בית פורומים עצור כאן חושבים

הודעה חשובה לכותבים ולקוראים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/3/2011 13:13 לינק ישיר 
הודעה חשובה לכותבים ולקוראים

כידוע לכולנו, הפורום עבר לפלטפורמה של בחדרי חרדים. אינני נכנס כעת לסיבות לכך, אבל מדובר בצעד של הבעלים של הייד פארק ולא של המנהלים. מאז המעבר, שהוא מצער לכשעצמו, ישנן תקלות רבות בהתחברות ובהעלאת הודעות. גם בענין זה פנינו להנהלת הייד פארק, וגם בענין החזרתו לפלטפורמה הקודמת. אמנם בענין השני עדיין ללא הצלחה, אבל מי יודע, אולי עוד ישתנו דברים.

בכל אופן, בענין התקלות, קיבלתי באישי את ההודעה הבאה:

... התקלות הן ברמה סבירה לחלוטין. העברת הפורום כולו לפלטפורמה אחרת היא ענין טכנולוגי לא פשוט, ונעשה כמעט בלי ניתוק של הפורום מפעילות, ומבחינתנו מדובר בהישג מבורך. אנחנו ננתק את הפורום ביום 18.3.11 בשעה 22:00, לשם עדכונים והעלאת גיבויים, ונחבר אותו מחדש ביום 19.3.11 בשעה 22:00. מדובר בשעות שהפורום לא יהיה פעיל ממילא.

כמובן שפניתי שוב וביקשתי שלא יעשו את העבודות הללו בשבת (אמנם יש לדון אם יש כאן מלאכת שבת ואיסור הנאה בדבר, אבל מכל מקום זה אינו ראוי), והסכמתי לניתוק ארוך יותר בימי חול. הדבר לא צלח.

אני מתלבט כעת מה לעשות. לדידי מדובר בעוד קושי בניהול הפורום, ומזמן הרגשתי שמצרים פה את רגלינו. הצעות בעבר להעברת הפורום לאירוח במסגרת אחרת לא התקדמו לשום מקום מעשי.

אשמח לקבל תגובות, אבל בצורה מעשית ולא דברים שאיננו יכולים לממשם, כגון הקמת אתר וכד' שאין מי שיחזיק אותו. גם איני חפץ בסתם ביקורת על הבעלים. התארחנו כאן חינם שנים רבות וקיבלנו שירות, וסוף סוף זכותם לעשות בממונם כרצונם (אמנם כבר העלנו באשכול ישן שיתכן והתוכן של הדיונים שייך לכותבים. לינקי?).

אני לכשעצמי חושש מאוד להמשיך לנהל פורום שכל כולו מופעל מבחינה טכנית בשבת, באיסורי תורה ממש. אשמח לקבל עצות גם בזה, אם כי אני נוטה לחשוב שיש כאן מנהלי משנה שיוכלו להפעיל אותו בלב יותר שקט. ואיני מזלזל בשכר על הפרישה, שלעתים גדול יותר.

בשורות טובות,

מיימוני

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 13:19 לינק ישיר 

מיימוני,
מה פירוש שהפורום יהיה "מופעל בשבת"? אני מבין שמדובר על עבודה חד פעמית של הנהלת הייד פרק. האם מדובר בניהול שוטף שנעשה באמצעות עבודה בשבת? העובדה שהפורום הוא פעיל בשבת אינה בשליטתך, וגם עד עכשיו זה מה שהיה, לא?
שנית, יש לדון האם הם עובדים ספציפית על הפורום הזה, או שזה חלק מעבודה על כלל הפארק?
שלישית, כפי שהבנתי ההעברה לפלטפורמה האחרת היא לצרכיהם ולא לצרכינו, ולכן איני רואה מדוע יש כאן הנאה ממעשה שבת. אדעתא דנפשיה קעביד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 13:28 לינק ישיר 

מה התחדש?
הרי אם ההנהלה לא דתית מן הסתם היו גם עבודות בשבת גם בעבר.

אלא שכעת אנחנו יודעים על כך בברור..

אולי ניתן לעבור לכיפה?

יש שם אתר שנקרא בחברותא ואם כל הכותבים יעברו לשם עם הניקים המוכרים (כולל הטרול עם שלל ניקיו)הרי לא נצטרך שום שינוי לוגיסטי .
מן הסתם יש שם מנהלים כך שהמנהלים כאן יוכלו לנוח.

(אלא אם כן יש כאן עניין כלכלי שאין לי מושג עליו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 14:41 לינק ישיר 

אני מבין שגם בחשמל ובמים אינך משתמש בשבת- אבללאחר השבת אתה הרי נהנה מהחשמל שיוצר בשבת- כי יש דברים שאלמלא לא היו משתמשים בחשמל בשבת ביום א וב לא היו תקינים

המחשבים של הייד פארק פעלו במשך כל ימות השנה-  חברי הפורום הקפידו על השימוש עד כניסת ויציאת השבת- כלומר שום דבר חדש אין כאן

אגב מענין איך המחשבים פועלים ביתר הפורומים המוצהרים בצורה גלויה כחרדים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 16:42 לינק ישיר 

אני קורא פעם שניה ושלישית. אם לא התחלתי לסבול מאמנזיה/אלצהיימר/פגיעה בזכרון אזי אני מוכן להבטיח (להישבע?) שלא אני כתבתי את המילים שמופיעות באשכול הזה ובוודאי לא בתאריך של היום.

נכון שסוף סוף קיבלנו תשובה מהנהלת הייד פארק. אני מעתיק אותה לכאן:

שלום וסליחה על האיחור בתשובה 

לצערנו בוצעה הפרדה בין האתרים והוחלט שפורום עצור כאן חושבים, שהיה הפורום היחיד שהיה ניתן לכתוב בו גם מהייד פארק וגם מבחדרי - ישאר בבחדרי בלבד. 

כל ההסכמים שהיו בעבר לגבי פרסומות, כותרות חדשות וכד' היו רלוונטיותץ בעיצוב הישן של האתר. כעת האתר בנוי אחרת, בשפה אחרת ולצערנו ההבדלה הנ"ל משאר הפורומים כבר לא אפשרית. 

לא ברור לי מי היה זה שעומד מאחורי "הוחלט" וניתן להבין מסרים מעניינים מאד מן המכתב הקצר הזה, אבל איני יודע אם צריך לטרוח על זה.

לא קיבלתי שום הודעה על הפסקת פעילות האתר לעבודות בשבת. אם זה היה קורה, ואם באמת עובדים בשבת, יש אכן שאלה הלכתית כפי שכתב זה שחתם בשמי. מסתבר שדי להמתין ל"בכדי שיעשו" לאחר צאת השבת אם כי יש מקום נרחב לדיון בכל זה. (כמו בשאלה אם מחללי השבת של היום נקראים מזידים או שוגגים כיון שרובם ככולם תינוקות שנשבו).

זה גם נראה מוזר שעבודות למען הפלטפורמה החרדית בח"ח יבוצעו לכתחילה בשבת. 
 וכאמור, לי עצמי לא ידוע מזה.

האם כדאי לנו להישאר או לעקור מכאן?

השאלה לא רק על אכסניה חדשה, שזה אפשר לנסות לארגן, אלא על החומר הקיים שצריך לשמור ולהעביר.

לא תיכננתי לצאת עם הודעה כזו לרבים, אבל אם כבר פתח מישהו אשכול, אז אני מעלה שתי שאלות משלי:

א. האם יש מי שיכול להעלות עצה (או, מי יודע, לממן אתר) לאן נוכל לעבור אם נרצה לעבור.

ב. איך אפשר לגבות את החומר הרב הקיים באתר. זה חשוב מאד גם למטרות אחרות. בשעתו גובו השנים הראשונות של הפורום בתקליטור, ויתכן שיש כאלו שההעתק עדיין ברשותם.

ומי שיוכל להבהיר, כאן או לי באישי, כיצד נכתב מכתב בשמי, ראוי שיעשה כן.

הכותב וחותם בתמיהה רבתי.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2011 18:38 לינק ישיר 

"אדעתא דנפשיה קעביד" שייך במלאכת עכו"ם ולא במלאכה שנעשית על ידי ישראל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 01:53 לינק ישיר 

או שאצבעותיך המקלידות, מיימוני, הכריזו על עצמאות. כמו אפו של קובאליוב שמאס בחיים של היות אף, מאסו אולי אצבעותיך בהוויתן הישנה. מאליהן הן מקלידות, מתוך רוח הקודש או השבעת קולמוס. אינך שייך לעניין. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 06:43 לינק ישיר 

נו... מרידה בדיקטטור זה צו האופנה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 11:42 לינק ישיר 

אין לי את הלוקסוס לזכות השתיקה- יש לי את זכות המחאה- אפילו בפרים הבדיחות על הרב מימוני צורמות.

עבודה זרה דף ה --אמר להן משה לישראל: כפויי טובה בני כפויי טובה, בשעה שאמר הקדוש ברוך הוא לישראל: מי יתן והיה לבבם זה להם, היה להם לומר: תן אתה. כפויי טובה, דכתיב: +במדבר כא+ ונפשנו קצה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 16:54 לינק ישיר 

בעקבות הערת ירוחם, מכל וכל לא כיוונתי את הערתי לצחוק על חשבונו של מישהו, בוודאי לא של ה''ה מיימוני. כל שכתבתי הוא שיש דרך נוספת להבין את שתי ההודעות הסותרות שבראשית האשכול, ותו לא מידי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 22:33 לינק ישיר 

ג"א מצטרף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 22:43 לינק ישיר 

תודה לכל התומכים והמגיבים.

מה שמפריע לי אינו הבדיחה. אילו ידעתי שזו בדיחה, ניחא. זה היה חיקוי מצויין של סגנוני עד שחשבתי שזה משהו שכתבתי לפני זמן רב.

אמנם בדבר אחד טעה המחבר וייחס לי מעלה שאין לי. כמו אותו התנא שאמר ששנא את הרבנות (=משרה של חשיבות ושררה) אך לאחר שהתרגל, היה משליך קומקום על מי שירצה ליטול אותה ממנו, גם אני התרגלתי לאחריות ולזכות של הפורום, ולא הייתי סוגרו ולא הייתי מוותר עליו...

אז מה כן מפריע לי?

הספק: מי הוא זה ואיזה הוא שעשה את המעשה הזה. אם זה אחד ממנהלי המשנה שלנו, אז יש לנו בדיחה של פורים. אך אני חושש שמא פרץ אי מי את הסיסמה של מנהלי משנה וניצל אותה לצרכיו. ומה שיוכל לעשות פעם אחת יוכל לעשות שוב. וכפי שפרץ לזו, יוכל לפרוץ גם לאחרות. ואם כן, אנה אנו באים?

לכן אני מבקש ממי שעשה (ולא ממי שיעמיד פנים שהוא הוא כמו רבי חייא ושמואל הקטן) שיכתוב לי באישי ויניח את דעתי. ואני אבשר זאת לכולם (בלי זהות האלמוני).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2011 16:16 לינק ישיר 

איך תנוח דעתך, הלוא אם העלית חשש מפני פורץ, הרי יוכל אותו פורץ לפרוץ לניק אחד ממנהלי המשנה הידועים ולשגר לך הודעה פיקטיבית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2011 20:10 לינק ישיר 

לכולם

רציתי להרגיע את מי שהיה מודאג, כמוני. אחד ממנהלי המשנה הודה בתיבה האישית שחמד לצון. והוא גם הבטיח מהתלה לשנה הבאה. אז תתכוננו.

אמנם, לאחר הודעתו של זרזיר מתנים, התחלתי לדאוג מחדש. אולי זו פריצה בתוך פריצה?

זה ממש מזכיר את מצבנו בעולם הזה. רק ספקות. רק ספקות. יש ודאות חלקית בלבד.

ייזכר האשכול הזה בתור דוגמא לכך שלעולם אי אפשר להחלץ מספקות. גם כאלו שהם מתוך המערכת ולא מחוצה לה (איננו חוששים ששד רע או רובוט מטריקס שיכפלו אותנו ואנו באמת במעבדה שלהם. אנו כן חוששים שמא דברים אחרים שאנו בטוחים בהם הם טעות, כגון כל מה שנקלט במוח שלנו מפני שהוא רק דבר פיזיקלי).

זרזיר

ברוך הבא ומה פיקחית הודעתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2011 20:41 לינק ישיר 

מיימוני כתב:

איננו חוששים ששד רע או רובוט מטריקס שיכפלו אותנו ואנו באמת במעבדה שלהם.

http://www.cavehill.uwi.edu/bnccde/ph29a/putnam.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2011 21:59 לינק ישיר 

מימוני כתב:

זה ממש מזכיר את מצבנו בעולם הזה. רק ספקות. רק ספקות. יש ודאות חלקית בלבד
------------------------------------

היש לך וודאות בכך?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הודעה חשובה לכותבים ולקוראים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר