הבה נקבע שיא חדש לקצב פריחת אשכול שיבייש את הבמבוק ביער ואת וולד הלויתן שבים הגדול. כבר אמרו חכמי המתמטיקה שאינסוף בחזקת שלוש הוא אינסוף, ואמרו המושלים בואו חשבון. על כן אני מציע ניסוי במתמטיקה יישומית: נבדוק אם איחוד שלושת דיוני הסרק האינסופיים הללו באשכול אחד יגרע מחלקם בנחלת האפולוגטיקה הבחדרי-חרדימית, ולפורום עצכ"ח יהיה פליטה.
נשלח ב-10/11/2010 11:42
אולי שכח כב' כי הפורום מעיקרו יועד לחרדים, והם עדיין לא הסכימו להנחותיך שהם בבחינת "מיינסטרים", דאין שום ספק שהאבולוצי' הוא עובדה דמוכח, וגיוס הבחורים הוא בבחינת חוב קדוש, והקבלה היא פיקציה של משועממין. וכל זמן שיש ספק בנושאים הללו, הרי הם בודאי נכבדים מאד. אבל יכול כת"ר לפתוח פורום יחד עם דפ"ל, בו ינתחו את התופעות הסוציולוגיות הגורמות לחרדים לדון על נושאים טפלים ובטלים שכבר מזמן הוחלט בפורום פוליטיקל קורקט דאין מה לדבר מהם.
נשלח ב-11/11/2010 07:46
האם יש נושא אחד בפורום שעלה והגיע למסקנות ?
ובכלל האם קיים אדם אחד שיכול לומר שהתחזק כתוצאה מהפורום (להתפקר ודאי התפקרו פה רבים) ? ולפני שמתחילים להתחכם- להתחזק פירושו שהוא מקיים מצוות ולומד תורה בחשק גדול יותרץ. מאד אודה למישהו שיקום ויודיע (ועדיף גם שיפרט מה ולמה).
נשלח ב-11/11/2010 07:50
אני גם לא בטוח שכל מי שלמד קבלה התחזק, ויש דוגמאות בהיסטוריה.
נשלח ב-11/11/2010 08:06
בעלבעמיו כתב:
אני גם לא בטוח שכל מי שלמד קבלה התחזק, ויש דוגמאות בהיסטוריה.
בקשתי אחד שיקום.
תוקן על ידי שותףסוד ב- 11/11/2010 08:09:13
נשלח ב-11/11/2010 08:48
נתן העזתי אומר לך משהו?
נשלח ב-11/11/2010 09:41
בעלבעמיו כתב:
נתן העזתי אומר לך משהו?
צריך כל דבר לכתוב פה בתנאי כפול ?
בקשתי אדם אחד שיקום ויאמר שהפורום גרם לו להתחזק.
ענית לי שגם הקבלה לא חיזקה את כולם ואפילו החלישה ופוררה אנשים מסויימים.
אמרתי לך (בקיצור הראוי למבינים) שלא בקשתי שהפורום יחזק את כולם (שאז היתה משמעות לתשובתך שגם הקבלה לא חיזקה את כולם) אלא שאלתי האם יש אחד שאותו הוא חיזק (כלומר אם אתה רוצה להשוות אז תשאל האם יש אחד שהקבלה חיזקה אותו, ואני אענה שאני האיש).
ושוב ענית לי שנתן העזתי התקלקל ע"י הקבלה.
אז לאן נראה לך שהתקשורת האנושית הולכת להגיע ?
נשלח ב-11/11/2010 09:58
שותףסוד כתב:
ובכלל האם קיים אדם אחד שיכול לומר שהתחזק כתוצאה מהפורום (להתפקר ודאי התפקרו פה רבים) ?
ולפני שמתחילים להתחכם- להתחזק פירושו שהוא מקיים מצוות ולומד תורה בחשק גדול יותרץ.
מאד אודה למישהו שיקום ויודיע (ועדיף גם שיפרט מה ולמה).
איזה שאלה, אני קם ומודיע שאם כל הבחורים ואברכים יגלשו כאן, (ורק כאן)
1,הם יאהבו את אלוקים ותורתו באמת,
2, הם יגלו את אמיתו של תורה,
3, יפסיקו להאמין בשטויות,
4, יפסק נבואות השקר,
5, יגמר זיוף השקפות, ויגלו זיופים קודמים,
6, נגמר למכור תבונות ותורות ללא ביסוס,
ואם אתה מאמין שאלוקים מנהיג את עולמו ?! אז עצם המידע הזמין לכל, אומרת מספיק, מראה לנו שזה רצונו של האלוקים שנהיה רציונלים, ושנתנהג פשוט בלי התחכמויות,
מי מהחכמים של הדור שעיוור ולא רואה את הגלים וגלי המידע שעובר לנוער,
ולא עושה מעשה להתמודד עם כל זה ??
יופתע לגלות שמה שעברנו בתקופת ההשכלה, חוזרת בגדול, (כלומר 90% יהודים שהפסדנו לטובת ההשכלה)
כולנו עתידים ליתן את הדין על כך,
המקום היחיד שיכול להציל את היהדות החרדית ?! זה הפורום כאן !!
חייבים ההנהגה והגדוילים להתחיל לגלוש כאן, ולהתחיל ללמוד אמונה אמיתית באלוקים ובתורתו,
נשלח ב-11/11/2010 11:50
מקס-
אתה קורא לכולם לבוא וכו' וכו'.
שאלה פשוטה האם אתה יכול לומר שעבודת השם שלך התחזקה בעקבות שהותך בפורום הזה. האם אתה מקיים תלמוד תורה ומצוות בשמחה גדולה יותר ? תצטרך גם להסביר ולא רק לומר כן, אם בכלל.
נשלח ב-11/11/2010 11:58
לשותףסוד
מה שקרה למקס או לאחרים בעקבות שהותם בפורום אינני יודעת כי אינני בוחנת צפונות לב.
אבל מעיון היום בפורום ברור מאד שלך קרה משהו מאד לא טוב.
תוקן על ידי צענערענע ב- 11/11/2010 12:01:29
נשלח ב-11/11/2010 12:08
צענערענע כתב:
לשותףסוד
מה שקרה למקס או לאחרים בעקבות שהותם בפורום אינני יודעת כי אינני בוחנת צפונות לב.
אבל מעיון היום בפורום ברור מאד שלך קרה משהו מאד לא טוב.
אכן מורתי המפגש עם הפורום החביב מחק לי הרבה תקוות שווא שתליתי באנשים שמאכלסים פורום ל"אנשים חושבים".
היה ברור לי שזה לא יהיה מדגם מייצג, אבל לא היה ברור לי עד כמה.
כמובן שלא אלך ואמנה אחד לאחד. בכל מקרה אכזבה גדולה.
נשלח ב-11/11/2010 12:08
שותף בני אל תלך בדרך אתם אא"כ נוכחותך כאן היא בחינת ירידת הצדיק ואופס, חזרנו (כמעט) לנתן.
נשלח ב-11/11/2010 12:09
שותףסוד כתב:
מקס-
אתה קורא לכולם לבוא וכו' וכו'.
שאלה פשוטה האם אתה יכול לומר שעבודת השם שלך התחזקה בעקבות שהותך בפורום הזה. האם אתה מקיים תלמוד תורה ומצוות בשמחה גדולה יותר ?
תצטרך גם להסביר ולא רק לומר כן, אם בכלל.
אני הפתח אשכול בנושא בעזרת השם בקרוב ממש, ושם אני הסביר הכל לפי דעתי כמובן,
נשלח ב-11/11/2010 12:11
אני מניח שלא כל כותבי הפורום, קוראיו וגולשיו רואים את ערך ה"התחזקות" עין בעין עם שותף סוד. מה ששותף שואל, מבליע בתוכו הנחה שלכולם כאן יש מכנה משותף, ושאלתו היא האם יש "התחזקות" ביחס אליו. יתרה מזו, אם רבה רפורמית או עו"ד מזרחיסט יצהירו כאן שהם "התחזקו", הרי שותף יסיק מייד שהפורום מקלקל את באיו - חיזוק לרפורמה? חיזוק למפדלניקעס? הרי זו התדרדרות!
מכאן שותף יקר, הנחת עבודה מומלצת: לא כל דבר בחיים, ובוודאי לא הפורום הזה, ניתן למדוד בהקשר של התחזקות-בתורת-ה'-בדרך-שאני-חושב-שהיא הנכונה. יש עוד דברים בעולם - למשל: החלפת דעות בין בני אדם שבאים ממקומות שונים ומחזיקים בהשקפות שונות.
העולם אינו מסיון ולא כל בן שיח הוא מטרה להמרה.
נשלח ב-11/11/2010 12:14
אחד מסיגי לשון הרע הוא- לא לדבר טובות על מישהו- כי אם אתה מדבר עליו טובות מסתמא יבא אחרים ויתחילו לדבר עליו רעות. אני דן לכף זכות את כל מפיצי הקבלה כאן בפורום- כונתם האישית טובה- הם רוצים להביא את הגאולה ( הם לא שמים לב שהגאלה כבר בא) כהבטחת הבעש"ט- יפוצו מעינותיך חוצה.
אבל כאנשים חכמים הם לא רואים כי את ההפך הם משיגים כאן? ויושב הבעש"ט ואומר- לתקנתיך שלחתיך ולא לאפסך.
נשלח ב-11/11/2010 12:18
"אכן מורתי המפגש עם הפורום החביב מחק לי הרבה תקוות שווא שתליתי באנשים שמאכלסים פורום ל"אנשים חושבים "
קודם כל אל תעליב אותי כי לשמחתי אני לא המורה שלך .
ודבר שני אם אתה מאוכזב,ואתה יודע שאנשים אינם מתחזקים כאן(כי כפי שהסביר לך השכן לכאן באים להחליף דעות ולא להתחזק)אז השאלה מה אתה מחפש כאן?האם לא עדיף ללמוד תורה למשל?