בית פורומים עצור כאן חושבים

דינמיקה והגבלות מרצון: הצעות לשינוי בניהול אשכולות בפורום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/10/2010 15:42 לינק ישיר 
דינמיקה והגבלות מרצון: הצעות לשינוי בניהול אשכולות בפורום

אני מבקש להעלות שני שינויים משמעותיים מאד באשכולות.

הגבלה על אורך אשכול.

פתיחת סוג חדש של אשכולות עם הגבלה על סגנון תגובות.

א. הגבלה על אורך אשכול

ניתן לראות באשכול מעין ספר שנכתב בידי המשתתפים. אבל יש הבדלים. בספר אפשר לעבור מעמוד לעמוד בקלות ולחפש אחרי המקום הרצוי. באשכול זה יותר קשה (וזמן תגובה איטי בפורום מקשה מאד).

שנית, כאשר אשכול ארוך מאד, מי שרוצה לעיין בו כדי להכיר נושא נואש מעיון מקיף. זה ארוך מדי. קחו לדוגמא את האשכול על "קדמות הזוהר".

שלישית, אי אפשר להגיב לאמירות בעמודים קודמים. האם יש טעם להגיב באיחור של  שלושה עמודים? קחו לדוגמא את אשכולו המבריק של אליעזרט על פרקי דרבי אליעזר. אם לא מספיקים להגיב תוך יום יומיים, מתחלף נושא.

כמובן, זו מיגבלה שאי אפשר לעקוף, ויש דרך לצטט וללנקק לפני תגובה. אבל זה עדיין לא תמיד פשוט.

לכן -

אני מציע להגביל אשכולות, מלבד מקרים יוצאי דופן של היצמדות לנושא לגמרי (כמו האשכול של אליעזרט), לחמישה עמודים. לאחר חמישה, יש לסכם את הנושא ולפתוח אשכול חדש.

ולשים לינק בסוף האשכול הישן לחדש ותחילת החדש לישן. שימו לב כי אשכול אינו ספר, ולינק הוא חיבור בדיוק כמו המעבר מעמוד לעמוד באותו אשכול. אולי מי שאינו מנוסה במחשבים ופורומים מרגיש שאותו אשכול זה אותו ספר, אבל האמת היא שמבחינה טכנולוגית זה וזה, כלומר לינק לעמוד הבא ולינק לאשכול אחר, שניהם תנועה ב(בסיס נתונים של אשכולות? כאן כבר הגעתי לקצה ידיעתי הטכנית). אז ההבדל בין אותו אשכול לאשכול חדש הוא טכני ופסיכולוגי, לא אמיתי.

לא חייבים לעבור אוטומטית ובאופן גורף לסגנון החדש. בינתים זו הצעה. אבל לאט לאט נראה איך זה מתפתח.

ב. אשכול שמחייב היצמדות לנושא וללא תגובות הומוריסטיות

אחד מכותבי הפורום החשובים העלה בעיה. הוא רוצה לדון בנושא בלי שבאמצע תוסח הדעת על ידי הערות שהן מצחיקות אבל תופסות מקום ברצף שאמור להיות רציני ונושאי. כמו כן, הוא רוצה שלא תהיה סטיה לנושאים אחרים.

זה כמעט בלתי אפשרי להשגה, אבל זו בקשה סבירה.

אני מציע, בעקבות מה שראיתי בפורום אחר (בצלצלי שמע, כדי להזכיר את שם בעלי הרעיון, פורום לחידודי לשון), להגדיר סוג נוסף של אשכולות. באשכולות אלו יהיה חיוב לכתוב רק בהתאם לנושא המוגדר (רוצים לדון בנושא צדדי, יש לפתוח אשכול חדש עם לינק וזהו).

אשכולות כאלו יצויינו על ידי סימן מיוחד בכותרת שלהם, כך שאפשר יהיה לראות מייד שמדובר באשכול מגביל. למשל, על ידי שלושה סימני + לפני הכותרת עם רווח לפני המילים (כדי לאפשר חיפוש כותרות בעתיד).

גם כותבים שאמנים בהומור או בחשיבה מקורית יאלצו להטיל רסן על דרור דמיונם הפורה כאשר יגיבו באשכולות כאלו.

הרעיון הוא שאשכולות כאלו יהיו בני מספר מוגבל. שאר האשכולות יהיו כרגיל. (ירוחם ודאי היה כותב שמיעוט שיחה בטלה הוא מקניני חכמה, והכוונה שלפעמים צריך לנוח עם קצת דברי בטלה של הומור של חכמים).

כדי למנוע שימוש רב מדי במיגבלה, תידרש הסכמה של מנהלי הפורום (כלומר, אנחה, כותב שורות אלו ואחר כך אחד ממנהלי המשנה, כשנתרגל לרעיון ונראה שהוא עובד) לפתיחת אשכול של +++.

מה דעתכם? 

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 16:23 לינק ישיר 

הרב מימוני

שבת דף ל- כי הא דרבה, מקמי דפתח להו לרבנן אמר מילתא דבדיחותא, ובדחי רבנן. לסוף יתיב באימתא ופתח בשמעתא.

חז"ל אמרו יפה שיחתן של עבדי האבות מתורתם של בנים, לפעמים שיחה בטלה של הומור יש בה כוונות שלא כל שותף סוד מבין.

לגופו של הרעיון הראשון- אמת ונכון וראוי התיקון- אבל אנא תן הוראה למנהלי משנה ואולי גם לעצכ"ח כי לא יחברו אשכולות חדשים, עם אשכולות ישנים שחוברו בנושא לפני 8 שנים, וכבר פתרת חצי מהבעיה,
וכן החברים אינם צריכים לפעמים להגיב
כבר דנו בזה באשכול בשנת תרפפו, לא כולם היו אז כאן, ואם היו שכחו, ואלי יש משהו חדש לחדש, מהחידושים המתחדשים
חוץ מזה- ישר כוחך על העבודה הקשה והנפלאה שאתה עושה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 16:24 לינק ישיר 

אדיוט קופץ בראש:
רעיון ב' רעיון מצוין .  קצת קשה להניח שאדם קורא אשכול מסוים ויש לו חידוד עסיסי שמדגדג לו את קצות האצבעות, ימנע מלעשות כך ויעבור לאשכול אחר שבאופן רשמי מיועד לליצנות.
(משל למהד"ד,  בעל לה"ר מפורסם, גדול הנייסענים-  שמתי שלא תפגוש אותו תהיה לו בשבילך איזו רכילות עסיסית. בוקר אחד פוגשים אותו אנשים ואומרים לו "שלום ר' איד, יש לך איזה לשון-הרע עסיסי בשבילנו?... נתפלא פיו מים.).

אם תהיה אכיפה מנהלית שכוללת צנזורה והסרת תגובות, הרי שהסיפור שונה לגמרי, אך כאן זה פוגע בעיקרון המקודש של סתימת פיות [אם יתבצע משאל על כך הרי שהדבר יכנס למסגרת דמוקרטית. אני אישית אצביע בעד סתימת פיות באשכולות +++].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 16:27 לינק ישיר 

[כאן היתה אמורה לבוא בדיחה מדרויאנוב על העורכים, אבל אני שומר אותה לאשכול המיוחד לכגון דא]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 16:33 לינק ישיר 

" לאחר חמישה, יש לסכם את הנושא ולפתוח אשכול חדש."

ומי יסכם את הנושא? האם זה מעשי בכלל?

לדעתי דווקא ריבוי אשכולות מפריע יותר  ורצוי לבקש מכל אחד שרוצה לפתוח אשכול לברר אם הנושא קיים וכך נזכה לקרוא את נקודת המבט של מייסדי הפורום.

לגבי ההצעה השניה -היא גם לא מעשית וגם לא נחוצה.

ההומור הוא מצרך נדיר ביותר בפורום ואם באשכול יש שלוש תגובות הומוריסטיות יכול כל מי שרוצה להגיב לתגובה הרצינית הקודמת לעשות זאת על ידי ציטוט שורה ואז הכל יבוא על מקומו בשלום.

למואדיב

תוקן על ידי צענערענע ב- 14/10/2010 00:35:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 18:40 לינק ישיר 

סתם סקרנות,

מישהו יכול להסביר לי איך יתכן שההודעה הקודמת תוקנה ב14/10/2010  ?

אולי זה אומר משהו על מימד הזמן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 18:44 לינק ישיר 

צענע וכולם

לגבי ההצעה השניה, היה משתתף שהתנה פתיחת אשכול בכך שלא תהיינה תגובות הומוריסטיות. וכי אין זו זכותו וזכותם של אחרים לנהל דיון בלי סטיות ובלי בדיחות?

זה לא אומר שיהיה אשכול לבדיחות. כפי שמעידה תגובתו של מואדיב, גם באשכול הנוכחי יש מקום לבדיחות. אבל יהיו אשכולות, בהסכמת המנהלים (שישמרו שזה יהיה נדיר ואולי יתבעו הצדקה מן הפותח) שבהם תהיה יותר הקפדה.

לגבי חלוקת האשכולות, אני מסכים שמישהו יצטרך לסכם. וייראה לי שלאחר שאשכול גדל ופרח, מי שיפתח אשכול המשך יהיה זה שיעשה את העבודה.

ולגבי ציטוטים, הדרך לצטט באריכות ולהגיב "בפנים" היא נוחה לקורא אבל מנפחת את התגובות באופן מדהים. איני יודע מה עושים עם זה כי יש יתרון בצד החסרון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 19:08 לינק ישיר 

אין גוזרין גזירה על הציבור אלא אם כן רוב הציבור יכולין לעמוד בה

זו צריכה להיות נקודת המוצא לכל הצעה לשינוי

ותודה לך הרב מימוני על עבודתך הנפלאה ירבו כמותך בישראל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 19:34 לינק ישיר 

אפשר לפתוח פורום OFF TOPIC כפורום משנה, או איך שהיידפארק קוראים לזה. זה מוצב בנפרד למעלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 20:05 לינק ישיר 

אברהםהעברי כתב:

סתם סקרנות,

מישהו יכול להסביר לי איך יתכן שההודעה הקודמת תוקנה ב14/10/2010  ?

אולי זה אומר משהו על מימד הזמן?

נראה לי כי ה-FBI האמריקאי הצליח לבנות מכונת זמן ואנו כאן בפורום המכובד שלנו שפני הנסיון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 20:26 לינק ישיר 

[מואדיב,

בדיוק בשביל זה המציאו (*) את הסוגריים המרובעים...

--------------------
(*) בניגוד לדעה הרווחת כאן, זו לא הייתי אני.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 20:37 לינק ישיר 

אליעזרנט, יתכן א"כ שחזרת אחורה ואתה מתכתב כעת עם אברהם אבינו בכבודו ובעצמו, אז קצת כבוד!

ואם כבר אני כותב כאן, אז תדעו שמה שכתוב שהכרתי את בוראי בגיל שלוש זה ממש מדויק! [אבל זה בזכות מכונת הזמן...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 20:41 לינק ישיר 

ביטי

לא הבנתי את הצעתך. האם כוונתך לפתוח פורום עבור אשכולות של +++?

זו לא הצעה יעילה מפני שקוראים מסתכלים רק בעמוד הראשון כדי להתרשם. כך גם אני נוהג...

יש גם לחשוש שאם יהיה פורום להודעות נוסח עצכח אך בלי סטיות צדדיות ובלי בדיחות שעלולות להיות רבות מן העיקר, באמת יגיעו אליו ולא אלינו. (איקון עצוב).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 21:20 לינק ישיר 

"לגבי ההצעה השניה, היה משתתף שהתנה פתיחת אשכול בכך שלא תהיינה תגובות הומוריסטיות. וכי אין זו זכותו וזכותם של אחרים לנהל דיון בלי סטיות ובלי בדיחות? "

אז בגלל אחד או שניים ליצור בלגן עם פלוסים ו/או מינוסים?

אני מציעה במקום זה שכל משתתף שפותח אשכול יכריז מראש לפני פתיחת הודעתו :אני מבקש בלי בדיחות ובלי סטיות מהנושא .

וכך נדע להתייחס בהתאם.

(ולעומת זאת אם פותח אשכול אחר דווקא  ירצה בדיחות יכריז אף הוא על כך מראש.)

ומי שלא יכריז מאומה סימן שהוא אדיש לכך(ואלה הם הרוב לענ"ד)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 21:33 לינק ישיר 

צענע
אני אתך הפעם. הפורום בסך הכל מתנהל בסדר גמור, וכ ו ל ם  מרוצים, אפילו באחוזים סבירים מעל הממוצע,

אותו הכותב המתנה תנאים-  התנה הרבה תנאים כאן-  לזה הוא לא עונה בגלל שמו הנוצרי- ולזה הוא לא עונה בגלל דעותיו שלא עולה בקנה אחד עם דעתיו. מדוע נחנו צריכים להתאים את עצמנו???

יש אנשים שצריכים פורום רק לעצמם- כי עם אחרים הם לא מסתדרים, בעצם גם עם עצמם לא כל כך-

בענין הבדיחות- אני מבין שעלי יצאה הרע הזו.   הרב מימוני אם זה לא נראה לך- מספיק  ממך רק רמז.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 22:03 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
בענין הבדיחות- אני מבין שעלי יצאה הרע הזו.   הרב מימוני אם זה לא נראה לך- מספיק  ממך רק רמז.

ר' ירוחם, אל נא תעזבנו. דברי החכמה שלך מעניינים, משמחים וטובים. וכי מה זה עלתה זאת בדעתך?!. ואני בטוח שאני משמש בזה כפה לרבים. אם אתה פורש אני תובע אותך לדין תורה. מי הוא הרב שתבחר?

תוקן על ידי אליעזרט ב- 13/10/2010 22:04:07

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דינמיקה והגבלות מרצון: הצעות לשינוי בניהול אשכולות בפורום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext