בית פורומים עצור כאן חושבים

הבעל עננו! על חדירת הנאו-פאגאניזם מהדלת האחורית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/8/2011 10:38 לינק ישיר 
הבעל עננו! על חדירת הנאו-פאגאניזם מהדלת האחורית

.

בעקבות פוסט של תומר פרסיקו שקראתי (1), ראיתי כי מוקמת אקדמיה לעבודת אלילים מודרנית בישראל(2).

כמובן, הדרך בה היא מוצגת שונה. פרסיקו הגדיר את המרכז החדש כ"האקדמיה העברית של הרוח", והוא מתייחס אל אוהד אזרחי, מייסד האקדמיה הזו, לא רק כאל מורה רוחני, אלא גם כאל מכשיר נביאים לדור הזה.

דא עקא, כשמתבוננים בתוכנית, או כשקוראים ברשת הרצאות של אזרחי, ניתן לגלות משהו מוכר. שימוש במין כהגעה להתעלות, דיבורים אודות מאגיה, אודות הסתרתן של אמונות אליליות עבריות קדומות על ידי חז"ל, הכפיה הגברית-מונותאיסטית המעלימה את האלילות הנשית המחבקת, ועוד.

בקיצור, ממבו-ג'מבו ניו-אייג'י נאו-פגאניסטי מהזן שכבר ראינו כמוהו לא מעט.

אגב, זה אפילו לא מוסתר. בין המורים שילמדו שם, מוצגים אנשים כמו שמואל שאול, שהגדרת תפקידו שם, בין השאר - "מרכז מסלול שמאניזם עברי".

אה, ובנוסח שבתאי  הידוע, גם התפקידים של הארוטיקה לא יוותרו בחוץ - כמתואר בסילבוס של הקורס אהבה מקודשת(3).

אימרו לרוברט גרייבז שזה לא נגמר!

(1) http://tomerpersico.com/2011/08/02/ezrahi_neviah/

(2) http://www.neviah.co.il/

(3) http://www.neviah.co.il/תוכןהלימודים/שמותמסלולים/מסלולאהבהמקודשת/tabid/99/language/en-US/Default.aspx

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 12:36 לינק ישיר 

בעצם הוא מסוללי הדרך למשיח, כמו שכתב הרמב"ם בהלכות מלכים. הרי השלב הבא שלהם יהיה קרבנות לבעל, וסוף סוף נוכל לטעון שהקרבנות שלנו הם להרחיק מעבודה זרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 16:40 לינק ישיר 

חוץ מהעטיפה המודרנית, האם זה אינו מחזור השיח החסידי? כולל הכל - תורת הסוד, איש רוח בעל כוחות ריפוי, שיחות עם האל, ואפילו - עיסוק במיניות ובמשמעותה הדתית. וכמוהן - הצגת כל חידוש כנובע ממשהו קדמון שנשתכח עם השנים.

תוקן על ידי השכן ב- 02/08/2011 16:39:56

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/8/2011 16:51 לינק ישיר 

השכן
מי עוסק בגדרי קדושה יותר, הליטאים או החסידים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 16:53 לינק ישיר 

השכן כתב:
חוץ מהעטיפה המודרנית, האם זה אינו מחזור השיח החסידי? כולל הכל - תורת הסוד, איש רוח בעל כוחות ריפוי, שיחות עם האל, ואפילו - עיסוק במיניות ובמשמעותה הדתית. וכמוהן - הצגת כל חידוש כנובע ממשהו קדמון שנשתכח עם השנים.

תוקן על ידי השכן ב- 02/08/2011 16:39:56

אוי לשכן
ואוי לשכנו

השכן
אתה מסתכל על העטיפה ולא על המהות.

