| נשלח ב-30/4/2011 21:23 |
|
| |
האם הגרמנים לא צדקו? הלא הבא להרגך השכם להרגו.
לכבוד יום השואה העומד בפתח. אציג שאלה בפני חברי הפורום. התורה כידוע מצווה עלינו למחות את זכר עמלק. פירוש הדבר מצווה של השמדת עם. ולא רק השמדה פיזית, אלא גם השמדה של הרכוש. והשמדת התרבות. כאמור תמחה את זכר עמלק מתחת השמים. בעם ישראל היו רבים שזיהוי את גרמניה, כעמלק. עוד לפני השואה. ולכן מובן מדוע ביקשו הגרמנים להשמיד את העם היהודי.כי מה יותר מוסרי, מלהרוג את מי שרוצה להרוג אותך. ונכון שאז, לא הייתה אפשרות ליהודים לבצע מצווה זו. אבל מי יודע, אולי הם יקימו מדינה בפלסטינה. ויהיה להם צבא, והמצווה הראשונה שהוא יבצע יהיה מחיית גרמניה. ועכשיו ברצינות. איך אנחנו ,כמצווים בתורה על מצוות השמדת עם, על כל סעיפה האומרים באמנת האו"ם.זועקים חמס על הגרמנים, שביצעו פשע מתועב כזה. ??
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2011 21:53 |
|
| |
חכם לעצמו שבוע טוב !
הטענה שלך היא טענה שיש בה המון צדק , אני לא היסטריון גדול אבל אפשר להבין את הנקודה המתבקשת
הייתי ברשותך מוסיף עוד טענה ,
הרי היהודים גם הרגו במשך שנות ההיסטוריה , כפרים שלמים אנשים נשים וטף ,
אז ככה : הפרשנות היא שפעם לא היה ערך לחיי אדם לא פעם שמענו חייל שהמלך הרג אותו סתם ככה
כי אותו חייל היה מוכן להקריב את עצמו בשביל בשר ודם (ראה ערך נפוליון) אם מישהו ח''ו לא אמר "אדוני המלך"
הרי שערפו את ראשו עוד לפני שהספיק לומר לאיזה מטרה הוא הגיע בכלל , תאוריה זו תצדיק מעט את היהודים ,
באשר למה ששאלת : אפשר להבין זאת ע''י התאוריה הזאת ,כשהתורה אמרה את המצווה הזאת של השמדת עם
אכן לא היה ערך לחיי אדם (לא היו גם וועדות חקירה מסתבר)
מה שאין כן כשהגרמנים עשו את זה במאה ה 19 זה לא היה דבר מקובל בעליל , ועל כן הזדעקו האומות ,אם כי
באיחור קלאסי ,
דבר נוסף : נושא השואה זה פצע טרי מדי הרי רובנו יש לנו סבים וסבתות עם מספרים על היד , ולכן לא הייתי\
ממליץ לפתח את הנושא יתר על המידה - אפילו אם זה רק בשביל לכבד את אותם ניצולי שואה שחוו חוויה טראגית
כזאת ,ל''ע
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2011 22:02 |
|
| |
אני גם חושב שעצם השאלה הוא מקומם ומעליב הייתי משנה את הכותרת במיוחד שאנחנו לפני יום השואה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2011 22:22 |
|
| |
אם היית מצב שאנו הולכים להרוג את הגרמנים ממש, אז בוודאי הם לא היו שותקים והיו מתקוממים ובצדק מבחינתם,
אבל והיות שאין ולא היית כזה איום, כי זה לא נפסק להלכה למעשה, (כלומר אם היית ההלכה היינו מקיימים אותו כי זה ממש דאורייתא) במילא הם הרוצחים ואנו היינו צריכים להתקומם נגד, ולא לחכות שע"ז יציל אותנו,
|
| נשלח ב-30/4/2011 22:25 |
|
| |
| אברך_צעיר כתב: |  | | ,הרי היהודים גם הרגו במשך שנות ההיסטוריה , כפרים שלמים אנשים נשים וטף , |
|
איפה זה קרה ? השתגעת ?
|
| נשלח ב-30/4/2011 22:39 |
|
| |
מקסי ע"ע תנ"ך.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2011 22:43 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | | מקסי ע"ע תנ"ך. |
|
נוווו אני לא מכיר ? הרי אמרו להם מראש וביקשו קודם שלום, ונתנו להם לברוח גם,
איזה מן השוואה זאת ??
|
| נשלח ב-30/4/2011 23:07 |
|
| |
מקס , ברור שזה לא ניתן להשוואה , אבל לשבר את האוזן זה בטח צודק
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2011 00:10 |
|
| |
אתם השתגעתם? פותח חכם לעצמו אשכול- בהתר??? וקובע איזו קביע כביכול שעם ישראל זיהה את עמלק עם הגרמנים?
אף אחד מכם לא שואל איפה ומתי ועל ידי מי? נקבע הזהוי הזה לפני השואה? ואתם משתפים פעולה עם חדל האישים הזה שמבסס את דבריו על חלומות בהקיץ? דברי רשעות ובלע. המצאות זדוניות שלא ראויות לכל התיחסות, היהודים לפני השואה היו הפטרויטים הגרמנים הגדולים יותר מהגרמנים עצמם, נושאי משרות בממשלה בצבא באקדמיה באומנות ובמדעים, הרגישו את עצמם גרמנים לכל דבר. מספיק לקרא את דבריו של ר שמשון רפאל הירש. על שירי התהילה שהוא כותב על האומה הגרמנית, ואז בא בעל ניק וממציא תאוריה מופרכת ואף אחד לא מעמיד אותו במקומו? מנהלי משנה- זה לא סוסרטי זה בעל ניק גרוע ומושחת. הבודה דברים מליבו וממוחו הקודח.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2011 00:37 |
|
| |
אם כל הכבוד ל ר"ח המכובד- אסמכתא כזו זקוקה לאסמכתא, מתוך כתבי הגרא, ולא אמירה בעלמא.
הנועם אלימלך כותב- כי לעם הגרמני אין צלם אלוקים, ר'יעקב עמדין כותב בהגהותיו על הש"ס כי העם הגרמני הוא סמל הרע. הוא מזהה את גרממיה- עם גרמניה.
את הדברים התאורטים הללו ידעו אולי 100 אנשים יהודים. ונניח גם הגר"א. לא למדו את זה בישיבות בחיידר ובבתי הכנסת
אז להפוך את זה- הקם להרגך השכם להורגו? התר לגרמנים להתגונן? את לא מרגישה שאת עוברת את הגבול של דיון הגיוני?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2011 00:42 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | מקסי ע"ע תנ"ך.
נוווו אני לא מכיר ? הרי אמרו להם מראש וביקשו קודם שלום, ונתנו להם לברוח גם,
איזה מן השוואה זאת ??
וַיֹּאמֶר דָּוִד אֶל אָכִישׁ אִם נָא מָצָאתִי חֵן בְּעֵינֶיךָ יִתְּנוּ לִי מָקוֹם בְּאַחַת עָרֵי הַשָּׂדֶה וְאֵשְׁבָה שָּׁם וְלָמָּה יֵשֵׁב עַבְדְּךָ בְּעִיר הַמַּמְלָכָה עִמָּךְ. וַיִּתֶּן לוֹ אָכִישׁ בַּיּוֹם הַהוּא אֶת צִקְלָג לָכֵן הָיְתָה צִקְלַג לְמַלְכֵי יְהוּדָה עַד הַיּוֹם הַזֶּה. וַיְהִי מִסְפַּר הַיָּמִים אֲשֶׁר יָשַׁב דָּוִד בִּשְׂדֵה פְלִשְׁתִּים יָמִים וְאַרְבָּעָה חֳדָשִׁים. וַיַּעַל דָּוִד וַאֲנָשָׁיו וַיִּפְשְׁטוּ אֶל הַגְּשׁוּרִי והגרזי [וְהַגִּזְרִי] וְהָעֲמָלֵקִי כִּי הֵנָּה יֹשְׁבוֹת הָאָרֶץ אֲשֶׁר מֵעוֹלָם בּוֹאֲךָ שׁוּרָה וְעַד אֶרֶץ מִצְרָיִם. וְהִכָּה דָוִד אֶת הָאָרֶץ וְלֹא יְחַיֶּה אִישׁ וְאִשָּׁה וְלָקַח צֹאן וּבָקָר וַחֲמֹרִים וּגְמַלִּים וּבְגָדִים וַיָּשָׁב וַיָּבֹא אֶל אָכִישׁ. וַיֹּאמֶר אָכִישׁ אַל פְּשַׁטְתֶּם הַיּוֹם וַיֹּאמֶר דָּוִד עַל נֶגֶב יְהוּדָה וְעַל נֶגֶב הַיַּרְחְמְאֵלִי וְאֶל נֶגֶב הַקֵּינִי. וְאִישׁ וְאִשָּׁה לֹא יְחַיֶּה דָוִד לְהָבִיא גַת לֵאמֹר פֶּן יַגִּדוּ עָלֵינוּ לֵאמֹר כֹּה עָשָׂה דָוִד וְכֹה מִשְׁפָּטוֹ כָּל הַיָּמִים אֲשֶׁר יָשַׁב בִּשְׂדֵה פְלִשְׁתִּים. וַיַּאֲמֵן אָכִישׁ בְּדָוִד לֵאמֹר הַבְאֵשׁ הִבְאִישׁ בְּעַמּוֹ בְיִשְׂרָאֵל וְהָיָה לִי לְעֶבֶד עוֹלָם.
(וחוצמזה אני חושב שמישהו שבא לביתך ונותן לך שני ברירות - לעוף מפה או להישחט לא נקרא פציפיסט)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2011 01:17 |
|
| |
לירוחם
אני התייחסתי רק לטענתך ולא לשאלה של פותח האשכול.
(הרי את הסיבות לשנאתו של היטלר ניתן לקרוא בספרו)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2011 06:41 |
|
| |
הגרמנים של היום צריכים לדעת את הלך הרוחות בבית המדרש (שנקבע כמובן לפי הפסיכולוגיה של המשתתפים, שזו נקבעת לפי גורמים קדומים יותר, הוה אומר שהזמן בו האמהות בבית שמאי והלל החליטו לגמול את בניהן מטיטולים קבע למעשה את הלכות שבת שכריתות תלויות בהן. אחחח... היה צריך לתפוס מראש מי הולך להיות פוסק, ואז לפנק את משפחתו כך שיהיה אדם נוח לבריות... ובכלל חייבים למצוא דרך לסנן מחמירים מלהגיע להוראה. עניין של חיים ומוות!)? מספיק שהם יודעים שיש דעה כזו (נניח הגרי"ד סולובייצ'יק). בקונסטלציה מסוימת יתכן והדעה הזו תהפוך ללמייסע. כמובן ש(מבחינתם) ספק דמו של גרמני חשוב יותר מוודאי דמו של יהודי (כמבואר - בכיוון ההפוך כמובן - בספה"ק "תורת המלך", המבוסס על רעיונות דומים בספרות ההלכתית המקורית [לא זו האפולוגוטית השקרנית של ימינו, שחוץ מקומץ ניקים המהווים פרומיל מהיהדות החרדית אף אחד לא שומע להם]), ולכן כל היהודים החרדים הם רודפים פוטנציאליים שמצווה להשכים להורגם (לגבי הד"לים יש לדון היטב. אבל העולה לדינא מאחר וספק נפשות גרמניות לחומרא יש להרוג כל אדם שיש להסתפק בו כחרדי או חרד"לי).
על החתום, Schaul von-Kish,
König, und der israelischen militärischen Führer
Endlösung der Amalekenfrag
und
Joshua von-Nun,
Leader und Eroberer Endlösung der Kanaanäischefrag
והנה טעימה קטנה לכבוד יום השואה: ואי אפשר שלא לצטט משפט שראיתי היום בפורום של חרדים בפייסבוק: "גזענות היא דבר לא טוב ולא רע. זה תלוי באיזה צד של המתרס אתה נמצא"
|
|
| נשלח ב-1/5/2011 08:02 |
|
| |
ירוחם לפני שאתה משווה אותי לסורסטי . כוונת השאלה הייתה, שעם שמצווה לבצע השמדת עם על אחד מהעמים האחרים הוא עם מסוכן לשלום העולם. שהלא יום אחד הם אומרים שעמלק זה פלוני ,ולמחרת אומרים שזה אלמוני. ולעצם העניין, טענתי הייתה. שאנחנו לא יכולים לבוא בטענה לגרמנים, שביצעו מעשה כזה. כי אנחנו הלא מצווים, גם כן לבצע מעשה כזה. על איזה שהוא עם לפי דבריך. ומה לנו כי נלין.האם בגלל שעשו את זה לנו.?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2011 09:35 |
|
| |
לחכם.שכחת דבר פשוט מי התחיל .גם היום אילו העם הגרמני היה רוצה ומנסה להשמידנו היה מוסרי לגמרי להשמידו .וכל החלוקה לחיילים ולחפים מפשע הינה חלוקה שרירותית של כללי משחק [גם ברק אמר אילו נולדתי פלשתינאי הייתי שאהיד] ופעם כללי המשחק היו להשמיד ולאבד וניצטוינו לעשות כן לעמלק שבא סתם כך להשמידינו. והזיהוי של עמלק עם גרמניה כל ילד יודע שזהו רק לבית מדרש פנימה ואף אחד לא היה מתיר למעשה להשמיד גרמנים ובמבט שני חבל שכך.
|
|