בית פורומים עצור כאן חושבים

שמור את חודש האביב.. כראיה שלא ידעו שהעולם עגול!!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/8/2010 20:56 לינק ישיר 
שמור את חודש האביב.. כראיה שלא ידעו שהעולם עגול!!!

והיות שיש בינינו הרבה אנשים שרוצים בכוח לדבר שטויות, חז"ל ידעו או לא ידעו שהעולם עגול,

אני רוצה אחד ולתמיד לתת קצת היגיון ושכל לאלה שיש להם עוד ספק, ובעיקר לומר להם שזה לא מוריד מגדולתם,

כמו שמשה רבינו התקשה במנורה, ובמולד הלבנה, וחשד בשבט ראובן וגד, ולא קידש את כל החדשים כמו הלל, 

זה גזרותיו של אלוקים, שהחכמה תבוא באופן אבולוציוני, ולדעת שזה כך לא צריך אפי' נביא, (סברה ולמה לי קרא)  

לא רק חז"ל אפי' התנ"ך לא סיפר לנו שהעולם עגול,

ולא רק זה, התנ"ך שיתף פעולה עם הדור ההוא, ודברה כלשון\הבנת בני אדם בדור ההוא,

מה שכואב בכל העניין הזה ? שאנשים מתעקשים כל הזמן להוכיח שחז"ל ידעו, וזה מטריף מאוד, ולמה ?

יש הרבה מצוות דאורייתא שהם היו רלוונטיות גם בזמנם (אם ידעו שהעולם עגול) שחז"ל לא דנו בהם,

ושלפחות היה מצריך כמה מסכתות עבי כרס, 

שתי דוגמאות:

1,  "שמור את חודש האביב"

כידוע לכולם כל העונות בשנה הפוכות בצד הדרומי בכדור הארץ,

למשל: אם אנו בצד הצפוני ועכשיו קיץ ? בצד הדרומי עכשיו חורף !!

ואם אצלינו עכשיו אביב ? שם עכשיו סתיו !!

ולכן ברור לנו שחז"ל היו צריכים לדון האם חג הפסח יהיה גם שם באביב ? או בסתיו באותו זמן שאצלינו אביב,

דברים פרק טז שָׁמוֹר אֶת חדֶשׁ הָאָבִיב וְעָשִׂיתָ פֶּסַח לַיקוָק אֱלהֶיךָ כִּי בְּחדֶשׁ הָאָבִיב הוֹצִיאֲךָ יְקוָק אֱלהֶיךָ מִמִּצְרַיִם לָיְלָה:

אז אם אני גר בדרום הכדור ? אני השמור את הסתיו שלי כי "בחודש האביב הוציאך וגו' ???

איך אפשר לומר לשמור את חודש האביב בזמן שאי אפשר לשמור את האביב בכל הכדור הארץ באותו זמן ??

ועוד ? למה אין דיונים בחז"ל על הקוטב הצפוני\דרומי ששם יום זה חצי שנה ולילה גם חצי שנה,

האם שבת שם זה שנה שלמה ? כלומר: שש שנים שלנו להם זה שש ימים, ולכן בשנה השביעי שלנו שם יהיה שבת, 

2, "קו התאריך"

כידוע לכולנו הבלגן הגדול בעניין, מתי שבת וחג, וכמובן מתי כיפור, במקומות בשני צידי הקו התאריך,

רק בזמן הראשונים התחילו לדון בעניין של הקו התאריך,

בודאי יבואו אנשים לומר, "זה לא היה רלוונטי להם"

תשובתי, נכון !! וגם מכאן ראיה שלא ידעו שהעולם עגול, כי אם ידעו שהעולם עגול ? ועוד איך היה רלוונטי,

אפי' מבחינת "להגדיל תורה ולהאדירה" זה מאוד רלוונטית,

אם התורה כתבה את מצוות בן סורר רק בגלל להגדיל תורה ולהאדירה ? ק"ו לדון בנושאים האלה !!! 

קיצור הכותרת בהתאם לכללים
תוקן על ידי - עצכח - 26/09/2010 09:04:20

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2010 21:13 לינק ישיר 

. ככל הנראה, היוונים הקדמונים והבבלים הקדמונים, ידעו שהעולם עגול. היוונים הקדמונים - מתוך ראיית ספינותיהם השבות מן הים מרחוק. בתחילה - ראו את קצה התורן בלבד, אחר כך גם א המפרש, וסוף - את גוף הספינה. מכך, השיגו בדעתם שהעולם עגול. הבבלים הקדמונים כנראה הסיקו זאת מניתוח נתוני הליקויים אותם רשמו. אבותינו למדו אסטרונומיה בבלית ויוונית - חכמה בגויים תאמין, ועיין בהלכות קידוש החודש לרמב"ם. דוקא את עובדת היותו של העולם כדורי, אין לי ספק שאלו מחז"ל שהיו בקיאים באסטרונומיה ("נהירים לי שבילי רקיעא כשבילי נהרדעא"), ידעו שהעולם עגול. ועיין בדברי הראב"ע בתחילת ספר קהלת, על "וזרח השמש ובא השמש".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2010 22:49 לינק ישיר 

http://www.hydepark.co.il/topic.asp?whichpage=2&topic_id=1232944&forum_id=1364

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2010 22:52 לינק ישיר 

מה ההתפלפלות?!
מצווה מפורשת, בארבעה עשר יום לחודש הראשון, הוא חודש ניסן.
על ניסן נאמר, החודש הזה לכם ראש חודשים.
ה' גאל את אבותינו ממצרים בחודש הראשון הוא ניסן, שבאותה תקופה היה אביב במצרים ובארץ ישראל, בזמן הגאולה ממצרים היה סתיו ביבשת אוסטרליה, דיברה תורה על החודש הראשון, ה' הכניס את אבותינו לארץ ישראל, ובאותה ארץ ישראל, עליה דיברה תורה, החודש הראשון וזה חודש ניסן, ולעניין ארץ ישראל, זה אביב.
עכשיו בעוה"ר אנו בזמן גזירת הגלות ומפוזרים בארבע כנפות הארץ, וכל ישראל בכל מקומות מושבותיהם שומרים המצוות כאחד, בחודש השביעי תשרי, הימים הנוראים וסוכות, בחודש הראשון ניסן זה פסח, מה הקשר אקלים???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2010 23:50 לינק ישיר 

צדיק:
מה קשה להבין כאן ?
חייבים לשמור על האביב, חייבים לעבר את השנה בכדי שיהיה באמת הקלים של האביב,

מאודיב היקר: מבחינתינו (התלמוד ומדרשים) הם לא ידעו נקודה, כי לא דנו בעניינים אלו,
ויש הרבה לדון כנ"ל
אפשר שידעו שיש תיאוריות כאלה, אבל בוודאי לא האמינו לזה, עובדה שלא דנו בהם,
איך לא דנו בנושא השבת בקו התאריך, ובנושא של שמירת האביב בצד הדרומי של כדור הארץ ?
אתה יודע מה ? אפי' בתור אגדה, הרי הרבה אגדות יש בחז"ל,

טוב: אני חושב שזה כל כך ברור שאין לי מה להוסיף, כל התלמוד דן באלפי אפשרויות במצוות איך ומה ?
ובדיוק בדבר הגדול הזה מתי שבת במקומות אלה לא דנו ??? 
האם יהודי מצד זה יכול לבשל ליהודי בצד האחר של הקו שאצלו שבת ??  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2010 00:25 לינק ישיר 

מקס היקר

אני יודע שעיפת ממני
אבל הנה מדרש אחד ברור שתצטרך לענות עליו
כאן זה ממש מסיח לפי תומו של חז"ל

אא"כ תטען שזו עריכה מאוחרת ואז צ"ע

RESPONSA RTF *--[endif]*

במדבר רבה (וילנא) פרשה יג ד"ה יד ד"א וקרבנו

מזרק א' כסף כנגד העולם שהוא עשוי ככדור הנזרק מיד ליד למה משקלו שבעים שקל ששלטו שניהם על ע' אומות שהם מסוף העולם ועד סופו ומנין שהים עשוי דוגמת קערה והעולם עשוי ככדור כההיא דתנינן וחכמים אומרים אינו אסור אלא כל שיש בידו מקל או צפור או כדור קערה וסייף ועטרה וטבעת, מקל שהוא רודה בו את העולם, צפור ותמצא כקן ידי לחיל העמים, כדור שהעולם עשוי ככדור

RESPONSA RTF *--[endif]*

א"ר יונה אלכסנדרוס מקדנוס כד בעי מיסק לעיל הוי סליק וסליק עד שראה את העולם ככדור ואת הים כקערה בגין כן ציירין ליה כדורא בידיה ויצוריניה קערה בידיה אינו שליט בים אבל הקב"ה שליט בים ושליט ביבשה מציל בים ומציל ביבשה ולכך הביאו קערה כנגד הים ומזרק כנגד היבשה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2010 00:42 לינק ישיר 

חי היקר
 המים בתוך הכדור כמה שידוע לי,
אז אם שלט בכדור שלט גם במים לא ??

ושוב המדרש הזה מסתמך על הסיפור של אלכסנדר, ואמרתי לך כבר שמזה לבד ראיה שלא ידעו,
כי אם ידעו ? בשביל מה להסתמך על הסיפור ? פשוט ידעו !!

אבל תעזוב: האם מותר ליהודי לבשל ליהודי שאצלו שבת ?? זה השאלה וחז"ל לא דנו בזה
ועוד אלפי שאלות כאלה שנוצרו ברגע שיודעים שהעולם עגול,
מילא האם חשמל היא בונה או אש ? לא ידעו כי לא היה, אבל שהעולם עגול זה לא חדש זה מאז ומתמיד, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2010 01:25 לינק ישיר 

זו קושיא טובה וכבר הערתי עליה בשרשור בו התחלנו להתווכח

נכון שהסתמכו על הסיפור אבל זו דרכם של חז"ל להביא הוכחה לדבריהם ממעשה שהיה
מה שכאן ברור זה שהם הסתמכו על היות העולם ככדור כעובדה ברורה והסבירו לפי זה טעם במנחת הנשיאים
ואולי אף במצוות זריקת הדם במיזרק

גם אם העולם שטוח יכולים להיות מצבים של שני יהודים שאחד שבתי והשני חולי ע"ע יהא חלקי עם מקבלי שבת בטבריה ומוציאה בציפורי מאוד מצוי ובכל אופן לא דנו בזה כמדומני שלא יהיה זה הנדון הראשון שחז"ל יניחו בלא דורש בבחינת מקום לאחרונים להתגדר בו כמו למשל: (באותו ענין דלעיל) האם הנץ נמדד במישור חשבוני או שלפי עייני הרואה, כל כך מעשי ותלויים בזה כ"כ הרבה דינים בדאורייתא ודרבנן ו... שום מילה !

לענין השבת כמה שהנדון מעניין העובדה שזה לא מאוד מעשי חוץ מביפן לפי החזו"א או באמצעי אלקטרוני שלא היה בזמנם כנראה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2010 01:55 לינק ישיר 

מקסמן

איקון ירוק מאד על האשכול ועל השאלה המרתקת על חודש האביב בחצי הכדור השני. ועל האבחנה הראויה ללכסיקון הפורום (יש כזה אשכול) שהחכמה באה באופן אבולוציוני.

אז כמה הערות.

א. השאלה האם הולכים לפי עונות השנה בחצי הכדור או לפי העונות בארץ ישראל עלתה בימי הראשונים כלפי אמירת "ותן טל ומטר" בחורף שלהם שהוא קיץ שלנו.

אני משער שהסברה של מה שפסק הרמב"ם, כי הולכים אחרי החורף של ארץ ישראל, אבל מוסיפים מה שצריך ב"שומע תפילה", היא שיש להחשיב את הזמן של ארץ ישראל מעל לכל. כלומר, זו מטא-הלכה.

לפי זה, ברור ופשוט שהולכים אחרי הפסח בזמן שעם ישראל יצאו ממצרים, גם אם אין זה אביב של חצי הכדור הדרומי.

ב. מדרש במדבר רבה הוא מאוחר, וזו אחת הראיות לכך. אולם איני זוכר היכן ראיתי את הדיון בזה (הדרשות של צונץ?).

מואדיב

יש פתרון פשוט שאני מתפלא שלא הזכרת. יתכן שהעולם היה פעם שטוח כטבלה ובמשך הזמן הוא השתנה והפך לכדור.

וכבר כתב כן טולקיין (אם כי, כפי שהבאת בעצמך פעם, יש טוענים שספרו לא נכתב על ידו אלא בידי ארבע קבוצות שניתן להבדיל ביניהן לפי האיות של המילה "גמדים" ו"גנדלף" ועוד...

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2010 01:55 לינק ישיר 

חי היקר

אם כולם ידעו שהעולם עגול לא צריך סיפורי אלכסנדר, היום צריך להוכיח ? לא ! כי כולם יודעים,

לא הבנתי את הדוגמא שלך שאחד שבתי ואחד חולי,

השאלה היא רק דוגמא קטנה אחד, יש לדון באלפי דינים בעניין קו התאריך,
קודם כל איך חז"ל לא קובעו קו תאריך ?? איך לא קבעו בכמה מעלות מזרחה לירושלים מתחיל השבת\חג ?
אם זה לא חשוב בעניך ? אז מה כן ?
למה רק יפן ? ומה עם ספירת העומר למי שעובר באוניה את הקו ? וכן באוניה בשבת למי שעובר את הקו ?

הסיבה הפשוטה שחז"ל כנראה לא רצוי לקבל שהעולם עגול, היא כי בתנ"ך משמע שהיא לא עגול,
"מקצה הארץ עד קצה הארץ" מכיר ??? ויש עוד הרבה דוגמאות,
אוו שכחתי לגמרי:כמה שעות שבת אלוקים ביום השביעי ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2010 02:13 לינק ישיר 

ועוד יש לטעון עליהם, איך יתכן שיהיה לוי השוכן בטבור הארץ עומד עתה בחצות יום שבת, ויכפור בו יהודא שכנו ויאמר 'לא כי אלא ביומם של יום אתמול אנו עומדים'; היש בעולם התול או שגעון כזה? (יסוד עולם, מאמר ב, יז)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2010 02:26 לינק ישיר 

לאף אחד כאן מחכמי הפורום אין תשובה מה עם חג הפסח באביב בצד הדרומי של כדור הארץ ??
הרי מעברים את השנה בכדי שחג הפסח יהיה באביב, אז מה עם צד הדרומי ששם סתיו ??

מישהו יודע האם יש בספרות בעניין ?? (ספרן ??)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2010 09:17 לינק ישיר 

לקיים חג הפסח באביב בצד הדרומי של כדור הארץ כבודו במקומו מונח - אולם במשנה מסכת כלים כתוב :
"ארץ ישראל מקודשת מכל הארצות ומה היא קדושתה ? שמביאים ממנה העומר והביכורים ושתי הלחם.." קדושתה היא במעשה המצוות - כלומר, יתרונה של ארץ ישראל הוא בכך שהיא מאפשרת במקרה זה למקיים המצוות לקיים אותן  בהתאם לעונת השנה ככתבה וכלשונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2010 14:42 לינק ישיר 

מיימוני היקר:

(פספסתי את התגובה שלך פשוט לא ראיתי רק עכשיו,)

קודם כל תודה,

השאלה היא לא כלפי הראשונים רק כלפי חז"ל שבאמת לא דנו גם בעניין "שואלין את הגשמים" במקומו אלה, וזה הרי חלק מטענתי, באף נושא לא התיחסו לעובדה שיש חלוקי עונות, ובעניין הקו התאריך,

(אגב: הרמב"ם לא אומר מוסיפים, הנה הרמב"ם הלכות תפילה ונשיאת כפים פרק ב מקומות שהן צריכין לגשמים בימות החמה כגון איי הים הרחוקים שואלין את הגשמים בעת שהן צריכין להן * בשומע תפלה,)

ואין להביא ראיה מדרבנן בנוסח תפילה, לדאורייתא מפורש לעשות את הפסח דווקא באקלים אביבי,
הרי בלי הדאורייתא הזה היה לנו לוח שנה ירחי ולא שמשי\ירחי, 
וזה לשון הפסוק  שָׁמוֹר אֶת חדֶשׁ הָאָבִיב וְעָשִׂיתָ פֶּסַח לַיקוָק אֱלהֶיךָ כִּי בְּחדֶשׁ הָאָבִיב הוֹצִיאֲךָ יְקוָק אֱלהֶיךָ מִמִּצְרַיִם לָיְלָה:
כי בחודש האביב ולא כי בחודש ניסן, דווקא האקלים הקובע כאן,

בתכלס: לא ההלכה מענינת אותי כרגע (זה כן מעניין אותי מאוד אבל לא זה הנושא של האשכול) כרגע אני רוצה להוכיח שלא ידעו שהעולם עגול, כי אם כן היו דנים בעניין, 
לדעתי מי שמכיר את חז"ל ? יודע שלא היו מפספסים דיונים שכאלה, 

יש עוד הוכחה ניצחת:

כידוע למה במספרים יש רק עד עשר (כלומר למה סופרים עד עשר ומי עשר מתחיל שוב, היו יכולים לעשות יותר מספרים)
כי זה קל יותר בגלל העשר אצבעות שיש לכל אחד,
למה מדידת אורך היא רגל ? וכו' וכו'

וכאן אני שואל למה בכוונים אוויר מדברים על ארבע רוחות מזרח\מערב\צפון\דרום, ??
הרי אם אדם הראשון וצאצאיו ידעו שהעולם עגול ? בשום אופן לא היה מושג כזה ארבע רוחות השמים, כי אין מצב כזה, והבינו

תוקן על ידי maxmen ב- 20/08/2010 14:44:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2010 17:13 לינק ישיר 

מקס היקר

חזל ידעו היטב שהיום מתחיל בתחילת היבשת המיושבת ושהשמש זורח בסין ח"י שעות ( לא רגעים )
קודם לא"י דברים אלו אינם צריכים ראיה
לכן נקרא המזרח ארץ קדם

1.חג הפסח אמור להיות נחגג בארץ ישראל בלבד
שהרי אלמלי הגלות היינו כולנו בא"י מיציאת מצריים ועד הלום
2.אין ספק ש"שמור את חדש האביב" נאמר רק על א"י שרק בה שייך "ועשית פסח לד'"
העיקר הוא שהקרבת הקרבן והגדת הגאולה יתבצעו בזמן של הגאולה כפי שהיתה
כיון שהגאולה הייתה ממצרים לא"י אנו מתבקשים לערוך את הפסח בזמן זהה שבמצריים וא"י יש אביב
אין זה מעינינה של התורה לערוך פסח באביב של יוהנסבורג כי לא זה הזמן של אביב בקמום ממנו יצאנו
לא פשוט?

הדוגמא שהובאה לעיל מופיע בגמרא

RESPONSA RTF *--[endif]*

תלמוד בבלי מסכת שבת דף קיח עמוד ב

ואמר רבי יוסי: יהא חלקי ממכניסי שבת בטבריא וממוציאי שבת בצפורי.

פרש"י :

ממכניסי שבת בטבריא - מפני שהיא עמוקה, ומחשכת מבעוד יום, וסבורין שחשכה, וממוציאי שבת בצפורי - שיושבת בראש ההר, ובעוד כשהחמה שוקעת נראית שם אור גדול, ומאחרין לצאת.

ברור שמי שמקבל שבת בבקעה עם כיסוי השמש מעיניו ( וגם העומד במשור בכה"ג ) יכול לשאול את חבירו שבהר האם תוכל לעשות בשבילי מלאכה שהרי אצלו עדיין השמש לא שקעה

הנדון של לעבור את קו התאריך אינו שכיח כ"כ במיוחד שאם עברתי למקום ששם שבת ממקום ששם ראשון
הרי יש לומר שחזר לי דין שבת , אז מדוע שיהיה מותר לי לעשות מלאכה
רק מה, כדי לעשות כן אני חייב לעבור את מזרחה של ארץ קדם וזה שייך רק ביפן ומעולם לא נתעורר אדם לזה עד מלחה"ע ה2 פשוט כי לא היו שם יהודים ששמרו קשר למרכזים התורניים ( חז"ל לא הכירו סושי כי אחרת לא היו אומרים שדג חי הוא מוקצה בשבת )
הנדון המענין מאוד לדעתי זה האם מותר לי להתקשר במוצאי שבת לארה"ב שם עדיין שבת
ולדבר עם גוי בטלפון שאלא נורא מעשית אבל בימי חז"ל ? בלתי אפשרי ( חוץ מלר"י החסיד שכתב שהשדים משמרים שבת אבל יש להם טלפון שמותר להשתמש בשבת ... ואם מותר אז בלא"ה אין נדון )
אבל זה שייך גם ללא הצורך בקו תאריך שהרי הם מערביים לא"י
צפון דרום מזרח ומערב משמשים לתאר במדויק את הכיונים היחסיים לצורך התמצאות במרחב
זו אינה ראיה לכלום
גם היום שאנו מכירים את הצפון המגנטי לעומת הצפון היחסי אין זה יוצר שיבושים כמעט במאום

שבת שלום

תוקן על ידי חי_רגעים ב- 20/08/2010 17:16:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2010 17:51 לינק ישיר 

חי היקר
אם אתה מרגיש טוב עם התשובות שלך ? מי אני שהפריע לך ?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שמור את חודש האביב.. כראיה שלא ידעו שהעולם עגול!!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext