| נשלח ב-16/9/2010 20:50 |
|
| |
פיו ולבו שווים בתפילות יוה"כ
תפילות יום הכיפורים שונות מתפילות יתר הימים
השונה בהם הוא זה שהן מכילות הרבה וידוי, ולא רק בנוסח הוידוי בלבד
,התכנים בעלי האופי הווידויי, אינם מתאימים באופן אישי לכל מתפלל ומתפלל, אמנם הדבר נכון גם בנוסח הוידוי של כל ימות השנה, אבל הדבר בולט ומובהק יותר כאשר הנוסח הוא נוסח יחיד, ולא רבים כנוסח הוידוי של כל ימות השנה (חטאנו, בגדנו וכדו')
אני אישית נתקל בקושי רב לומר את אותן תפילות המכילות אמירות בנוסח יחיד שאינן נכונות כלפי עצמי, כי אני מרגיש כאומר דבר שקר.
איך אתם מרגישים עם זה, ומה אתם אומרים על זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2010 20:56 |
|
| |
המשגיח היה אומר לכוון על האבק החטא,
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2010 21:37 |
|
| |
משנה לשנה הווידוי נראה יותר רלוונטי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2010 22:12 |
|
| |
אדרבה, פתח פיך ויאירו דבריך אולי גם תעזור לי לומר בוה"כ מה שאיני מרגיש שנכון כלפי באמת ובתמים
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2010 23:44 |
|
| |
מי אמר שצריך לומר את זה? למיטב הבנתי הנוסח הזה אינו מעכב. אתה יכול להתוודות על מה שאתה רוצה. רק בציבור יש עניין שיהיה באותה לשון ובאותה מטבע, כדי שיהיה וידוי ציבורי. אבל שם זה באמת פחות בעייתי, שהרי לכל חלק בציבור יש משהו מכל הוידויים הללו, ולכן ניתן לומר את כולם ציבורית.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2010 02:28 |
|
| |
שמניך
אם אתה לא מסתדר עם הווידוי, כי אתה חש שאתה עושה מעשיך ביושר (גם מה שאחרים מזהים בטעות כחטא). אין לך באמת על מה להתוודות.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2010 10:59 |
|
| |
שמניך טובים וכולם,
אם תרצה תוכל לקרוא את המשנה הבאה (אבות פרק ב יג) כתשובה מדוייקת לשאלה שמטרידה אותך:
רבי שמעון אומר:
... וכשאתה מתפלל אל תעש תפלתך קבע, אלא רחמים ותחנונים לפני המקום ברוך הוא...
ואל תהי רשע בפני עצמך
פירושים הרבה נאמרו על משנה זו, אבל לענייננו יש כאן תשובה מפורטת ומדוייקת!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2010 11:12 |
|
| |
ועדיין האם צריך לומר א"ב כפול או מספיק ועדיף שכל אחד בתפילת לחש יתוודה את מה שהוא יודע שחטא בו.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2010 11:54 |
|
| |
בעל אם לא יגידו לפי הא,ב, איך ידעו מתי להפסיק? אתה מתאר לך כש"ץ- כמה זמן תחכה עד שכמה יתוודו? טירחה דציבורא
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2010 01:04 |
|
| |
|
|
|
|
|