בית פורומים עצור כאן חושבים

השפה הלשונית כצליל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/8/2010 09:37 לינק ישיר 
השפה הלשונית כצליל

היי

אשמח לשאול אתכם לגביי שפה.
מדוע צליל משתנה בתודעה,למשל אם אומר לכם 'מילה',המילה 'מילה' תקבל קונטציות שונות בהתאם לקונטקסט בו היא מדוברת.
ואם אחזור על אותו צליל מספר פעמים ההקשרים לאותה מילה ישתנו,כלומר תגובות כימיות אשר קיימות בנו במוח ישתנו בהתאם לתחושות והמסרים עליהן אחשוב.
כלומר כל צליל נתון לשינוי,השפה הלשונית דוברת בצלילים.
כיצד זה שהצליל משתנה,אם ישנו הווה מתמיד,והצליל בו הושמע לראשונה ישאר לתמיד חקוק במרחב וצלילו לא ישתנה לעולם.
מחר אם פתיחת האשכול לא תמחק אקרא שורות אלה פעם אחר פעם אקבל תגובות כימיות ותודעתיות שונות לגביי המילים שנכתבו כאן זה עתה.
אך זה עתה הצליל ישתנה,וקיבל קונטציות שונות,כלומר האדם אינו מקובע לצליל אחד,כלומר הוא יוצר בתודעתו צלילים שונים לאותה מילה בהקשר של תזמון.
כיצד אם כן ניתן לדעת את דעת ה'?
נניח שהנך נביא,והנך מתחבר אל ההווה התמידי,הרי הקונטציה תשתנה גם בהיותך במרחב הזמן,אם כך,כיצד והאם יכול האדם לדעת את דעת ה' התמידית?
כלומר דעת ה' יכולה להיות רק בזמן נתון,כלומר כדי להבין מה נאמר אתמול,עליי לחזור "בזמן" אחורה ולהתחבר לאותו צליל
שדיבר בו האדם או מי שזה יהיה?
כיצד אם כן ניתן לצלצל ולדבר אודות העבר?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2010 10:39 לינק ישיר 

יוצא מכך שהחיים הינם לנצח נצחים,והנך כותב את סיפור חייך לנצח בו תחיה.(בו יהיו לך קונטציות שונות ותבונות שונות על מעשיך)

החיים הם נצחיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2010 11:12 לינק ישיר 

דעת למי

ברוך בואך אל הפורום!

הצגת שאלה בתוך שאלה.

תחילה תארת מה שקורה לצלילים בעולם מבחינה פיזית (או שלפחות ראוי לדון מה קורה להם).

אחר כך עברת לתיאור מה שקורה בתוך המוח ובתוך הנפש (זה בפיזיקה וזה מבחינה מנטלית=בנפש, תהא מה שתהא).

ובסוף עברת לשאלה איך מיוצגת הנבואה באופן חד משמעי.

יש להאריך הרבה בכל שלב. והדברים עלו לדיון כבר לפני דורות רבים, בראשית ימי הפילוסופיה, כאשר טען חכם יווני כי אי אפשר להיכנס לאותו נהר פעמיים, לפי שהוא משתנה, והוסיף תלמידו כי גם האדם אינו אותו אדם.

אבל אתייחס רק לנקודה אחת, לסוף דבריך, בינתים.

אולי באמת נבואה משתנה במשך הזמן? לא רק אנו שלומדים את הנבואות מבינים אותן מחדש, אלא הנביא עצמו, ששמע את דבר ה', מבין אותו אחרת עם חלוף הזמן. מגלה בו משמעים חדשים, מבין מה שנעלם ממנו קודם.

כך מצאנו בישעיהו כמדומה שמגלה את פשר נבואתו לפני שנים בשעה שהנבואה התגשמה לנגד עיניו והוא קורא בהפתעה (נדמה לי) את הפרטים ההיסטוריים שקרו לעם ישראל במועד המאוחר יותר.

אמנם האם זה נכון גם לגבי התורה? האם גם התורה מתבררת ומתגלה יותר? והאם זה גם במצוות מעשיות? אם נענה בחיוב, זה יוביל למסקנות שאולי נחשוש מהן. אבל אולי לא. האם לא יתכן כי "עין תחת עין" שינתה את משמעותה? אני מציין רק דוגמא אחת, שגם עליה יש חולקים וסוברים כי תמיד נשארה לפסוק זה אותה משמעות.

סלח לי שקיצרתי, ואשמח להמשיך להרחיב בדברים אלו.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2010 06:33 לינק ישיר 

זה מעניין.

נשאלת השאלה מהי השפה האמיתית שאנו בני אדם מתקשרים,אם בכלל ואנו מצליחים לתקשר

אפשר לשאול גם כך

האם ישנם קריטריונים מדדיים לתקשורת הדדית תואמת?
           באם ישנם,(אנא הציגו אותם).
באם אין
האם האדם על כל חוייותיו באשר הם,סובייקטיבים לחלוטין?
        באם כן(מהי חברה?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2010 07:56 לינק ישיר 

חגי,בוקר טוב

פתיחת האשכול הייתה לגביי שפה של צלילים ,לא לגביי שאלות מכניות.

מצטער.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2010 10:31 לינק ישיר 

על הצליל כמרכיב הבסיסי של השפה יש לעיין בספרו של חומסקי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2010 13:22 לינק ישיר 

צ'וטנג

ברוך השב!

אולי תרצה להפנות לאיזה ספר בדיוק של חומסקי אתה מתכוון ואולי אפילו למראה מקום בספר.

חגי

ברוך הבא אל הפורום!

עד כמה שהבנתי את שאלתך, אתה מבקש לשאול אם יש היבט אינטרסובייקטיבי, כלומר בין אישי בעברית, לשפה שאנו משתמשים בה. אילולא כן, האם אין אנו בני האדם נמצאים כל אחד בעולמו שלו בלי תקשורת ודאית עם אחרים.

שאלה זו מתאימה לשאלה המרכזית של האשכול, שהיא האופן שבו מילים משמשות בתודעה שלנו.

לכן לדעתי דווקא כן כדאי לדון בה, כמובן אם הבנתי נכון את השאלה.

כמובן, כל השאלות האלו, של דעתלמי ושלך, מצריכות ידע עצום ורב, אבל זה לא צריך למנוע אותנו לסכם מה שידוע לנו ולהציג שאלות חשובות. מלבד זאת, יש כאן בפורום גם מומחים בתחומים קרובים, ומלבד כל זאת, ויקי פתוח בפני כולנו.

דעת למי

מטבעם של אשכולות שהם מתרחבים. לא תמיד זה טוב. אבל אם השאלות קשורות יחד, קשה למנוע דיון משותף. במיוחד באשר גם שאלתך שלך וגם של חגי נוגעות לאופן שבו מילים משמשות אצלנו. אם למילים יש משמעות שונה לגבי כל אדם, אבל עדיין תכנים מסויימים חופפים, אז התקשורת תיתכן. והרי דברים ברורים הם שאנו כן יוצרים קשר. ראה מה קורה באשכול הזה. (וכמובן יש כאן גם אי הבנות, למשל שלי, אבל אנו בדיוק משתמשים בשפה כדי לברר מה משותף לנו במילים אלו ומה לא).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2010 14:02 לינק ישיר 

חומסקי דיבר על דקדוק אוניברסלי ולא על צליל.

האם רק לי נדמה שהאשכול הזה כתוב בתורכית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2010 15:36 לינק ישיר 

צענערענה,צהריים טובים!

האם רק לי נדמה שהאשכול הזה כתוב בתורכית?

תראי התורכים מרבים בשפה והם מסתירים אותה,כלומר את העליונה
כלומר יש להם שפת סתרים והם מדברים בתחתונה

באיזו שפה את מדברת?
:)

האם מילתה דבדיחותה יוצרת אנושיות?

באנגלית אנשוית יכול להשמע

אנו שיט נו שיט אט אול.

ונ.ב
אני מחבב אותך!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2010 08:20 לינק ישיר 

מיימוני:

אני לא זוכר את השם. פעם ראיתי את הספר באקדמון, שחיבר אותו חומסקי ועוד חוקר יפני?, וכשדפדפתי בספר ראיתי שהוא דן אם אפשר להבין את המדובר על ידי הצליל.

צענערענע:

אפשר לדון בשפה אוניברסלית המתבססת על צלילים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2010 22:44 לינק ישיר 

הצלחתי לצלצל,ברצינות!!!
נכתב לפני 400 שנה בטרם נכנסה השבת.

שבת שלום!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2010 05:06 לינק ישיר 

מיימוני
משמעות דבריך היא שמציאות מילות התורה והנבואה היא אחת והיא קיימת ואיננה ניתנת לשינויים והאדם הוא המתאים את עצמו להפקת המירב שביכלתו מהמילים שנמצאות לפניו.
אם כן מדוע תצמצם את דבריך אך ורק למילות התורה שמא כן הוא הדבר בכל דבור שאדם שומע הוא באותו רגע משתמש בו כמיטב יכלתו אך משמעות המילה נותרת קיימת במציאות וכך גם כלפי המדבר שהשתמש בצליל בהקשר מסוים אך השפעתו נותרה עליו גם בהקשר הרחב של הצליל(ושמא אפשר לראות זאת מהתייחסות התורה לדיבור שאינו ראוי מכל סוג שהוא אף כשהוא בא בהקשר ראוי)
לפותח האשכול
הדבר ברור כי אדם שמדבר איננו כעושה עוד מעשה משאר המעשים שבעולם אלא הוא משתמש בכח יחודי שניתן לאדם המדבר יותר מכל שאר הברואים (חי צומח דומם) ולכן אני מבין את הצורך לומר שכל צליל יש לו משמעות יחודית משלו הן כלפי הנפש והן כלפי המח.
אבל מדוע ומנין שגם אדם ששומע מילים שנאמרו יכולת הניתוח והספיגה שלו הוא ע"י משמעותו והשפעתו של אותו צליל על הנפש, שמא יכולת הניתוח שלו מתבססת על ניתוח מציאות בסיסי ופשוט הקיים בו לניתוח כל מקרה שקורה לו בלי קשר למשמעות העמוקה של הצליל, צא ולמד מחיות שניתן לאלף להתנהגות מסוימת על פי צלילים מסוימים שהם מתרגלים אליהם ז"א שאפשר לנתח צליל שנשמע גם בלי המשמעות העמוקה שלו, ולעומת זאת לא ניתן לאלף חיה להשמעת צליל כיון שדיבור הוא באמת שימוש במשמעות העמוקה של הצליל.אז אולי באמת בשמיעה אנחנו בסה"כ חיות מאולפות היטב, ולא עוד אלא שאנחנו מאולפים לנתח את משמעות האלוף כלפי המצב שבו אנו נמצאים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2010 17:20 לינק ישיר 

אנסה ליישב את הדברים באשכול הנוכחי(מחקו לי אשכול אחר שניסיתי לפתוח)
אימפרוביזציה:
אנסה לשחזר את שכתבתי באשכול אחר.
נצא מנקודת הנחה שישנו הווה תמידי(למאמין שישנה אפשרות לאדם להתנבא)
יוצא מכך שהאדם מודע לאפשרות בחירה עתידית(כביכול עתידית),הוא מודע לכך שלזמן אין ערך וכתוצאה מכך החומר הוא נזיל,כלומר מאולתר(במתי,בשרי,מוסרי),כלומר היות האדם שחקן(המוסר הוא מוסר של אשליות) הוא חי ברגע נתון הן במחשבתו והן בפעולותיו אין סוף אפשרויות,ויוצא מכך,שישנם אין סוף אפשרויות של חיים,ברגע נתון,אך מה למעשה מהווה את רגע הבחירה באותו אלתור,כלומר האדם המודע,מודע לבחירה עתידית שהוא לא מודע אליה ברגע נתון,כלומר יוצא מכך,שהוא בוחר באין סוף אפשרויות,אך רק בעולם אחד ישנה בחירה בהתאם לאותה תנועה ראשונית ואחרונה של בחירה אשר פעלו בו רגעית("זמנית"),היות ונשאלת שאלה מה הלך הדברים עד אשר נעשתה הבחירה לאותה פעולה ראשונית
מה עם שאר הסיטואציות,אפשר להניח שישנם עולמות מקבילים שבהם נעשים אין סוף אפשרויות של בחירה,ורק ברגע מסויים נעשתה הבחירה הנוכחית.
נשאלת השאלה כיצד ניתן לקשר בין כל העולמות המקבילים,יוצא שהאדם אם הוא מעל החומר יוצא שהוא כביכול לא במודע בעולמות אחרים אשר נעשים שם בחירות אינסופיות.
אם כך מה משמעות של הבחירה הספציפית בעולם הנוכחי(שהוא מודע לו)?
האם הכל נעשה באופן אקראי ויצירתי,כלומר יש אין סוף חיים של יצירה?

עכישו נשאל שוב
מה הטעם ביצירה זאת?(מה המהות?)

אינני מוצא בזה מהות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2010 05:44 לינק ישיר 

אולי הכוונה היא הפוכה.(אולי זאת המהות)

האם ניתן לחזות את החומר?
כולנו יודעים שניתן היום ע"י שאלונים וע"י תצפיות לחזות כמעט ברובו כל מהלך של אדם.
נניח ששמים לך אלקדרודות על הגוף,ובוחנים את סך התנועות ע"פ נתונים סטטיסטים....
האם ניתן לחזות את כל פעולותיו של האדם הפיזים ? כלומר לחזות מראש כל תנועה,האם זה ניתן?
ישנם מדענים האומרים שזה ניתן.,ניתן לחזות כל אדם(כמעט),והיצירה היא למעשה אשליה,כלומר האדם היוצר
אינו יכול לומר אני יצירתי לכן אני בלתי ניתן לחיזוי.
אבל האם ניתן לחזות את האטום ביד בשר ודם?
המדענים("הנביאים" של היום) טוענים שניתן לחזות גם את "המשוגע"...,לכן הם יציבו לו גדרים ותיוגים,ויזהירו את ההמון ממנו.

כלומר משפט האלוהים הוא ע"י המדענים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2010 17:50 לינק ישיר 

Bug Bug באינטרקציה.

error message 9

line 9 code undefined Indefinite

אנו שיט נו שיט את אול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2010 17:59 לינק ישיר 

מה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > השפה הלשונית כצליל