הרי החסידים הם אורתודוכסים לכל דבר ומחויבים להלכה ואילו כאן מדובר על אנשים שמצהירים שאין להם שום מחויבות להלכה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 19:24 לינק ישיר 

א- יותר נראה שזהו מסלול להכשרת קדשים וקדשות ולא נביאים ונביאות.
ב- גם יעקב פרנק הוזכר היכן שהוא [= אולי בתגובות ? ] ולא בכדי..
ג-  כידוע, כל האמצעים הדמגוגיים והפירסומולוגיים כשרים כדי לעשות נפשות, ולכן הוא טאטא מתחת לשטיח או בחר להתעלם מבעהמ"ח של מגילת אסתר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 19:40 לינק ישיר 

הבעל ענני, ראיתם? :-)

אינני יודע מי עוסק היום יותר בחיי המין של הזולת [אני מניח שלזה התכוונת בביטוי "עוסק בגדרי קדושה"], הליטאים או החסידים, אבל זה ממש לא קשור למה שכתבתי. אני זוכר שיש לפחות תורה אחת או שתים של הבעש"ט שעוסקת במשמעות המיסטית של המין, ויודע שיש חצרות בימינו שעוסקות בנושא באובססיביות של ילדים בני 16 - גור וסלונים, אבל לא רק.

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/8/2011 20:05 לינק ישיר 

לאחרונה שמעתי על דת פגאנית שהאל שלה מצווה לזרוק שעירים מצוקים במדבר כדי לרצות מישהו. בושה. נראה שהאור המונותאיסטי של היהדות לא הגיעה אליהם.

בקיצור, מואדיב, מעמד האישה 2 מתוך 10 ביחס לחרדים שרק 1 מתוך 10 כבר לא מספיק, היית חייב למצוא עוד איש לתקוף כדי לטפוח לעצמך על השכם הימנית? ואתה משתף את כל קבוצת התמיכה שלך שסובלת מאותה הבעיה? אתה מאמין בדת פגאנית לא פחות, אלף שנה של אפולוגטיקה שקרית לא הצליחו להעלים זאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2011 06:58 לינק ישיר 

[צענע,

עד כמה שידוע לי, גם את החסידים בתחילת דרכם לא עניינה ההלכה באופן מיוחד. בודאי לא במובן הפלפלני והלמדני שלה.

מואדיב,

מי שבוחר באוהד אזרחי כ"מורה רוחני", מגיע לו.
(זה נכון בעיניי, לכל ה"מורים" ולכל ה"תלמידים" בעולם - אמור לי מי "המורה הרוחני שלך" ואומר לך מי אתה)]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2011 08:03 לינק ישיר 

אמשלום

איקון ירוק.

מואדיב

בחברה ללא שורשים, יש צורך בשורשים.

למה יתחבר צעיר חילוני?

יש לי רושם, ואולי זו רק תיאורית קונספירציה, שאת המקורות שלו שללו ממנו. מהו התנ"ך? מה הקשר שלו לארץ? התרבות מגיעה מיבוא מבחוץ.

(זו לדעתי גם הסיבה שאין ספרי ילדים ממש מתוצרת הארץ, ואלו שיוצאים הם חיקוי למה שיש בחו"ל. ארץ פיות וכאלו. אין תרבות לינוק ממנה. אפילו האמריקאים הצליחו ליצור תרבות שעל הרקע שלה יכולות להיות עלילות בדיוניות. בארץ עד כמה שידוע לי אין).

אז חוזרים לכנעניות. וגם זה לא ממש חדש. היתה תופעה כזו.

וזה לא רק צורך בתרבות ושורשים אלא גם במה שנוהגים לכנות "רוחניות". ובסיפורים של גרייבס יש תחושה של מיסטיות (נניח: רוח מצפון).

הנוכח

עשויים בהחלט להיות רכיבים פגאניים גם בדת כמו היהדות. זאת מהסיבה הפשוטה שהדת ניתנה לעם פרימיטיבי בתרבות פרימיטיבית. כאשר מנסים לחנך אדם, יוצאים מהמקום בו הוא נמצא ומתחילים לרומם אותו. ואם כבר, יכול היית להביא דוגמאות בשפע מהרגלי עבודה זרה שהיו גם בימי בית ראשון. הנטיה לעבודה זרה מצויה היישר בלב האדם, ואותם מנגנונים קוגניטיביים שמאפשרים את החשיבה המדעית מובילים, על בסיס של כמה טעויות יסודיות ובלתי נמנעות, היישר למאגיה.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2011 08:55 לינק ישיר 

מיימוני
כשתקרא בשבוע הבא מגילת איכה ותסיים "חדש ימינו כקדם" מה תכוון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2011 08:56 לינק ישיר 

"צענע, עד כמה שידוע לי, גם את החסידים בתחילת דרכם לא עניינה ההלכה באופן מיוחד. בודאי לא במובן הפלפלני והלמדני שלה. "

אמשלום

אין לי מושג למה את קוראת מובן פלפלני של ההלכה.
אני מדברת על קיום ההלכות הבסיסיות ביותר כגון שבת,כשרות,וטהרת המשפחה .
האם יש לך מקור כלשהו שהחסידים בתחילת דרכם לא הקפידו על הלכות בסיסיות אלה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2011 09:09 לינק ישיר 

בעל בעמיו

הרי זו שאלה יפה מאד. אולי כדאי לפתוח עבורה אשכול. אדרבה!

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2011 09:55 לינק ישיר 

מיימוני כתב:

בעל בעמיו

הרי זו שאלה יפה מאד. אולי כדאי לפתוח עבורה אשכול. אדרבה

כבר נפתח (אם כי ללא המיקוד הנוכחי).

תוקן על ידי עציוני ב- 03/08/2011 09:56:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2011 18:35 לינק ישיר 

מיימוני גאוני,

אדם חכם כמוך אמור להבחין בין מה שדתיים עשו (בימי בית ראשון) לבין מה שהאל אומר לעשות. הטענה היא שהדת אומרת לעשות מאגיה ואתה והרמב"ם והגאון מוילנא תזרקו שעיר מראש צוק כדי לכפר עוונות ותלמדו לפני זה את כל פרטי טקס המאגיה הפולחנית, סליחה ההלכות הרלבנטיות.

אני מניח שבני ישראל אשכרה לא יכלו להסתדר בלי זה. היה להם איזשהו חסר פסיכולוגי אם לא היו זורקים שעיר לעזאזל. 

אבל גם אם נקבל את הטענה האחרונה, אזי הדבר האחרון שאפשר לומר הוא שמטרת החומשים לעקור את המאגיה ולקדם מונותאיזם מופשט רמבמבי קאנטיאני מיכאל-אברהמי (אה, סליחה, האחרון מדבר על שדים ורוחות), כמו השקר של קויפמן אותו אתה מרבה לצטט. הם ממשיכים עם המאגיה אלא שהם מייחסים אותה לאל שבגלל-התנ"ך-טעו-להגשים יהווה ולא לאל שבגלל-הומרוס-טעו-להגשים זאוס.

ולכן קמה הקושיה וגם ניצבה: אלו שמיים יש בתורה? הוא מקדם מאגיה, תפיסה אלילית (אל גשמי, עם אברי גוף ורגשות וטעויות שמנסה לעבוד על אנשים, שאפילו לא ברא אקס-ניהילו - עובדה שהמים והארץ היו קודם בריאת העולם*), אלימות, פטרנליזם, שוביניזם, אתנוצנטריות, 

חושך ובורות. מהי מטרת העל שבשמה מותר לקבל את כל אלו?

*מאחר ואני כבר מכיר את הלוגיקנים כאן, אדגיש: זה שיש תירוצים למה כתוב כך למרות ש(על פי עמדת המוצא של האפולוגטיקן) האל אינו כזה, ואפילו טובים (וזה לא המקרה), לא מערער את העובדה שלא זו התפיסה שהתנ"ך מקדם, ואם הוא מקדם משהו הרי שזה את ההפך הגמור. כשאני רוצה לטעון משהו אני לא אטען את ההפך המוחלט עם פרשנות ליחידי סגולה שיבינו שאני בא לומר את ההפך הגמור.

תוקן על ידי thepresent ב- 03/08/2011 18:43:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2011 08:05 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2877988&whichpage=1&forum_id=1364

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הבעל עננו! על חדירת הנאו-פאגאניזם מהדלת האחורית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext