בית פורומים עצור כאן חושבים

הרב עובדיה יוסף ויוסף רצינגר. מה ההבדל?.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/1/2011 22:54 לינק ישיר 
הרב עובדיה יוסף ויוסף רצינגר. מה ההבדל?.

לצורך עבודה, נזקקתי לסיפור חייו של האפיפיור הנוכחי יוזף אלואיס רצינגר המכונה בנדיקטוס ה16. הופתעתי שתנועת הנוער אליה השתייך הייתה ה'היטלר-יוגנד' ותעודת החוגר שהונפקה לו הייתה ע"י ה'וורמאכט' (לטענת הוותיקאן הוא בכלל היה בן למתנגד הנאצים. והוא אולץ להצטרף לשורות הנאצים בעל כורחו). הוא שמרן ואדוק, עיקש ולא סובלני במיוחד, נוהג להשמיע את רעיונותיו בפומבי בלי לקחת בחשבון את תוצאות פרסומם. מודרניזציה היא אחת מאוייבותיו המושבעות, הטפתו המתמדת היא לשמרנות וחוסר פשרה בכל נושא דתי, הוא אמנם בעד הידברות בין-דתית אך מתוך נקודת מוצא שהנצרות היא כלילת הדתות.

רציתי להעלות לפניכם מספר נקודות שחלפו בראשי למקרא דעותיו וצורת הפצתם. תחילה אביא קטע מוויקפדיה שיש בו אפיון קטן על האיש ושיטתו.

בנדיקטוס השישה עשר משתייך בתוך הכנסייה הרומית-קתולית לאגף השמרני ואף כונה בשל כך: "הרוטווילר של אלוהים".

כראש "קהילת דוקטרינת האמונה" היה בין המתנגדים הבולטים לנישואי כמרים ולהפלות מלאכותיות. בין השאר, אסר על כמרים להזכיר אופציה של הפלה באוזני קטינות הרות הפונות אליהם. הוא התנגד לכל סוג של זוגיות הומוסקסואלית. כן הביע התנגדות נחרצת לשימוש באמצעי מניעה. בדרשה שנשא לפני תחילת כינוס החשמנים שבסופו נבחר הפתיע כשלא ניסה להפגין מתינות, אלא חזר בתקיפות על עמדתו כי אל לכנסייה להתאים עצמה לרוחות הזמן והזהיר מפני "הדיקטטורה של היחסיות", שאינה מוכנה לתת לשום רעיון תוקף על פני האינדיבידואליזם וה"אני". בשל דעותיו סברו פרשנים כי בחירתו לאפיפיור תסכן את הכנסייה הקתולית בפילוג אפשרי ועל כן אינה סבירה.

על אף עמדותיו הריאקציוניות בשלל נושאים, עמדות שליליות שהשמיע כלפי הדתות המזרחיות, הבודהיזם וההינדואיזם, והתנגדות לקבלתה של טורקיה לאיחוד האירופי, הוא נחשב לבעל עמדה אוהדת ליהדות. בכך הוא ממשיך בדרכו של קודמו בתפקיד, יוחנן פאולוס השני. כשניסח את התקציר הרשמי הפופולרי של ההשקפה הקתולית, נענה לבקשות יהודיות והכליל בתוכו את עמדותיה החיוביות והמעודכנות של הכנסייה כלפי היהודים.

בדרשה ביולי 2005 גינה את הפיגועים בלונדון ואת הפיגועים בשארם א-שייח, אך נמנע מלגנות את הפיגועים בישראל. משרד החוץ הגיש מחאה, והוותיקן השיב שאינו יכול לגנות את הפיגועים, מאחר שישראל מפרה זכויות אדם. דברים אלו עוררו מחלוקת חריפה.

תארו לכם שהרב עובדיה יוסף היה משמיע בדרשתו איסור דתי על הפלות לקטינות הרות, והיה משמיע בשם הדת איסור על שימוש בקונדומים. הרי כל הכותרות למחרת היו מלאות חרפות וגידופים על האדם המיושן שבשם אמונות שעבר עליהם הכלח מעונין להפיץ איידס בכל העולם, ולהמיט חרפה וסבל על ילדים שנולדים לאמהות אפילו לא ירוקות.

תארו לכם שהרב עובדיה יוסף היה מסרב לגנות את הטביחות של נשים וילדים שבצעו צ'צ'נים ברוסים בטענה שרוסיה מפירה זכויות אדם בצ'צ'ניה. עוד באותו ערב היו ראש הממשלה ושר החוץ תובעים ממנו התנצלות בפומבי תוך אזהרה שהוא מחבל בקשריה של ישראל עם העולם.

תארו לכם שהרב עובדיה יוסף היה מתבטא בקיצונות על הקהילה ההומו-לסבית. הוא היה מוכרז מיד כאויב האהבה וכמתערב בחייהם של הזולת בבוטות.

הרב עובדיה יוסף פעם כינה את המרצחים האיסלמים בשם נחשים. והוא ספג עליהום כזה שעד היום ניכרים אותותיו.

אז למה? למה, כשאפיפיור חשוך ופאנטי משחרר הצהרות והגיגי דת מונעי אושר ומגבירי סבל פוגעניים ולא סובלניים. הוא נשאר מכובד כמייצג בסגנון שמרני את דתו שהוא מאמין בה. ואילו כשאיש דת יהודי משמיע את הקפותיו הדתיים המשקפים את הלך רוחה של היהדות הרבנית, הוא מתקבל אצלינו בכזה בוז וחוסר סלחנות.

אילו הוא היה מגיע לישראל, הרי שכל אותם יפי נפש המתקיפים ומשמיצים את הרב עובדיה יוסף בשם הקידמה השכם והערב. היו פורשים שטיח של כבוד לפני יוסף רצינגר בשם כבוד האדם וחופש הרעיון.

מה קורה לנו?

תוקן על ידי צורעפאכע ב- 10/01/2011 22:57:46

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 11/01/2011 08:25:36

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2011 23:12 לינק ישיר 

התשובה היא כפולה:
ראשית, את האפיפיור תוקפים נוצרים (חילוניים ושאינם כאלה), ואת הרב עובדיה יהודים. יהודים גם לא תוקפים את מנהיגי סין על התעללותם באוכלוסיה (פרט להצטרפות למחאות בינלאומיות). וכך גם נוצרים אינם תוקפים את הרב עובדיה. כל אחד עוסק בערוגתו שלו. גם האפיפיור חוטף בערוגתו, לא פחות מהרב עובדיה. אלא שזה לא קורה כאן אלא בארצות נוצריות.
שנית, אכן יש כאן התייחסות לא שוויונית, כי את הרב עובדיה רבים מהחילוניים שונאים ואת האפיפיור לא כל כך. גם זה כנראה בגלל שהוא רחוק, ובגלל שהנצרות אינה נראית להם אופציה, משא"כ היהדות הדתית-חרדית שמאיימת עליהם.

ובשולי דבריי אוסיף שבסינוד הקתולי באוקטובר האחרון האפיפיור קרא למאמיניו לא למכור דירות לבעלי דתות אחרות במזרח התיכון, כדי לחזק את אחיזתם כאן.

מזכיר לכם משהו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2011 23:28 לינק ישיר 

לרב עובדיה יש עשירית מהכנסת בכיס, ולאפיפיור אין. אם תופרד הדת מהמדינה גם הרב עובדיה יקבל יחס רכרוכי יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2011 00:36 לינק ישיר 

אוסיף גם שבהקשר יהודי אורתודוקסי, ההתבטאויות ה"קיצוניות" ביותר של האפיפיור הנוכחי יכלו להאמר גם על ידי רבני צהר -- הנחשבים מתונים מאד [עד כדי כך שהיו שכינו אותם "ניאו-רפורמים"...].

קשה לי לדמיין את בנדיקטוס ה-16 אומר, למשל, כמו הרב עובדיה בשעתו, שמות היהודים בשואה בא לכפר על חטאיהם -- האירגונים היהודיים היו אוכלים אותו חי - כמו שאכלו את גיבסון בשעתו בעבור דברים חמורים הרבה פחות [שהוא העז לעשות סרט המבוסס על כתבי הקודש שלו, מבלי לצנזר את תכניהם בהתאם לנורמה הפוליטיקלי-קורקטית הנוהגת היום].

תוקן על ידי רדףהשיג ב- 11/01/2011 00:39:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2011 01:45 לינק ישיר 

אף אחד לא מתבטא נגד מי שלא מאיים עליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2011 01:47 לינק ישיר 

מיכי
באמת קראת את כל מה שכתוב שם (לפחות עד הקטע של הדירות)?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2011 01:53 לינק ישיר 

מיכי
אני יודע שהאפיפיור לא נספר ע"י ארגוני זכויות אדם, הבוז שהם רוכשים לו מובע יותר בזהירות ובשיקול דעת. השתיקה שהוא זוכה לה ברחבי העולם היא משיקולי כדאיות כספיים ומשיקולים חברתיים -בל נשכח שהקהילה הקתולית די מעורה בחיים המערביים.

מקסוול
השפעתה של ש"ס על מהלכי השלטון מזערית. ובעקרון הבוז אותו סופג הרב עובדיה חוצה מצבים פוליטיים של ש"ס.

רדף
התבטאות הרב עובדיה על חטאי העם היהודי כסיבה לשואה, היא עמדת קבלית עתיקה לענישה לא מוצדקת. והיא התרוץ הרווח ביותר בקרב המאמינים הדתיים שלא נוח להם לקבל זעם-אלוהים על צדיקים ותמימים בלא סיבה מניחת דעת, או לקבל את השואה כאפשרות של בחירת האדם. מה שאסור לומר לאדם זר על אומה אחרת מותר לומר לבן אותה אומה. גם בכנסייה הייתה מסורת של הלקאה והאשמה עצמית בכל עת גזירה.

אבל השאלה לא הייתה על הנוצרים או על החילונים. השאלה היתה על עצמינו. למה אנחנו (תקנו אותי אם אני טועה) רוחשים כבוד ואולי אפילו הערצה לכל מנהיג שבט או מכוון דת וראש קהיליית מאמינים על פני הגלובוס למרות האדיקות הפאנטית וחוסר הנאורות אותם הם מפגינים. בעוד שלמנהיגי הדת הקרובים לנו, אנו כ"כ בזים.
זכותינו שלא לקבל את הפרשנות וההכוונה שלהם, ואפילו להרגיש תחושת עליונות בתוכינו פנימה. אבל למה שלא נתייחס עליהם באותו כיבוד דעה שאנו מתייחסים לכוהני דת ומסורת מכל רוחות תבל?.

תוקן על ידי עצכח ב- 11/01/2011 08:27:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2011 01:55 לינק ישיר 

אתה בטוח באקסיומה שיש הערכה לאנשי דת אחרים? 
ואם יש, אולי זה נובע מחוסר ידע של דעותיהם כמו שפרטת קודם?

האם מישהו לאחר מה שקרא כאן על האפיפיור יכבד אותו בליבו?

תוקן על ידי eli_s ב- 11/01/2011 01:57:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2011 02:31 לינק ישיר 

לצורע:

קהל היעד של הרב עובדיה לא היה זה שהוריו חוו את אימי השואה -- כך שהאנאלוגיה שלי מושלמת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2011 08:19 לינק ישיר 

(מקורו של הרב עובדיה יוסף לרעיון עוונות גלגול כסיבה לענישה חמורה קולקטיבית, הם דברי וויטאל בהקדמה לעץ-חיים, על עונש הריגת ריבואות ישראל בתקופות חורבן הבית בענישה אכזרית קולקטיבית. גם אסונות פרטיים קשים מוסברים ע"י מנחמים ומסבירים למיניהם בחשבונות גלגוליים קדומים אף שהמסביר לא לוקה כרגע באסון כל שהוא. הרב עובדיה וודאי לא התכוון בהסברו זה לנגח את האשכנזים (למרות שהוא אוהב לנגחם כחלק מהאינתיפאדה שלו נגד האליטה האשכנזית שגברה על המזרחית). מה שהרגיז פה זה איך הוא מעז ליגוע ולנסות לשחוט פרה קדושה כמו השואה, פרה-אשכנזית שכל אשכנזי גהה מרגיש שהיא נותנת לו קלף נגד אלוקים, והנה קם מנהיג דת מזרחי ומעז ליגוע בקדוש לאשכנזים.

ע"ז אני שואל האם היינו מתייחסים כך לו מנהיג דת ארמני היה מעלה אותה טענה כלפי השואה הארמנית (גם אם הוא היה שייך לעדה ארמנית שלא נפגעה בשואה זו).

לדעתי חוסר הסובלנות שמפגינים נגד הרב עובדיה יוסף בהיותו מנהיג דת (אפי' לא שמרן במיוחד) נובע א. מסיבות גזעניות וב. מסיבות של הוצאת תיסכול עצמי על טענות נגד הדת בהשלכה על הרב עובדיה כשעיר נוח (גם החילוק המנטאלי היה נסלח, כמו שהוא נסלח לכל מנהיג דת זר בעל מאנטליות שונה).

בכל הודעותיך באשכול זה נוסף התואר "הרב" לפני שמו של הרב עובדיה יוסף. נא להקפיד על חוקת הפורום!

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 11/01/2011 08:27:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2011 08:37 לינק ישיר 

צורע פאכע

ברוך הבא אל הפורום!

יש לדעת שהרוצה לפתוח אשכול צריך לקבל אישור מאחד המנהלים.

אילו היית פונה, הייתי מפנה אותך לחוקת הפורום המחייבת לשמור על תואר "הרב" או בדומה לזה לתלמידי חכמים. (החותם בשם עצכח כאן הינו מיימוני, ויש לי חולשה לרב עובדיה ואני רואה בו גדול בתורה הער לצרכים מטא הלכתיים).

לענין שאלתך, נראה לי שהיא הזמנה לדיון בסוציולוגיה של היחס של חברה לא דתית למייצגים של דתות. ואם נהפוך זאת למקרה כללי, כהצעתך, זה יכול להראות כך:

1. איך מתייחסת חברה מודרנית למייצגי דת? (וכאן צריך רשימה: בקהילה היהודית, בקהילה הנוצרית, בקהילות אחרות. איך מתייחסים למשל לדלאי למה)?

2. מה הם הגורמים שיכולים להשפיע:

א. תוכן הדברים, התאמתם לערכים ולאמונות, סגנון ההתבטאות. 

ב. הריחוק או ההתאמה בין המגזר לבין האיש שמבחוץ.

ג. האם הפוסט מודרניזם (אם זה השם הנכון כאן) מכיל סתירה פנימית: למי מעניקים זכות להתבטא לפי אמונותיו ואף יעריכו אותו על אומץ ליבו ומסירותו ומי יבוקר ובשל מה.

ד. האם יש יחס שולל בין יהודים לבין מייצגי היהדות (האורתודוכסית) שאינו קיים במגזרים מקבילים בעולם?

אם יוכח שהרב עובדיה סובל מיחס שולל במיוחד שאינו קיים כלפי האפיפיור, להבדיל, ואי אפשר להסביר זאת בתנאים חיצוניים (האפיפיור נהנה ממעמד שונה משל הרב עובדיה, אם כי יש דמיון ביחס לשניהם כאל סמכויות דתיות) - אזי אפשר לחפש זאת בביקורתיות יתרה שיש ליהודים אינטלקטואלים (ואולי אנשי שמאל) ליהדות ולמסורת של עצמם. וגם אז יש לשאול, לאחר גיבוי הטענה הזו בנתונים, מהיכן זה באמת נובע?

בשעתו ראיתי מאמר וכבר שכחתי היכן של מי שטען כי יש הבדל בין אירופה לאמריקה ביחסן לדת הנוצרית. האירופאים שונאים את הדת הנוצרית כי היא נתפסת להם כמשעבדת, בשל זכרונות עתיקים בני מאות שנים של שיעבוד, התעללות, כפיה דתית ועוד. האמריקאים לעומת זה היו מלכתחילה סובלניים כי מייסדי אמריקה ברחו מרדיפות. לכן אין להם אותם משקעים שיש לבני בניהם של שונאי הדת. אולי יש מקום להזכיר גם את התמיכה שהעניקה הכנסיה לנציגי השלטון המנצלים.

אם הניתוח הזה נכון, האם אפשר לחפש מקבילות ביחס של אנשי שמאל וחילונים לדת היהודית עקב זכרונות לא נעימים מימי ההשכלה ואחר כך?

וביתר מיקוד:

האם התנגדות לרב עובדיה או לאפיפיור להבדיל נובעת מ:
א. אמונות חריגות על רקע המקובל בחברה האינטלקטואלית.
ב. זכרונות רעים מהדת מלפני מאות שנים, ללא קשר למה שהדת אומרת היום, רק בגלל שהמנהיג הדתי נתפס כממשיך את המסורת שנתפסת כשלילית?

התשובה מן הסתם תהיה: גם וגם.

(מיימוני שחס על הזמן להחליף דפדפן כדי לענות).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2011 08:45 לינק ישיר 

צורעפאכע כתב:

אבל השאלה לא הייתה על הנוצרים או על החילונים. השאלה היתה על עצמינו. למה אנחנו (תקנו אותי אם אני טועה) רוחשים כבוד ואולי אפילו הערצה לכל מנהיג שבט או מכוון דת וראש קהיליית מאמינים על פני הגלובוס למרות האדיקות הפאנטית וחוסר הנאורות אותם הם מפגינים. בעוד שלמנהיגי הדת הקרובים לנו, אנו כ"כ בזים.
זכותינו שלא לקבל את הפרשנות וההכוונה שלהם, ואפילו להרגיש תחושת עליונות בתוכינו פנימה. אבל למה שלא נתייחס עליהם באותו כיבוד דעה שאנו מתייחסים לכוהני דת ומסורת מכל רוחות תבל?.

תוקן על ידי עצכח ב- 11/01/2011 08:27:40

ההסבר הוא פשוט - כאשר האפיפיור או מנהיג דתי אחר בעולם מביע עמדות חשוכות או תמוהות, אין לי שום בעיה להניח שזו אכן עמדת הנצרות הנאמנה, ולשמוח בחלקי שאינו עמהם. כאשר רב מתיימר לייצג את עמדת היהדות, ובעיני זה סילוף של היהדות (כפי שהיא מוכרת לי), כיצד לא אתקומם? הדברים מקוממים הן מצד הסילוף שבהם והן מצד הפגיעה בכבוד התורה היקרה לי - שני גורמים שלא שייכים בדתות אחרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2011 09:20 לינק ישיר 

זה לא לעניין לבחור מייצג אחד מהיהדות ומייצג אחד מהנצרות. האם אותה מסקנה תתקבל אם ישוו למשל בין הרב אלישיב או הרבי מחב"ד לאפפיור? ואם ישוו בין איש דת סעודי שקורא להרוג את כל האמריקאים או סתם טוען שהארץ שטוחה לבין איש דת נוצרי ממוצע ?ובין הנוצרים, האם אותו כבוד שמור לכולם או שגם שם עורכים הבחנות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2011 13:16 לינק ישיר 

לדעתי עצם ההקבלה בין הרב עובדיה לאפיפיור מוטעית לגמרי.

האפיפיור הנוכחי (כמו קודמו) הוא בעל מחשבה, עם ידע מעמיק בפילוסופיה ותיאולוגיה. בפעמים המעטות שנזדמן לי לקרוא מהגיגיו, התרשמתי שכל משפט שלו מדוד ושקול, ומשאיר טעם של חכמה. לאחר ההסתייגות הנדרשת, אני מרגיש שאפשר להשוות את איכות דבריו וחשיבתו לאלה שאפשר למצוא במאמרים של הרבנים אהרון ליכטנשטיין, שטיינזלץ, או יונתן זקס, (למשל), דהיינו - גם אם לא חייבים להסכים, לפחות יש שם חשיבה עמוקה מעבר למלל והרגשנות.

מאידך, ההערצה של מיימוני (ושל רבים אחרים, וגם אני נופל בזה לפעמים) לרב עובדיה משקפת רק את הציפיות הנמוכות להחריד מגדולי התורה. הברקות של סובלנות מינימלית וקורטוב אינטלגנציה ריגשית מספיקות לא רק להמיס לבבות של מי שמאסו בגדוילים הונגרים גלוחי-ראש, אלא אף להעניק לבעליהם חסינות לשאר 364 ימות השנה. על כל דבר חכם שאמר הרב עובדיה אפשר למצוא עשרה מאמרות לכף המאזניים השני, אבל אלה נדחים לפני הצורך בגיבור תורני.

לצורעפאכע, שמכחיש את הכוח הפוליטי של ש"ס, איני יכול להשיב לפני שאבדוק אם אנו חיים באותה מדינה. אבל בינתיים, תיאורטית, לו יצוייר שהרב עובדיה בוחר לבדו עשירית מחברי הכנסת, תסכים שלא צריך לחקור מדוע ה'יציאות' שלו זוכות לגינויים חריפים יותר מאלה של הרח"ק או הגאב"ד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2011 14:49 לינק ישיר 

מקסוול. בנדיקטוס ה16 לא ידוע כחכם גדול במיוחד, נכון הוא שקול ומדוד בדבריו אבל לא מתוך סייג לחכמה אלא מתוך עריצות ושחצנות.
 אולי תפנה אותנו למאמר אחד שבו התרשמת מחכמתו. לא כל בעל תואר לתיאולוגיה שעורך טכסים להשבתת שדים זוכה אוטומטית לבינה יתירה. הוא התקבל לאפיפיור בזכות כושר הנהגתו התקיפה והשטלתנית ולא בזכות ידענותו והבנתו.

ביקורו אשתקד בארץ הותיר טעם רע ומוזר, חכמה יתירה הוא לא הפיץ. הנה תזכורת http://192.118.73.5/hasite/spages/1084924.html

צורעפאכע. אני לא יודע מי הם יפי הנפש עליהם דיברת. זוהי קבלת הפנים לה הוא זכה מח"כ ניצן הורביץ
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3713310,00.html

אני גם רואה כצבועה את התנהגות אילו שתוקפים את הרב יוסף ומסבירים פנים לעריץ כמו בנדיקטוס. הלוואי שהיה לו מינימום חשיבה על הזולת כמו שיש לרב יוסף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2011 15:59 לינק ישיר 

מקסוול וכולם

נראה לי שיש לברר יותר על דמותו, פסיקותיו, הנהגותיו ואישיותו של הרב עובדיה.

על מה אני עצמי מסתמך? איני מכיר את העלילות שנקשרו בשמו על ביטויים שאין להם מקום. זו פשוט בורות בתחום הזה מצידי. אני כן מכיר כמה תשובות שראיתי משלו. נכון ששיטת הלימוד שלו מוצגת כשטחית בציבור הליטאי (וכך שמעתי מגדולי תורה וגם פחות). אבל זו שיטה שכמדומה בחר בה במודע. ציינתי בהתפעלות את ידיעותיו המפליגות, וגם נקודה נוספת שאולי לא הדגשתי מספיק: רגישות לשיקולים מטא הלכתיים.

לדוגמא, יחסו לעבודת האדמה בשביעית ולפירות שגדלו בשביעית. הוא הסתמך על היתר המכירה הידוע, עם כל חסרונותיו, מפני שראה שאחרת ייכשלו רבים בנושא. איני דן בשאלה אם הוא צדק (נראה שכן) ואם היתר המכירה נעשה בצורה המיטבית (אני הייתי מוסיף תנאי שציינתי פעם. שכל מי שמוכר קרקע להיתר מכירה צריך להותיר חלק קרקע לא מעובד כדי לקיים מצות שמיטה, וזו נקודה צדדית למדי ויתכן שיש עוד. יש חשש גדול לזילות של מצות התורה כאשר רואים שהרבנים מקלים בנושא מן התורה, ובכל זאת יש צורך להתיר).

ואומרים, אם כי כמדומה שזה לא בכתב, שאמר באופן פרטי ל"אברכים בני תורה": נכון שהיתרתי, אבל לך התרתי? וכמדומה שהדבר מצוי גם בתשובותיו, שההיתר הוא רק בדיעבד ויראי השם לא יסמכו עליו.

שוב, החלוקה בין המקפידים לשאינם מקפידים עלולה להיות גישה גרועה לפסיקת הלכה. בוודאי שהיא לוקה בחסרונות. אבל יתכן שכל אפשרות אחרת גרועה יותר.

ועד כמה שהבנתי, הרב עובדיה מודע לשיקולים ולצרכים ולערכים אלו. ולכך נתכוונתי.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרב עובדיה יוסף ויוסף רצינגר. מה ההבדל?.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext