להלן התשובות באדום
כיצד נברא העולם?
אינני יודע.
2.איך עולם כל כך מורכב נוצר?
כנ"ל.
3.מה המטרה של היקום והאנושות אם יש כזאת בכלל?
כנ"ל.
4.איך נוצרה הדת היהודית?
קצת ארוך. היה הייתה תקופה שאנשים האמינו בכל מיני דברים. קבוצה מסוימת בחרה לה את אמונת היהדות.
איך לדעתך נוצרו כל הדתות?
5.מהיכן צמחו כל הסיפורים של יציאת מצרים מתן תורה כיבוש הארץ?
שילוב של מציאות ושכתוב היסטוריה. (משוער).
6.באיזה זכות מוסרית אנחנו יושבים בארץ הזאת?
קודם תשאל האם יש לנו זכות מוסרית. אולי אין לנו.
אני חושב שכן. בהתבסס על ההיסטוריה של הישיבה בארץ, הגלות הארוכה והשמדת יהודי אירופה. יש לבעל דין לחלוק.
מה זה קשור לדיון על הדת? זו שאלת מחבתים לחילוני, אה, אז באיזה זכות אתה כאן. פרס יינתן למי שיסביר איך זה מוכיח כי תורת משה מן השמים. מקסימום אפשר לטעון כי אם אינה משמיים, אין ליהודים זכות בארץ. אבל גם זה לא נכון. זכויות היסטוריות לא קשורות לדת.
7.איך נכתב התנ"ך מי ערך אותו מה הם מקורותיו.
את זה גם הלל הזקן לא יכול היה לומר על רגל אחת. הגישה היהודית אורתודוקסית גם לא מציגה דעה אחידה בעניין. יש המון ספרות שמרנית ורדיקלית תיאיסטית וביקורתית. תוכל להיעזר בויקיפדיה.
8.איך נוצר העם היהודי?
כפי שנוצרו כל העמים.
9.למה שלמישהו או לקבוצה מסוימת יהיה אינטרס להחדיר בעם רעיונות כל כך מופרכים לאותו זמן כמו אל אחד?
אני אלך על התשובה שהכי תמצא חן בעיניך. המישהו או הקבוצה הגיעו לתובנה מרתקת וחדשנית מבחינם והתחילו להפיצה. (זה לא הופך אותם לאלוהים וגם לא ליודעי הכול וגם לא לכאלו שכל דבריהם אמת וצדק)
10.למה העם לא בעט באותה קבוצה לכל הרוחות ולא שלח אותה להסתכלות פסיכיאטרית.
לכל רעיון יש קונים. אכן היו לכך קונים מועטים בלבד. למה לדעתך לא בעטו בתלמידי ישו ולא שלחו אותם להסתכלות?
בחלק לא מבוטל מתקופת התנ"ך אכן בעטו בהם. מיד לאחר מתן תורה עשו עגל.
11.איך העם היהודי החזיק מעמד לכל אורך ההיסטוריה ולא נעלם?
בהחלט מעניין. לא נס.
12.למה ממשיכים עם הברית מילה כשלפי ההיגיון זאת המצווה הראשונה שהיה צריך לזרוק.
אתה שואל אותי?
טוב חברה נתתי לכם הרבה עבודה אני מצפה לתשובות טובות ומנומקות.
חוסר האתגר בשאלותיך גורם לי להרגיש ילדה מפונקת על הספה.
מבחינתך הדיון הוא מתוך הקופסה בלבד. אני כבר לא מדבר על כל הכשלים הלוגיים.
מה אתה רוצה להוכיח מכך שיהודים מתעקשים למול את ילדיהם? שהם עקשנים? שהדת היא בעלת השפעה?
הדיון הוא על כל הקופה. חלק מטיעוניך הם בנוסח "וכי בעל רוה"ק ישקר ח"ו?"