| נשלח ב-14/3/2011 11:36 |
|
| |
לחברי הפרום - עברית שפה יפה!
מדוע זה כמעט בכל הדיונים כאן נכנסים ביטויים בשפת עם זר? האם החברים כאן רכשו השכלתם בשפה הלטינית?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2011 12:25 |
|
| |
de gustibus non est disputandum
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2011 12:33 |
|
| |
לא לכל מונח בינלאומי מוכר יש מקבילה נוחה בעברית. אם בכל העולם אומרים, למשל "דמוקראטיה", אז דווקא אנו נמציא למושג זה מונח במיוחד בעברית, נגיד "שלטון-עם"?
|
| נשלח ב-14/3/2011 12:35 |
|
| |
אנחנו נגיד דמוקרטיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2011 12:38 |
|
| |
| כלשון_עמו כתב: |  | |
מדוע זה כמעט בכל הדיונים כאן נכנסים ביטויים בשפת עם זר? האם החברים כאן רכשו השכלתם בשפה הלטינית?
|
|
מעשי אבותינו בידינו.
שאבותינו, כשהיו נכנסים מהפרוזדור לטרקלין, כלונסאות של עץ בידיהם ודברי קילוסין בפיהם, היו פותחים איש לחבריה בפומיה ומכריזין בלווית פסמתר וסימפוניא: טרנסצנדנטלי! טרנסצנדנטלי! טרנסצנדנטלי!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2011 12:43 |
|
| |
בעיקר בישיבת הסנהדרין שהתקימו באידרא
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2011 12:48 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | בעיקר בישיבת הסנהדרין שהתקימו באידרא |
|
ירוחם אתה ציוני ?!
ממך ציפינו ליותר ?!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2011 12:59 |
|
| |
לא נאה לשוח שפת עבר במקום שהכל יודעים אותה! אם זרבובית חפץ לדון בחום האדים הנפלטים ממוחו הקודח נאה בעיניו יותר לכתוב זאת במונח צ'ופצ'יקאי בעל פיפיות, אשר יש בו להוכיח קבל עם ועצכ"ח כי יד לו בטרקליני הוגי דעות וממחטה לו בחוטמיהם של פילוסופים
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2011 13:28 |
|
| |
סבלנותי לדברי בלע אישיים פוקעת. ראה הוזהרת.
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 16/03/2011 06:37:40
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2011 13:33 |
|
| |
כלשון עמו אתה טובל ושרץ בידו- לחברי הפרום - עברית שפה יפה! האם המילה פורום היא בעברית יפה?
בדיוק כפי שפעם אמרו- עברי דבר עברית! או קי?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2011 14:00 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | כלשון עמו
אתה טובל ושרץ בידו- לחברי הפרום - עברית שפה יפה!
האם המילה פורום היא בעברית יפה?
בדיוק כפי שפעם אמרו- עברי דבר עברית! או קי? |
|
חבל שבשנאתך לכל דבר שבקדושה לא הבחנת שהמחבר שינה מפורום לפרום !!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2011 14:58 |
|
| |
כלשון עמו
ברוך הבא אל הפורום.
(לתשומת לב, לפתיחת אשכולות חדשים על ידי משתתף חדש יש לפנות לבקש אישור מאחד המנהלים).
אילו היית קורא באשכול המעוגן בראש הרשימה, "למשתתפים חדשים וחוקת הפורום", היית רואה שלפורום שפה רשמית אחת, עברית. לא אנגלית.
עם זאת, יש משתמשים בציטוטים בשפות זרות, אם כי החוקה מחייבת לתרגם.
יש גם מונחים טכניים שמקילים מאד על הדיון - ליודעים ומכירים. לכן ראוי לתרגם כל מונח לעברית מובנת בסוגרים וכך אני משתדל לנהוג.
אם משהו לא ברור באיזה אשכול, ציין זאת במקום ובודאי יהיה מי שיזדרז לבאר. ולא הביישן למד.
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2011 15:10 |
|
| |
אנטיסוס אני מבין שאמונתו של סוס בכריסטוס הצליחה ליצר את האנטיכריסטוס- דמות הקימת בבית החדשה.- כנראה שסוס שלנו הוא באמת מישהו אם מישהו אחר יוצר אנטי לו
בענין שנאתי לדבר שבקדושה, לי לא ידוע על השנאה הזו. אלא אם אתה מיחס קדושה לאנשים. בכל מקרה אני לא שונא אף אחד. ואפילו לא את הפרומרס, שזה בשפת אימי.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2011 23:32 |
|
| |
כלשון_עמו
התשובה לשאלתך היא מאוד פשוטה (עוד פעם אני הילד שצועק המלך הוא עירום?)
בדיוק מאותה סיבה שפסיכולוגים לאקאנייאניים (ע"ש לאקאן, פסיכואנליטיקן צרפתי שהפך את הערפול וחוסר המשמעות לתיאוריה מסבירת-כל) משתמשים במושגים בצרפתית, שחנויות פיצה/אופנה נקראות בשמות לועזיים, ושראשי ישיבות טוענים שהם לא קדאפי.
רצון לעורר בך תחושה שמולך נמצא אדם ידען, ורצון שתזדהה עם מי שמביא לך את 'העולם שמחוץ', שתמיד נתפס כזוהר ו'נכון' יותר למי שנמצא בעולם האחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2011 00:19 |
|
| |
הנוכח
הרשה לי לחלוק עליך.
מסתבר שמשתמשים במונחים לועזיים כדי להרשים או להטעות.
אבל לא רק.
כמו בדוגמא של מואדיב. "טרנצנדנטי" זו מילה לועזית שמכילה הרבה. אפשר לתרגמנה כ"אחר המוחלט" או "זה שמעבר" כאשר הרעיון הוא שזה מונח שמצביע על אותו יש שלגביו לא ניתן לומר מאומה כי הוא מעבר לכל מה שמוכר לאדם או שיש במציאות שבה אנו קיימים. עכשו האם תוכל לצמצם את המשפטים שכתבתי במילה אחת? מי שרגיל למילה "טרנצנדנטי" ירגיש נוח יותר לבטא הכל במילה זו. כמובן, המחיר הוא שרק מי שכבר מכיר את המילה ונוח לו איתה יוכל להבין ולהתייחס. אחרים יצטרכו להתבייש ולשאול.
מואדיב השתמש במילה "טרנצדנטי" כמקביל ל"קדוש". זה טוב מאד - אלא שזה פירוש אחד מבין האפשריים למילה "קדוש" (אם כי אני אישית מוכן ואשמח לאמצו כ"פשט" בפסוק).
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2011 00:22 |
|
| |
האם זה מוגזם לבקש שלפני שמתחילים לספק הסברים מלומדים לתופעה, לבדוק אם יש בכלל תופעה? אני לא נתקלתי כאן בשימוש מוגזם במלים לועזיות וגם לא נראה לי שיש כאן הרבה אנשים שמנסים להבליט את עליונותם על ידי שימוש במלים לועזיות.
|
|
|
|
|