| נשלח ב-14/9/2011 17:28 |
|
| |
י"ג עקרי דת מקסמן
אני מאמין (מלשון אימון) באמונה שלמה שהתבונה הוא בורא ומנהיג לכל הברואים והוא לבדו עשה ועשוה ויעשה לכל המעשים אני מאמין באמונה שלמה שהתבונה הזאת (שלי) הוא יחיד ואין תבונה אחרת בלתו והוא לבדו הוא היה הווה ויהיה אני מאמין באמונה שלמה שהשכל והתבונה הזאת אין בה שום צד דמיון ופקפוק כלל, ולא ישיגהו משיגי התורה והאלהים. אני מאמין באמונה שלמה שהתבונה הזאת הוא קדמון [מלשון עולם קדמון] והוא אחרון אחר דבריו מי שינה ויתקיים לעד אני מאמין באמונה שלמה שכל דברי התבונה אמת. והוא אשר נתכנה בטעות בתורה בשם נבואת אמת. אני מאמין באמונה שלמה שנבואת משה רבינו עליו השלום לא היתה אלא תולדת תבונתו הגדולה לפי טפשות אנשי דורו והוא אב לתבוניים הקודמים לפניו ולבאים אחריו. אני מאמין באמונה שלמה שהתורה מצוייה בידינו ממש ועלינו לעשות בה כל אשר נחפוץ אני מאמין באמונה שלמה שזאת התורה אף פעם לא היתה נצחית ומשתנה לפי החכמים והטפשים שבכל דור וזמן אני מאמין באמונה שלמה שהתבונה הזאת הוא יסוד כל מעשי בני אדם וכל מחשבותיהם והוא האבולוציה שמנהגת מעשי כל בני אדם כמו שנאמר ויאמרו לאל סור ממנו ודעת דרכיך לא חפצנו אני מאמין באמונה שלמה שהאבולוציה גומלת טוב לכל מי שיתנהג בשכל ובתבונה וגומלת רע כל מי שמתנהג בטפשות או בקנאות או באמונה אני מאמין באמונה שלמה שהאינטרנט והעולם שבידנו זו הוא הגאולה השלמה בצירוץ מדינתא דאתחלתא.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2011 17:36 |
|
| |
עיקרי אמונה הם ביסוד נגד התבונה, התבונה לא צריך עיקרים רק עםארצים צריכים עיקרים, והבן,
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2011 17:41 |
|
| |
מכיון שאין רצוננו בדיון ח"ו אודות עקרי דתנו-תבונתו-בטננו-אמונתנו שהרי נאמר ולא תתורו וכו' נאמר בפירוש שאין כל העקרים האלו אלא לסמות עיני המאמינים הטפשים שהרי מאמיני דתנו באמת הרי שכלם הטהור מנהיג אותם בכל דרכיהם גם בהיותם בבית התיאטרון ובמירוץ הבתולות ואינם צריכים לעקרים או שום כללים ותרוה ומצוות בכלל על כן על בכלל מה לדון ולעיין אודות עקרי הדת והבן ודוק ואכמ"ל וד"ל
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2011 18:22 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | עיקרי אמונה הם ביסוד נגד התבונה, התבונה לא צריך עיקרים רק עםארצים צריכים עיקרים, והבן, |
|
אגב: עד היום יש קהילות שלא אומרות יגדל ולא את האני מאמין, וכך גם אצלינו בקהילה,
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2011 18:30 |
|
| |
ואם נגיב בכל זאת משהו בכלל למגיבים תשימו לב שאין זה אלא בדרך אגב או בדרך סיפור או משל שהיה או שלא היה ולא ח"ו לגופם של דברים שהרי אמרה תורה פן יפתה לבבכם ועבדתם אלהים אחרים ח"ו [ר"ל שתעבדו את האלקים שאינו שכל גס וגשמי וממילא הוא כולו דמיון ושקר שזהו גדר איסור ע"ז למבין עומק עמקי עמקים שלא נאמרו מימות יהושע בן נון עד שקמתי מקס]
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 09:30 |
|
| |
מקסמן
איקון ירוק על האבחנה שעיקרים הם למי שאינו משתמש עדיין בתבונה....
יהי אור
יפה סיכמת. ואני משער שמקסמן יסכים לרוב דבריך.
וגם אני, שאיני מאמין שיש כלי ושמו "תבונה", סבור שבדברים רבים אפשר לפרש כך את היהדות ואת המסורת שלנו. למעשה, האם אפשר שלא להסכים שחכמינו השתמשו בכלים שאפשר לאפיין כמשתייכים ל"תבונה" ובהם פירשו את התורה. והתורה ניתנה על מנת שנשתמש בהם?
נכון הוא שהפילוסופים בימי הבינים הפכו את התבונה לעיקר האדם. ונכון גם שבעלי המוסר ירשו את האמונה הזו מהם וקראו להשלטת השכל על הרגש.
ביטויים שנשמעים "מקסמניים" נמצאים בכל מקום. לפעמים הם גם לדעתי מופרזים (כמו אצל בעלי המוסר) ולפעמים כל אדם יסכים להם, גם אתה.
אני משער שטענתך היא נגד הקצנה. ולזה גם אני מסכים. אך אני סבור שגם מקסמן עצמו עשוי להסכים לכך. איני יודע אם מקסמן סבור שהאלקים הוא תבונה או תבוני. בעיני האלוקים הוא מעל לתבונה ולא ניתן לומר עליו דבר, כפי שכתבתי באשכול "לך דומיה תהלה". אבל אם עלינו לצייר לעצמנו תכונות שאי אפשר שלא לייחסן לאלקים, כתארי פעולה, עלינו לייחס לו חכמה כפי שעלינו לייחס לו טוב.
אמנם על יג עיקרי מקסמן מגיע לך איקון ירוק ולו על ההומור לבדו.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 10:16 |
|
| |
יהי אור! אתה משחית את מילותיך לשווא. מקס משחיר את הפורום כולו, מעצור כאן חושבים הוא הופך את הפורום ל: עצור כאן מתפקרים. עצור כאן אומרים דברים בלי שום ביקורת עצור כאן רואים שהקהילה החרדית היא אם כל חטאת עצור כאן מקיימים בפועל את האמירה מי יתן לי תלמיד חכם ואנשכנו כחמור עצור כאן אין אלוהים עצור כאן אין תורה עצור כאן משחררים קיטור על כל החינוך שקיבלתי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 12:11 |
|
| |
צבי ואתה רוצה שיהיה כאן. כתוב בכותרת כך? כאן לא יאכלו בשר. מי שלא חרדי והולך בתלם! כאן -ינחרו מהגב-ביום הכיפורים- מי שלא חרדי והולך בתלם. כאן מותר לקרוע כמו דג- מי שלא חרדי והולך בתלם. כאן יקראו ליחסי אישות- למי שלא חרדי- כמכה ובועל. כאן יקראו, לבחורה חרדית שתתחתן עם לא חרדי- כאילו נכפתה ונזרקה לפני הארי. כפי שהגמרא אומרת אבל הפוך- גדולה השנאה ששונאים החרדים את מי שלא הולך בדרכם- יותר מאשר אומות העולם שונאים את ישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 12:40 |
|
| |
ירוחם! ממש אבל ממש לא! אני רוצה דיון ענייני ישר עמוק מדויק וביקורתי, אינני רוצה: אמירות שאין בהם שום כיסוי מבחינת הדיון במקורות, הבאת מקורות שאין ביניהם קשר לדיון, שבירת כל גבולות המסגרות ללא שום אחריות, צעקות של קוזק הנגזל על כל מי שמערער על רעיונותיו הכבירים של מקס, הטלת רפש ובוץ מבלי שום כיסוי על כל קדושים אשר חיים איתנו ואשר הלכו לעולמם, כל התורה וגדולי ישראל שיקרו אותנו בשביל ההמון העם הערצי וכוו' וכוו', האמירות האלו מעבר לזילות שיש בהם, חשיבה ודאי שאין בהם. וכאן אני פונה למיימוני היקר: האם מקס עומד בקריטריונים של הפורום, האם כל הרעיונות הכבירים שלו עדיין נמצאים בתחום שמירת התורה והמצוות, ואם כן, מי לא נכנס, מה הבדל בינו לבין מופקר גמור?!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 12:49 |
|
| |
כלל לא מדובר על מופקרות אלא על מופרכות.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 12:58 |
|
| |
מיימוני נכון שאמירות וציטוטים מקסמניים אפשר למצוא בכל מקום. ומה שמפריע לי הוא ההקצנה, אבל לא רק,אלא מה שמפריע לי הוא כשזה נהפך לעקרי דת. ונסיתי להדגים איך הוא בעצם כופר בכל אחת מי"ג עקרים שמנה הרמב"ם ואז מונע דיון על זה בכלל שהרי התבונה אינה נזקקת לעקרים. והוא מונע מחשבה ודיון יותר מאלו הפאנטיים האוחזים בכל עת בולא תתורו ולא תסור וכו'
גם הרב מראפשיץ שאמר יש מצוה אחת והוא להיות חכם ועבירה אחת לא להיות טיפש [ציטוט שיתאים להיות הבאנר של דת מקסמן] עדיין האמין ויסד את תורתו על עקרי הדת כפשוטם ולא החליף את הכל לזה.
נכון שיש אמתיות ועמקים שמסתירים מעיני ההמון. אבל אצל מקסמן זה נהפך לכל התורה כולה מא' ועד ת'. וכל ראיה שלא תביא מיד זה בשביל המון עמיארצים.
בקיצור העוולה של מקסמן שהוא כעמהארץ רגיל הפך אמירות מסויימות לעקרי הדת ועקר את כל הדת עד שמתיר להסתכל בסרטי פורונו בתנאי שהם באינטרנט שהרי הוא מציל מזוטו של ים [ראו כאן באשכול הקבלה מה היא?]
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 13:01 |
|
| |
ירוחם!
ממש אבל ממש לא!
אני רוצה דיון ענייני ישר עמוק מדויק וביקורתי,
אם אתה רוצה דיון עמוק וענייני- אתה לא יכול להכתיב לזולתך מה אינך רוצה
אינני רוצה:
אמירות שאין בהם שום כיסוי מבחינת הדיון במקורות,
למה כל דבר צריך כיסוי במקורות- הרי אנו לא מתכונים לדון במקורות,
הבאת מקורות שאין ביניהם קשר לדיון,
אדרבא תציין במה אין קשר- אבל אל תפסול טוטאלית.
שבירת כל גבולות המסגרות ללא שום אחריות,
אם לא שוברים מסגרת- אי אפשר לנהל דיון מעמיק.
צעקות של קוזק הנגזל על כל מי שמערער על רעיונותיו הכבירים של מקס,
גם אני לא תמיד מסכים עם מקס, אבל זכותו לכתוב אותם. לא נראה לך. תכתוב לא נראה לי-או אל תתיחס.
הטלת רפש ובוץ מבלי שום כיסוי על כל קדושים אשר חיים איתנו ואשר הלכו לעולמם,
כאמור לא להסכים עם קדושים כדבריך. זו עדיין אינה הטלת רפש. פשוט חוסר הסכמה, ושלילת הגותם ודרכם,
כל התורה וגדולי ישראל שיקרו אותנו בשביל ההמון העם הערצי וכוו' וכוו',
לא שזה שייך לעניין הנדון- אבל בהחלט כן. חז"ל וגדולי ישראל התיחסו להמון העם בזילזול ולא אמרו להם אמת.
האמירות האלו מעבר לזילות שיש בהם, חשיבה ודאי שאין בהם.
כאמור אין כאן זלזול אלא ניסיון לתקן את המעוות.
וכאן אני פונה למיימוני היקר:
האם מקס עומד בקריטריונים של הפורום,
האם כל הרעיונות הכבירים שלו עדיין נמצאים בתחום שמירת התורה והמצוות,
ואם כן, מי לא נכנס,
מה הבדל בינו לבין מופקר גמור?!
צבי !לא כל מי שלא חושב כמוך הוא מופקר גמור,
ואיני חושב כי הפורום נוצר וקיים רק לשומרי תורה ומצוות כי אז זה יהיה מאד משעמם משמים וחבל.
 |
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 15/09/2011 13:14:13
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 13:03 |
|
| |
צענע! לייק, צודקת.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 13:11 |
|
| |
מקס הוא דוגמא טובה של מה קורה כשעם הארץ מגלה קצת מהאמת שמסתירים ממנו. ומהווה הוכחה נחרצת שצודקים אלו שעדיין מסתירים מהם את האמת. הפסק של מקס בענין פורנו
תוקן על ידי יהיאור ב- 15/09/2011 13:15:41
תוקן על ידי יהיאור ב- 15/09/2011 13:26:22
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 13:30 |
|
| |
יהיאור
כלל לא הבנת את הנקודה ולכן כל האשכול הזה מוטב היה שלא נברא משנברא.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 13:35 |
|
| |
צענע בפורום הזה יש מנהג מוזר שכשרוצים להגיד למישהו שהוא לא צודק מסבירים לו מה הטעות שלו. ולכן האמירה שלך סתם "לא הבנת את הנקודה" איננה בהתאם למנהג המוזר הזה.
|
|
|
|
|