בית פורומים עצור כאן חושבים

יהדות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/10/2010 21:45 לינק ישיר 
יהדות?

שלום.

אני רוצה לשאול שאלה דיי פשוטה אבל גם מורכבת.
למה להיות יהודי?

למה לא נוצרי? מוסלמי? או אפילו מישהו שמאמין בהרבה אלים.

ולמה יהדות? 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2010 21:56 לינק ישיר 

דודי

ברוך הבא אל הפורום

הצגת שאלה עצומה. אולי השאלה החשובה ביותר בעולם.

אבל שים לב. כדי שנוכל לענות לך, או לנסות לענות לך, צריך לדעת מה אתה כבר חושב על הרבה שאלות קודמות.

לכן חשוב שתציג את עצמך במידת האפשר. לא בגלל הסקרנות, אלא כדאי לדעת מהיכן מתחיל לענות. לדוגמא, מי שכבר למד מקרא מתחילים איתו מנקודה אחרת מאשר מי שלא קרא מימיו בתנ"ך. מי שלמד משנה וגמרא כבר יודע נתונים מסויימים שאין למי שלא למד אותם.

אז אם תרצה, אולי תוסיף כמה מילים על עצמך ועל מה שאתה יודע ואתה יודע שאתה יודע (זה לא אותו דבר).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2010 21:58 לינק ישיר 

שאלו את זה באשכול 'למה אתם מאמינים' (וכאן המקום לכתוב 'לינקי?' לפי מנהג הפורום). התשובות שעלו שם הן: 1. כי זה כיף 2. כי זה שומר עלינו מוסריים 3. כי זה מקל על חינוך ילדינו (אנחנו מאמינים באיסור לקיים יחסי מין לפני טקס מסוים, כדי שילדינו לא יעשו זאת...) 4. בלהבלהבלה פוסט מודרני 5. כי קשה להבין אינטואטיבית נקודה מסוימת של תיאוריית האבולוציה, או מהי התודעה, ולכן אין מנוס מלהסיק שיש לכרוך רצועות עור פרה מושחרות על הידיים כל בוקר. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2010 22:01 לינק ישיר 

אני אתאיסט.
רוצה לראות איך תגיבו. סתם מסקרן (ראיתי הרבה סיבות למה, לא רק היהדות אלא גם הנצרות והאסלם)
אין לי הרבה ידע על התנ"ך, אני יודע את הבסיס של שלושת הדתות. פשוט תכתבו אני כבר יבין, אם לא אשאל שאלה.

תוקן על ידי doodie123 ב- 10/10/2010 22:04:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2010 22:02 לינק ישיר 

דודי

במחשבה שניה, אולי יש תשובה פשוטה וקצרה שאני יכול לענות.

שאלת:

למה להיות יהודי?

למה לא להיות נוצרי ומוסלמי או מאמין בהרבה אלים.

ובכן כך, ואני מתחיל מהסוף.

2. אין מקום להיות נוצרי או מוסלמי ובוודאי שלא מאמין בהרבה אלים כי האמונות האלו הן שקר וכזב.

זה הכל.

אין הרבה אלילים. יש רק א-לוה אחד והוא האלקים שלנו.

הנוצרים מאמינים שיש א-לוה אחד, אבל גם מוסיפים לאמונה זו הרבה אמונות הבל, ובתוכן שהוא גם אחד וגם שלושה. ולכן הם אפילו אינם מונותיאיסטים (כתבתי מאד בפשטנות).

המוסלמים מאמינים בא-לוה אחד ולכן הם מונותיאיסטים. אבל הם גם מאמינים בעוד אמונות שגויות, כגון שמייסד אמונתם מוחמד היה נביא, ועוד. וזה לא נכון.

1. כתבתי מדוע לא להיות נוצרי ומוסלמי ומאמין באלילות. אבל להיות יהודי זה לא רק להאמין באמונות נכונות.

זה גם אורח חיים.

זה גם לזכות לחיות לפי התורה. התורה היא אוסף של חכמה וכללי התנהגות שאלקים נתן לנביא משה רבנו לפני כמה אלפי שנים.

התורה רחבה מאד, אבל אספר לך סיפור קטן. לפני קצת יותר מאלפיים שנה בא גר (לא יהודי שרצה להיות יהודי) אל אחד מחכמינו, ושמו הלל, וביקש ממנו שיסכם לו את כל התורה על רגל אחד. כלומר בקיצור מירבי.

הלל אמר לו:

א. מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך.

ב. ואת השאר צריך ללמוד.

אז גם אני מציע לך את החכמה הזו.

מי שרוצה להיות יהודי, ורוצה את האמת, כדאי לדעתי לאמץ את הכלל א.

וגם את כלל ב. ללמוד!

באת לכאן ושאלת שאלה. התשובה היא רק התחלה. בעיקר צריך להשקיע. אני מאד שמח שאתה מתחיל לחפש ולהשקיע. זה היסוד של היסודות.

אבי האומה שלנו, אברהם אבינו, גם כן התחיל מאפס. מהוריו קיבל, לפי המסורת שלנו, רק אמונות הבל באלילים. אבל הוא חיפש ומצא שיש אלקים שברא את העולם ושומע תפילה.

לנו היום קל יותר. אברהם היה צריך לגלות הכל בעצמו. היום יש ספרים ושיעורים. (נכון שבגלל שיש כה הרבה, יש גם הרבה בלבול. אבל אין ברירה. לומדים ולאט לאט מבחינים בין המדוייק לבין הבערך).

בהצלחה!

ושאל כמה שתרצה! ותמשיך לשאול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2010 22:03 לינק ישיר 

דודי

כתבתי את דברי האחרונים לפני שראיתי את תגובתך.

האם תרצה לדון מדוע היהדות שוללת את האתאיזם?

אולי תהיה מוכן קודם להסביר מהו "אתיאיסט"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2010 22:06 לינק ישיר 

להנהלה: גם לגבי תגובתו של jhepresent נאמרו האימרות 'כל שאנושי לא זר לי'? ו'התייחס לגופו של ענין ולא לגופו של כותב'? וכו', וכו'?
האם יש מקום לתגובה שהיא כולה ליצנות ולעג שאינה מוסיפה לדיון כלום מלבד ארס?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2010 22:07 לינק ישיר 

אתאיסט: אדם שלא מאמין בבורא או כל ישות מיסטית אחרת.
אתה סתם אמרת שהם שקרים אני רוצה עובדות... למה אלו שקרים וחשוב יותר למה היהדות היא הדרך הנכונה?
גם הנצרות ואפילו האסלם מלמדים הרבה מסרים דגולים, כמו כן (גם ליהדות) יש להם את הצד הרע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2010 22:11 לינק ישיר 

אברהם

לא שמתי לב לדברי "הנוכח" עד שהערת עליהם. תודה.

עם זאת, איננו חוסמים פיות. אנו רק מקפידים על כללי דרך ארץ ואני מסכים שניתן היה לנסח את הדברים יותר בעדינות ויותר בצורה מסודרת.

אבל אשתדל להתייחס גם כן.

הנוכח

כמדומה שאתה מערב שתי שאלות שהן דומות מאד.

א. מדוע אנשים מאמינים?

ב. מדוע ראוי להאמין.

השאלה הראשונה עוסקת בבני אדם ובהתנהגותם, או על כל פנים במערך הנפשי שלהם. התשובה לשאלה "מדוע מאמינים" יכולה להיות "כי זה נכון" (למשל, כולם מאמינים ששתיים ועוד שתיים הן ארבע. אפילו יודעים זאת. וזה בעיקר בגלל שזה באמת כך). אבל לפעמים מאמינים כי הורגלו לכך. בכל אופן, ברגע שמתעוררת השאלה: למה מאמינים ב... כבר אי אפשר לענות "כי זה נוח". נוח זו סיבה להתנהגות, לא לאמונה.

השאלה השניה עוסקת בבירור האמת. ראוי להאמין באמת. אבל איך מבררים אותה? זו השאלה הקשה. שים לב כי בתגובתי לא הצעתי שום נימוקים. רק סיפרתי קצת על היהדות ולהבדיל על דתות אחרות. הרי לפני שיודעים על מה מדברים, איך אפשר לשאול מה נכון ומה לא ואיך מוכיחים זאת. צריך קודם כל נושא משותף לדיון והכרת התחום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2010 22:11 לינק ישיר 

בו פשוט נעזוב את הפולותאיזם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2010 22:13 לינק ישיר 

דודי

תודה על תגובתך.

יש לי הרבה מה לומר לך. וכל אחד מהמשפטים הקצרים שלך מזמין דיון ארוך. אפילו ארוך מאד.

תאר לעצמך שהיית מגיע למחלקה לפיזיקה באוניברסיטה, לסמינר לדוקטורנטים על קוונטים או מיתרים, והיית מבקש הסבר על מונח כלשהו שמדברים עליו. אני משער שהיו מסתכלים עליך בתמהון. איך הגעת לסמינריון כזה מתקדם בלי מושגי יסוד.

ובכן, גם ביהדות (ובמדעי הדתות) יש רמות של ידע. איני בא לומר חלילה שלא תוכל לשאול. להפך! אבל אני מתכוון לומר שצריך המון המון ידע כדי לענות אפילו לשאלה פשוטה ששאלת. (איך יודעים ש...).

גם אין כוונתי לשלוח אותך למקום אחר. להפך. כאן הוא המקום והזמן. (אולי נצטרך לקטוע ולהמשיך ביום אחר אם תרצה). אבל רק זכור זאת, שהדברים ארוכים. שצריך המון ידע.

אני עובר לתגובה חדשה כי זו התארכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2010 22:14 לינק ישיר 

בו נתחיל מהנבאות של היהדות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2010 22:14 לינק ישיר 

דודי-
לפני 30 שנה היה יהודי אחד בת"א (שלא אזכיר שמו כמובן) שפיתח תיאוריה שלימה על עלייתן ונפילתן של חברות גדולות (הוא שאף לנצל עניין זה לצורכי השקעה בבורסה וכו'). הלכתי לשמוע הרצאה שלו בבית ציוני אמריקה (עוד קיים ?) והיה מעניין מאד. בסוף שאלתי אותו האם גם תולדות עם ישראל מתאימות למשוואות שלו, והוא ענה "כן, אבל רק מתקופת הרצל והלאה...".
אני מציע לך להתבונן בהיסטוריה המדהימה של עם ישראל  באלפיים שנה האחרונות במשקפיים של "כבשה אחת בין שבעים זאבים" ואחריה החזרה המדהימה לארץ ישראל מכל קצוות תבל. אם תצרף לכל זה שאותם היהודים מתעקשים שיש בידם תורה עמוקה מאת בורא עולם, אשר מדריכה אותם בכל פרטי חייהם, תוכל להגיע לכמה וכמה תובנות שיגרמו להתחיל לחפש כאן ועכשיו את משמעות חייך. 
אני מאחל לך הצלחה במסלול המכריע הזה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2010 22:19 לינק ישיר 

דודי

אחלק את דבריך לשלושה תחומים.

א. האם יש מקום לדגול באתאיזם משום שהוא מוכח או בגלל שאין הוכחה לדת זו או אחרת?

אם התשובה היא שיש הוכחה שאין שום אלקים בכלל, אשמח לדעת מהי.

אם אתה סבור שאין הוכחה לשום צד, זה לא אתאיזם אלא גישה אחרת שנקראת "אגנוסטיות" ופירוש המילה הוא ש"אין ידיעה אם יש או אין". זו גישה זהירה יותר מאשר אתאיזם, לדעתי.

ב. כתבתי לך קצת מהי יהדות. הנקודות העיקריות הן שזו חכמה ודרך של חיים שניתנה לראשונה למשה רבנו מפי ה' בהר סיני ומאז היא עוברת מדור לדור ומתפרשת לנו בידי חכמים שמקדישים עצמם ללימוד היהדות ולהעברת החכמה הלאה.

מה תרצה להוכיח? שה' התגלה למשה בסיני? ששם ניתנה לו התורה? שזו התורה שבידנו? אלו שלוש שאלות.

אשמח להשתדל לענות עליהן, אבל עלי לציין שתי הסתייגויות.

ראשית, צריך להסכים מהי הוכחה. ולהבין שלפעמים עלינו להסתפק בפחות ועדיין לקרוא לכך "הוכחה" ולדעת שהכל בערבון מוגבל.

יש רמות שונות של הוכחות. יש הוכחה במתמטיקה ויש הוכחה בפיזיקה ויש הסבר שנקרא "הוכחה" בפסיכולוגיה ומדעי החברה ויש השערות שיש להן ראיות שגם הן נקראות "הוכחות" במקומן שלהן בהיסטוריה ומדעים דומים.

ג. לגבי דתות אחרות, איני יודע מה תרצה שאוכיח. ודאי שיש דברים טובים בכל דת. ודאי שבכל דת היו אנשים גדולים שהשיגו תובנות עמוקות. וכמו כן, גם בתולדות עמנו אלו שנועדו לייצג את התורה ולהעבירה לתלמידים לפעמים שגו וטעו.

האם תרצה שאוכיח לך
1. שהאלהים אינו שלושה?

2. שמוחמד לא היה נביא שהאלוהים או מלאך שלו לא התגלה אליו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2010 22:19 לינק ישיר 

אני מכיר את ההיסטוריה שלנו. כן יכול להיות שהתורה עוזרת לנו להתאחד במצבים שונים, אבל זהו לא הסבר למה אנו פה, אנחנו פה בגלל הרצל, בגלל כל האנשים שעזרו למדינה שלנו ובגלל ארה"ב.
עדיין זה לא עונה על השאלה למה.. אולי נעבור לפרטי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2010 22:20 לינק ישיר 

יש הבדל בין אגנוסתסיזם לאתאיזם.
נוסטיסיזם בה לענות על השאלה עד כמה אני יודע האם אלוהים קיים, ותאיזם זהוי השאלה האם אני מאמין בו.
אני אתאיסט אגנוסטי.
אני לא יכול להיות בטוח ב100%. אבל אני בטוח בזאת כמו שאני בטוח שאין חדי קרן לחדי קרן גם אין הוכחות נגד קיומם אבל אני בוחר לא לאמין.
בקשר ליהדות? יש לי סיבות למה אני לא יהודי בדת.
יש הרבה רצח בתנ"ך, גזענות ועוד דברים שאני פשוט לא רוצה להזכיר... כן יש דברים שמלמדים דרך ארץ אבל בשביל זה יש פילוסופיה.

תוקן על ידי doodie123 ב- 10/10/2010 22:26:44

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > יהדות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext