בית פורומים עצור כאן חושבים

הלכתא למשיחא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/12/2010 11:14 לינק ישיר 
הלכתא למשיחא

יש הלכות הנראות מוזרות מבחינת דרישותיהם מהאדם. נראה לכאורה כי לא נשקלו בכלל שיקולים פרקטיים ואם בכלל ההלכה אפשרית לקיום. יש מקרים בהם ההלכה אינה מוטלת על אדם מסויים ולא נראה כי יהיה מי שיהיה מוכן ליטול על עצמו את קיומה.

1. פ"ק ביומא כה"ג שלדעה אחת לפני יו"כ מקדש עוד אישה ומגרשה על תנאי (כך שאם אשתו הראשונה תחיה החדשה מגורשת). האשה הזו נעשית גרושה על כל ההשלכות (איסור לכהן). בנוסף היא צריכה להיות צעירה מאוד, כדין,שהרי לפי המשנה והגמ' (יבמות נ"ט) בתולה –שאינה בוגרת. לפחות לפי המצב היום כה"ג היה יכול למצוא כאשה חליפית (שיתכן ותהיה אשתו) רק  מקרה סוציאלי.  הוא הדין בכה"ג שמתאלמן.
  2. סוכה כ"א – נשים יולדות בחדרים תת קרקעיים והילד אינו יוצא מהם עד שמגיע לגיל שבו יכול לשבת על שור או על קרש שעל גביו ולשאוב מים למי חטאת. משאל - מי היה תורם ילדו לזה?

האם באמת מישהו חשב שהלכות אלו יוכלו להתקיים? אולי לא פלא כי הלכות אלו הן הלכות השייכות רק בזמן הבית ונאמרו לאחר חורבנו?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 11:31 לינק ישיר 

לגבי שאלתך הראשונה: "מקרים סוציאליים" היו הרבה יותר שכיחים בתקופה בה נכתבו הדברים. תחשוב על אשה מבית עני שאין בו אוכל לכל הפיות. אם מציעים לאבי המשפחה ש"ישכור" את ביתו כ"אשה ליום אחד" לכהן הגדול -- זה גם כבוד וגם רווח בצידו. אז מה שלא תוכל להנשא לכהן? איזה כהן יישא אותה גם ככה? גם היום - אגב, במקומות רבים בעולם המוסלמי דברים מעין אלו קורים ואכמ"ל.

לגבי שאלתך השניה: תחשוב על דלאי למה, למשל. גם הוא מגודל בתנאים מוזרים ביותר -- והוריו צריכים להפרד ממנו.

בקיצור --- נוח לנו לחיות בעולם שלנו ולחשוב שככה זה בכל מקום ותמיד היה ככה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 11:32 לינק ישיר 

תלמיד
כשאתה מתפלל לביאת המשיח, אתה לא מודע שגם אלו חלק מההשלכות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 11:43 לינק ישיר 

חברים,

מה שתלמיד אומר בלחישה אומר אני בקול רם. שמעתם על המושג דרוש וקבל שכר? יש מקום לחשוד שהדוגמאות שהובאו למעלה נופלות תחת הגדר הזה, ולא שהלכות אלה באמת נהגו אי פעם.

תוקן על ידי אליעזרט ב- 02/12/2010 11:45:18

תוקן על ידי אליעזרט ב- 02/12/2010 12:05:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 12:40 לינק ישיר 

אליעז

אמנם לחשתי, אבל לכאורה ינהגו לעת"ל.

צעג

מודע. חסרות מוזרויות שאינן לרוחי? אני אישית איני משוגע על קרבנות ואיני מתלהב מכהנים המבוססים עד ארכובותיהם בדם ואיני רואה בזאת שבח. השבל הוא אולי שמסכימים למען המצווה לעשות כן. ובכלל, רוחי אינה נלהבת מהמון מצוות והגבלות, גם בימינו. מה אעשה וה"בוס" כופה הר כגיגית

אני את ביתי לא אחתן עם כהה"ג לשעה אפילו אם הוא יהיה רדף בכבודו ובעצמו. שהצבור ימצאו מתנדב. ואולי אם אף אחד לא יתן אזי הצבור יהיה במצב אונס. וכך כה"ג (ראה שם ביומא אם כל הכתוב בהםן מעכב...)

רדף

נכון שאז זה היה פחות בלתי סביר, אבל עדיין לא סביר. נזירות קתוליות אינן ראיה כי זו הגבלה שאדם מטיל על עצמו ולא שהצבור בוחר באדם שיסבול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 12:53 לינק ישיר 

לתלמיד: כל הענין עם "זכויות אדם" וכו' הוא ענין יחסית חדש. מישהו שאל אותם בכלל? הלא זוכרים אנו את משפט המלך: "אֶת-בְּנֵיכֶם יִקָּח, וְשָׂם לוֹ בְּמֶרְכַּבְתּוֹ וּבְפָרָשָׁיו, וְרָצוּ, לִפְנֵי מֶרְכַּבְתּוֹ.. וְלַחֲרֹשׁ חֲרִישׁוֹ וְלִקְצֹר קְצִירוֹ, וְלַעֲשׂוֹת כְּלֵי-מִלְחַמְתּוֹ וּכְלֵי רִכְבּוֹ יג וְאֶת-בְּנוֹתֵיכֶם, יִקָּח, לְרַקָּחוֹת וּלְטַבָּחוֹת, וּלְאֹפוֹת יד וְאֶת-שְׂדוֹתֵיכֶם וְאֶת-כַּרְמֵיכֶם וְזֵיתֵיכֶם, הַטּוֹבִים--יִקָּח; וְנָתַן, לַעֲבָדָיו טו וְזַרְעֵיכֶם וְכַרְמֵיכֶם, יַעְשֹׂר; וְנָתַן לְסָרִיסָיו, וְלַעֲבָדָיו טז וְאֶת-עַבְדֵיכֶם וְאֶת-שִׁפְחוֹתֵיכֶם וְאֶת-בַּחוּרֵיכֶם הַטּוֹבִים, וְאֶת-חֲמוֹרֵיכֶם--יִקָּח; וְעָשָׂה, לִמְלַאכְתּוֹ יז צֹאנְכֶם, יַעְשֹׂר; וְאַתֶּם, תִּהְיוּ-לוֹ לַעֲבָדִים"

וחוץ מזה, כמו שאמרתי, להיות אשה של כהן גדול ללילה אחד לא נשמע כמו כבוד גדול היום - אבל אז זה בהחלט היה כבוד גדול..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 13:10 לינק ישיר 

רדף

לא קשור לזכויות אזרח.

גם פעם אף אחד לא היה חייב לתת ביתו לכה"ג. הוא אינו אחשווראש. ואף אחד אינו חייב לדון בנו לגדול במערות (אולי לשני המטלות ניתן למצוא מדלת העם שיסכימו עבור כסף, אבל עדיין העניין תמוה. כך כיוונו האמוראים? נראית איזו תלישות מהמציאות (שנראית לא פעם בדיונים תלמודיים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 13:12 לינק ישיר 

לא רק ענין של כסף -- גם כבוד גדול.

ולגבי התלישות מהמציאות -- אולי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 13:17 לינק ישיר 

אני דווקא הייתי מוכנה. הלואי שנזכה לזה כבר !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 13:27 לינק ישיר 

חבריה:

רוב מצוות בטילות לעתיד לבוא,

צטטי פעם מהרב קוק שאפי' קרבנות מהחיי יבטלו,

ולכן כל ציטוט שכזה הם בגדר לציינות וצחוק מחז"ל, וכן צחוק וליציינות מלומדיה,

מילא בא לכאן חבר חדש שלא יודע מימינו ושמאלו,
אבל חבריה היקרים אתם הרי חכמים ונבונים למה לכם לדוש בזה שוב ושוב ???  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 13:42 לינק ישיר 

maxmen כתב:
חבריה:

רוב מצוות בטילות לעתיד לבוא,

צטטי פעם מהרב קוק שאפי' קרבנות מהחיי יבטלו,

ולכן כל ציטוט שכזה הם בגדר לציינות וצחוק מחז"ל, וכן צחוק וליציינות מלומדיה,

מילא בא לכאן חבר חדש שלא יודע מימינו ושמאלו,
אבל חבריה היקרים אתם הרי חכמים ונבונים למה לכם לדוש בזה שוב ושוב ???  

אתה עושה צחוק מהרב קוק. מה, הוא לא התפלל "ושם נעשה לפניך את קרבנות חובותינו"? הלא זה הנוסח שחז"ל תיקנו. אז מה הוא חשב? שהם תיקנו נוסח כזה אבל האמת שלא כך יהיה?!
וגם את נבואות יחזקאל על קרבנות המשיח הוא מחק מהתנ"ך שלו?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 13:46 לינק ישיר 

הבנשק כתב:
 אתה עושה צחוק מהרב קוק. מה, הוא לא התפלל "ושם נעשה לפניך את קרבנות חובותינו"? הלא זה הנוסח שחז"ל תיקנו. אז מה הוא חשב? שהם תיקנו נוסח כזה אבל האמת שלא כך יהיה?!
וגם את נבואות יחזקאל על קרבנות המשיח הוא מחק מהתנ"ך שלו?!

צדיק:

כמו שהרמב"ם חתך לאלוקים את הידים והרגלים והאף,

דיברה תורה כלשון בני אדם,

אגב: הרב קוק טוען שקרבנות יהיה מן הצומח

תוקן על ידי maxmen ב- 02/12/2010 13:48:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 13:56 לינק ישיר 

יש לך פטנטים נפלאים...

דיברה תורה כלשון בני אדם... ולכן כשאנו מתפללים ומפרטים בדיוק את סוגי הקרבנות שנקריב, כך וכך לעולה, כך וכך לשלמים, שעיר לחטאת, מנחות ונסכים, אנחנו בעצם מתכוונים לעגבניות שרי...

מה אגיד לך, מקסמן? אולי הגיע הזמן שגם אתה תדבר כמו בן אדם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 13:59 לינק ישיר 

צדיק: הם לא שלי הם של חכמינו זצ"ל,

לגבי שאני צריך להיות בן אדם: אתה צודק לגמרי, אני כבר חייב להתחיל להשתדל להיות בן אדם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 14:01 לינק ישיר 

רדףהשיג כתב:

וחוץ מזה, כמו שאמרתי, להיות אשה של כהן גדול ללילה אחד לא נשמע כמו כבוד גדול היום - אבל אז זה בהחלט היה כבוד גדול..

יבמות ל"ז ע"ב
איני והא רב כי איקלע לדרדשיר [מכריז] ואמר מאן הויא ליומא ורב נחמן כי איקלע לשכנציב [מכריז] ואמר מאן הויא ליומא שאני

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הלכתא למשיחא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext