| נשלח ב-8/3/2011 23:55 |
|
| |
חדר"ג לגבי פילגש - והאם מותר בלי ידיעת האשה - לדעת היעבץ
ידועים דברי היעבץ בתשובה ח"ב סט"ו שהאריך להתיר פילגש בזמן הזה, ואני מפאת דוחקי נאלץ לשאול כאן מת"ח, מאחר ואני כבול מאידך בחששות דאו' אחרות, והענין נחוץ לי למעשה, (מקווה שההנהלה תאשר לי באופן חד פעמי).
לאחר שהשתכנעתי בתשובת היעבץ, עדיין נשאר לי שאלת תורה, ושאלת חכמה.
שאלת תורה:
האם מותר בלי ידיעת האשה?
מאחר והיעבץ מתנה את ההיתר שיתיעץ עם רב ומו"צ, האם יש כאן מישו שעונה על התואר ומוכן ליעץ?
מאחר והיעבץ מתנה את ההיתר שייחד חדר בביתו, האם מותר גם בעיר אחרת סמוכה?
שאלת חכמה:
האם זה נחשב למעשה חסד כשזה לשמח אלמנה?
האם זה נחשב למוסרי בעידן של ימינו?
האם זה נחשב להיכנס בראש עקום לביצה עמוקה?
אני מאוד מבקש מבין הת"ח לתת התיחסות כי אין לי אפשרות אחרת לשאול.
ומאוד מבקש מהנהלת הפורות שתאפשר לי להעלות את האשכול למרות שזה לא לפי החוקים וכו' הרי בס"ה הייתי מוכרח להסתתר מאחורי איזה ניק ודו"ק
תוקן על ידי מאודנבוך ב- 09/03/2011 00:18:34
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2011 00:42 |
|
| |
אומנם אינני מתלמידי החכמים פה בפורום אך אוכל להגיד דבר אחד- כיום זה ממש לא מוסרי, ובוודאי שזו פגיעה נוראה באימון אם זה לא נעשה בידיעת האשה.
|
| נשלח ב-9/3/2011 05:22 |
|
| |
| מאודנבוך כתב: |  | |
ידועים דברי היעבץ בתשובה ח"ב סט"ו שהאריך להתיר פילגש בזמן הזה, ואני מפאת דוחקי נאלץ לשאול כאן מת"ח, מאחר ואני כבול מאידך בחששות דאו' אחרות, והענין נחוץ לי למעשה, (מקווה שההנהלה תאשר לי באופן חד פעמי).
לאחר שהשתכנעתי בתשובת היעבץ, עדיין נשאר לי שאלת תורה, ושאלת חכמה.
שאלת תורה:
האם מותר בלי ידיעת האשה?
מאחר והיעבץ מתנה את ההיתר שיתיעץ עם רב ומו"צ, האם יש כאן מישו שעונה על התואר ומוכן ליעץ?
מאחר והיעבץ מתנה את ההיתר שייחד חדר בביתו, האם מותר גם בעיר אחרת סמוכה?
שאלת חכמה:
האם זה נחשב למעשה חסד כשזה לשמח אלמנה?
האם זה נחשב למוסרי בעידן של ימינו?
האם זה נחשב להיכנס בראש עקום לביצה עמוקה?
אני מאוד מבקש מבין הת"ח לתת התיחסות כי אין לי אפשרות אחרת לשאול.
ומאוד מבקש מהנהלת הפורות שתאפשר לי להעלות את האשכול למרות שזה לא לפי החוקים וכו' הרי בס"ה הייתי מוכרח להסתתר מאחורי איזה ניק ודו"ק
תוקן על ידי מאודנבוך ב- 09/03/2011 00:18:34
|
|
ארור מכה רעהו בסתר.
(כי היא חברתך ואשת בריתך)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2011 08:30 |
|
| |
הוספה לדברי מואדיב
בהתחלה אולי תוכל בסתר, אבל חזקה על העניין שלבסוף יתקיים "וענה כל העם"
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2011 08:44 |
|
| |
אני מאוד מודה לכם על ההתיחסות, זה נחוץ לי מאוד, אמנם חשוב לי מאוד לנתח את העניין הזה, אמון של האשה בבעלה, שהוא אוהב אותה לבדה, ולא מסתיר אהבה שיש לו לאחרת. זה ברור. אבל במקרה שזה לא מצב של פילגש מסוג שנוצר אהבה כלשהי לפילגש, אלא שההיענות לחיוב כלפי הפילגש הוא בגדר מעשה חסד גרידא, ודו"ק. כך, שאין כאן בגידה חלילה באהבה לאשה, רק בחינה של מעשים נסתרים שאולי לא ממש חובה שהאשה תדע? מאידך, ברור שכל אשה לא מעניין אותה הדקויות האלו, אילו יודעת שבעלה מקיים כזה דבר היא מאוד נכזבת מכך. אני מקווה שהובנתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2011 09:07 |
|
| |
מאודנבוך
לפי השאלה שלך וההסבר האחרון אתה חייב ללכת לקורס זוגיות אם אתה חושב שקשר עם אשה נבנה על ידי מעשה לבד כמו בתקופת התנ"ך ומי שיש לו פילגש הוא נשאר אוהב את אשתו ורק עושה איזה מעשה חסד עם מישהי אחרת אתה טועה, אין לי ספק שהקשר עם הפילגש זה על חשבון אשתו, אולי במקום לשאול שאלת חכמה תעשה שאלת-קצב,
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2011 09:29 |
|
| |
הקשר עם האשה בנוי לגמרי ברוך השם, ורק לגבי הפילגש שבגינה נצרכתי לשאול, מדובר בסיטואציה של חסד ודו"ק. שאלת קצב 
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2011 09:41 |
|
| |
.
מאד נבוך, הבה נעמיד אותך ואת אשתך בצד, כי הרי כולנו יודעים שמדובר בשאלה תיאורטית, אולי אפילו נסיון לשאלה פרובוקטיבית.
אבל השאלה - אם נתמקד בה בלבד - היא לגבי היתר לפילגש בזמן הזה.
בכך שנתמקד בשאלה התיאורטית, תוכל להפסיק להעמיד פנים כי גומל חסדים אתה, וכי יש לך מועמדת לפילגשות שכל רצונה הוא לנהל רומן עם איש נשוי כפילגש, על פי כל כללי ההלכה וכו'.
כמובן, תוכל למצוא שו"ת בנושא, ודומני שתתקשה למצוא מי שיתיר זאת כיום, למרות דבריך למעלה.
אלא שאתה שאלת משהו אחר - מה בדבר אחזקת פילגש בלא ידיעת האשה.
כמובן, זו כבר שאלה תיאורטית על גבי שאלה תיאורטית, משום שהאיסור עליך להחזיק בפילגש ידוע לך היטב. אבל גם אם תרצה לדון בשאלה היפותיטית כגון זו, הרי שאתה בעצם שואל שאלה כללית יותר, שאינה במסגרת יחסי אישות-נישואין בלבד:
האם מותר לאדם לפגוע באדם אחר, בלי שהנפגע יודע שהוא נפגע.
דומני שהתשובה לכך ידועה, ואכמ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2011 10:03 |
|
| |
יש מצב
סנהדרין דף כב.
וזאת שנית תעשו כסות דמעה את מזבח ה' בכי ואנקה מאין עוד פנות אל המנחה ולקחת רצון מידכם וכתיב +מלאכי ב'+ ואמרתם על מה על כי ה' העיד בינך ובין אשת נעוריך אשר אתה בגדתה בה והיא חברתך ואשת בריתך.
ויש דעות- במקרה שלנו יש להפוך את האדם לאשה.
גיטין דף צ .
, היה רבי מאיר אומר: כשם שהדעות במאכל, כך דעות בנשים; יש לך אדם שזבוב נופל לתוך כוסו וזורקו ואינו שותהו, וזו היא מדת פפוס בן יהודה, שהיה נועל בפני אשתו ויוצא; ויש לך אדם שזבוב נופל לתוך כוסו וזורקו ושותהו, וזו היא מדת כל אדם, שמדברת עם אחיה וקרוביה ומניחה; ויש לך אדם (אשה)שזבוב נופל לתוך תמחוי מוצצו ואוכלו, זו היא מדת אדם רע,
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2011 11:24 |
|
| |
לפי השמועות דניאל אבמש מתיר אבל כנראה כן ע"י חו"ק. ואם בחסד עסקינן אדרבה תייחד חדר בביתך וכך גם אשתך תדע ואולי היא תשמח לסייע בחסד גם כן וגם תצא ידי חובת היעב"ץ. לגבי חדר בעיר אחרת נראה ש החדר צריך להיות מיוחד לכאו' על ידך ולא על ידי האלמנה כך שדירה שלה זה אולי בעיה..
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2011 11:55 |
|
| |
מאוד נבוך, קודם שאתה שואל לגבי פילגש ללא ידיעת האשה שאל לגבי פילגש עם ידיעת האשה. אני מניח שרבים כאן יתנגדו גם לכך נחרצות. (גילוי נאות: אף אני עקרונית במתנגדים , אך לא נחרצות, ולטעמי הדבר יכול להגיע לכדי היתר, בהינתן נתונים מסוימים. אם כי דומני שאצל חלק מהכותבים כאן מדובר בסדין אדום בכל מקרה, כך שדומני שרצוי לפרק את השאלה לגורמים , באם יש רצון לנהל דיון אמיתי ויסודי בענינים הנכללים בו.)
|
| נשלח ב-9/3/2011 12:34 |
|
| |
| מאודנבוך כתב: |  | אני מאוד מודה לכם על ההתיחסות, זה נחוץ לי מאוד, אמנם חשוב לי מאוד לנתח את העניין הזה, אמון של האשה בבעלה, שהוא אוהב אותה לבדה, ולא מסתיר אהבה שיש לו לאחרת. זה ברור. אבל במקרה שזה לא מצב של פילגש מסוג שנוצר אהבה כלשהי לפילגש, אלא שההיענות לחיוב כלפי הפילגש הוא בגדר מעשה חסד גרידא, ודו"ק. כך, שאין כאן בגידה חלילה באהבה לאשה, רק בחינה של מעשים נסתרים שאולי לא ממש חובה שהאשה תדע? מאידך, ברור שכל אשה לא מעניין אותה הדקויות האלו, אילו יודעת שבעלה מקיים כזה דבר היא מאוד נכזבת מכך. אני מקווה שהובנתי. |
|
אתה אמיתי?.. אתה באמת חושב שקיום רומן עם פילגש יהיה בשבילך בגדר "חסד" בלבד?... המין זה חלק מבניית מערכת יחסים- רגשות. אי אפשר לנתק אותם! אפילו אם היית הומוסקסואל זה לא היה אפשרי.
|
| נשלח ב-9/3/2011 14:14 |
|
| |
מואדיב השאלה היא אמיתית ורצינית. היא אלמנה, שעברה הרבה סבל, והיא בוכה לי הרבה שאני יעשה איתה חסד. שאלת הפילגש ראויה לדיון בפני עצמו, אכן אינני בא להחליט למישהו אחר, אני ס"ה מברר בשביל עצמי, ולכן כתבתי שלי כשלעצמי השתכנעתי מדברי היעבץ בתשובתו, ואני מרגיש בטוח לעצמי לסמוך על דבריו, ושוב, אני לא מחליט שככה ההלכה לאחרים, לא נזקקתי לזה. שאלת הבגידה, הלכתית ומוסרית, היא בעצם מהווה מבחינתי בעיה מרכזית. מובן לכל, שבסביבה של היום עניין כזה לא יכול לקרות בידיעת האשה. kaner היות ואני נשוי באושר, וקר מזג באופי, אני לא מרגיש בעצמי יצר כל כך גדול לזה, אני מרגיש לחץ מוסרי בעיקר, לשמח אלמנה מסכנה. מאחר וכך, אני שכלית מגדיר את הדבר כמעשה חסד מנוטרל בגידה רגשית באישה, ואיני מרגיש שאני פוגע ביחס שלי לאישתי. מאידך ידועים דברי ר' יוסי שאמר כל שאילו היה האדם עומד כאן לא הייתי אומר, איני אומרו, כמו כן כאן כל שאילו אישתי היתה יודעת היתה מתחלחלת אז אולי לא מוסרי הדבר. חשוב לי מאוד לקבל משוב כללי, וגם של נשים, איך התמונה נראית. אם היא נראית גרוע, אז אני יקיים מאמר התנא כל שתפארת לו ותפארת לו מן האדם ושוב אני מודה לכולם
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2011 14:22 |
|
| |
| מאודנבוך כתב: |  | אני מרגיש לחץ מוסרי בעיקר, לשמח אלמנה מסכנה.
...אני שכלית מגדיר את הדבר כמעשה חסד ...
|
|
[האם רק אותי מגעילים הביטויים הללו? האם רק לעיניי משתקף פה טרול גס רוח במיוחד (במקרה הטוב) או בן-עשרה חסר גבולות מוסריים ומיניים (במקרה הפחות טוב)?]
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2011 14:26 |
|
| |
לי זה נשמע כמישהו בעל חוש הומור מפותח במיוחד -- בייחוד בהסתמך על הציטוט הספציפי הזה
|
| נשלח ב-9/3/2011 14:33 |
|
| |
[רדף,
מסתבר שחוש ההומור שלי ושלך שונה באופן מהותי.]
|
|
|
|
|