| נשלח ב-24/10/2010 01:22 |
|
| |
מחפש תשובה לילד בן 5 וחצי: אם חיות היבשה נבראו ביחד עם האדם ביום השישי כיצד האדם לא מכיר הדינוזאורים
שאלה די טיפשית של ילד קטן אבל בכל זאת אני רוצה תשוב על סמך דיעות גדולי ישראל או הנסיון שהצטבר בתשובות כאלו. השאלה: אלהים ברא ביום השיש את חיות היבשה ואת האדם. כיצד הוא לא הכיר את הדינוזאורים, שאומרים שהיו חיים בעולם לפני האדם?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2010 01:32 |
|
| |
אכן שאלה טפשית אדם הראשון הכיר אותם, וכך גם בניו ונכדיו, כנראה בשלב מסוים הלכו הדינוזארים ונכחדו, ובני האדם לא טרחו לעדכן את בניהם נכדיהם או ניניהם על אודות החיה מזן מסוים שנכחדה, כמו עוד המון סוגים שדוע לנו היום שנכחדו
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2010 01:39 |
|
| |
כלומר אדם הראשון היה חי בתקופת הדינוזאורים? שלפי הידוע למדע נכחדו לפני מליוני שנים - ומין האדם המשיך מאותה תקופה אך לא נכחד כמותם? מדוע האדם לא נכחד ואילו הדינוזאורים כן - מדוע אין תיעוד על ההשמדה הגדולה שהייתה - או שיש תיעוד כזה? תשובה על סמך מקורות אם יש?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2010 01:43 |
|
| |
לפי ר' גדליה נדל, הספירה של 5771 מתחיל משת, אז מה הבעיה שלך ?
כלומר עד שת היו מליוני שנים
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2010 01:53 |
|
| |
מליוני שנים, אבל כמה דורות? כל אחד שם חי מליוני שנים? שת היה בן הוה ואדם הראשון - הם חיו מליוני שנים?
שמעתי תשובה שהקב"ה היה בונה עולמות ומחריבם 4 פעמים 49 פעמים ועולמות אלו נחשבים מקבילים כנראה, לפי מושגי הקבלה, לעולם אדם קדמון שאיננו סופרים (אין לנו שום השגה בו - ואין לו קשר ישיר אלינו) אותו כלל אלא רק מאצילות ?
טוב תודה על העזרה לילה טוב עדיין אין תשובה פשוטה אבל מתחמם
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2010 04:19 |
|
| |
התשובה פשוטה ביותר בריאת העולם על פי ספר בראשית היא מותוס ואילו התאוריה המדעית היא תיאוריה שלא הופרכה עדיין לכן התשובה הפשוטה היא התיאוריה המדעית נכונה לעת עתה...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2010 07:08 |
|
| |
[יעקב יוסף,
אני חושבת שזו שאלה לחלוטין לא טפשית. זו שאלה חכמה מאוד של אדם (ממש לא משנה מה גילו) שמכיר שני סיפורים שונים ומנסה לחבר אותם זה לזה בצורה הרמונית. זה מהלך מחשבתי הגיוני למדי בתוך מערכות פרשניות מסויימות, המחוייבות לשתי תפיסות עולם (לפחות) שלא תמיד עולות בקנה אחד. בעיני, יכול מהלך כזה להוביל ליצירתיות רבה בפירוש, לפתח את הדימיון ואת יכולות ההפשטה ולא ראוי לזלזל בו. להבנתי, ההבדל בין ילד לבוגר (שוב, זו לאו דוקא הגדרה כרונולוגית) בהקשר זה הוא במודעות לבחירה הפרשנית - הבוגר יהיה מודע לכך שהוא בוחר לחבר בין שונים ולכן משתמש ביצירתיות...]
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2010 08:20 |
|
| |
שמעתי שבכוזרי מתואר אדם הראשון עם גוף מכוסה קשקשים וטפרי נשר - יש מקור לכך ?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2010 08:42 |
|
| |
לילדים שלי הסבירו כי הדחנוזאורים נשתלו ע"י מדענים תאבי פרסום ובצע והם עשויים פלסטיק

|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2010 09:02 |
|
| |
עד כמה שידוע לי, רוב בני האדם מכירים את הדינוזאורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2010 11:02 |
|
| |
ליעקביוסף
הבן שלך העלה את הויכוח הידוע בין הבריאתנים לבין חסידי האבולוציה.
מכיוון שברור שילד בן 5 לא יכול לקלוט מורכבות ( ובודאי לא את ההסברשל רג"נ) השאלה אם אתה רוצה לבלבל אותו עם תאוריות או להתיישר עם העמדה של המחנכים שלו בת"ת.
מכיוון שבחומש לא הוזכרו כל החיות מה הבעיה לומר לו שאדם הראשון הכיר את הדינוזאורים והם גם נכנסו לתבת נוח.?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2010 14:01 |
|
| |
אני דווקא נוטה לחשוב שהדינוזאורים נבראו ביום החמישי "ויברא אלקים את התנינים הגדולים..." כידוע תנין בלשון הכתובים הוא זוחל, למשל המקל של משה נהפך לתנין מינים רבים של הדינוזאורים היו זוחלים ימיים האין מתאים להם הכינוי תנינים גדולים ? יתרה מזאת חז"ל במדרש מלמדים שהקב"ה הכחיד את התנינים הגדולים כדי שלא ישחיתו את העולם לא יכול להיות מקור טוב מזה א"כ הדינוזאורים חיו במשך היום החמישי פרו ורבו ומילאו את הארץ עד מצב שהם היו חוסר איזון אקולוגי הקב"ה השמיד אותם כדי שהעולם יוכל להמשיך להתקיים והשאיר מהם רק את הזנים הקטנים יותר הלטאות הקרוקודילים והנחשים
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2010 14:27 |
|
| |
סיפור מהשבוע:
יושב אצלי יהודי "ירושלמי" (במרכאות, כי הוא מבית שמש...), ואני מזמין אותו לקפה. הוא אומר שהוא מעדיף שלא לשתות חלב של טרה. שאלתי, "אתה לא שותה בד"צ אגודת ישראל?" (אחת השאלות המסמלות יותר מכל את הפתולוגיה החרדית - ההכשר של X מול ההכשר Y, מי משלם למי וכמה?). אבל הוא עונה, "לא, זה בגלל הדינוזאורים". ניסיתי להסביר לו שמדובר בחלב פרות, אבל אז הוא הסביר לי שטרה יצאה במסע פירסום עם ציורים של דינוזאורים, וזו "כפירה בעיקר".
העיקר הי"ד: אני מאמין באמונה שלמה שהקב"ה לא יכול לברוא חיות שאין בספר הילדים החרדי על תיבת נח, באיורה של ה. הכטקופף.
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2010 14:33 |
|
| |
| יצא_בתשובה כתב: |  | התשובה פשוטה ביותר
בריאת העולם על פי ספר בראשית היא מותוס
ואילו התאוריה המדעית היא תיאוריה שלא הופרכה עדיין
לכן התשובה הפשוטה היא התיאוריה המדעית נכונה לעת עתה... |
|
לא ידעתי איך המנהל דפה אם מכנה עצמו יהודי מאמין מקיים כל דבר שטות שיאמר אדם בהתרסה ובחוצפה. אם רוצה לעצור ולחשוב ולשאול כל שאלה ודיון אפי' בדרך של מסקנה ניחא, שיהיה זה הדיון. אבל להתריס בטפשות כזו ללא שום סימוכין, הגם שידוע שאין להוכיח מה התרחש בדיוק לא ע"פ המדע וגם לא ע"פ התורה כי יש בזה הרבה בחינות של הכוונה העיקרית בתורה, וכל שוטה יבא ויקבע מה הופרך ומה לא מבלי שום לקיחת הדברים ברצינות. נ"ל צריך תיקון, ולא יציגוהו כל המאמינים כאן בשתיקה.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|