בית פורומים עצור כאן חושבים

התרנגול והביצה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/2/2011 23:07 לינק ישיר 
התרנגול והביצה

אני צעיר בשנים וצעיר במדע, יש לי כמה שאלות לשאול על כל מיני דברים שקראתי. אנא ממכם, גם אם השאלות שלי מראות על חוסר הבנה בסיסי אל תזלזלו, ותשתדלו לענות בשפה השווה לכל נפש. (אני יודע מחברים שהם קוראים פה ומתווכחים על מה שכותבים פה, אפילו אם הם לא ברמה להתווכח איתכם).

השאלה שלי הראשונה היא על תורת האבולוציה. אם אני מבין אותה נכון , היא אומרת שהמינים שנמצאים היום הם לא מתוכננים מראש להיות מתאימים לחיים. אלא הפוך, כל המינים התפתחו ע"י שינויים שיש בכל חי, ורק מי שמתאים לתנאים של החיים על פני האדמה הוא שורד. יוצא שמי שחי כיום זה בגלל שצורת הגוף שלו מפותחת להישאר לשרוד. זה פחות או יותר מה שהבנתי.

רק קשה לי כמה שאלות על זה.

1. ניקח לדוגמה תרנגול, אורך ימיו כמה שנים. כדי שיקום דור חדש של תרנגולים מהדור הראשון, צריך ביצים. האם במשך מספר שנים כזה קטן הצליח להתפתח כל האברים שמפתחים את הביצים?

2. תרנגול בלי תרנגולת לא מטיל ביצים שיכול לצאת מהם אפרוח. האם התפתחו תרנגול ותרנגולת בבת אחת?

3. כל בעל חי יש לו הרבה אברים שהנשמה תלויה בהם, כמו מוח, לב, ריאות, כליות, קיבה. ובלי אחד מהם אין אפשרות לחיות . האם כולם התפתחו יחד?

4. האם מצאו בעלי חיים שהתפתחו לדוגמה, עם אוזן אחת או אם עין אחת או עיניים על הבטן או אזנים על הגב, ואם לא האם מסתבר שההתפתחות מיד הייתה לשתי אזנים ועיניים במקום הנכון?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2011 23:22 לינק ישיר 

אלה לא שאלות רעות בכלל -- אבל כרגע קצרה ידי מלהתייחס אליהן מחוסר זמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2011 23:28 לינק ישיר 

עם כל הכבוד לחברי הפורום (ויש כבוד. ש. י.) השאלות האלו צריכות להיות מופנות למומחים בתחום.
חברי הפורום כאן מתווכחים בעיקר גלובלית על נכונותה של תיאוריית האבולוציה תוך הבאת ראיות אנקדוטליות בטבען. לא ידוע לי על ביולוג, בוודאי לא ביולוג אבולוציוני, כאן בפורום (וזכורני אפילו אחד מטובי הפיזיקאים כאן ששאל אחר כמה עמודי דיון מהי ההגדרה לפנוטיפ וגנוטיפ)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2011 23:28 לינק ישיר 

לרדףהשיג
תודה. עד כמה שזכור לי מוויכוחים של חברים, השם שלך הוא אחד מהחזקים בפורום של עצכ"ח (נדמה לי שמזכירים אותך בעיקר בפילוסופיה).

היות ובישיבה אין לנו קליטה, וכדי לקלוט אנחנו צריכים לנדוד, וגם זה לא תמיד הולך. לכן אני לא יודע אם אני יוכל כל יום להשתתף, זה יהיה בדרך כלל בלילה, אז המשגיח כבר לא נמצא. אבל אני מבקש שתמשיכו להתווכח על התשובות לבד, אנחנו כבר נלמד אותם.

תוקן על ידי ביצתהחרגול ב- 20/02/2011 23:30:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2011 23:29 לינק ישיר 

תוקן עקב כפילות

תוקן על ידי thepresent ב- 20/02/2011 23:33:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2011 23:32 לינק ישיר 

קודם כל, יש כאן כאלו אם ידע רב ואם הבנה רבה, גם לא בתחום המקצועי שלהם. וגם מעניין איך מנסים ליישב את זה. הרי האבולוציה איך שאני מבין היא תיאוריה שמפתחים בסברות יחד עם ממצאים. אז למה שחכמי עצכ"ח הידועים בכל עולם הישיבות כגאונים, לא ישתתפו גם ברעיונות להוכיח או לסתור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2011 23:36 לינק ישיר 

יש פה איזה חבר שמתעקש לדחוף גם את השאלה הזאת.

5. האם מה שכל עובר או אפרוח בביצה או פרפר בגולם, מתפתחים תוך כמה שבועות או חודשים להיות יצורים שלמים לגמרי. זה לא ראיה שההתפתחות היא לא במקרה, אלא מתוכננת מראש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2011 23:45 לינק ישיר 

ביצת:
כל אבא ואימא עושים ילדים, נוו אז הם יודעים בדיוק איך זה עובד ? לא ולא !
הם פשוט משתמשים עם חוקי הטבע\האלוקים,
כך כל ההתפתחות בטבע עברו פשוט את החוקים, ויצרו חוקים חדשים, וכן עד ימינו אנו,

כמו ההתפתחות של המחשב למשל,

אף אדם לא חושב שאלוקים בעצמו התעסק בליצור כל בעל חיי וכל עץ,
ולכן למי שמאמין שיש מתכנן שהוא האלוקים ?! בוודאי יודע שזה בלתי אפשרי שאלוקים יתעסק בזה, 
עובדה שהאלוקים נתן לההורים להתעסק בזה,

לכן אומר הרמב"ן שבאמת ביום הראשון ברא האלוקים את המפץ כביכול, ומשם הכל יש מיש כלומר הכל חוקים שגורמת לחוקים חדשים,   

תוקן על ידי maxmen ב- 20/02/2011 23:51:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2011 23:47 לינק ישיר 

נראה לי שיש 2 קצוות ביחס לאבולוציה. אלה שלוקחים אותה בתור הסבר להכללל ואלה ששוללים
אותה לגמרי. לדעתי הנקודה הנכונה נמצאת איפשהו באמצע..
הרי גם לדעת הבריאתנים (וכרגע אני מתייחס לנושא בצורה אובייקטיבית) ברור שאדם הראשון לא
היה שחור והעור השחור התפתח בצורה אבולוציונית. אבולוציה היא לאו דווקא תורת הברירה
הטבעית אלא גם אם לגנים מסויימים יש אפשרות להתאים את עצמם לסביבה זאת צורה של אבולוציה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2011 23:48 לינק ישיר 

מקסמן.
לא הבנתי מה זה קשור לשאלות שלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2011 23:52 לינק ישיר 

ולביצת החרגול:
אני מניח שלפי תיאוריית האבולוציה גם התרנגול לא התפתח בבת אחת. הרי גם חיידק הוא סוג של
"מטיל ביצים" וכשיצור רב תאי הלך וגדל כך השתכללו המנגנונים שלו בצורת הברירה הטבעית.

(לי זה לא נשמע הגיוני כי לדעתי בטבע מערכות מורכבות קשות מאוד ל"תחזוק". האופציה הטבעית
של הטבע זה פיזור ובלבול. שתהליכים כאלה מורכבים יקרו זה משו היפך ההגיון. כמו כדור הארץ
באמצע הגלקסיה שמורכבת מהרבה זבל ופתאום נקודת אור באמצע ככה שגם עליה אין הסבר
שממש מניח את הדעת)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2011 23:53 לינק ישיר 

יונתן,
אני מבין שדבר שלם כמו בן אדם יכול להשתכלל יותר ויכול להשתנות. אבל אני שואל איך בבת אחת נוצר בן אדם שחייב גם ריאות וגם מוח וגם לב.
האם היו בעלי חיים שהיו עם מוח ולב בלי ריאות? אז איך הם נשמו ומאיפה היה להם חמצן?
תסבירו, איך נוצר בבת אחת מכונה כזאת מורכבת, נראה לי שבגוף של בן אדם יש מאתיים מליארד תאים (ככה זכור לי). אין אף תא מיותר. האם בבת אחת נוצרו כזה כמות עצומה בלי תכנון?

יונתן
לפי ההסבר שלך מהחיידק שהתפתח לתרנגול. האם באותו זמן התפתח גם הקיבה וגם הלב וגם המוח וגם הביצים, מיצור קטן ליצור גדול. אדרבא אם תרנגול של היום יתחיל להתפתח הלב שלו יותר מדי, או רק המוח שלו. הוא ימות מיד. האם מסתבר שמכל בעל חי התפתחו כל האברים יחד מקטנים לגדולים או מצורת שפן לצורת אריה.? (אני לא כ"כ מכיר את עץ ההתפתחות).

תוקן על ידי ביצתהחרגול ב- 20/02/2011 23:57:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2011 23:54 לינק ישיר 

ביצתהחרגול כתב:
מקסמן.
לא הבנתי מה זה קשור לשאלות שלנו.

כנראה שאני לא הבנתי אותך,  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2011 23:57 לינק ישיר 

גם לי נראה ככה, אתה כנראה חשבת ששאלתי איך זכר מצא את הנקבה. אל תדאג זה לא קשה לנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2011 23:59 לינק ישיר 

ביצתהחרגול כתב:
תסבירו, איך נוצר בבת אחת מכונה כזאת מורכבת, נראה לי שבגוף של בן אדם יש מאתיים מליארד תאים (ככה זכור לי). אין אף תא מיותר. האם בבת אחת נוצרו כזה כמות עצומה בלי תכנון?

למה אתה לא שואל איך ההורים עושים את זה ?? רבונו של עולם,
האם אלוקים יורד משמים ומחבר את הזרע והבצית ??
ואחרי זה הוא מבשל בתוך הבטן של האימא את העובר תשע חודשים ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2011 00:04 לינק ישיר 

הפורום מלא בטרולים, שלא משנה אם הם התפתחו או נבראו במתכונתם (או בקעו מביצת חרגול), פוטנציאל ההרס שלהם מצדיק את נעילת האשכול הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > התרנגול והביצה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext