| נשלח ב-18/8/2010 12:06 |
|
| |
מזל טוב לנשיא המדינה ליום הולדתו
מגיע לנשיא המדינה איחולי מזל טוב ליום הולדתו.
מגיע לשמעון פרס מזל טוב, והשתאות על כח התמדתו,
מגיע להם מזל טוב, על התנהלותם המכובדת, בתפקידם כנשיא המדינה.
מי עוד זוכר את הבדיחות על האיש, איפה הבדיחות? ואיפה האיש?
מי זוכר את בעל החלומות?- שעדיין נשאר כמו צעיר- עם חלומות.
מי עוד זוכר את השיר שנכתב עליו- איך הפשפש עלה למעלה?
מי זוכר לו את הכינוי-לוזר- שהדביקו לו.
מספרים שהוא פנה לרבי- שיעזור לו לצאת מהסטיגמה של לוזר-
אמר לו הרבי- ראשית עליך להחליף את השם- לאל עזר- שינוי שם מאד עוזר..
הסכים- להןסיף לשמו את השם- ואז אמר לו הרבי- אומר ועושה מדבר ומקיים תכנס לבית המדרש של החסידות ותבקש שיקראו לך לפי שמך החדש. אלעזר בן.געצל יצחק.
ואכן הגבאי קרא לו לעלייה בקול גבוה ומתנגן בהברה אשכנזית הונגרית-- יעמוד רב' לוזר בן.געצל יצחק
בספרים כתוב- לפני שהנילוד יוצא לאויר העולם.. בא מלאך ומנשק אותו.
אם המלאך מנשק אותו על הראש- הילד יגדל להוגה דעות לפילוסוף לגודוייל. וכד'
אם המלאך מנשק אותו על הפה- הילד יגדל להיות נואם גדול- חזן- זמר קריין וכד'
אם המלאך מנשק אותו על היד- הילד יהיה סופר צייר פסנתרן צייר פסל וכד'
אם המלאך ינשק אותו על הרגל, הילד יהיה כדורגלן- רץ מחלק מכתבים וכד'
מענין לדעת איפה נישק המלאך את הנשיא שמעון פרס שליטא?- שזה מעל 65 שנה יושב על כסאות שונים . תמיד היה ויש לו כסא לשבת.
צריכים לכתוב משהו לימי הקייץ ההבילים וחמים האלה.
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 13:16 |
|
| |
"צריכים לכתוב משהו לימי הקייץ ההבילים וחמים האלה"
צריכים לשתות מים ולהירגע, ולא לתרום להדרדרות הפורום !
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 13:20 |
|
| |
אפשר למחוק אם זה נראה לך כך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 14:49 |
|
| |
ירוחם
זה היה חד מאד. ואני מודה, אולי בבושת פנים, שחייכתי.
האם זוהי שיחת חולין של ת"ח?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 15:03 |
|
| |
הרב מימוני למה בבושת פנים- יום שלא מחייכים בו לפחות פעמיים, נחשב ליום מבוזבז! רוח האדם מתרחבת כשהיא שמחה, כך אומרת התורה, ובחז"ל.
אם זו שיחת חולין של ת"ח? כנראה שכן- והעד- יש כבר מחלוקת! יש מחכמנו שדורשים אותו לשבח, ויש דורשים אותו לגנאי.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 15:50 |
|
| |
ספרן מה דעתך על הסיפור הזה, ועל רמת ההומור שלו?
נדרים דף סו :
ההוא בר בבל דסליק לארעא דישראל, נסיב איתתא, אמר לה: בשילי לי תרי טלפי, בשילה ליה תרי טלפי, רתח עלה. למחר אמר לה: בשילי לי גריוא, בשילה ליה גריוא. אמר לה: זילי אייתי לי תרי בוציני, אזלת ואייתי ליה תרי שרגי. אמר לה: זילי תברי יתהון על רישא דבבא. הוה יתיב בבא בן בוטא אבבא וקא דאין דינא, אזלת ותברת יתהון על רישיה. אמר לה: מה הדין דעבדת? אמרה ליה: כך ציוני בעלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 16:42 |
|
| |
הומור ? ( גם השמטת את הסיום והלקח חסר )
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 16:52 |
|
| |
הנה הסיום החסר-אמר: את עשית רצון בעליך, המקום יוציא ממך שני בנים כבבא בן בוטא. הדרן עלך רבי אליעזר. לא הבאתי את הסוף כי לדעתי הדבר לא מעלה ולא מוריד מהסיפור ההומוריסטי- שבהחלט היה אפשר לותר עליו אלמלא הפן המבדח שבו.
וחןץ מזה הפמינסטיות והפמינסטים היו מתקוממים למסר של הסוף. כי רק מי ששומעת ועושה כרצון בעלה זוכה בבנים הגונים?, היום זה לא עובד כבר כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 17:04 |
|
| |
תודה (יש לציין שהפרשנות הקלאסית לא רואה כך את הדברים)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 17:44 |
|
| |
גם אני רציתי לברך ברכות חמות מעומק הלב את האנשים הבאים, שלפי רישומי משרד הפנים חל היום יום הולדתם במזל טוב
יהי רצון שיזכו לרוב שנים ונחת

|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 18:15 |
|
| |
סיפור:
מיד אחרי אוסלו הראשון היה חתונה חרדית ששמעון פרס השתתף,
ניגש אליו עסקן חרדי ואמר לו בקול שמעון מה קרה לכם ? מכרתם את המדינה לערבים ?
ושמעון אמר לו בקול, אין לנו צבא אין לנוער מוטיבציה, חייבים לעשות את זה כי אם לא, הנוער יברח מהמדינה,
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 22:21 |
|
| |
אמאי לא היתה כל כוונה בפתיחת האשכול שיברכו במזל טוב את נשיא המדינה- כן כן הוא נשיא המדינה שאתה גר וחי בה, הוא לא יותר גרוע מאחאב מלך ישראל שאליהו הנביא נתן לו כבוד- כי הוא היה מלך ישראל, ונותנים כבוד למלכות.
הוא לא פחות אוהב יהודים- מהצאר ניקולאי- שמוריך הרוחניים התפללו לשלמה. ואפילו למלך ולמלכת אנגליה, ולקיסרי האימפריה האוסטרו הונגרית, שכל בתי הכנסת שבמדינתם התפללו לשלומם, כי יש הלכה שנותנים כבוד למלכות- כי יש נימוסים כלפי אדם זקו ושיבה- ויש דרך התנהגות שלומדים מבבא בן בוטא כפי שמסופר בגמרא ב ב"ב
כאמור לא ציפיתי לברכות מזל טוב. כי כבר כתבו בתורה -לא ניחם אותם דרך ארץ,- אבל הבדיחה שלך בכלל לא במקומה. איני חסידו של מר פרס כלל וכלל לא, אבל מעציב אותי החינוך לבוז ולשנאה שמחנכי הצעירים היום ואתמול מלעיטים בהם את הנוער ואת העם, לא זו דרכה של תורה.
ספרן אולי באמת תביא את המקור לפרשנות הקלאסית,
מקס
ואתה שמעת זאת במו אזנך? כי הדברים נאמרו בקול. הכל אפשר להגיד עליו- הוא לא טיפש . לגילוי נאות-אני סבור כי הסכם אוסלו היה פשע כלפי עם ישראל ומדינת ישראל- פשע שעליו אנו משלמים ונשלם בדמים מרובים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 22:35 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מקס
ואתה שמעת זאת במו אזנך? כי הדברים נאמרו בקול.
הכל אפשר להגיד עליו- הוא לא טיפש .
לגילוי נאות-אני סבור כי הסכם אוסלו היה פשע כלפי עם ישראל ומדינת ישראל- פשע שעליו אנו משלמים ונשלם בדמים מרובים. |
|
ירוחם היקר
אני לא שמעתי אבל שמעתי ממי ששמע,
אבל זה מתאים, כי אין תשובה אחרת למה הלכו להסכם שכזה,
ואם נכון התשובה של פרס, אז הוא צודק, ולא משנה אם אמר או לא,
כלומר אם המצב במדינה היא שאין מוטיבציה (מאז מלחמת שלום הגליל כנראה,)
חייבים לעשות כל הסכם שהיא,
אני גם חושב שזה טעות ההסכם אוסלו הזה, אבל אפשר להבין את ההנהגה שעשתה את זה,
כואב הלב אייך מדינה בת חמישים, כבר איבדה את המוטיבציה,
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 23:06 |
|
| |
מקס שמעת ממי ששמע מהעסקן- יכול להיות. האמת -יכול להיות שכך באמת חשב- אני אישית איני מאמין- מעולם לא היתה מוטיבציה גדולה יותר בקרב הנוער מאשר בהווה, ואני מתיחס על שמפורסם בכלי התקשורת השמאלנית והאנטי לאומית וציונית בדרך כלל.
אחוז המתגייסים ליחידות הקרביות בעשרים השנים האחרונות היא הגבוה ביותר מאז קום המדינה. להזכירך כי בקום המדינה במלחמת השחרור מלאת המוטיבציה- היו הרבה יותר משתמטים ועריקים, מאשר בהמשך- יש על כך שיר די מקובל מאותה תקופה-של יפה ירקוני- משתמט אני הייתי וגם לא התביישתי כלל,- תמיד יש המעטים- העושים את כל העבודה. אבל בימנו יש רבים רבים בעלי המוטיבציה האדירה, הרוצים לעשות את העבודה, קרא על סיפורי הגבורה בשתי המלחמות האחרונות- על רס"ן רועי קליין ואחרים רבים רבים וטובים, אנשים כאלו לא יכולים לגדול בואקום, השחיתות משחיתה ומתפשטת, אבל כתמיד רק בין הגדוילים, העם הוא טוב הנוער בכללו מצויין, הדור מוטיבציה של הקרבה התנדבות לכל דבר חיובי, הבעיה היא שנותנים לנו את המידע רק על הזבל והבררה- אבל תתעודד הזבל הוא רק 15% מהעם והנוער, אבל התקשורת מטבע הדברים רואה רק אותם. באמור אני כבר מזמן לא גר בסביבה חרדית- אני רואה את המציאות אחרת, אני פוגש את ארץ ישראל היפה, את מלח הארץ, והם רבים רבים וטובים, זה תענוג לחיות ולעבוד איתם. יש תקוה לאחריתך כי הבנים שבים לגבולם
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 23:16 |
|
| |
ירוחם היקר
הלוואי, אתה משמח אותי,
אבל לא ראינו את ההמונים יוצאים לרחובות בשביל ובעד יהודי עזה שגרשו אותם מביתם,
|