| נשלח ב-30/12/2010 22:48 |
|
| |
למעישה נפסק כמו הרמב"ם אז מה אתם עושים כאן???
יש כאן המון אנשים שחושבים שעם הם יתפלפלו בעניני אמונה ושאר נושאים העומדים ברומו של עולם
אז הם ההההההחכמים של הדור שרק הם חשבו על זה ואין לאף אחד תשובות לשאלות שלהם
יש לי שאלה אחת
איזה היתר יש לכם לעסוק בכאלה נושאים ??????
אתם יותר חכמים מהרמבם עצמו שכתב שלא צריך לדבר בנושאים כאלה???!!!!!
התשובה היא פשוטה
אתם מחפשים תירוצים למה אין לכם כח לעבוד אותו באמת !!!!
תגידו קשה ובע"זה ניתגבר על היצר הרע.
ןתפסיקו עם השאלות המטופשות האלה שהם רק תירוצים למה אתם עכשיו כאן ולא לומדים עוד איזה קושיא של רעקא
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 23:24 |
|
| |
אדיר! הרמב"ם פסק שאסור לדבר בענייני אמונה ומחשבה (כנראה רק לפלפל בקצותים). זה אכן סקופ הראוי לניקו שליט"א. אני מניח שהשטות הזו תימחק, ואפילו סובלנותו הידועה של מיימוני לא תצליח להציל אותו. וכמו שנאמר: אם שוטים לא נוהגים.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 23:28 |
|
| |
מיכי הנח לו לנער הוא מקיים מצווה מפורשת מהתורה- והיית משוגע -
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 23:41 |
|
| |
מעניין מי חיבר את מורה הנבוכים...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 23:44 |
|
| |
| יIנתן כתב: |  | | מעניין מי חיבר את מורה הנבוכים... |
|
מי חיבר את הלכות יסודי התורה ?? למה לך למורה שיהיה לו תירוצים שלא למדו רק חכמים
|
| נשלח ב-31/12/2010 07:39 |
|
| |
הסקופר
ברוך הבא אל הפורום!
תודה על התוכחה. הבה ונבדוק מה בדיוק קובע הרמב"ם ואם זה שייך אלינו, לפורום.
הרמב"ם כותב:
רמב"ם הלכות עבודת כוכבים פרק ב הלכה ג
וכל הלאוין האלו בענין אחד הן והוא שלא יפנה אחר עבודת כוכבים וכל הנפנה אחריה בדרך שהוא עושה בו מעשה הרי זה לוקה, ולא עבודת כוכבים בלבד הוא שאסור להפנות אחריה במחשבה אלא כל מחשבה שהוא גורם לו לאדם לעקור עיקר מעיקרי התורה מוזהרין אנו שלא להעלותה על לבנו ולא נסיח דעתנו לכך ונחשוב ונמשך אחר הרהורי הלב, מפני שדעתו של אדם קצרה ולא כל הדעות יכולין להשיג האמת על בוריו, ואם ימשך כל אדם אחר מחשבות לבו נמצא מחריב את העולם לפי קוצר דעתו, כיצד פעמים יתור אחר עבודת כוכבים ופעמים יחשוב ביחוד הבורא שמא הוא שמא אינו, מה למעלה ומה למטה מה לפנים ומה לאחור, ופעמים בנבואה שמא היא אמת שמא היא אינה, ופעמים בתורה שמא היא מן השמים שמא אינה, ואינו יודע המדות שידין בהן עד שידע האמת על בוריו ונמצא יוצא לידי מינות, ועל ענין זה הזהירה תורה ונאמר בה ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם אשר אתם זונים, כלומר לא ימשך כל אחד מכם אחר דעתו הקצרה וידמה שמחשבתו משגת האמת, כך אמרו חכמים אחרי לבבכם זו מינות ואחרי עיניכם זו זנות, ולאו זה אף על פי שהוא גורם לאדם לטרדו מן העולם הבא אין בו מלקות.
*** אם מעיינים בדברי הרמב"ם אפשר לראות שאכן אין ראוי לאדם להעסיק את עצמו בשאלות שאין לו יכולת לדון בהן.
אבל כמדומה שהרמב"ם לא דן כאן בשני מקרים:
א. יש כאלו שכישוריהם אכן מספיקים לכך. וכמדומה שרבים מבני הפורום עומדים בקריטריון הזה.
ב. יש בני אדם שלא חיפשו להעלות על ליבם שאלות פלפוליות, אלא שהחיים זימנו להם התלבטויות. מה יעשו? יצומו ויתפללו, או ילמדו ויעיינו?
יותר מכך, חלק גדול ממה שמובא כאן אינו שייך לשאלות שהרמב"ם אסר עליהן. למשל, האם השאלה המציקה מאד אם מה שאמרו חז"ל הוא נכון כמו נבואה, או שיש בדבריהם גם משלים שאינם עובדות היסטוריות, ואם יכלו לטעות. אלו שאלות שהיום בחברה החרדית יש כאלו שיגידו שכל מי שמעלה אותן הוא אפיקורס. אבל אלו אינן שאלות שהרמב"ם שולל ואלו שאלות חשובות מאד. כפי שתוכל לקרוא בעצמך בפורום שלנו.
אז תודה על התוכחה, ואם אתה בדרגה של מי שיכול לחשוב בלי להיבהל, אתה מוזמן להישאר כאן, לעיין ולתרום מחכמתך. ואם לא, אז קיים בעצמך "ברח דודי", סמיילי.
*** מיכי, למה למחוק? זו הערה חשובה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2010 09:18 |
|
| |
| הסקופר כתב: |  | |
יש כאן המון אנשים שחושבים שעם הם יתפלפלו בעניני אמונה ושאר נושאים העומדים ברומו של עולם
אז הם ההההההחכמים של הדור שרק הם חשבו על זה ואין לאף אחד תשובות לשאלות שלהם
יש לי שאלה אחת
איזה היתר יש לכם לעסוק בכאלה נושאים ??????
אתם יותר חכמים מהרמבם עצמו שכתב שלא צריך לדבר בנושאים כאלה???!!!!!
התשובה היא פשוטה
ןתפסיקו עם השאלות המטופשות האלה שהם רק תירוצים למה אתם עכשיו כאן ולא לומדים עוד איזה קושיא של רעקא
|
|
השתכנעתי.
להתראות.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2010 10:32 |
|
| |
אני מתחיל לחשוב שבמסלול גיור צה"לי מקבלים יותר מושגים ביהדות מאשר בעשרים שנות לימוד במוסדות חרדים.
|
| נשלח ב-31/12/2010 10:58 |
|
| |
| הסקופר כתב: |  | התשובה היא פשוטה
|
|
בדיוק קשה לחשוב! קשה להיות אמיתי וכן עם עצמך! קשה לשאול את הרב קושיות לא נעימות בתוך השיעור! קל יותר להישאר במנטרות הרגילות שאולי נכונות ואולי לא אך לעולם לא נדע ובעיקר כמו שאמרת: "קשה לעבוד אותו באמת. אז יאללה סקופר ידידי תתגבר על היצר הרע ותפסיק לחפש תירוצים למה לחפש מתחת לפנס
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2010 11:19 |
|
| |
היה כדאי שאשכול זה יפתח, ולו כדי ללמוד ממיימוני כמה אפילו שאלות מסוג זה יכולות לקבל מענה מנותח מנומק ופרוש כשמלה. נדמה לי שפותח האשכול שלמקרא מרבית התגובות כאן היה ממשיך לבוז לחשיבה ולחקירה ומתחפר בעמדתו (שדרך אגב היא מחשבה רבנית מסורתית בזרמים די נכבדים ביהדות האורתודוקסית). אחרי תגובתו של מיימוני זז אצלו משהו והוא חושב אולי אני טועה איפה שהוא. לפחות כדאי לפתוח דיאלוג ולא להתיח סתם.
ובהזדמנות זו אציין. נדמה לי שההשפעה של מיימוני על גולשי הפורום (ואפי' פעם אחת) היא חזקה מאוד. בין מצד תוכן הדברים, ובין מצד המיתודה הכללית של התייחסות נכבדה ועניינית מאוד לכל שאלה ובעיה המועלת כאן. יישר כח על כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2010 12:22 |
|
| |
ראשישיבע גם אני הק' באתי על החתום, למרות שבהרבה דברים איני מסכים עם מיימוני.
מקסוול קבל
|
| נשלח ב-31/12/2010 13:02 |
|
| |
כתבתי דברים אלו לאחר ששמעתי שבישיבת חברון השנה לבד מצאו חמש בחורים שהיו ידועים שמתעסקים בשאלות אלו שלש מתוכם לא הניחו תפילין ועוד שניים ,אחד -עזב לצבא והשני -עזב לישיבת הסדר... אבל בגדול אני מסכים עם מימוני שיש בחורים שיש להם שאלות אמיתיות והם חיבים לשאול אותם אבל מי אמר שמותר לשאול את שאלות אלו במקום שכולם יכולים לראות זאת?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2010 13:14 |
|
| |
לאחר שקראתי את דברי מימוני- הרגשתי חרטה על תגובתי הראשונה. אבל לאחר שקראתי את תגובת הסקופר- רגש החרטה עבר לי
|
|
| נשלח ב-31/12/2010 13:36 |
|
| |
הסקופר אפילו לדעתך שהצעד שהם עשו הוא צעד שלילי, מי אמר לך שאם התגובות שהם היו שומעים, היו מהסוג שמימוני השמיע לך. הם לא היו רגועים יותר ושוקלים יותר את צעדיהם. אולי תגובתם הייתה כי תחת מענה שקול ומנתח לבעיותיהם הם קיבלו תשובות (יותר נכון, השתקה רדודה וחסימת דעת) מהסוג שאתה מציע. הרי הבעיה היום בישיבות (לבנות ושחורות כאחד) שלא בונים ומבררים סוגיות חכמה ודעת, אלא מנחילים תחתיהם סוגיות אמונה מלאות סתירות פנימיות או במקרה גרוע יותר אמונה נאיבית שאיננה שורדת את התובנות הקיימות היום.
בעלבעמיו אף אני לא אמרתי לקבל את דעותיו של מיימוני (שאני אישית די מתפלא איך הוא שורד בהם, אבל לא זה הענין כרגע). הצד שהוא מציג (כאמוני-שכלתני) מובע היטב כמתחשב ודן ברוב ההיבטים הפרובלמטיים של הנושאים עליהם הוא מגיב. והוא וודאי מצליח הרבה פעמים להציג טיעון נגד בעל משקל (גם אם כשלים או טענות לא מסתברות כלולות בהם) להרבה טיעונים שהטוען די משוכנע בהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2010 14:10 |
|
| |
אני חדש יחסית כאן בתור משתתף פעיל, אם כי אני עוקב אחר הפורום כבר כמה שנים ואף מפנה אנשים לכאן.
על כן, עלי להגיד שהסקופר מוציא את זעמו על הקהל הלא נכון. הרי מה שמנסים לעשות כאן זה להתמודד עם בעיות שכבר עלו או עולים זה זמן רב. לדעתי, התמודדות עניינית, אפילו היא קשה, עדיפה אלפי מונים משתי האופציות האחרות (כיבוי המוח או כיבוי הנפש הדתי). אם אתה חושב, סקופר, שהתשובות או ההצעות לא מספקות, אז אדרבה, תציע דברים משלך ונלבן אותם כמו כל סוגיה שעולה.
זה תשובתי גם בעניין טענתך, סקופר, נגד העובדה שהדיונים גלויים לכל. הרי גם הטענות שאיתם מתמודדים כאן גלויים לעין כל בהרבה מקומות, גם באינטרנט וגם במקומות אחרים. עבור האנשים שאתה מדבר עליהם אין הרבה לאן לפנות לקבלת מזור מעולמם - רוב הרבנים לא מכירים או מתמודדים עם הטענות ברצינות, והחוגים הקיימים להתמודדות אינטלקטואלית הם "אגודות סתר".
איזו תועלת יביא דיון בסתר שאולי יוכל להועיל לכמה אנשים פרטיים בעוד שהרבה, הרבה יותר לא יודעים כלל על הללו? לא עדיף שכל אחד שמחפש תשובות יוכל גם למצוא בית פומבי-למחצה ל"נפשות חצויות" ולא רק למי שכבר יודע את כל האמת (אם בצד הדתי אם בצד החילוני)? הרי הכללים הפשוטים של תחרות מחייבים פומביות על מנת להיות אופציה של ממש לנטישת הכל באופן מידי.
הבעיות והשאלות לא ייעלמו, והאסטרטגיה של בידוד מוחלט בלבד הולכת ומתגלית כפלסטר בלבד. במקום לתבוע את שיתוקו של אחד מהפורומים הפומביים, עליך להיות הראשון שמעודד פורומים נוספים מסוג זה. לדעתי, אסטרטגיה של נוגדנים והתמודדות יועיל לעין ערוך מבידוד בעולמנו הנוכחי.
שבת שלום
איוואק
 |
|
|
|
|
|