| נשלח ב-8/2/2011 10:54 |
|
| |
הגיון של ראשי ישיבות
http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=24326&cat=1&scat=1 ראשי ישיבות ומנהלי מוסדות מכל רחבי הארץ התכנסו הערב (ב) בעיר הקודש, לדיון חירום במשרד הצפוף של ועד הישיבות בשכונת גאולה.
על שולחן הדיונים עלתה, לראשונה באופן רשמי, פרשת הזיופים של 'המתמידים'. על הפרק: דרכי ההתמודדות עם הנהלים המחמירים שהשית משרד החינוך על המוסדות בעקבות הפרשה, ועל הביקורות הקפדניות שמנהלים במשרד החינוך בימים האחרונים, בעקבות החמרת הנהלים.
בפגישה, בה נכחו ראשי ישיבות וכוללים מרחבי הארץ, סיפרו חלק מהנוכחים על ביקורות הפתע שערכו נציגי משרד החינוך, בעקבותיהם החליטו כי במצב הנוכחי אינו יכול להימשך.
ראשי הישיבות והכוללים החליטו על פרסום 'גילוי דעת' מיוחד, עליו יחתמו, ובו ייכתב כי הם מתנגדים נחרצות לאופן בו מתבצעות כעת הביקורות, וכי עד לשינוי הגישה החדשה של משרד החינוך, הם אינם מתכוונים לשתף פעולה.
"בישיבה דיברו על היחס המזלזל והמחפיר לעולם הישיבות", אומר אחד מראשי הישיבות שהשתתפו בישיבה. "דיברו גם על שורת צעדים הכוללים הסברה ומחאה. חלק מהפעולות זה פגישות עם ראשי השלטון להם יסבירו מה זה עולם הישיבות ואת החומרה בהתנהגות שכז". אין ספק שלאחר שראשי השלטון ישמעו מראשי הישיבות, שלבן תיירע מותר לשקר ואסור ללמוד, הם יחזירו את התמיכות.
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 08/02/2011 10:37:50
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2011 11:09 |
|
| |
הואיל והשלטון כאן הוא שלטון של כופרים הגרוע מגויים אני מציע שיחזרו לשיטה העתיקה של שתדלנות שהוכיחה את עצמה בימי הגלות. קבוצה של מכובדים תביא מנחה מכובדת לשליט, הם יקדו אפים ארצה וישבחו את טוב לבו, תצורף מעטפה עם תשורה נאה, והמשלחת לא תשכח לציית את נאמנות הנתינים לאדוניהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2011 11:17 |
|
| |
ואני מציע להצטרף כמדינה מתוך ארצות הברית של אמריקה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2011 11:27 |
|
| |
ושם יש הפרדת דת מהמדינה ולכן זה לא יפתור את בעית הכוללים.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2011 11:42 |
|
| |
הלוואי שנסתדר כאן כמו שמסתדרים שם, בכבוד ובהערכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2011 11:49 |
|
| |
חיים בסרט וזה סרט גרוע במיוחד
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2011 12:31 |
|
| |
ראשי הישיבה בטוחים בצדקת דרכם! אבל במחשבה שניה אולי לא? הם הרי גאונים- אדם פשוט מבין את האבסורד - אז גאון לכש"כ
|
|
| נשלח ב-8/2/2011 15:07 |
|
| |
צר לי לקלקל קצת את החגיגה. אם המדינה החליטה לתמוך בפעילות מסויימת מן הראוי שהתמיכה תתנהל בצורה סבירה. כאחד המצוי בתחום אני יודע שביקורות המדינה מתבצעות במוסדות חרדיים בצורה קשוחה יותר מאשר במוסדות אחרים, מקבילים. מדינה חייבת לנהוג באזרח ביושר ובהגינות, גם אם אחרים הדומים לו רמאים, כל עוד אין מקום לחשש ספציפי שהוא פרטנית רמאי. ניתן לבדוק בצורה קשוחה – אבל רק אם נוהגים כך כלפי כולם, ולא היא. חושבני, ואני יודע זאת משיחות עם אנשים באוצר הקשורים בבדיקות, כי מצא בעל חוב לגבות את חובו, היות והישיבות שנואות על הבודקים (שברובם הם משהו המקביל ליאפים והם רואים בישיבות מכה שלא כתובה בתורה) ההתייחסות תואמת. על התייחסות כזו ניתן להלין. המדינה אינה רוצה לתקצב? שלא תתקצב, אבל אי אפשר לתקצב ובקריצה להציב תנאים בלתי מקובלים. מדינה צריכה להתנהל באופו "יקי" ולר בקריצות והערת אגב- מעניין שאלו הדנים כל גר שחזקתו מקבל מצוות ואינם הולכים אחר התוצאה הכללית (שקיום המצוות אינו שכיח אצלם) אינם דנים בצורה שווה את המוסדות האלו (שאף שככלל החגיגות נפוצות שם, אבל מוסד פרטי זה – צדיק הוא כל עוד לא הוכח שלא). אין בתגובתי זאת משום הבעת דעה על אורח החיים התלותי וגם לא הערצה לראיית העולם האשלייתית כי אם נסביר להם הם יצפונו בטפטים של זהב
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2011 15:27 |
|
| |
ואם אתה היית נוהג בהקצבות באם הית מגלה שלא רק בישיבת המתמידים מתמידים אלא בהרבה מקומות אחרים יש מתמידים? האם אותם מבקרים יאפים? צריכים להתרשל בתפקידיהם ולזלזל בכספי הציבור שהם מופקדים על שמירתה? הגמרא אומרת- אמר ר' שמעון ביותר צריך הכתוב לזרז במקום שיש בו חיסרון כיס.
|
|
| נשלח ב-9/2/2011 03:49 |
|
| |
קיסינגר <ואני מציע להצטרף כמדינה מתוך ארצות הברית של אמריקה> בשם מי אתה מדבר? ומדוע אתה חושב שארצות הברית תסכים לכך? _______________ בעל <המדינה אינה רוצה לתקצב? שלא תתקצב, אבל אי אפשר לתקצב ובקריצה להציב תנאים בלתי מקובלים> ואני חשבתי שיש דרישה בלתי מקובלת אחת: ללמוד! <חושבני, ואני יודע זאת משיחות עם אנשים באוצר הקשורים בבדיקות, כי מצא בעל חוב לגבות את חובו, היות והישיבות שנואות על הבודקים (שברובם הם משהו המקביל ליאפים והם רואים בישיבות מכה שלא כתובה בתורה) ההתייחסות תואמת> האם גם יצא לך לדבר עם אנשים החושבים שהמדינה ואזרחיה אינם עטינים שנבראו לחליבה.
תוקן על ידי נישטאיך ב- 09/02/2011 03:49:08
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2011 08:04 |
|
| |
ירוח ונישט לא כתבתי שאין לבדוק, אבל לבדוק את מה שרלוונטי ולא לטפול עלילות. חושבני שזה המגזר היחיד במשק שאינו רשאי לשלם בהמחאות שאינן למוטב בלבד, שמצירים את צעדיו בהתקשרויות בעסקאות עם גופים אחרים כדוגמתו ועוד הגבלות. איני מכיר עוד מגזר במשק שהמדיניות כלפיו בקביעת המותר והאסור לו נגזרת מהחשש שמא ירמה בצורה כה כוללנית. אני יודע שיש רמאויות במגזר. אני גם יודע על רמאויות במגזרים אחרים. אני גם יודע שהפוילעשטיק במגזר עמוק ונועז יותר (ולא כאן המקום לנתח מדוע) באופן די משמעותי. אבל חושבני שמדינה כמדינה חייבת להתייחס לכל אזרח שלא הוכח אחרת כאל אדם נאמן. חושבים שיש רמאויות במגזר פלוני? ביחדו והטילו ענשים מתאימים. לא תקין להצר רגליו של מגזר שלם בגלל 20% (נניח) רמאים (שזה המון, אני מסכים). הבדיקות נעשות בקשיחות ולפעמים אני מרגיש שהקשיחות אינה נובעת מטעמים מקצועיים. לא תקיןן שמוסד שבוחר לו כנציג אדם היודע להתכתש עם הפקידות מצליח ומוסד אחר, שאינו יודע להתכתש ידפק, מטעמים שגויים לחלוטין. דוגמה "טריה" להתנהלות מכשילה – מוסד שלפני 17 שנה עשה עסקת מקרקעין שכשלה (ויש במשק לא מעט עסקאות כאלו!) אין אדם אחד בהנהלה שנשאר מלפני 17 שנה. המוסד עושה את כל אשר ניתן כדי לתבוע את הצד שכנגד, אבל בגלל זה הוא מאויים בשלילת תקציבים. כלפי מוסד חילוני או סרוג אף אחד לא היה מעלה בדעתו לנהוג כך. ויותר – הפקידות עצמה יודעת כי אינה משחקת בהתאם לכללים תקינים, וקורה לפעמים שהמוסד נאלץ להביא עו"ד שיאמר לפקיד כי התנהגותו אינה ע"פ החוק ומניעת התקציב הינה בניגוד לחוק. מדובר במקרים שאינם ברי ויכוח בכלל (טרם ראיתי כי במקרה כזה לא התקבל התקציב מיידית). יש אוירה במימסד באוצר כי מצווה גדולה למנוע תקציבים. האמת – לאור ההתנהלות שלנו הם צריכים להיות מלאכים כדי שזה לא יקרה. אבל – בשורה אחרונה זו התנהלות בלתי תקינה מצד המדינה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2011 10:17 |
|
| |
תלמיד מכל מלמדי השכלתי וביותר מתלמידי- לא עכברא גנב ולא חורא גנב. בעל הבית גנב!
|
|
| נשלח ב-9/2/2011 10:19 |
|
| |
אשים נפשי בכפי ואהיה לא PC נניח שאתה ממונה תקציבים באוצר ואתה עומד מול צבור שמצהיר שאינו רואה את עצמו כמחויב להשתתף בנטל הצבורי, אבל מאידך רוצה תקציבים. מה הייתם אומרים במקומו?
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 09/02/2011 10:21:21
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2011 11:09 |
|
| |
ירוח לא התייחסת לטענות בעב במקומו הייתי בוחר לכנסת את טומי לפיד ז"ל. זה בסדר זה הגיוני וזה מה שאני הייתי עושה לו הייתי במקומו. כל טענתי היא שיפעל בצורה ישרה ולא יערב את דעותיו הפוליטיות בעבודתו המקצועית כי גם זה סוג של רמאות ושחיתות. מחר פקיד חרדי יטרפד את האוניבערסיטען אשר זורקות את ארס האבולוציע.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2011 11:51 |
|
| |
בע"ב,
הפקיד שחושב על "צבור שמצהיר" צריך ללכת הביתה עכשיו. הפוליטיקאי רשאי לדבר בשם ציבור ועל ציבור. זה תפקידו. הפקיד ממלא את חובתו כלפי כל אזרח או מוסד.לא מתאים לו? שיעזוב את העבודה. זה לאענין של תקינות פוליטית, אלא ענין של תקינות המינהל. וכי תעלה על דעתך, בדומה למה שכתב תלמיד, שפקיד חרדי במשרד החקלאות לא יתקצב מושב שמשתמש בהיתר המכירה?
אמנם, בארצנו מתערבבים זה בזה הפוליטיקה והמינהל הציבורי. גם בארצות אחרות זה כך. אבל יש ענין רב למנוע את זה, כי מכאן ועד לשחיתות הדרך קצרה הרבה יותר, מאשר דרכם של מנהלי הישיבות לשחיתות.
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2011 11:58 |
|
| |
תלמיד הפקיד הוא בן אדם עם רגשות דעות תחושות ואינפורמציה. מי שנכוה ברותחין נזהר בצוננים,. הוא רואה את התנהלותם היהירה של ראשי הישיבה, ותחושתם שם עליונים ו בגלל היותם בני תיירה. בזים בהירות לחוקי ונוהלי המדינה. ולא רק של המדינה ,הם רואים כי ראשי הישיבה סבורים כי ההלכה שמאמינים לתלמיד חכם באבידה בלי סימנים. הכונה בלי מסמכים.
|
|
|