דודי
במחשבה שניה, אולי יש תשובה פשוטה וקצרה שאני יכול לענות.
שאלת:
למה להיות יהודי?
למה לא להיות נוצרי ומוסלמי או מאמין בהרבה אלים.
ובכן כך, ואני מתחיל מהסוף.
2. אין מקום להיות נוצרי או מוסלמי ובוודאי שלא מאמין בהרבה אלים כי האמונות האלו הן שקר וכזב.
זה הכל.
אין הרבה אלילים. יש רק א-לוה אחד והוא האלקים שלנו.
הנוצרים מאמינים שיש א-לוה אחד, אבל גם מוסיפים לאמונה זו הרבה אמונות הבל, ובתוכן שהוא גם אחד וגם שלושה. ולכן הם אפילו אינם מונותיאיסטים (כתבתי מאד בפשטנות).
המוסלמים מאמינים בא-לוה אחד ולכן הם מונותיאיסטים. אבל הם גם מאמינים בעוד אמונות שגויות, כגון שמייסד אמונתם מוחמד היה נביא, ועוד. וזה לא נכון.
1. כתבתי מדוע לא להיות נוצרי ומוסלמי ומאמין באלילות. אבל להיות יהודי זה לא רק להאמין באמונות נכונות.
זה גם אורח חיים.
זה גם לזכות לחיות לפי התורה. התורה היא אוסף של חכמה וכללי התנהגות שאלקים נתן לנביא משה רבנו לפני כמה אלפי שנים.
התורה רחבה מאד, אבל אספר לך סיפור קטן. לפני קצת יותר מאלפיים שנה בא גר (לא יהודי שרצה להיות יהודי) אל אחד מחכמינו, ושמו הלל, וביקש ממנו שיסכם לו את כל התורה על רגל אחד. כלומר בקיצור מירבי.
הלל אמר לו:
א. מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך.
ב. ואת השאר צריך ללמוד.
אז גם אני מציע לך את החכמה הזו.
מי שרוצה להיות יהודי, ורוצה את האמת, כדאי לדעתי לאמץ את הכלל א.
וגם את כלל ב. ללמוד!
באת לכאן ושאלת שאלה. התשובה היא רק התחלה. בעיקר צריך להשקיע. אני מאד שמח שאתה מתחיל לחפש ולהשקיע. זה היסוד של היסודות.
אבי האומה שלנו, אברהם אבינו, גם כן התחיל מאפס. מהוריו קיבל, לפי המסורת שלנו, רק אמונות הבל באלילים. אבל הוא חיפש ומצא שיש אלקים שברא את העולם ושומע תפילה.
לנו היום קל יותר. אברהם היה צריך לגלות הכל בעצמו. היום יש ספרים ושיעורים. (נכון שבגלל שיש כה הרבה, יש גם הרבה בלבול. אבל אין ברירה. לומדים ולאט לאט מבחינים בין המדוייק לבין הבערך).
בהצלחה!
ושאל כמה שתרצה! ותמשיך לשאול.