בית פורומים עצור כאן חושבים

מעשה נורא במנהל משנה ומוסר השכל בצידו.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/5/2011 05:46 לינק ישיר 
מעשה נורא במנהל משנה ומוסר השכל בצידו.

היתה לי השבוע איזה אפיזודה קטנה עם אחד ממנהלי המשנה בפורום. אני רוצה לשתף בה את הקהל הקדוש כחקר מקרה עבור איזה תחושה שלי- שאני מניח שאני לא היחיד שחש בה- שבאחרונה משהו לא לגמרי כשורה עם האופן שבו הצנזורה פועלת כאן. אני מודע לכך ומעריך את העובדה שמנהלי המשנה עושים עבודת קודש שאין מתן שכרה בצידה ועם זאת אני חושב שיש להזכיר להם מפעם לפעם מה מקומם ושלמרות הכל יש איזה קוד אתי שהם צריכים להישמע לו ויש יותר מאשר טעם לפגם כאשר מתעורר הרושם שיש ביניהם כאלה המשתמשים בכוח הניתן בידיהם לצרכי נקמנות והתחשבנויות קטנוניות.

הסיפור שלנו מתחיל באשכול שפתחתי השבוע שעסק באיזה עניין טכני שספק אם יש יותר מ-2 או 3 אנשים כאן שזה בכלל עשוי לעניין אותם ומתוכם ספק אם יש אפילו אחד שהיה מטריח את עצמו לקרוא את כל הטקסט ההוא חוץ מאשר אולי ברפרוף. ובכל זאת העליתיו כי היה בו השלמה לדיון אחר שפתחתי. כצפוי, עד לסוף אותו היום אף אחד לא הגיב למה שכתבתי.

בסוף היום נכנסתי לאשכול הנ"ל על מנת לומר בקיצור את הרעיון העיקרי של הטקסט הארוך ולהוסיף גם נקודות הבהרה כלשהם. את הודעתי השניה הנ"ל העזתי לפתוח במלים "אני מאד מרוצה מכך שאף אחד לא הגיב כאן כי אין לי כוח לשטויות שלכם" וסיימתי במלים "אז אלא אם כן יש לך משהו ממש מבריק לומר הימנע מלהגיב כאן" או משהו בסגנון. 

מיותר לנסות להסביר את האמירה הזאת, את הציניות והדו-משמעות שבה יחסית לרקע שעליה היא נאמרה (אדם מנסה לעורר רושם שהוא לא מאוכזב מזה שאף אחד לא התייחס ומתבטא בסגנון "אני לא צריך את התגובה שלכם" תוך כדי נסיון נואש למשוך תשומת לב לאשכול שלו). זה יותר גרוע מלנסות להסביר בדיחה להונגרי. למען האמת הייתי מודע לכך שרוב האנשים יקחו את האמירה הזאת ברצינות גמורה ובכל זאת כתבתי אותה כי זה די הולם את המסיכה שאני חובש כשאני כותב בניק הזה. קולמוגורוב (הניק, לא בהכרח האדם שמאחורי הניק, אבל זה כמובן לא מעניינו של אף אחד) הוא בחור מרושע שבאופן כללי מתעב את המין האנושי. אני חושב שאין בכך כל רע כל עוד אני לא פוגע באף אחד באופן אישי (כפי שנוהגים כאן צדיקים גדולים אחרים) . בכל אופן אני לא עושה זאת יותר מאחרים. אדם לא חייב להסתובב עם שלט שעליו כתוב "אני בחור נחמד", לפחות לא כל עוד הוא לא עובד עם ילדים או מפגרים, שבודאי אין הרבה מהם בפורום החושבים.

בכל אופן אני מסכים שבדוחק, בעיניים מאד מחמירות אפשר לראות באמירה הזאת שלי כאמירה גבולית מבחינת תקנון הפורום המקודש. ובודאי לא הייתי מתלונן על התעוררות זעמו הקדוש של המנהל התורן לו היה מסתפק בלצנזר את דברי או להגיד שהם לא מקובלים.

אבל כנראה שמישהו תופס את תפקידו ביותר מדי רצינות . מבחינתו יש לו מעין תפקיד חינוכי. הוא רצה כנראה שארד על ברכי בהכנעה ואבטיח להיות ילד טוב, ולא- הוא מוחק את כל האשכול. והוא לא הסתפק בכך אלא אף הוסיף כמה תובנות מחכימות על אישיותי. כמובן שלא הייתי יכול להיענות לו עבור כל הון דעלמא. זה היה בלתי נמנע ובעקשותי חתמתי את גורל האשכול הנ"ל לגניזה. לא שאני מזיל דמעות על כך, ההתנהלות הזו של מנהל המשנה היא מעט דורסנית לטעמי, אבל זה לא היה מניע אותי לפתוח אשכול. 

מה שהניע אותי לפתוח אשכול זה, היתה תגובתו של מנהל המשנה הנכבד (תארו לעצמכם מה רב כוחו של המנהל עצמו אם מנהל המשנה כך) למחאתי, שהבהירה לי שמבחינתו יש לו איזה חשבון לסגור איתי ולכן הוא מנהל איתי מריבה אישית שבה ידו תהיה בכל מקרה על העליונה כי הוא מחזיק בידיו מחק.

וכה כתב לי אותו מנהל (אני מרשה לעצמי לצטט תכתובת פרטית מאחר והיא יצאה מתוך תיבת מנהלי המשנה שיש לו דין של הודעה רשמית ממקור הסמכות העליונה בפורום):

כתבת שאחת היא לך אם אני אמחק או לא אמחק. והנה כבר שלחת 2 הודעות בעקבות מחיקתי את האשכול שלך.

משמע - זה כאב לך. זאת אף על פי שניסית לשחק אותה אדיש (כפי שאתה מנסה לשחק אותה פעמים רבות בפורום: גם מבלה פה שעות וגם מעמיד פנים שמתחת לכבודך בכלל להכנס לפה). 

ובכן - זה אכן נועד להכאיב לך. לעתים לומדים רק בדרך הקשה. רצונך לכתוב בפורום? למד לכבד את הפורום ואת יושביו. 

כמה הילכתא גברוותא איכא למשמע מינה! יש לדייק בהודעה הזו כמו שמדייקים בשטיקל תוספות. לפי דרכנו נמצינו למדים: א. שעיני מנהלי המשנה משוטטות בכל הארץ לדעת כמה שעות כל אחד מבלה בפורום. ב. מנהל המשנה מפתח לו כל מיני פרשנויות דמיוניות ואובססיות פרטיות לשבור את מי שמנסה לשחק אותה אדיש (אולי שכחת זאת מנהל משנה נכבד אז אני מזכיר לך: אני לא בחורה יפה!) ג. מנהל המשנה הנכבד דוגל באקטיביזם ניהולי, הוא צריך להכאיב כדי לעצב את הנפשות הרכות של המבקרים בפורום. מי שלא מסתובב עם שלט שעליו כתוב "אני מכבד את יושבי הפורום" יכאיבו לו עד שיאמר רוצה אני. 

אדהכי והכי מתוך דבריו הצלחתי כבר להבין כנראה מי הוא אותו מנהל ומה הוא רוצה ממני ומה פשר ההתחשבנות הקטנה שלו אתי. אין זה כמובן מעניינו של אף אחד ולא אפרט, אבל מסתבר שהייתי יכול להיות הסבא רבא הוירטואלי של הבחור הזה. כבר שנים אני מחכה לקידום בפורום הזה , אני כאן כמעט מההתחלה ועוד לא קיבלתי אפילו את המפתח לשירותים של הפורום והנה הבחור הזה עלה כמטאור והפך בתוך זמן קצר לאחד משועי הפורום ונכבדיו, לא דבר קטן הוא. ויגבה לבו בדרכי ה' והוא כבר עומד הכן לחנך אותי. כשצריך הוא אפילו יודע לזרוק כמה מילות עידוד כפי שעשה באשכול אחר בו נתן לי להבין שאני עושה את זה כמו שצריך.

תאמרו, למה אני מייגע כל הקהל הקדוש בסיפור המגוחך הזה? כי איכשהו שמתי לב שהמקרה שלי הוא לא המקרה הבודד ושיש מקרים הרבה יותר אבסורדיים שמעוררים תהיות רבות.

כבר כתב ובר שהלגיטימיות של הסמכות נגזרת או מן הכריזמה או מן המסורת או מן הביורוקרטיה. אבל שהמחק יימסר למשתתפים מסוימים על מנת שיוכלו להטיח קוגלים וירטואליים בפני יריביהם בלי שלא-ל ידיהם יהיה להשיב מנה אחת אפיים? כן לא ייעשה במקומנו. כוח אבסולוטי מביא איתו השחתה אבסולוטית. 

בזמנו כשהרב סיינפלד עוד ניהל את הפורום ברמה הוא היה עומד על כך שהוא התליין הראשי שאין ערעור אחר פסק דינו ושאין הוא חייב בדין וחשבון לאף אחד. אבל יחד עם זאת הוא גם עמד על כך שלא להיגרר ולא לקחת חלק במריבות הטפשיות וקטנוניות שמתעוררות בהכרח מפעם לפעם. הוא דאג להישאר מעל כל זה וכך הצדק נראה ולא רק נעשה. לכן הוא היה מקובל על כל העדות החוגים והאסכולות וכולם הסכימו שמדובר במנהל קשוח אבל הוגן, מנהיג חזק לעם חזק.

הדורות יורדים ואין לנו לצפות שגם היום עדיין יהיו מנהיגים כמו פעם , כמאמר החכם מכל אדם אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה. דור דור ודורשיו ויפתח בדורו כשמואל בדורו. יש אלטרנטיבה למנהיג כריזמטי שנמצא מעל למריבות ולקטנוניות . אפשר למשל להיעזר בשירותיהם של ביורוקרטים עם דימוי ציבורי של חסרי פרצוף ונטולי אישיות שתופסים את תפקידם כעניין טכני של עמידה על קוצו של יוד של התקנון המקודש.

ואם לא זה ולא זה, לפחות שלא יסתתרו מאחורי ניק סתמי. מתעורר הרושם שחלק ממנהלי המשנה חובשים שתי כובעים. ביום יום הם משתתפים יחד עם כולם בהטחת קוגלים , אבל כשמישהו לא נזהר בכבודם  הם מיד הולכים לחבוש את הכובע השני כדי שיוכלו להטיל למערכה את נשק יום הדין. אין לי התנגדות לכך שמי שלא נמצא מעל למריבות ישתתף בהנהלה, אבל זה צריך להיעשות בשקיפות. שיעשה את זה באותו ניק שבו הוא משתתף במריבות. לחילופין שיעשה רק משימות טכניות שאינם דורשים שיקול הדעת.

גם אני החזקתי פעם את סיסמת מנהלי המשנה, אבל לא חשבתי שהוא מעניק לי סמכות מוסרית כלשהי , שלא לומר שלא העליתי על דל מחשבתי את הרעיון להשתמש בזה על מנת להשיג יתרון בויכוח עם מישהו. מתעורר הרושם שהמוסר הפשוט הזה כבר אינו נר לרגליהם של כל העוסקים במלאכת הקודש.

אפילו כאשר מצנזרים מישהו בצדק גמור , אני חושב שיש בכך טעם לפגם כאשר המוחק מאפשר לעצמו להכניס הערות היתוליות ולהתעלל במי שנמחק, כפי שקורה לאחרונה לא פעם. אם אתה מחזיק בידך מחק אתה לא נמצא על אותה מדרגה כמו זה שאותו אתה מצנזר. זה ממש לא גבורה גדולה  להיות שנון נגד מי שאתה סותם את פיו.

אבל המקרה הכי חמור שנתקלתי בו , היה לא מזמן. ראיתי אחד מחברי הפורום פותח ללא כל פרובוקציה במתקפה שלוחת רסן נגד חבר אחר בפורום תוך שהוא מוסיף אזהרה אל מנהלי המשנה שאם מילה אחת שלו תימחק הוא פורש מן הפורום. והמתקפה המשיכה הודעה אחר הודעה בלי שאף אחד יתערב. והמותקף? מסתבר שהוא לא כל כך פופולרי בקרב מנהלי המשנה,  כל התגובות שלו נמחקו!  לא היה אפילו ניסיון להציג מראית עין של הגינות. אני חושב שמישהו חייב תשובה לגבי עניין זה. ואני חושב גם שעל חברי הפורום האחרים כשהם רואים התנהלות כזאת החובה למחות.

מאי תקנתא? איני יודע, אבל שתיקת הכבשים לא תועיל. צריך שמנהלי המשנה-שבודאי הם אנשים הגונים אבל לפעמים בעידן ריתחא חלק מהם מאבד את הצפון- יבינו שעיני הקהל פקוחות ושאין הם עושים כאן כבתוך שלהם, עם כל ההערכה לפעלם. אני קורא למשתתפים אחרים שבאם יש להם ביקורת או התרשמות דומה שיביעו כאן דעה . כמובן גם מנהלי המשנה מוזמנים להגן כאן על עמדתם.

הכותב וחותם לכבוד הפורם וגולשיה

אנדריי ניקולייביץ

נ.ב. מן העניין לציין שלמרות שהודעתי למנהלי המשנה שיש לי ביקורת נוקבת על התנהלותם, הם אפשרו לי ברוב הגינותם לפתוח את האשכול הזה והבטיחו לי שלא לצנזר אותי גם אם יהיו להם אי אלו הסכמות לגבי האופן שבו אני מתאר את הדברים.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 06:24 לינק ישיר 

[קולמו,

בלי להתעלם מרצינות הכתוב, איני יכולה להתאפק מלהעיר, שמאז אשכולות המעלית והעוזרת של צ'אוטנג, לא זכור לי גילוי לב פומבי שכזה בפורום... ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 07:23 לינק ישיר 

נקודת מבטי:
כתבת הודעה באשכול על הספר של מיכי, היו לה תגובות בודדות, בין היתר תגובה שלי שלא הגבת עליה, ואח"כ האשכול המשיך להיסחף לכיוונים אחרים כמקובל כאן. אתה החלטת שאתה בכל רוצה להמשיך את הדיון בהודעה שלך ולכן החלטת לפתוח אשכול חדש במיוחד לסוגיה שהעלית בהודעתך. ביתר היתר כתבת את הדברים הבאים באשכול החדש שלך:

"בכל מקרה, מאחר והשקעתי כאן זמן ומאמץ אני רוצה שהדיון באם יתפתח (וכנבואה שמגשימה את עצמה ומניסיון העבר אני צופה שלא יתפתח כאן שום דיון הגיוני ואינטליגנטי ובכל זאת השקעתי מזמני וכתבתי, השד יודע למה) יישאר ממוקד ולא יזלוג לכל מיני כיוונים שהם אולי קשורים אבל לא זהים לנושא הנידון כאן.

אני חושב שהדרך היעילה ביותר הוא שבאם למישהו יש רעיונות שונים משלו, שיתכבד ויפתח אשכול ויציגם שם. כאן יש לכתוב אך רק הערות ביקורת או שאלות הבהרה הממוקדות במאמר הפותח."

אני הגבתי שוב בדברים ברוח הודעתי הקודמת ואתה לא הסכמת והוספת " לצורך דיון זה אני יוצא מתוך ההנחה ש<הסוגיה שאתה מעלה לא רלוונטית>" (הוספתי את פרשנותי לסוגריים המשולשים), כך שבשילוב דברי הפתיחה שלך ההבנה שלי הייתה שבתור "בעלי האשכול" אתה "פוסק" שהסוגיה שהעליתי לא רלוונטית לאשכול ואינך מעוניין שאמשיך להגיב בו בעניינה.

כדי להבטיח בכל זאת שלא אגיב שוב גם טרחת לפתוח בשבילי "פח זבל מיוחד" אבל כמובן שבעצכ"ח גם פח זבל צריך שייראה מהודר, אז נברת בארכיון שלך ומצאת איזו הודעה ישנה בנושא והשתמשת בה כדי לפתוח אשכול חדש נוסף שמיועד אך ורק לעסוק בנושא זה. אני מודה שהתלבטתי זמן רב אם להגיב שם, בסוף לא הגבתי באותו יום. למחרת הגעת לאשכול שהיחיד שהגיב בו היה ירוחם כמדומני והוספת את המשפט "אני מאד מרוצה מכך שאף אחד לא הגיב כאן כי אין לי כוח לשטויות שלכם" וסיימת במלים "אז אלא אם כן יש לך משהו ממש מבריק לומר הימנע מלהגיב כאן" וכשראיתי את המשפט הזה אז כתבתי בתגובה משהו כמו "דברים כאלה לא ממש יוצרים חשק להגיב לך" ואני משער שבעקבות זאת המנהל מחק את האשכול. אגב, בניגוד לתיאור שלך אני בכלל לא בטוח שההודעה שלך כללה את הסיפא "אלא אם כן יש לך משהו ממש מבריק לומר הימנע מלהגיב כאן", ייתכן שאלה דברים שכתבת שוב בתגובה לתגובה שלי ולא הספקתי לראותם.

לסיכום הדברים:
א. מבחינה עובדתית אני לא מקבל את הטענות שלך שהכל נכתב בציניות, כמו שאפשר לראות מתיאור השתלשלות הדברים אני בהחלט חושב שהתכוונת לדברים שלך. בעוד שאפשר להבין את הרצון שלך לפתוח דיון שלא "ייחטף", אני בהחלט חושב שהסגנון וההתנהלות פוגעניים.
ב. כמובן שלא עלה בדעתי שבתגובה המנהל ימחק את כל האשכול ולא רציתי בכך ולא ביקשתי זאת מאיש ואני חושב שזו טעות, גם אם באופן אישי נעלבתי מהתנהלותך.

ולגבי המקרה הנוסף שאתה מדבר אליו: אם הכוונה לסוסרטי אז הודעותיו (וכל האשכולות שפתח אי פעם) נמחקו מלמעלה ע"י הנהלת האתר לאחר ש"פלש" לבחדרי הגדול, ללא תאום עם הנהלת עצכ"ח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 08:14 לינק ישיר 

קולמו

דברי מייצגים את השקפתי שלי. 

ראשית, איני יודע מה היה באשכול ההוא. לא הספקתי לקרוא וכל שכן להגיב.

שנית, אני לא בעד מחיקות. ובמיוחד לא לאלו שכותבים לענין.

מחיקות הן צעד אחרון.

ועם זאת - כפי שכתב רבנו סיינפלד שהואיל לחזור אלינו כדי להציל את המצב, יש כתיבה ויש הטפה. יש כתיבה פעם אחת ויש חזרות.

ואז אולי צריך למחוק. ואם אין זמן וסבלנות לערוך ולתקן אז אולי צריך להתפטר מניהול המשנה, או שצריך לומר כך: היות ששום דבר לא יהיה הכי טוב, עושים מה שאפשר. ומוחקים בעדינות.

כל זה לא שייך כנראה למה שקרה לך.

זה באמת נראה כהתנגחות. אבל יש לה פתרון פשוט. הבהרה. חשיפת מניעים. ואם אינך יודע מה מניע את הצד השני, כתוב את מה שאתה רוצה להשיג בתיבה האישית וציין שזה רק לצורך האשכול. הרי גם אם יש חסרונות רבים למנהלי המשנה, מדובר בכמה מן הנבונים שבפורום. הם נבחרו בקפידה רבה (באמת) בגלל הבנה, יכולת ניסוח, חוש הומור, התחשבות והיותם מוכנים להקדיש מזמנם היקר.

זה לא הופך אותם לבעלי רוח הקודש. ואין לכולנו אלא מה שכתוב לנגד עינינו, וגם בזה אותה תכונה יקרה של הבנת הנקרא לפעמים לא מספיקה.

ולגבי המחיקה, יש עצה חשובה מאד שצריך להכיר. לכתוב בוורד, לשמור קובץ, ולהעתיק ממנו לאשכול ולשלוח לפירסום.

עם כל ההפתעות שהנהלת המקום עושה לנו, תמיד עדיף שיהיה עותק במחשב. לי לבדי יש עשרות קבצים מכל הדורות שכתבתי כאן. (אם הם שרדו).

כתבת בתוך דבריך שפתחת אשכול, האשכול התפצל לכל מיני כיוונים, ולכן רצית חדש להתמקד בעיקר. אני מכיר מאד את התחושה הזו. וזה מה שהייתי עושה בעצמי.

רק צריך להביא בחשבון שלא תמיד יש תגובות. לפעמים מה שכתבת כה מוצלח עד שאין מה להוסיף עליו (ולכן ראוי למסכימים ולמתפעלים לא לשמור את ההתפעלות בבטן אלא לפרסם אותה איקון ירוק על הפורום). לפעמים רוצים לכתוב אבל לא יודעים מה לומר. ולפעמים עדיף שישתקו מאשר שיסבו את האשכול להטפה וכו'..

לפעמים צריך לחכות זמן כדי לקבל תגובה. וזה יכול להיות יותר מ24 שעות. אני הייתי ממליץ על שבוע לפני שמתייאשים. יש כאלו שנעדרים לפעמים כמה ימים (אני...).

סליחה על חוסר הסדר. אבל באתי להעיר כמה הערות שכולן נראות לי חשובות בכלל וגם כאן.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 08:47 לינק ישיר 

.

שלום רב לה"ה כמת"ר קולמוגורוב, יצ"ו, נ"י, יפרה וירבה כצאן ירושלים במועדיה!

ראשית, עלי להתוודות: יש לי יתרון עליו בדיון זה, אך גם חסרון.

היתרון - שאני יודע את זהותי האמיתית (1).

החסרון - שאיני יודע את זהותו האמיתית של כבודו (2).

אודה ואתוודה - אף אני "חי מתגובות", ובאמתחתי כמה וכמה הצלחות - סחיטת תגובות ודיון משמעותי, אך לא פחות מכך אכזבות  - נסיונות עקרים שהושקע בהם מאמץ ורגש. מטעמי כבוד עצמי לא אזכיר כאן כמה מכשלונותי המהדהדים - אני מעדיף ללקק את פצעי במסתור.

הדבר היחיד, כמדומני, היקר יותר לגולש פה ממה שכתב בדם ליבו - הן התגובות למה שכתב בדם ליבו.

כל מי שכותב כאן, צריך לדעת שאם אין לו עור עבה - עליו להעמיד פנים כאילו יש לו. שרבות הפגיעות המכוונות, ורבים עוד יותר העלבונות שאינם מכוונים - וכמי שיש לו רקורד עשיר משני צידי המתרס, יכול אני להכריז בוודאות - הריני מן הנעלבין ומן העולבין.  

הפורום יקר לרבים מאיתנו, ונדרש מאמץ תחזוקתי לא קטן כדי לשמרו. לפעמים - מפני מחבלים גלויים, לפעמים - מפני טרמפיסטים שרק רוצים לפרסם את מרכולתם/הונאתם/הנאתם, ולעיתים - אף מפני הדרדרות וגלישה סתמית במדרון.

ווטו ומיימוני לא משלמים משהו - כך מספרים לי. להבדיל מהפורום שמותר להזכיר את שמו - כאן אין מקבלי משכורות, ולכן צריך לגייס מתנדבים שיעזרו לנכש את העשבים השוטים(3) מן הכרם. ובכן, כידוע, משניתנה הרשות למנכש לנכש - אע"פ שמבחין הוא בין אוהב לאויב, פעמים שיטעה בניכוש יתר, או בהתייחסות אד-הומינם, או שיגרר לתגרת-שטיבל הגונה, כזו בה נמרטים הזקנים ונמשכות פאות הלחיים.

לא קראתי את האשכול שנמחק. מסתמא, לפי התיאור כאן, לו היה אותו מנהל מתייעץ עמי מה לעשות, הייתי אומר לו "הנח. תן לו לאבק וישקע".

לו אתה מתייעץ אתי - אומר לך את אותו הדבר בדיוק.

והאמת והשלום אהבו.

(1) למען האמת, היא לא ממש חסויה, והרוצה - יכול לדעת אותה בלי מאמץ רב.

(2) למען האמת, איני יודע מאומה. שהרי גם אם, למשל, אסיק שאינו גאליציאנער משום שכותב "קוגל" ולא "קיגל", יתכן שבכוונה תחילה כתב לע"ז, ואינני מוצא ידי ורגלי בכך.

(3) תרתי משמע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 09:00 לינק ישיר 

קאל אל מואדיב, "אני יודע את זהותי האמיתית". זה לא מכבר פתח כאן מי אשכול, שדן בשירו של קונילמל: "אומרים שאני אינני אני, אז מי אני בכלל". האשכול שם לא המריא מעלה, אבל נראה שהשאלה במקומה עומדת. דומני, ששאלת הזהות העצמית, ובמיוחד האמיתית, אינה שאלה שקל לעסוק בה, ובמיוחד לא קל להסיק מסקנות בענין זה.

[לי יש שיטה לזהות את עצמי. בהנחה שאני היחיד שיכול לצחצח את שיני שלי, לפחות בשנים הקרובות, אני בוחן טוב טוב בבוקר מי זה העומד מולי ומשתקף במראה בעת הצחצוח. כך אני בטוח שאני הוא אני].

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/5/2011 09:32 לינק ישיר 

קולמו

אני ממליץ ליטול את עצתו של מואדיב. שהרי כל הנוטל עצה מבעלי הנסיון אינו נכשל.

השכן

העצה שלך טובה רק למי שאינו חזונישניק ולכן מוכן להסתכל במראה.

אצלי זה עובד אחרת. אני מגדיר בדפדפן שתמיד יזהה אותי כמיימוני, ואז אני יודע מי אני.

אם פעם יוחלפו ההגדרות, מה יהיה?

איקון ירוק עומד על הראש.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 10:39 לינק ישיר 

"אודה ואתוודה - אף אני "חי מתגובות", ובאמתחתי כמה וכמה הצלחות - סחיטת תגובות ודיון משמעותי, אך לא פחות מכך אכזבות - נסיונות עקרים שהושקע בהם מאמץ ורגש. מטעמי כבוד עצמי לא אזכיר כאן כמה מכשלונותי המהדהדים - אני מעדיף ללקק את פצעי במסתור. הדבר היחיד, כמדומני, היקר יותר לגולש פה ממה שכתב בדם ליבו - הן התגובות למה שכתב בדם ליבו. "

כמדומני שסוף סוף גיליתי את פשר השתוללותו חסרת הרסן של  מנהל המשנה הכוחני החדש.

מה פשר המילים האלה של מואדיב:ללקק את פצעי,דם ליבי,אני חי מתגובות,אכזבות,נסיונות עקרים,תגובות למה שכתב בדם ליבו  ווכו' וכו'.
רבותי-מדובר בסך הכל בפורום להחלפת דעות ולא יותר.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ואם מישהו מבקש שלא יכתבו באשכול שלו שטויות -ממה נעלב מראש אזנים לכותל?
האם בגלל שהוא חושב שמה שהוא כותב הן שטויות?

בין אם הבקשה היתה בהומור ובין אם היא היתה ברצינות-איזה מקום יש כאן לעלבון רבונו של עולם?
גם לי כתבו מספר פעמים שכתבתי שטויות -נסיתי להגן על עמדתי או שהבנתי שהצד השני לוויכוח צדק .(ורק הרווחתי מזה)
אבל לקרוא לזה עלבון? הרי זה טיבו של וויכוח.

אם הכותבים כאן אכן כותבים בדם ליבם וכל מילה פוגעת בהם כלהט החרב ניתן לדעתי לנסח מספר כללי התנהגות ומציאת תחליפים למילה המפחידה את כולם כאן: שטויות.

אני מציעה שבמקום לומר את צמד המילים שמפחיד את חברי הפורום:כתבת שטויות ננסח באשכול חשוב זה שפתח קולמו איזה קוד אתי שיחליף את המילים המפחידות ויתן להן תחליף מכובס לרווחת כולם.

ולסיום דברי ציטוט חוזר של הדברים המפחידים באמת של מנהלנו המשנה למלך החדש:

"כתבת שאחת היא לך אם אני אמחק או לא אמחק. והנה כבר שלחת 2 הודעות בעקבות מחיקתי את "האשכול שלך. משמע - זה כאב לך. זאת אף על פי שניסית לשחק אותה אדיש (כפי שאתה מנסה לשחק אותה פעמים רבות בפורום: גם מבלה פה שעות וגם מעמיד פנים שמתחת לכבודך בכלל להכנס לפה). ובכן - זה אכן נועד להכאיב לך. לעתים לומדים רק בדרך הקשה. רצונך לכתוב בפורום? למד לכבד את הפורום ואת יושביו"

פשוט בושה.
אין מילים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 10:57 לינק ישיר 

תוקן על ידי מואדיב ב- 31/05/2011 11:01:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 11:01 לינק ישיר 

כאורח וכצופה מן הצד גם אני סבור שהמחיקות הנ"ל היו נראות נקמניות להכעיס.                                                               באי הפורום האמונים על הטחות ופגיעה בדתם וערעור על כל היקר והקדוש להם מספיק בוגרים לא להיפגע מאמירה אישית כתסתום את הפה. והייתי מייעץ שאם הפגיעה באמת מוגזמת יגנו אותה העמך מהשטח או שהמשתתפים יבקשו למחוק ,והשקיפות שהיא מאבני היסוד של הפורום תראה לעין כל ובא לציון גואל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 12:02 לינק ישיר 

אני לא יודע מה רוצים ממנהלי המשנה.
אני כותב כאן כבר מספר שנים, בקרתי כמה מאושיות הפורום וביניהם כתבתי ביקורות לא מעטות על תורתו של יהודי שכמה מחשובי הפורום רואים בו את מורה דרכם ולא זכור לי שנמחקתי אי פעם בגלל טיעונים כאלו.
בניגוד לדעת רציונליסטים חשובים מק"ק הדין כתבתי יותר מפעם שהקבלה מייצגת זרם לגיטימי ביהדות והא ראיה שרבים מבעלי ההלכה היו מקובלים (כתבתי גם דברים שונים ...) ולא מחקו אותי.
אני לא בטוח שדעותי בנשואים מסוימים פחות קיצוניות מדעות שנמחקו.

נסיתי, ואיני מסוגל להתחייב שהצלחתי, לא להתיחס לדובר כי אם לדברים.
ועוד עצה, אם למישהו עולה הסעיף, שיכתוב את אשר בלבו, שישלח ומיד יתקן. מנסיון זה מועיל כמעט כמו לחבוט בכדור אגרוף שתמונת הבוס מצוירת עליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 13:22 לינק ישיר 

מי שרוצה לראות מה היא התנהלות חסרת רסן מוזמן לקרוא את האשכול בנודע לחידוש הרשב"י עולם האצי'
שם אחרי רצף של התנהלות  של משא ומתן, בו כל העת צד אחד תוקף כאשר הצד הנתקף עונה פעם אחר פעם במתינות ובהסברה, פתאום ללא שום סיבה ברורה מגיע מנהל המשנה וסותם את הפה לצד הנתקף תוך כדי השמצות ונתינת ציונים דיין הניין לי ודיין לא הניין לי, לך תוציא אנרגיה בארגז החול וכו'.
ואחרי שהוא מודה שהוא מחק יצירת פאר הוא מצטדק שהיתה שם מילה אחת שנסובה אישית כלפי המתדיין השני ושנגיד תודה שהוא לא מחק גם את תגובתו של הצד השני?! ( יושר וחכמה כאחת).
לא דובים ולא יערות פשוט קטנות מוחין והשתלחות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 13:30 לינק ישיר 

המנונא

טובל ושרץ בידו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 13:37 לינק ישיר 

קולמוגורוב
תודה על ההגנה -
אבל לא זכור לי שמחקו מה שכתבתי שם...

אגב, זה באמת לא היה לעניין מה שכתבת שאנשים אחרים כותבים שטויות. בלי קשר לשאלת ה למחוק או לא למחוק - זה פשוט מוזר לכתוב אשכול ולהצהיר שמי שמגיב כותב שטויות (למרות שגם אני הקטן מסכים איתך לגבי כמה וכמה ניקים בפורום אבל מה לעשות?)

מיימוני

אתה כל פעם מחדש שובר את השיא של עצמך ב לומר הרבה בלי לומר כלום.

ומה עניין ג'רי סיינפלד לכאן? אנחנו צריכים להאמין שמנהלי משנה החדש הוא ג'רי סיינפלד?
רוץ תשטוף ת'פה במים וסבון... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 13:38 לינק ישיר 

ירוחם גם אתה הייתה שם, כהרגלך בנסיון לתקוע מקל בין הגלגלים ולהשחיל לדיון דברים ללא קשר.
כאשר כל הרוצה יראה.
אח"כ גם התלקקת מסתימת הפיות פשוט כי אתה לא אוביקטיבי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 14:21 לינק ישיר 

ואגב - 
בכל  הקשור לנבואות שהתגשמו
אני ניבאתי את אופיו הטוטליטרי של המנהל החדש, בדיוק באשכול ההוא עם ניתוחי האישיות.

חבר'ה...
Game Over
כמה תוכלו להתכחש ל FSM (שאני נביאהּ)?
כה אמרה ה FSM:
שובו אליי. אני מחכה לכם (בסיבוב) כמו אמא רחמנייה שמחכה לילדה האהוב (כדי לייסרו כמנהג אליאור חן, ככתוב: כי כאשר תייסר אם את בתה, FSM תייסר אתכם. רש"י).
ואם בזאת לא תשמעו לי, והלכתם עמי בקרי, ויספתי ליסרה אתכם 13.2 על חטאתיכם, ואפסיק לכם את אספקת הספגטי (ותאלצו לחזור ללחם. רש"י) ואפו עשר נשים לחמן באופה לחם של קיצ'נאייד של השכנה, והשיבו לחמן במשקל, ואכלתם ללא רוטב בולונז ונחנקתם. או אז יכנע מוחם הערל, ואז ירצו את עוונם.
ואף גם זאת בהיותם בארץ נכר כדי להשיג מעט ספגטי ברוטב בולונז לא מאסתים ולא געלתים לכלותם לאפר בריטית איתם, וזכרתי להם את בריתי את אוסם, את ברילה ואפילו את טעמן, והשיבותי תבואה לארץ ובר לישראל מכל הארצות אשר נידחה שם ומכל הערלים איתם יצאה, ועתידה ארץ ישראל שתגדל ספגטי על הקירות (של הפייסבוק), אז תשמח בתולה-לשעבר במחול זומבה ובחורים וזקנים יאכלו ספגטי יחדיו. לא ישא גוי אל גוי לחם, ולא תלמדו עוד פריכיות אורז. וגר סטיב ג'ובס עם ביל גייטס ונדב שנרב עם thepresent ירבץ, והפכתי אבלם לששון גבאי וניחמתים ושימחתים מיגונם. 

touched by Her noodly appendage

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מעשה נורא במנהל משנה ומוסר השכל בצידו.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext