| נשלח ב-4/12/2010 20:25 |
|
| |
יום חשבון נפש לאומי
כשבאות צרות על עם ישראל, יש לעשות חשבון נפש. מעבר לשאלה מה הן הצרות שעליהן ראוי לעשות חשבון נפש (שנדונה באשכול סמוך: נשאלת השאלה, מהי הדרך הנכונה לעשות חשבון נפש לאומי בימינו? בעבר היה מקובל להכריז על תעניות, אבל בימינו לענ"ד הדרך הזאת לא מתאימה, כשיש תענית אנשים במקרה הטוב פשוט לא אוכלים, אבל ממשיכים את החיים כרגיל, זה לא מעורר לתשובה. הנביא ירמיהו אומר: ''הִקְשַׁבְתִּי וָאֶשְׁמָע לוֹא כֵן יְדַבֵּרוּ, אֵין אִישׁ נִחָם עַל רָעָתוֹ לֵאמֹר 'מֶה עָשִׂיתִי?' כֻּלֹּה שָׁב בִּמְרוּצָתָם כְּסוּס שׁוֹטֵף בַּמִּלְחָמָה'' (יר' ח 6). אם כך, השלב הראשון בחשבון נפש הוא לעצור את מרוצת החיים, כדי לחשוב ולהתבונן.
אני מציע דרך שלדעתי עשויה להתאים יותר לדורנו:
להכריז על יום שבתון ארצי, במתכונת יום הבחירות, כדי לעצור את מרוצת החיים ולאפשר לאנשים לחשוב ולהתבונן; להנחות את השלטון המקומי לארגן אירועים סביב הנושא של חשבון נפש, במתכונת יום העצמאות, רק שבמקום להזמין אומנים יזמינו נואמים. כל עיריה תארגן אירועים לפי בחירתה - אומנים, דיונים פתוחים, מפגשים או כל אירוע אחר. לא תהיה כפיה להשקפת עולם מסויימת אלא רק קריאת כיוון כללית להתעוררות וחשבון נפש, שכל אחד יפרש על-פי השקפת עולמו.
יום שבתון ארצי יעלה למעסיקים כ-1.4 מיליארד ש"ח (ע''פ נתונים שהתפרסמו לגבי יום הבחירות). האסונות הפוקדים אותנו, ועלולים עוד לפקוד אותנו, יעלו לנו הרבה יותר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2010 20:43 |
|
| |
נו באמת יום שבתון = יום שופינג.
ועיקר חשבון הנפש יהיה על יחסינו לאחר = הפלשתינאים.
|
| נשלח ב-4/12/2010 20:49 |
|
| |
| אראלסגל כתב: |  | יום שבתון ארצי יעלה למעסיקים כ-1.4 מיליארד ש"ח (ע''פ נתונים שהתפרסמו לגבי יום הבחירות). האסונות הפוקדים אותנו, ועלולים עוד לפקוד אותנו, יעלו לנו הרבה יותר. |
|
מדבריך יש להסיק שאם נעשה חשבון נפש האסונות יפחתו. אראל, אני פשוט מקנא בך, ואני אומר זאת בלא שמץ של ציניות.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2010 20:50 |
|
| |
אראל ברוך מחייה מתים,
השאלה שלי מי בדיוק צריך לעשות חשבון נפש. לדעתי אלו שצריכים באמת.. מכים על חטא על ליבם של אחרים
אני רואה הערב את אלפיי האנשים שמתנדבים והתנדבו לעזור - ראיתי את ההענות האדירה לאירוח המפונים, אלו הם א"י היפה אלו הם היהודים שמקיימים בפועל ולא בספרים- את ישראל ערבים זה לזה- לתת להם לחיות -ולא רק להניח תפילין נראה לי שבכל אלו לא ראיתי הרבה, מאלו הדורשים חשבון נפש
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2010 21:52 |
|
| |
שבוע טוב סוסרטי,
על הכתוב 'יוסיף דעת יוסיף מכאוב' אומר הקוצקר - ואף על פי כן זה כדאי. בדרך כלל אני מסכים אם אימרה שנונה זו. אבל לעתים אני מהרהר ביני לבין עצמי שאילו הייתי יותר תמים הייתי זוכה אולי ליותר שלוות נפש.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2010 22:12 |
|
| |
על פי חז"ל שלמה המלך חיבר שלושה ספרים. אחד בצעירותו, אחד באמצע חייו, אחד בימי זקנותו. הפסוק הנזכר נכתב בימי הזקנות. סוסרטי, אולי כשנזדקן, אולי אז נבין את דבריו.
ומה דעתך סוסרטי, על דברי חז"ל ועל שיוך שלושת הספרים לשלוש תקופות שונות בחיי שלמה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2010 22:18 |
|
| |
ממתי חשבון הנפש היא משהו מיסטי ??
|
| נשלח ב-4/12/2010 22:23 |
|
| |
מקס, אף אחד לא דיבר כאן על מיסטיקה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2010 22:30 |
|
| |
הייתי מסכים כמעט לכל דבריך.
תוקן בידי מיימוני לאחר שתוקנה לשונו של סוסרטי
תוקן על ידי עצכח ב- 08/12/2010 11:11:42
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2010 22:33 |
|
| |
סוסרטי אם היית משתתף בהרצאות על התנ"ך היית יודע כי החוקרים סבורים כי ספרי שלמה נכתבו בבית שני
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 04:36 |
|
| |
אראל מיום חשבון נפש שכזה יבוא רק מחלוקת כל מגזר יטיל על האחר את האשמה בכל אופן אתרום כבר את חלקי לענין לפני 3 שבועות זרם במדינה ביוב נורא נגד חרדים, הסתה פרועה במיוחד שלא היתה כמוה מאז קום המדינה בנוגע להבטחת הכנסה לאברכים
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 08:09 |
|
| |
הצורך בחשבון נפש ובתיקון מוסכם על רוב האנשים, כל אחד לפי דרגתו: * בדרגה הנמוכה ביותר - מחסור בחומרי כיבוי ובכבאים; * בדרגה גבוהה יותר - קיצוצים בתקציבי השירות הציבורי, נתק בין משרד האוצר למשרד הפנים; * בדרגה גבוהה יותר - תכנון לטווח קצר ולא לטווח ארוך; * בדרגה גבוהה יותר - שאננות, "לנו זה לא יקרה"; גאוה, "כוחנו ועוצם ידנו..."
וכן הלאה, כל אחד לפי אמונתו ולפי הזמן שיקדיש לכך יגיע למסקנות מעשיות שיקטינו את הסיכוי לאסון נוסף (פרט אולי לפאטאליסטים הסבורים שהגורל נקבע מראש ואין כל השפעה למעשינו).
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 08:44 |
|
| |
שימען יש לך טעות הסובלמות של הצבור החילוני כלפי החרדים ממש מדהימה. החרדי אינו מתגייס, עובד בשחור וזועק הב הב. אחרי שהוא מקבל הוא מקפיד להיות כפוי טובה ולכתוב אינספור מאמרים על הריקנות החילונית. אז באמת מספיק עם היללנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 13:47 |
|
| |
"כל מגזר יטיל על האחר את האשמה" האשמה הדדית במידה מתונה היא חיובית, "הוכח תוכיח את עמיתך". התקוה שלי היא שכל אחד יתחיל מלבדוק את עצמו ורק אחר-כך יוכיח אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 14:00 |
|
| |
| אראלסגל כתב: |  | | "כל מגזר יטיל על האחר את האשמה" האשמה הדדית במידה מתונה היא חיובית, "הוכח תוכיח את עמיתך". התקוה שלי היא שכל אחד יתחיל מלבדוק את עצמו ורק אחר-כך יוכיח אחרים. |
|
אם הפורום הזה לא הצליח מעולם להגיע להסכמה (חוץ מפרס ישראל למיימוני, אבל אני מתנגדת) אז בחוץ יגיעו ? רק המשיח וירוחם (ומקסמן) יעשו פה סדר.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 14:04 |
|
| |
מטהבו,
את/ה משחק/ת לא רע. הגיע הזמן שתגלי/ה מי את/ה.
|
|
|
|
|