| נשלח ב-14/10/2010 17:09 |
|
| |
יש בקבלה תשובה לכל שאלה (+++)
טענה יומרנית משהו, לא ?
הזוהר בפרשת תרומה מביא משל נחמד, שאביא אותו כאן בקצרה ובתרגום חופשי-
משל לאדם שגדל כל ימיו בין ההרים ולא התערב עם יושבי הכפרים. היה מגדל חיטה ואוכל אותה קליות כמו שהיא. פעם הזדמן לעיר. הגישו לפניו לחם, אכל וערב לו מאד. שאל ממה זה עשוי ואמרו לו מחיטה. הגישו לפניו סופגניות מתוקות, אכל וערב לו מאד. שאל ממה זה עשוי ואמרו לו מחיטה. הגישו לפניו מעדני מלכים, אכל וערב לו מאד. שאל ממה זה עשוי ואמרו לו מחיטה. אמר רבונו של עולם כל הדברים האלה היו מונחים בחיטה שלי ואני לא ידעתי !
והנמשל הוא ברור. יש בידי עם ישראל אוצר בלום, יהלום גולמי ענק ישר מן האדמה, והוא מתעסק עם העטיפה החיצונית שלו. מאחר שעוסקים בדבר השטחי נתקלים בקושיות וסתירות ואי התאמות וכו' וכו' (כמפורט בפורום זה לאורך ולרוחב).
במקום שאין אנשים השתדל להיות איש אמר הלל. ידיעותי וכ"ש הבנותי בחכמת הקבלה הן ככלב המלקק מן הים. בכל זאת נתקלתי פה ושם בכמה עניינים קשים שדרך צורת החשיבה של פנימיות התורה מקבלים משמעות אחרת וניתנים לעיכול. בקשו ממני חברים, ישנים אף חדשים, שאנסה להתמודד כאן עם שאלות והערות בכיוון הזה, ונבדוק יחד האם יש בקבלה תשובה על כל שאלה לגיטימית שיכול האדם לשאול.
אין לי שום עניין בשאלות היסטוריות. מבחינתי אישורו של הגר"א על חכמת הקבלה של האר"י (כמבואר בארוכה בהקדמת רבי חיים מוולוזין לספרא דצניעותא) הוא סוף פסוק. זאת התורה שאליה אני מבקש להתייחס ולראות האם יש בה כשלעצמה פתרון לכל שאלה לגיטימית.
שאלה לגיטימית היא שאלה על מהלך העולם מגילוי רצונו של הבורא והלאה, מה שנקרא בשפת הקבלה הצמצום. כל השאלות מיהו ומהו ומה זה עושה לו הן שאלות לא לגטימיות מכיוון שהן דורשות מאיתנו הנבראים להשתמש בצורת החשיבה המחודשת שאיתה נבראנו לחקור את מה שהיה לפני שהיא נבראה, וזו שאלת הבל (אדם לא יכול להרים את עצמו בשערות ראשו). מהצמצום ומטה הכל עומד לבירור והבנה.
אני לא יכול להכתיב סגנון, בודאי לא בפרא-שיטה הזה שנקרא אינטרנט, יש לי רק בקשה אחת:
אני רך בשנים מבחינה רוחנית (המחשב לא הסכים לקבל פחות מ-10 למרות שזו הרגשתי) ומוגבל מאד. לכן אבקש מכם לשמור על איזשהוא סדר במהלך האירועים. אנחנו נכנסים ביחד לשדה מוקשים גדול ומרתק, אבל אם נעבור אותו בשלום יהיה הרבה בידינו ובראשנו, והלא בשביל אנחנו חיים.
תודה על שיתוף הפעולה. בעזרת השם נעשה ונצליח.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 17:10 |
|
| |
מה שמהווה תשובה אפריורי לכל שאלה שלא תצוץ - אפריורי איננו מהווה תשובה לאף שאלה שהיא, כמקובלנו מפופר.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 17:44 |
|
| |
רדף- התחלה טובה. תשובה מלאה לכל השאלות חייבת לבוא ממקום גבוה יותר שמהמקום שבו הן נוצרות, ולכן היא לא תשובה אליהן. התשובה המלאה פשוט "מאדה" את כל השאלות, ומציגה תמונה עליונה חדשה לגמרי שבה הקשיים והסתירות שנוצרו במקום התחתון לא קיימים. זהו בדיוק עניין השתלשלות העולמות שהוא ראש וראשון לכל חכמת הקבלה. נרחיב בהמשך.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 17:48 |
|
| |
גולדבך טען שכל מספר זוגי ניתן להצגה כסכום של שני מספרים ראשוניים. האם הקבלה יכולה ללמד אותנו אם טענה זו היא נכונה או לא נכונה ולתת לנו אפשרות לגלות הוכחה או הפרכה לטענה זו? אם לא אבקש לתקן את כותרת האשכול.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 17:54 |
|
| |
מחכה. מחכים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 17:55 |
|
| |
לשותף - הסבר איפוא למה אתה קורא "תשובה" בכלל
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 18:03 |
|
| |
לשנרב:
הקבלה מסבירה מדוע השערת גולדבאך נכונה/לא נכונה [מחק את המיותר]
:-)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 18:06 |
|
| |
בדיוק כמו שספר בראשית תואם להפליא לפיזיקה האריסטוטלית/ניוטוניאנית/תורת המפץ הגדול/תורת המיתרים
[מחק את המיותר]
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 18:27 |
|
| |
רדף- הטענה העקרונית של הקבלה היא שהעולמות מסודרים בסדר השתלשלות שבו כל עולם עליון יוצא מן התחתון בתוספת מימדים חדשים. העולם העליון מחדש קודם כל את "המקום" (אין לך דבר שאין לו מקום) ורק אח"כ את הנמצאים בו. המקום החדש הוא פריסת מימדים אשר עליהם יהיה ניתן לפרט את מה שהיה מכונס כביכול בנקודה אחת בעולם העליון. התהליך של כלל ופרט וכלל (שהוא כלל מהלך הבריאה) מחייב קודם כל יצירת ההמרחב שבו ניתן יהיה לפרט את הכלל. במרחב התחתון יש בכל נקודה רק ראיה חלקית של התמונה וממילא שאר הפרטים שם נשארים שם בספיקות וקושיות. תשובה פירושה עליה לנקודת המוצא ששם הכל הסתדר קודם לכן. אני מפחד להתחיל עם אותיות אבל חז"ל אומרים תשוב-ה, הה' שבה למקומה. כרגע רק נאמר שהה' המדוברת היא העולם התחתון ביחס לעולם העליון, ועוד נשנה פרק זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 18:41 |
|
| |
לשותף - ואיך כל הסיפור על ההשתלשלות עונה לשאלה הפשוטה "אלו מספרים יוגרלו בלוטו במוצ"ש?", למשל?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 19:05 |
|
| |
עדיין לשאלה הקודמת- כל תשובה שאיננה מתרצת את הכל איננה תשובה כלל, כי מיד בצעד הבא ניתקל בנתון חדש שהופך את התשובה הקודמת לחלקית. לשאלה החדשה וכן לשאלת שנרב לעיל- ברור שלי הקטן אין תשובה למה הכרבולת של התרנגול אדומה, למרות שודאי פרט זה נגזר בהכרח מהמערכת המלאה של העולם כפי שהיא נתפסת קומה אחת מעלינו. הטענה היתה שהקבלה בפריסת הקומה שלה מייתרת הרבה בעיות שנבעו מדחיסה של שני עניינים על אותה משבצת, שאלות בענייני עולם (מרחב) שנה (זמן) ונפש (אדם)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 19:09 |
|
| |
שותף, האשכול הזה נראה מעט הצהרתי מדיי. האם בכוונתך לטעון שהתשובה היא: כן? זו אכן תשובה יומרנית, וכדי לנמק אותה לא די בהצגת התמונה הקבלית (השתלשלות העולמות וכדו'), אלא עליך להראות דוגמאות לתשובות לשאלות קונקרטיות (וכבר שאלו אותך על השערת גולדבך). אני אומר זאת מפני שקשה לי להאמין שתוכל להציג הוכחה אפריורית לכך שבקבלה יש תשובה לכל שאלה. אגב, שאלה טובה יותר היא: האם בקבלה יש תשובה נכונה לכל שאלה? זו לא אותה שאלה כמו זו שאתה שאלת. אתה יכול לשאול 'האם הקבלה מתייחסת לכל דבר בעולם?' זו השאלה שלך. אבל ייתכן שהיא מתייחסת לכל דבר, אבל לא עושה זאת נכון. וזה מביא אותנו לשאלה שלי. שאלה חשובה נוספת היא מה פירוש ה'קבלה'? כתבי האר"י? לפי איזו פרשנות? האם כשמישהו יציג את התשובה הנכונה בדילוגי אותיות זה ייחשב אצלך שיש תשובה נכונה? כי אם כן, אז גם בצ'יפופו יש תשובה נכונה לכל השאלות בעולם. רק תארגן את הקוד המתאים כדי למצוא אותה (בדיעבד, כמובן) בדילוגי אותיות. זה כמו שהעירו לי בישיבה כשהלכתי בצהרים לאוניברסיטה (זוכר?), שהכל נמצא בתורה, אז מה יש לי לחפש שם? ועניתי בתרתי: 1. אנא במטותא מיצאו לי את הפתרון של רמות האנרגיה לבור פוטנציאל ריבועי מסתובב עם אינטראקציות, ואוכל לשבת בישיבה בלי צורך ללכת לאוניברסיטה. 2. אם כל זה מצוי בתורה, אז גם באוניברסיטה אני לומד תורה. אז מה הבעיה? מדוע שלא אלך לשם? פשוט שם עוסקים בסוגיות שמאד מעניינות אותי, ובישיבה עוסקים בסוגיות אחרות. והרי, כידוע, אדם לומד במקום שליבו חפץ. ודוק.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 19:28 |
|
| |
מיכואל (או מיכי כנהוג כאן)-
פגשתי פעם יהודי אחד שיושב ולומד גמרא רש"י. שאלתי אותו ומה אם תוספות. ענה לי ממילא רש"י כבר עונה להם בתוך דבריו. (אגב, זה מה שהמשל הבאתי מהזוהר ממשיך שם).
אני מנסה לבחון עם החברים את הרווחים הגדולים שיוצאים מצורת החשיבה של הקבלה. ננסה להציג את הדברים בהדרגה ולראות מה זה עוזר לנו ואיפה אנחנו נתקעים. אתה זוכר בודאי מה שהסביר לנו ר' משה ריי... בעניין כוונת המלמד.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 19:35 |
|
| |
שכחתי להתייחס לחלק משאלתך. מבחינתי כאן ועכשיו מדובר בקבלת האר"י ע"פ שיטת הלשם כפי שאני העפר ואפר תופס אותה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 19:37 |
|
| |
חבריה בבקשה
פותח האשכול רוצה לומר שהקבלה מסביר את העולם ומטרת העולם,
ולכן שאלות על מס' הלוטו וכדומה היא שאלות מקומיות ולא זה הייתה כוונתו של הפותח האשכול,
אז אנא תנו לו לומר את דברו איך הקבלה מסביר את העולם ואת מטרת העולם, ואחר כך נשאל אותו על ההנחות ומה הביא את חכמי הקבלה לההנחות האלה,
כמה שידוע לי זה לא מנבואה רק מחכמה ותבונה, וחכמה ותבונה כידוע אפשר לבדוק,
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 19:56 |
|
| |
לשותף:
מה שאתה אומר הוא בעצם:
הקבלה מספקת מה שמוגדר ע"י הקבלה כתשובה לכל מה שמוגדר ע"י הקבלה כשאלה.
זה אולי נכון [ידיעותי בקבלה אינן מספיקות כדי לדעת אם זה נכון] - אבל זו לא חוכמה גדולה.
אני פה על המקום בחצי דקה יכול להמציא שיטה שתשיג את אותה מטרה.
נקרא לשיטה "טטרם-פם-פם". על פי שיטה זו, כ"שאלות" תוגדרנה שתי השאלות הבאות:
1. מי רצח את קנדי?
2. כמה כסף חייב כל אדם באשר הוא לרדףהשיג [שזה אני]?
כ"תשובות" לשאלות הללו, בהתאמה, תוגדרנה שתי הטענות הבאות:
1. יוסי בנאי
2. 2000 דולר + אחוזי ריבית למי שמאחר לשלם אחרי חצות היום מחר - אחוז על כל יום איחור.
באופן זה, נקל לראות שטטרם-פם-פם עונה על כל שאלה.
תוקן על ידי רדףהשיג ב- 14/10/2010 19:57:50
|
|
|
|
|