בית פורומים עצור כאן חושבים

על רבניות ונשות תלמידי חכמים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/7/2011 12:23 לינק ישיר 
על רבניות ונשות תלמידי חכמים

ירוחםשמ כתב:

דינו
בשביל להיות רבה יש ללמוד קשה ולהבחן, ורק לאחר מכן מקבלים את התאר הנכסף רבה.
מה שאין כן רבנית המקבלת את התאר- בלא כל עמל מתחת החופה.

ברדקית כתבה:

ירוחםשמ כתב:
דינו
אני מקוה כי טעות בהקלה יצאה מתחת ידך- אםשלום לא רבנית, היא רבה.
בשביל להיות רבה יש ללמוד קשה ולהבחן, ורק לאחר מכן מקבלים את התאר הנכסף רבה.
מה שאין כן רבנית המקבלת את התאר- בלא כל עמל מתחת החופה.

להיות "אשת תלמיד חכם" זה לא כל כך פשוט כמו שזה נשמע.זה נכון שעמידה תחת החופה היא תנאי הכרחי, אך ממש לא יחיד

לא חוכמה להסתכל על הרבנית כשהיא בת 60 והשנים העמוסות כבר מאחוריה..

תראה אותה בגיל 27..  מקלחת מהר מהר את חמשת ילדיה, אין יד בוגרת נוספת בשטח, משכיבה לישון עם נשיקה , מסדרת מלמעלה ומכינה ארוחה לבעלה שישוב מבית המדרש. רק לחצי שעה.... אח"כ ימהר לעיסוקיו עד השעות המאוחרות של הערב... והיא תישאר עם הכביסה והניקיון, עם הכלים והמבחנים שצריך לבדוק למחר

הסתכל עליה בימי שישי הלחוצים , כשהתלמיד חכם שלה חוזר הביתה חצי שעה לפני שבת ,להתקלח ולהכין את הנרות...
אני רואה אותה מהמרפסת.. יורדת עם כולם לגינה בשבת בצהרים כחום היום, כדי שבעלה יוכל ללמוד בנתיים, או לנוח.
(שמעתי פעם על אשתו ז"ל של אחד מגו"י שגם הלכה ללדת לבד את כל ילדיה...)

אל תקראו את הסיפור מהסוף, קיראו אותו מהתחלה......

לפעמים באמת יותר קל לשבת באולפנה וללמוד תורה "נורא קשה" וגם להיבחן

צענערענע כתבה:

לברדקית

עם בקשת המחילה מה כל זה שייך לנושא?

הרי הנושא היה קבלת תואר ברבנות ללא עמל  (ולא  מדובר בתואר בנושא : עקרת הבית המושלמת.)

(או עקרת הבית המקריבה את חייה בשביל לימוד התורה של בעלה)

ברדקית כתבה:

לא מדויק..

הנושא היה העמל המושקע ברכישת התואר רבנית, לעומת התואר רבה

ועל כך הערתי, כי אף התואר רבנית נקנה הוא לרוב בעמל רב וביזע יומיומי ולאורך שנים. 

ירוחםשמ כתב:

הרי לפי תאורך את העבודה הקשה היזע והדמעות שמשקיע הרבנית, בשביל לזכות בתאר כביכול(ואם היא תהיה עצלנית ולא תעשה כך לא תקרא רבנית?)
הרבה נשים חסודות הנשואות לאברכים שהם עדיין לא רבנים גם חיות כך, להן לא מגיע התאר הנכסף רבנית? הרי הן חייות בדיוק כמו הרבנית.
אם זה קנה המידה? אז למה יגרע תוארם.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2011 12:28 לינק ישיר 

מעניין מה יהיה דין בעלה של רבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2011 12:37 לינק ישיר 

היתה לי איזושהי סבתא-רבתה, שהיתה נשואה לבעלה הרב, פחות שנים ממה שהיתה אלמנתו.
העיקר שכולם קראו לה הרבנית, שהרי היתה נשואה לרב...

שאלה בדיני תארים:

אם אלמנת הרב מתחתנת בשנית עם פשוט-העם, היא מאבדת את התואר?

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/7/2011 12:43 לינק ישיר 

לכאורה זה כמו אשת כהן לתרומה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2011 12:43 לינק ישיר 

.

אשתו של אחד מחברי מלמדת גמרא במדרשה לבנות. פעם שחתי לו לפי תומי, שהתואר הנכון לגבי - אם אקפיד על כללי הנימוס - הוא "פראו דוקטור".

נענה לי מייד: "אבל אני רעבעצען!".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2011 14:45 לינק ישיר 

ברדקית כתבה:

תוארם לא יגרע ושכרם מן השמים הרבה..

ועל זה קורא להם הנביא: נשים שאננות....

גמרא ברכות-

״גדולה הבטחה שהבטיחן הקב״ה לנשים יותר מן האנשים, שנאמר

נשים שאננות קומנה שמענה קולי בנות בוטחות האזנה אמרתי.

א״ל רב לרבי חייא נשים במאי זכיין, באקרויי בנייהו לבי כנישתא,

ובאתנויי גברייהו בי רבנן, ונטרין לגברייהו עד דאתו מבי רבנן״.

(יז,א)

חתם סופר-

״נ״ל הא דשאיל נשי במאי זכיין ר״ל במאי זכיין יותר מאנשים,

דכתיב נשים שאננות בנות בוטחות עיין פ״ק דברכות ובמאי זכו

יותר, ואמר בזכות שמחזיקים ידי בעליהם ומגדלים בניהם לתורה, כי

הבעלים בעצמם ומכ״ש הבנים אפשר שיקלקלו ויקופח שכרם,

אבל הנשים עושות שלהם להחזיק ידיהם כאלו הם בטוחים

בצדקתם ותורתם, ע״כ אם יקלקלו הם ח״ו מ״מ שכר האשה לא

יקופח כאלו היתה מגדלת בעל ובן צדיקים גמורים ע״כ גדול הנאמר

בהם מבאנשים״. (דרשות חתם סופר ח״ב דרוש לפרשת נצבים וילך)

בכלל, מאיפה לקחת שרבנית זה תואר נכסף?

אשת אברך, בית של תורה וכל זה
אבל רבנית?!  הקריירה הזו לא ממש בקטע של בת הסמינר הממוצעת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2011 14:50 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

ברדקית
את באמת עשית ברדק אחד גדול מהנושא שנידון כאן.

צענערענע כתבה:

לברדקית

אם נמשיך את הרעיון שלך הרי אשת סנדלר נכה על כסא גלגלים שהיא אם לעשרה ילדים שאינה מקבלת שום סיוע מבעלה  ונאלצת לטפל גם בו וגם בילדים לאורך שנים ארוכות(גם אחרי גיל 60)תזכה בזכות העמל והיזע לתואר סנדלרית.

ברדקית כתבה:

טוב נפל האסימון

אני מבינה שאת מדברת על תארים מקצועיים.

אני דיברתי על המאמץ שמושקע בתואר "רבה" וכתוצאה מכך ההערכה הישירה שאנחנו צריכים לרחוש לה,
לעומת המאמץ שמושקע מאחורי הקלעים, גם אם לא בהכרח נלווים לכך תארים מכובדים במושג רבנית. או אשת תלמיד חכם/אברך

ההרגשה שלי היא שהמושג רבנית (אמיתית! לא סתם אחת שלובשת פאה ישנה) הוא נעלה בהרבה מהתואר "רבה", שאינו שונה באופן עקרוני מהתואר "רואת חשבון"

ואשת סנדלר אינה סנדלרית. אבל לאשת תלמיד חכם כן יש עימו שותפות מלאה

ירוחם, תודה
זו אכן המומחיות שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2011 15:20 לינק ישיר 

ירוחם, נראה שבלבלת בין 'מוסמך לרבנות' ובין רב, אדם שיודע את החומר או אשה שיודעת את החומר, מחזיק קריטריון בסיסי שבלעדיו אינו יכול להיות רב. אבל השימוש כרב או כרבנית או כרבה מחייב הרבה יותר מאשר ידיעת חומר. רב/ה/נית אמור להיות דמות רוחנית. השאלה היכן אוכפים דרישה זו היא חשובה, אבל ברור שהיא חלק בלתי נפרד מהתואר. היו אנשים גדולים שנשותיהם לא היו ראויות לתואר, והיו כאלו שנשותיהם היו בהחלט ראויות לתואר. בדומה לתואר 'מלכה' שניתן לאשה שמולכת כמו המלכה ויקטוריה למשל, וניתן גם לאשתו של המלך, גם במקרה שהיא חסרת כל יכולת הנהגה או שליטה. גם במקרה של מלכים, לעתים כשיודעים שאדם הוא מועמד למלוכה, הוא בוחר אשה שמתאימה להיות מלכה, וכך גם אצל מועמדים לרבנות. כמובן שיש תיאוריה ויש מציאות. אבל ההקבלה די דומה. הבחינות הם החלק הקטן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2011 19:40 לינק ישיר 

לדינוזאורוס

גם אתה סוטה מהנושא.

השאלה היתה העמל המושקע מבחינת הלימוד ולכן הדוגמא של המלכה אינה מעלה ואינה מורידה  שהרי גם היא מקבלת את התואר אוטומטית וגם רבנית מקבלת את התואר אוטמטית -שתיהן לא עמלו למען התואר אלא זכו בו בגלל נישואין.
וזה שהיא פתאום הופכת לדמות רוחנית יום אחד לאחר נישואיה גם זה לא קשור לנושא   ההשוואה.

לעומת זאת רבה רפורמית לא זוכה בתואר אוטומטית רק בגלל שנשאה לרב רפורמי..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2011 19:45 לינק ישיר 

דינו
אתה אומן. אתה מוציא דברים מהקשרם ממש מעשה חושב.
מי דיבר על מוסמך לרבנות? מי דיבר על רב? מי דיבר על מורה או מדריך רוחני? הסברתי למי שאינו יודע מה ההבדל בין רבה לרבנית.
מודה באשמה אני פוגש לפעמים- בעיקר בכתובים- רבניות שהן לפעמים יותר רבניות מהרבה רבנים אין אם זה כל בעיה.
הבעיה שיש כאן ששם התאר רבנית- עם כל המשתמע מכך- רוכשים או מקבלים מתחת החופה,
האמת כשקוראים או מכנים אשת רב -רבנית- אין לי בעיה עם כך, זה מובן לי ומקובל. מה שמפריע  כשהרבנית קוראת לעצמה כך.

כפי שבצדק כתבה צענע- אשת הסנדלר אינה סנדלרית- ואשת הרופא אינה רופאה-    אשת המהנדס אינה מהנדסת  אשת הטיפש אינה טפשה

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 06/07/2011 20:07:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2011 19:49 לינק ישיר 

זה בדיוק מה שאמרתי שלא נכון, גם ממלכה וגם מרבנית יש הרבה דרישות, שאינם קשורים כלל ללימוד. והן דרישות משמעותיות הרבה יותר מאשר ללמוד סך מסויים של חומר. לא שיש לי מושג איזה חומר צריך לדעת כדי להיות רבה, אבל ברור לי שזה לא העיקר.
במדינה מתוקנת כשבוחרים מלכה, בוחרים מישהי שתהיה מתאימה לתפקיד. וכזו היא רק מי שעבדה הרבה על עצמה, על מידותיה ותכונותיה, למדה הרבה על החיים, וכיוצא בזה בזעיר אנפין מי שאמורה להיות דמות רוחנית (וכאמור, לא כל אשה של רב בכלל אמורה להיות כזו). זה הרבה יותר קשה והרבה יותר נדיר מאשר מי שלמד סך מסויים של חומר. החומר של הסמכה לרבנות בכל אופן הוא הרבה יותר פשוט מלעשות בחינות בגרות. לכן זה אומר שכל בן טיפש עשרה שהלך למכון שמעביר פסיכומטרי שווה לכל רב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2011 19:56 לינק ישיר 

מעניין. לא ידעתי שיש דרישות מרבנית. מעבר לדרישות הסטדנרטיות של אישה שתסכים לבעל אברך, כאשר 99% מהן נדפקות (ת"מ) עם בעל מחמם כיסאות, 1% עם בעל שעובר לכיסאות מרופדים יותר ושיעור אפסי (לכל המתמטיקאים: אני יודע שאין יותר מ 100%) של כאלו שבאמת עושים משהו. ברור שבסיטואציות המתאימות הופכת הרבנית למפרע להיות דמות דגולה, כאשר סינור המטבח שלה הופך לקדוש ואת ברכותיה מעבירים בשידור חי לנשות ישראל, בעוד שאלפי הנשים האחרות שנדפקו עם מחמם הכיסאות מקנחות את דמעותיהן במגבת המסמורטטת במטבח העבש לקול נחירות בעלן הכרסתן.

אבל מי יפריע לפרופורנדה? הייל פרופוגנדה!

תוקן על ידי thepresent ב- 06/07/2011 19:57:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2011 20:03 לינק ישיר 

לדינוזאורוס

אם נמשיך את קו המחשבה המוזר שלך נותרה השאלה למה שלא ניתן תואר רבנית  לכמה אלפי רווקות מושלמות שעבדו הרבה על עצמן מבחינת מידות ותכונות ולמדו הרבה על החיים ..

תוקן על ידי צענערענע ב- 06/07/2011 20:03:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2011 20:16 לינק ישיר 

צענע, זו באמת שאלה מדהימה. רבנית הוא מקצוע, ולא תואר, אדם יכול להיות מדהים וראוי לרבנות או למלוכה או לפרופסורה, אבל לא להיות רב משום שהוא בוחר להיות סנדלר או מתבודד. ייתכן שיש הרבה בחורות מיוחדות שראויות להיות רבניות.
וכמובן שרבנית הוא ענין לא מצוי ,בד"כ היא סתם אשתו של הרב ותו לא, כמו אצל רוב הרבנים הליטאים או הד"ל, ועל זה אמרתי שהשם 'רבנית' פירושו אשתו של הרב כמו 'מלכה' שהיא אשתו של המלך. אבל לפעמים, וזה מצוי אצל חסידים, הרבנית מגלה פעילות חברתית, ובשביל זה היא צריכה להיות ראויה לדבר. או שכן או שלא, אבל האידיאל הוא שכן. וזה ענין הרבה יותר גדול מללמוד איזה שהוא חומר.
כמובן שכשם שיש רבנים שכחם בשרלטנות כך יש גם רבניות כאלו, אך מה זה נוגע לענינינו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2011 20:36 לינק ישיר 

"בד"כ היא סתם אשתו של הרב ותו לא "

חזרנו לנקודת ההתחלה.
זה בדיוק מה שאמר ירוחם.

(ולגבי המיעוט ,אצל חסידים כדבריך,גם שם האשה הדגולה  לא זוכה בתואר הנכסף בימי רווקותה אלא יום לאחר נישואיה כך שבעצם גם נשות החסידים הראויות לתואר מקבלות אותו רק בגלל נישואין כי עובדה שיום לפני כן הן לא רבניות...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2011 20:41 לינק ישיר 

על זה ניסיתי להסביר שאצלם מתכננים הכל מראש, החתן לא רואה את הכלה, אבל אביו של החתן, האדמו"ר הנוכחי מחפש לבנו את הנערה (בת ה16) שלדעתו יש לה סגולות הנהגה מיוחדות. לא בכל החסידויות יש לרבנית משמעות, והלכ לפי הענין. היה לי חבר שהיה נכד של אדמו"ר, ולפי הכללים ידעו שהוא יהיה אדמו"ר, למרות שהוא עדיין לא זכה לתואר, אע"פ שהאדמו"ר נפטר, שהרי אביו שיהיה בריא עדיין חי, מגיל 3 כרכרו סביבו וניסו ללמד אותו ולשמור עליו וכו'. לפי התרבות שלהם הוא בודאי משהו מיוחד אחרי כל החינוך הזה. כשם שנסיכות העתידות למלוך עוברות חינוך מיוחד.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על רבניות ונשות תלמידי חכמים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext