חברה בעולם שאין ערכים שם ?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2010 22:23 |
|
| |
| הומניסט כתב: |  | אולי לא הבנתם את הנקודה.
בניגוד לבעל תשובה, שאמנים יש לו קשיים לרוב. אך הוא החברה מקבלת אותו ואת מעמדו בטוב או שלא בטוב.
לי החברה החרדית ממליצה לעוף לכל הרוחות.
מה ביקשתי, להעמיד צלם בהיכל ?
|
|
למה קבוצת ההתיחסות שלך היא החברה החרדית, אם אתה מרגיש מנוכר להם?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2010 00:05 |
|
| |
הומניסט היקר
כתבתי הרגע באשכול אחר בעניין אחר אבל חשבתי שזה מתאים גם כאן הנה
בתכלס האם קללות עוזרות או לא, אנחנו יודעים שלא, רק למי שמהאמין בזה אז פסיכולוגית הוא נופל לתוך הקללה כביכול,
יש רש"י שאומר שאם חושבים רע בא הרע, וזה נכון, תן לעם להאמין שהוא מקולל הוא יהיה מקולל כמו עמי אפריקה,
תן להעם להאמין שיבוא גוג ומגוג להשמיד אותו זה בסוף יבוא ח"ו וכן בברכות זה בדיוק כך,
תן לנשים להרגיש שהגבר מחליט אז כך יהיה,
למה באמת האליטות מצליחים בעסקים, כי הם חושבים שהם ברוכים בכל הברכות הטובות,
יש לי הרבה חברים שבאים ממשפחות שבורות ועם התורה הזה שלי הצלתי את חייהם, הם מצליחים בעסקים ובכל רצונם,
ולכן כואב לי שאנשים עוד מדברים על גזענות וכו' הם לא מבינים שכל הדיבורים האלה מזיק דבר ראשון בילדיהם וגם בהם,
זה כך כלפי ספרדים שחורים נשים וכו' כל זמן שהם מדברים על רוע מצבם הם בעצם נכנסים לשם יותר עמוק,
אף פעם אסור לאדם להתלונן,
1, מי הוא ההוא בכלל
2, ולמה אני נותן לההוא לדפוק את חיי ? סימן שאני תחתיו !
3, חינוכית: לעצמי (כן אפי' אני כבר לא ילד) לילדי ובנותי כנ"ל
4, חז"ל כבר אמרו לנו שכל העולם נברא בשבילי, וזה עומק ההבנה והדרישה של חז"ל, לתת לנו את הביטחון שהכל בידינו,
הברומטר לדעת שאנו לא בדרך הנכונה בחיים בעסקים וכו' ?? היא ברגע שאנו מתחילים לאשים את האחר,
הבינו את כל זה לעומק ותראו כמה שדברי צודקים,
אז חבריה: לא לפחד מקללות ולא לבקש ברכות רק לדעת שכל העולם נברא בשבילי, והעיקר לא להתלונן לא על עצמך ובוודאי לא על אחרים כי זה מזיק רק לכם,
ותראו כמה תאוהבו את אלוקים, כי מה הטעם בזה שהוא נותן לנו חינם ? לא עדיף לקבל מתוך עמל ??
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2010 00:24 |
|
| |
| mdabraham כתב: |  | ממש פתטי.
אם אתה לא מאמין, אז כלך לך למקום כרצונך. אף אחד לא מחזיק אותך נגד רצונך, פרט לך עצמך. אם רצונך בחברה מאמינה ופתוחה, יש גם כאלה (מכמה סוגים), ותוכל להצטרף אליהן. אם אין לך אומץ לשאת במחיר בחירותיך, מה לך נושא קינה ונהי.
ובכלל, אם אינך מאמין, אז מדוע זה חשוב מה דין התורה למי שכופר (מה עוד שאתה לא צודק גם בזה)? על כך באמת אמר הרב קוק שיראת השמים החרדית היא בעייתית, שכן יראים שם משמים מעוותים ומצומצמים. את תמונת השמים שעליה גדלת אינך מצליח לשנות, או להשתחרר ממנה. משמים כאלה אכן אין טעם לירוא. אבל הבעיה אינה של האלוהים אלא של חלק מעובדיו, כמו ברוב המקרים. ומה שנדרש מאלו שאינם אוהבים את התמונה הנוכחית הוא לעשות משהו כדי לשנות אותה, לפחות לגבי עצמם.
|
|
מה פתטי?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2010 01:07 |
|
| |
להומניסט, לילה טוב. לפי סיגנונך הרהוט, לפי עדותך שאינך סובל נפשית או כל סבל אחר מצורת החיים הלחוצים והמתים אותם תיארת, ולפי מהות טענותיך על הרוע האימתני שבקיום הדת. ברור שכל סיפורך הוא משל לחיי דת נמאסים, וקריאת תיגר על עצם המושג התיאולוגי וכל מחויבות דתית. ולא לסיפור אמיתי. נדמה שאכן בעבר חיית חיים דומים לאלו שתיארת, ועכשיו הינך פורק את זעם מצוקתך על ממציאי סגנון חיים זה. אתה רואה בדת מקור רוע, בדומה להיטלריזם לסטלניזם ולכל שטניות אנושית אחרת. אתה רואה בדמות האל ישות רעת מעללים שכל סיבת בריאתו את ברואיו היא התעללות אכזרית בהם, וסיפוק סדיסטי מכך. ואתה מזהה בכל חלק של הדת רעיון אנושי של אימלול האדם ושלילת חירותו וחדוותו. אך טועה אתה גם אם הדת הומצאה והיא כולה פיקטיבית, גם אם היקם סתמי ונטול בורא. אז ראשית היא לא הומצאה ממניעים רעים ואנטי הומניים, אדרבה היא באה לתרץ לאדם כביכול את סיבת ותכלית הימצאותו, ואת יעודו. היא באה לפתור את תהית האדם בדבר חידת הימצאותו של יקום שעל פניו נדמה כמתוכנן להפליא ע"י בעל חפץ ורצון בו. היא באה למלאות חלל פנימי של מצוקות פילוסופיות. עובר דרך מערכת חוקים ונוהגים שרבים מהם, רעיונם להשכין אחווה וסדר חק ומשפט בין בני האדם. בנוסף לעבודות פולחן וריצוי והבעת הכרת טוב למי שאמור להיות בעל הבירה, שתכלית בריאתו היא להטיב לנצח לאדם שימלא אחר פקודותיו. נכון שכדי להסביר את הסבל האנושי והרוע הגלובלי הבלתי נתפס, הועלו הסברים שונים, כענישה ע"י האל, כצרוף וזיכוך הבריאה, ועוד מיני רעיונות. אך אלו הם בדיעבד הם רק אמורים לספק הסבר על רוע שבלאו הכי נמצא בעולם במיתות ומחלות משונות, בעוני וכל מיני צונמיים ורעידות אדמה ושאר פגעים שלא תלויים כ"כ בידי אדם. הם היטיבו עם מצוקות אנושיות יותר משהזיקו. בנוסף, החוקים עצמם ברובם המוחלט תועלתם מרובה על הפסד הנגרם מהם. רבים מוצאים נוחם ומקור שלווה בשמירתם חיי דת בצורה זו או אחרת. ולדוגמא, המצוות שמנית בתיעוב כ"כ. הזכרת קימה בבוקר תוך רחיצה הגינית של ידיך וטבילת רחיצה מרעננת כל בוקר. חבל שאינך רואה את הטוב שבהם, וכי אינך יודע שכל אדם מתורבת פותח את הבוקר בטכסי הגיינה והתרעננות מימית. מה אתה עושה היום? אתה פורץ לחיים בלי אלו? חבל. הזכרת ברכות שהם טכס הכרת טובה למי שאמור להיות מיטיבך ודואגך, וכי אינך מכיר טובה .? אם אתה לא מאמין בו מדוע באמת עשית זאת? אף אםעשית זאת למען זולתך וכי זה כ"כ גרוע ? הזכרת את הפרישות המחויבת עפ"י הדת , וכי לא שמעת על תועלתיותה כמשמרת חיי זוגיות מוצלחים? על זיווגך הכפוי, באמת רחמים, בשם איזה דת עשית זאת?. תחת להוסיף אהבה לאשתך מלאת עצמך שנאה. ישיבתך ללמוד, נשמעת ככפויה. מי כפה זאת עליך? אם לא מצאת טעם בלימוד משפט וחק עברי, או בעיסוקי פילוסופיה ורעיונות יהודיים. מדוע לא עזבת לעיסוק אחר? אחר כל מסכת הסתכלותית על חיי דת אלו עוד נתמלאת כעס על הדת. חבל שלא שנית את הסתכלותך על הדברים ולא שנית את אורחותיך במסגרת הדת. ניכר מאוד שהמסגרת החינוכית בה עוצבת לא התאימה לטבעך ולסיגנונך. זו בעית רבים, והעיצה לכך היא פשוטה. לשנות סגנון. למי אתה מחויב? סוף דבר, תיסכולך מובן. שילמת מחיר כבד על חיי דת מוטעים. שכנראה היית אנוס לחיות כפיה. אך האשמתך הקולקטיבית על הדת כמקור רוע ואנטי-אנושיות. היא מוטעית ואיננה נכונה. א"ש
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2010 01:32 |
|
| |
טראכט מדאברהם שרפ
ולכל המגיבים, אינני מקבל טיעונים כמו נסה להתגמש . לדוגמה אני לא מעונין לשרוף שעה בבוקר לתפילה, זה לא מתאים ליובלתי אפשרי לכפות דבר איום כזה עלי. מה זה קשור לחרדים או לסגנון חיים כזה או אחר?
ואינני מקבל גם טיעון גורף של הפרדת הדת מהאדם, אחרי הכל הדת קובעת כללים חברתיים שעליה לקבל אחראיות כלפיהם.
הדת על חוקיה לא צצה ממערת נטיפים או מגשם ביום בהיר. הריונה ולידתה בקרב בני אדם ובלעדיהם אין דת, וכאלה הם חוקיה.
הטענה שהדת באה להיטב עם העולם, זו גם טענת ההיטלריזם הפשיזם הקומניזם האינקווזיציה והטאליבן. וכי ישנה אידיאולגיה חייתית ככל שתיהיה שמתהדרת ברוע וסדיזם ? חוץ מכת השטן.
כמובן שאינני טיפש ויודע להבדיל בין טאליבן לחרדים, כמו שאני יודע להבדיל בין היטלריזם לנצרות. אך אני משווה את השלילות המשותפת להם.
אם רצונכם דווקא בהגדרות ומונחים, אשאל, האם לחילוני ספקן אין מקום בהלכה וביהדות ובעקבותיה בחברה החרדית ? הרי זה סטטוס שקיים אם תרצו או לא . בעייני הדבר אינו דומה לעובדי עבודה זרה או מחללי שבת בפהרסיא (גם על זה אתוכח, אבל פהרסיא ניחא)
אבל, אינני רוצה להכנס למונחים ולהגדרות ההופכות את הדיון לעקר ולנטול רגש. אני רוצה לראות ישרים שבכם שיצהירו בגילוי לב, נאציזם זה רע, טרור זה רע, דיקטטורה זה רע, פשיזם זה רע, וגם פשיזם דתי זה רע, ואין לכם פשיזם דתי יותר מההלכה היהודית.
כל כך קשה להזדהות עם אדם שצריך ליזום כל יום עשרות פעולות הסובבות את עיקר וכל חייו סביב דברים חסרי ערך בעיניו ? טענת "לך מפה" לא מקובלת עלי, וזו בריחה מהשאלה, או הצדקה לקיומו של ציבור שאינו שומר תורה.
קול מוגרב
אינני בטוח שהם מיעוט, אינירציה חברתית ומנהיגותית יכולה להחזיק לדעתי גם תשעים אחוז מחברה שאינה חפצה לחיות לפי אותם חוקים. עיין ערך הקומניזם.
שרפ
בכדי לחדד שוב את ההבדל בין בעל תשובה לבין חרדי אנוס, יש הבדל עצום בין אדם שפורש מנורמות חברתיות אך החברה מקבלת אותו. לבין אדם שאין לו כלל לגיטמציה.
ההשוואה הנכונה היא ליהודים תחת שלטון קומניסטי. כשאת קלגסי המשטר מחליפים חוסר הלגיטמציה החברתית.
תוקן על ידי הומניסט ב- 28/06/2010 01:52:14
 |
|
|
|
|
|