בית פורומים עצור כאן חושבים

"הכוזרי החדש" לד"ר' יצחק ברויאר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/1/2011 17:28 לינק ישיר 
"הכוזרי החדש" לד"ר' יצחק ברויאר

שמתי לב שעוד לא נפתח אשכול בנושא ספר זה, על אף שהוא מצוי בכתובים בעברית כבר כמה שנים. רציתי אם כן לפתוח דיון בנושא.

אודה שעוד לא קראתי את הספר, ואני שוקל אם כדאי לי לקנותו, אז שאלותי על הספר יהיו כאל לקוח מתלבט (אך לא רק):

1) האם יש בספר טיעונים או רעיונות חדשים או מקוריים שיכולים להזין את האדם הדתי במאה העשרים ואחד, או שהוא נתיישן למעשה ולא רלוונטי, ואנו זקוקים ל'כוזרי חדש חדש' (או אולי 'מורה נבוכי הזמן' חדש)?

2) כיצד ד"ר ברויאר מתמודד עם הבעיות והקושיות שהיו תכופים בזמנו כמו הציונות (הציונות הדתית ביניהם), ביקורת המקרא (ומחקר היהדות בכלל, למעשה, כולל התלמוד), ו"המצב הקנטיאני" הפילוסופי (בה לא ניתן לדבר עוד על הוכחות לקיומו של הבורא)?

3) אם התשובה לשאלה שתיים חיובית, וטיעוניו בעניין הבעיות רציניות, האם כדאי לשלב את הספר בלימודים - אם ברמת תיכון או בישיבות?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2011 17:32 לינק ישיר 

תשובה חלקית
בזמנו קראתי את הספר והוא מאוד מרשים למרות שאני לא שייך לבית המדרש שלו.
אני לא זוכר את הפרטים אולם הספר הוא קנאי מאוד ואנטי ציוני חריף ונראה שהוא מסמפט את המזרחי פחות מאשר את הריפורמים.
לפני שמשלבים את הספר בתוכנית הלימודים, צריך לבדוק האם הוא מיצג את המשנה הראשונה של ברויאר או את המשנה האחרונה שלו, כמיטב ידיעתי הוא חזר בו מחלק מהרעיונות.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 02/01/2011 17:42:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2011 17:34 לינק ישיר 

והנה אשכול שנפתח בזמנו שכולל גם את תגובתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2011 17:38 לינק ישיר 

http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2538274&forum_id=19616

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2011 20:19 לינק ישיר 

עיינתי באשכולות הנ"ל. על אף הדיון המעניין משהו לגבי הרב נויגרשל, לא קיבלתי הרבה מידע לגבי מה שכתוב בספר עצמו. 

צר לי על העמדה שלו כלפי "המזרוחניקים", על אף שאני יודע שהוא היה מצוי באותה עת. הרעיון הזה כאילו עדיף להיות רפורמי או חילוני מלהיות שומר תורה ומצוות שונה כואב לי כל פעם מחדש. זה מזכיר לי לא מעט איך הרבה ממלחמותיהם האידיאולוגיות של קבוצות שמאל היו פנימיות (קרי: נגד טרוצקי, סוצילאיסטים מתונים או דמוקרטיים הרבה יותר מהקפיטליזם הנורא).

אבל מה לגבי עימותי "תורה ומדע" או "תורה וחכמה"? יש התייחסות רחבה, או שזה בעיקר פמפלט למען האוסטריט (הפרדת קהילות)?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2011 20:28 לינק ישיר 

פרופ' יעקב כץ באוטוביוגרפיה שלו מספר שכל שיחה עם ברויאר (שהוא מאוד העריכו) היתה מגיעה להפרדת הקהילות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2011 20:37 לינק ישיר 

>>פרופ' יעקב כץ באוטוביוגרפיה שלו מספר שכל שיחה עם ברויאר (שהוא מאוד העריכו) היתה מגיעה להפרדת הקהילות.<<

חבל. ובכל זאת, יש התייחסויות עניינית לעניינים שלא קשורים לאוסטריט?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2011 20:44 לינק ישיר 

אני לא זוכר הרבה, אבל יש התיחסות ליהדות כמטא היסטוריה (ואני מקווה שאני זוכר נכון את הביטוי).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "הכוזרי החדש" לד"ר' יצחק ברויאר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext