| נשלח ב-16/6/2011 12:22 |
|
| |
שיחה על אבולוציה ודת לרגל השקת ספרו של ד"ר מיכאל אברהם
השיחה צולמה באקדמון באוניברסיטת בר-אילן. קישור לוידאו (אוניברסיטה מצולמת)
ד"ר מיכאל אברהם על ספרו החדש, מנחה - ירח טל.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 14:25 |
|
| |
מיכי, לא מזמן העליתי שני כותרים שמסכמים איזה הוכחות (ושים לב שאני מדבר על הוכחות ולא על תירוצים) באמת מצויות מתחת ידיו של דוקינס בנוגע לאבולוציה (הבאתי את דברי דוקינס עצמו!): אגב, הנה התייחסות של יהודי, פרופ' (לפילוסופיה) דיוויד ברלינסקי לגבי דוקינס: Berlinski on Dawkins דבר נוסף, אמרת בפנאל: "אם אצליח לשכנע 60% מהאמריקאים בנכונות האבולוציה, אז עשיתי את התפקיד שלי". הרי ממאי נפשך: אם הם מאמינים באלוקים, ולא קונים את דת האבולוציה – לך זה בטח לא צריך להפריע... עמדה מאוד מוזרה אתה כל הזמן מביע: אתה כל הזמן חוזר וטוען שאין בכוונתך להיכנס לדיון אודות גיל העולם, או האם האבולוציה היא נכונה או לא מבחינה מדעית. ואז אתה מיד קובע שהיא נכונה, ואתה מעוניין להנחיל את האמונה בה לציבור הרחב.
תוקן על ידי עצכח ב- 19/06/2011 12:37:36
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 14:43 |
|
| |
פוגומיש אין כל קשר בין האמונה באלוקים לבין האמונה בגיל העולם המקובל- שאין לה על מה להתבסס לא ידיים ולא רגליים
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 14:49 |
|
| |
| פוגמישו כתב: |  | | אני מצטער להגיד לך פרופ', אבל נראה לי שאתה סובל מתסמין מזרחסיטי, וד"ל. |
|
מה זה צריך להיות ? הוא חושב שתורת האובולוציה היא אמת ולא מפריע ליהדות להפך רק מחזק את היהדות,
והוא רוצה לתת את האמת לכלל המאמינים, אז מה אתה עונה לו שזה תסמין ??
לרמב"ם לא היית בעיה עם קדמות העולם, אז מה בדיוק הבעיה שלך לגבי גיל העולם ??
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 15:09 |
|
| |
ירוחם,
אתה לא נחשף, כנראה, לחומרים בריאתנים. ראה לדוגמא בסרט הדוקומנטרי (העוסק בגילו הצעיר של היקום) בקישור המצו"ב:
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 15:24 |
|
| |
פוגומישו
מה הוא גילו הצעיר של העולם? האם הוא התשעא? יש מחלוקת בין המדענים בין גילו המתקדם של העולם, גם לאסכולה השניה יש סרטים עם הוכחות. למה זה סותר את האבולוציה?
אבל שאלתי היתה אליך- על הצהרתך על הקשר בין האמונה באלוקים והאמונה באבולוציה, מה הקשר בין הדברים אדם יכול להאמין באלוקים ולהאמין באבולוציה. הדברים אינם סותרים אחד את השני.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 15:30 |
|
| |
האבולוציה היא לא נכונה. אתה יכול להאמין במה שאתה רוצה, אבל אין לזה שום קשר וחצי קשר למדע. תראה בסרטונים של דוקינס שקישרתי אליהם בהודעה הראשונה שלי באשכול זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 15:37 |
|
| |
לא נכונה כן נכונה זה בכלל לא משנה- מה לזה ולאמונה באלוקים שאלתי? מה לגיל העולם ולאמונה באלוקים?
אוסיף ואומר כי האמונה בגיל העולם או באבולוציה אינם סותרים גם לא את הכתוב בתורה!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 15:55 |
|
| |
| פוגמישו כתב: |  | | האבולוציה היא לא נכונה. . |
|
יש לי הוכחה לאבולוציה, והיא שאדם הראשון בוודאי היה חכם אז איך יש טיפשים כאלה,
התשובה התפתחות אבולציוני גרם לזה,
אני בינתיים לא מצאתי תלמיד חכם שמתווכח עם המדע, רק עםארץ יכול להתווכח איתם,
אנו מחללים שבת וכיפר על פיהם, פוסקים על פיהם בכל נושא ונושא בפסיקה בהלכה,
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 16:00 |
|
| |
אתה אשכנזי אפילו בתגובתך , שוב- שאלתי במה האמונה באבולוציה או בגיל העולם סותרת את האמונה באלוקים.
לא שאלתי מה דעתו של הרב אליישיב, שאלתי למה זה סותר את מה שכתוב בתורה? אחדד את השאלה.
בראשית פרק ד
הֵן גֵּרַשְׁתָּ אֹתִי הַיּוֹם מֵעַל פְּנֵי הָאֲדָמָה וּמִפָּנֶיךָ אֶסָּתֵר וְהָיִיתִי נָע וָנָד בָּאָרֶץ וְהָיָה כָל מֹצְאִי יַהַרְגֵנִי: (טו) וַיֹּאמֶר לוֹ יְקֹוָק לָכֵן כָּל הֹרֵג קַיִן שִׁבְעָתַיִם יֻקָּם וַיָּשֶׂם יְקֹוָק לְקַיִן אוֹת לְבִלְתִּי הַכּוֹת אֹתוֹ כָּל מֹצְא מי היו ומאיפה צצו כל אלו שקיין פחד מהם?
בראשית פרק ד
(טז) וַיֵּצֵא קַיִן מִלִּפְנֵי יְקֹוָק וַיֵּשֶׁב בְּאֶרֶץ נוֹד קִדְמַת עֵדֶן: (יז) וַיֵּדַע קַיִן אֶת אִשְׁתּוֹ וַתַּהַר וַתֵּלֶד אֶת חֲנוֹךְ וַיְהִי בֹּנֶה עִיר וַיִּקְרָא שֵׁם הָעִיר כְּשֵׁם בְּנוֹ חֲנוֹךְ:
מי היו תושבי ארץ נוד- לפי המובן ארץ קדמת עדן היה מקום מיושב. בשביל מי בנה חנוך עיר? מאיפה הוא לקח לעצמו אשה? הרי בתורה לא כתוב שהיא נוצרה או נולדה תאומה? למה התורה לא טרחה לספר לנו על התאומות? זה לא היה מספיק חשוב? או אולי נשים לא נחשבות?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 16:26 |
|
| |
ירוחם,
אתה משחק את עצמך, או שאתה רציני? מהפסו' האלה אתה רוצה להוכיח שבאנו מהקופים? מה זה קשור בכלל לאבולוציה?
לגופו של עניין: חז"ל כבר ענו על השאלות הללו. ודו"ק.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 16:31 |
|
| |
| פוגמישו כתב: |  | | ירוחם,אתה משחק את עצמך, או שאתה רציני? מהפסו' האלה אתה רוצה להוכיח שבאנו מהקופים? מה זה קשור בכלל לאבולוציה?לגופו של עניין: חז"ל כבר ענו על השאלות הללו. ודו"ק. |
|
זו הבעיה מנין באנו ? ושבאנו מטיפה סרוחה כבר בסדר מצידך, או שבאנו מחימום טיפשי מההורים יותר טוב,
או שקפצנו בדיוק מבין שני הזבלים. ככה צמוד לשניהם כן נראה לך ?
אולי אתה רוצה לבוא כמו ישו מרוח הקודש ???
תוקן על ידי maxmen ב- 16/06/2011 16:32:37
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 16:38 |
|
| |
אני לא משחק, ואיני רוצה להוכיח כלום. מי שמשחק כאן זה אתה- וקוראים למשחק הזה בת יענה. העניין שאתה ואלו שאתה מיצג בעניין גיל העולם והאבלוציה- וקושר אותם בקשר ישיר. עם האמונה באלוקים. בעייני, פאטטית ומזיקה -לאמונה הדתית -של רוב עם ישראל. הצגתי לפניך כה בעיות מהותיות .מה שחז"ל הסבירו ותרצו לא מחזיק מים,כמו ענין התאומות- מאיפה הם גירדו את זה? אגב הם לא הסבירו ותרצו הכל. אז אם אתה סומך על חשבונו של רבי יוסי בן חלפתא בעניין גיל העולם. יבושם לך. כי באמת עם כל הכבוד יסודות חישוביו אין להם על מה לסמוך. וכבר עמד האברבאנל על חשבונותיו הלא נכונים- לא בגיל העולם אלא בהמשך. אבל הוא הוכיח את חוסר רצינותו של המדרש סדר עולם רבא.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 16:41 |
|
| |
מקס, כתבת, יש לי הוכחה לאבולוציה, והיא שאדם הראשון בוודאי היה חכם זאת מנין לך? נפגשתם? קראת את הגיגיו?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 16:57 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | מקס, כתבת, יש לי הוכחה לאבולוציה, והיא שאדם הראשון בוודאי היה חכם זאת מנין לך? נפגשתם? קראת את הגיגיו? |
|
אי אפשר כבר לצחוק ??
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 17:03 |
|
| |
ירוחם, אינני מבין מה אתה רוצה? אין דבר כזה אבולוציה, לא קיים. אז למה אני צריך להתאים אותה עם התורה?
דבר נוסף - האבולוציה סותרת את התורה, כן, חד וחלק. עוד לא נתקלתי ברב שחושב שע"פ התורה והמסורת באנו מקופים מנוונים. נקודה.
|
|
|
|
|