בית פורומים עצור כאן חושבים

הצביטה שיש לנו כשרואים יהודי מדליק סיגריה בשבת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/7/2011 16:13 לינק ישיר 
הצביטה שיש לנו כשרואים יהודי מדליק סיגריה בשבת

האם היא רק ערכית או שיש כאן גם נקודת כאב של כבוד שמים..??אנא כנסו לנבכי נפשכם.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2011 16:43 לינק ישיר 

מה אתה מעדיף?
כי כבוד שמים אמור להיות כפירה גסה לפי האל הטרנסצנדנטי.
ולגבי הערכיות לא מובן מה לא ערכי כאן.
ולא נותר אלא להשוות את זה לצביטה שמרגיש מיימוני כשאני כותב פה את השם המפורש של תרכובות הפחמן וכו', שאותה מסביר היטב פרויד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2011 17:00 לינק ישיר 

טרנס ,ערכית הכוונה לערכים קנויים מהבית כמו ערך של אתאיסט לגניבה למשל.  
וטרנס ,אני מבטיח לך שחשבתי שתהיה הראשון שיגיב,תמיד ידעתי שבנפשך אתה ירא שמים אמיתי,בהזדמנות תספר לי את ההיסטוריה שלך,                                           

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2011 17:05 לינק ישיר 

טהפרזנט התכוונתי אליך ,התבלבלתי לטרנס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2011 17:05 לינק ישיר 

תרגום מעניין יש לך לשמי.

יש הבדל בין ערך או עובדה שמלמדים אותך עליהם בבית (גניבה היא פעולה שהורסת את הבסיס לחיים תקינים = אינה מוסרית) או באוניברסיטה (E=mc^2, קריצה לידידי החכם באדם מקסוול) לבין משהו שהוא ערך או עובדה רק בבית (לא לומר חרא, לא להשתמש בדברים תוצרת גרמניה, לא ללבוש חולצות בצבע כתום) או באוניברסיטה (יש להשתמש בקלסר כתום בלבד).
 אם תתחיל להרגיש צביטות מכל מישהו שעושה אחרת ממה שלימדו אותך בבית עליך ללכת לפסיכולוג ומהר בטרם תשתגע!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2011 17:13 לינק ישיר 

האם פעם חשבת על הצביטה בלב של החילוני כשרואה את כל החרדים משתמטים מהצבא, האם חשבת פעם על הצביטה שיש להם בלב כשיודעים שבחלק מהמיסים שהוא משלם הוא מפרנס את המוני הפרזיטים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2011 17:14 לינק ישיר 

אתה טועה ,הערך הוא נרכש ,חברתית מוסרית ובית ,מי שיתחנך במקום שגונבים לא ירגיש את המצפון שאתה תרגיש אם תגנוב בכהוא זה ,והוא יגיד לך ללכת לפסיכולוג,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2011 17:24 לינק ישיר 

וכמובן שאם הפסקת לשמור שבת ופרצת את מחסום המשפחה החברה אלוקים וכו,אתה מגיע בסוף לפסיכולוג,עיין ערך נושרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2011 17:34 לינק ישיר 

[ביליצר,

מעניין אותי למה בחרתי בשימוש בגוף ראשון רבים ("לנו"). מדוע אינך משתמש בגוף ראשון יחיד ("לי") כשאתה מדבר במפורש על רגשות? מאין לך מה מרגישים אחרים ומאין לך שהם חשים כמוך? לי, למשל, אין שום צביטה בלב במקרה כזה. אפילו לא דגדוג קל בברך.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2011 18:53 לינק ישיר 

אמשלום תודה שהגבת,ולא יודע מה לאחל לך שבת שלום או יום טוב,הבחירה כולו שלך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2011 18:58 לינק ישיר 

ביליצר

העלית שאלה מעניינת.

אבל יש הרבה להסביר לפני שאפשר לענות עליה. וגם לאחר ההסבר, לא ברור לי מה מטרת האשכול.

האם רצונך לברר מה המניעים ומה ההתרחשויות הנפשיות אצל אדם שמכיר בחובת שמירת שבת כאשר הוא רואה אדם שמשתייך לעם היהודי נוהג אחרת?

האם אדם מודע לעצמו? זו שאלה לא פשוטה. עד כמה אדם, אני למשל, יכול לקבוע בוודאות שהוא חש כך וכך ולא כך וכך?

ובעיקר: מה מטרת הבירור? מה זה מועיל? מה מתברר תוך כדי ניתוח התגובות?

בכל אופן, אני משער שיש לך סיבות טובות שתציע כאן, אז בינתים אני משתדל לענות מנסיוני:

א. רבים בציבור החרדי מעדיפים לגור באיזור חרדי/דתי בדיוק כדי לא לראות חילולי שבת. הם קיימים אבל לא רואים אותם.

ב. כיצד אנו אמורים להגיב על חילול שבת? האם זה לא תלוי במחלל? בדרך כלל מדובר ב"תינוק שנשבה" כלומר אדם שאינו יודע מה הם  תורה ומצוות.

וכאן יש מקום להעיר על נקודות שאולי לא מספיק מודעים להן.

מי שיודע שאצל החרדים והדתיים יש שבת (יש שבת מהתורה) עדיין זה לא אומר שהוא יודע שיש שבת וזה ציווי מה' וזה חשוב לעשות זאת. פעמים רבות הוא יפטור את עצמו בהסבר הפשוט "פעם היה אסור להדליק אש כי זה קשה לשפשף גזרי עצים זה בזה" כלומר השבת באה מטעמים סוציאליים ולשם המנוחה. והיום זה לא קשה לבצע מלאכות באמצעות טכנולוגיה אז זה אחרת. ומי שאינו מבין זאת, כלומר אנו הדתיים והחרדיים, פשוט פרימיטיבים.

אדם כזה, המאמין בלב שלם בדרכו, הוא אנוס בדעתו לגבי השבת. שהרי כיצד ידע שיש בשבת יותר מזה?

(וכמובן יש לדון מה יותר ואיך יודעים זאת וכו').

מה שכתבתי כאן הוא ללמד זכות על כל אלו שאינם שומרים שבת (עדיין...).

ב. מה בנוגע למי שקיבל חינוך דתי או חרדי ופרש? גם לגבי יש לומר שהוא תינוק שנשבה. צא וראה כמה בפורום שלנו התחנכו על אמונה בתורה וכשהתבגרו יש להם קושיות אדירות ובשכלם מוכרע שאין התורה מוכחת ולכן אין היא אמת.

אם באמת אי אפשר להוכיח שהתורה אמת, איך אפשר לקיים תוכחה או לבוא בטענות כלפי מי שאינו מכיר בחיוב?

ג. סעיף של ב' ואולי הוא עומד בפני עצמו: נניח שאדם מכיר בקיומו של אלקים ומודה במתן תורה, האם עדיין אין הוא עשוי לשאול: אבל מדוע שזה יחייב אותי? מה בכלל מחייב אותי? והאם נתחייבתי אי פעם?

אני סבור שאלו שאלות רציניות מאד הטעונות תשובה, ויש תשובה, אבל כל עוד היא לא ניתנה ולא התקבלה, אז ממילא מי שמחלל שבת ייחשב כתינוק שנשבה להיפטר מעונש.

ג. אני תוהה אם אני רואה כזה דבר וחושב עליו (זה לא קורה הרבה) מה זה אומר לגבי. האם עלי או עלינו החרדים להשתדל להגיע לציבור להסביר יותר? באלימות ובהפגנות זה ודאי לא יועיל. בהסברה כן. אבל כמה יפה כוחנו וכמה אני אישית יכול לתרום? אם מישהו רוצה לשמוע, להתרשם, לראות, לטעום טעמם של חיים יהודיים, אפשר לעזור. ואם לא?

אני כן יכול להתפלל. להתפלל באותו רגע על אותם יהודים אבודים שלא זכו להתקרב.

ושם האחר

יפה הערת. כמובן יש לבדוק אם החרדים אינם מתגייסים (מתגייסים רבים ולא ידוע עליהם אבל יש רוב שאינו מתגייס, וזה כואב למי שחייב גיוס גם אם רוב החילונים אינם מגיעים ל"קרבי"). יש גם לבדוק אם החרדים מתפרנסים ממיסים מעבר לחלקם באוכלוסיה. (היו על זה אשכולות ואין זה תחום ידע שלי).

גם איני יודע אם אותה "צביטה בלב" שתארת מתייחסת לצער מחמת שיקול ערכי או מחמת רוגז על ניצול. אבל זה וזה ראויים להתייחסות. ואכן בושה היא לנו החרדים אם באמת אנו לוקחים ואיננו מחזירים. אבל האם זה כך?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2011 19:08 לינק ישיר 

[ביליצר,

בתחילה קבעת שיש איזה "אנחנו" המשתתפים ברגשות מסויימים. קביעה זו מסתמכת אצלך, כנראה, על התחושה השרירותית לחלוטין שאלה רגשות "יהודיים". עכשיו, בעקבות קביעתך זו אתה מרשה לעצמך להוציא את כל מי שאינו שותף לרגש הזה מתחום היהדות והעם היהודי?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2011 19:15 לינק ישיר 

אמשלום, הרשי לי להתערב, הוא מדבר כאן מרגש יהודי, זה לא חייב להיות רגש משותף לכל אשר בשם ישראל יכונה, בפרט כאשר אינו מורגל לכתוב בסלשים על כל צעד ושעל. ניתן למשל לחשוב ש"ארץ ישראל היא שלנו", על אף שתפיסה זו אינה בהכרח נחלת כל מי שמוגדר כיהודי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2011 21:36 לינק ישיר 

[אוטו,

מזמן למדתי שדיבור בגוף ראשון רבים (אם הדובר אינו מייצג באופן רשמי קבוצה כלשהי) הוא פעמים רבות שקרי, ובד"כ מגלה עיוורון לשונות בסביבה ואפילו סוג של אוטיזם (זאת במקרה שאין בו רשעות, המבקשת להדיר את מי שחש שייך למרות שבעיני הדובר הוא "אחר").
על כך בדיוק ניסיתי להצביע בדברי לעיל. זה לא קשור לפי.סי - זה קשור לאינטיליגנציה חברתית ברמה בסיסית לחלוטין.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2011 21:48 לינק ישיר 

כמדומני שביליצר אינו ותיק, מן הסתם נראה לו שרוב ככל הגולשים כאן הם שומרי תורה ומצוות, ושהפורום הזה מוגדר כפורום חרדי. משום מה את מתעלמת מהאפשרות הזו למרות שכפי שאני מניח היא עלתה בדעתך. להאשימו באוטיזם או רישעות, זה קצת רחוק מדי לטעמי.

תוקן על ידי אוטודידאקט ב- 02/07/2011 21:50:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2011 21:55 לינק ישיר 

מיימוני שבוע טוב,האם אתה מודע מה הניע אותך להגיב,האם אתה מודע למה התפללת מעריב הערב ועשית לאחריו הבדלה ולא לפניו ?בודאי שאתה מודע,אלא מה,אתה לא תמיד יודע בפעולות שיש להם כמה מניעים ,להסביר מה הסיבה שהניע אותך ברגע ספציפי האם מהסיבה הזאת או מהשניה,אבל את הסיבות הכלליות שקיימות בתור מניע לפעול אתה מכיר,ואולי התשובה שלך היאע באמת כזאת ,שברור לך שלצביטה קיימת מניע של כבוד שמים רק אתה לא בטוח אם היא קיימת אצלך תמיד כשצובט לך.
הבעיה היא שזה לא מסתדר עם מה שכתבת אחרי זה שלדעתך כולם תינוקות שנשבו שבזה אתה כבר שולל את הבחירה החופשית לגמרי,והנה הגענו באמת למטרת האשכול שנפתח שהיא בעצם שואלת גם דרך החלון האחורי על הבחירה .

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הצביטה שיש לנו כשרואים יהודי מדליק סיגריה בשבת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext