בית פורומים עצור כאן חושבים

ניצבים וילך

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/9/2011 22:45 לינק ישיר 
ניצבים וילך

שבוע טוב
לא הצלחתי להעלות את האשכול הישן. מי שיצליח ויאחד יבורך

דברים פרק כט

(יח) וְהָיָה בְּשָׁמְעוֹ אֶת דִּבְרֵי הָאָלָה הַזֹּאת וְהִתְבָּרֵךְ בִּלְבָבוֹ לֵאמֹר שָׁלוֹם יִהְיֶה לִּי כִּי בִּשְׁרִרוּת לִבִּי אֵלֵךְ לְמַעַן סְפוֹת הָרָוָה אֶת הַצְּמֵאָה:

למה שיתברך בליבו? מה  ההבא אמינה שלו?-  שלו שלו לא יקרה כלום?.

דברים פרק לא

(א) וַיֵּלֶךְ מֹשֶׁה וַיְדַבֵּר אֶת הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה אֶל כָּל יִשְׂרָאֵל:
(ב) וַיֹּאמֶר אֲלֵהֶם בֶּן מֵאָה וְעֶשְׂרִים שָׁנָה אָנֹכִי הַיּוֹם לֹא אוּכַל עוֹד לָצֵאת וְלָבוֹא וַיקֹוָק אָמַר אֵלַי לֹא תַעֲבֹר אֶת הַיַּרְדֵּן הַזֶּה:

א. האם אין הפסוק הראשון סותר את השני.
ב בסופ הספר כתוב    וּמֹשֶׁה בֶּן מֵאָה וְעֶשְׂרִים שָׁנָה בְּמֹתוֹ לֹא כָהֲתָה עֵינוֹ וְלֹא נָס לֵחֹה:

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2011 22:53 לינק ישיר 

ירוחם אתה רציני את המשפט "לי זה לא יקרה" אתה מכיר?
ואנשים שמעשנים כמו קטרים?
ואנשים שנוסעים כמו מטורפים בכבישים?
אין יותר טבעי ואנושי מהמשפט הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2011 22:58 לינק ישיר 

דייר
אני מכיר. אבל את האזהרות נותן בן אדם כמוני וכמוהו. לפעמים טועים גם המזהירים, לא כל מעשן מת מסרטן, ולא כל הנוהג בפרעות נהרג.
כאן האזהרה והאיום מאלוקים. נדמה לי שיש הבדל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2011 23:00 לינק ישיר 

הרי כל ילד יודע שהתוצאות לא באות מיידית עם העבירה ולכן זה בדיוק
כמו נהיגה או עישון הכל טוב החיים יפים נהנים כל עוד יכולים ואחרינו המבול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2011 23:16 לינק ישיר 

לא אוכל לצאת ולבא, מצב פיזי. חוסר יכולת להיות מנהיג פעיל במשרה מלאה, על כל המשתמע. כפי שכתב אבן עזרא, לא אוכל לצאת ולבא במלחמה.

לא כהתה עיניו ולא נס לחה, מצב מנטלי. תפקוד מלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2011 23:22 לינק ישיר 

לשאלה הראשונה.
גם כאן אבן עזרא מאיר עיניים.
"אהטעם, שלום יהיה לי אף על פי שאלך בשרירות לבי,כי בצדקת הצדיקים אחיה, כי הם רבים ואני יחיד חוטא. על כן כתוב אחריו, לא יאבה ה' סלוח לו כי אז, והטעם מיד יכרת".
אבתוספת ביאור. הקללות המוזכרות הן על הציבור ולכן היחיד יכול אולי להתברר בלבבו ואליו נאמר "כי אז יעשן אף ה' וקנאתו באיש ההוא ורבצה בו כל האלה...ומחה ה' את שמו וגו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2011 23:25 לינק ישיר 

אולי בפשטות אפשר להגיד על השאלה השנייה שהכוונה לא אוכל לצאת ולבוא
בגלל שנאסר עליו לעבור לארץ ישראל.
אלמלא הגזירה לא הייתה שום בעיה שמשה ימשיך להנהיג את העם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2011 23:37 לינק ישיר 

לפי פשט הכתוב לא אוכל לצאת ולבא כי בן מאה ועשרים שנה אנכי היום. ועוד כי וה' אמר אלי לא תעבור את הירדן הזה.

תוקן על ידי ייתכן ב- 24/09/2011 23:35:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2011 23:39 לינק ישיר 

ייתכן
מסכים חלקית-
הגמרא אומרת- כי שמואל היה גדול ממשה, כי הוא היה הולך לשפוט את העם- ואילו משה לא הלך אלא באו אליו. והנה כתוב גם אצל משה וילך.
משה כאמור היה בן 120 יום מותו, את השלטון הוא כבר מסר ליהושוע, ולכן הוא אמר לֹא אוּכַל עוֹד לָצֵאת וְלָבוֹא . לא פיסית אלא, כמנהיג כי מנהיג הוא יוצא ובא, הוא לא הולך- כפי שמשה עצמו מבקש מה' יפקוד אלוקים איש על העדה- אשר יצא לפניהם ואשר יבא לפניהם-
זה בכלל לא שייך להליכה. כל זמן שמשה היה מנהיג בדרגת מלך אסור היה לו לללכת אל העם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2011 23:44 לינק ישיר 

ויתברך בלבבו.- יש יהודים האומרים אני יהודי טוב בלב!- רחמנא דליבא בעי-. חשוב הוא מחשבות הלב- ולי יש לב טוב. וכו וכו וכו.
כך שאם אני טוב בלבי זה מספיק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2011 23:44 לינק ישיר 

אם הדברים נאמרו על ידי משה ביום מותו, ייתכן לומר על פי פשט לא אוכל עוד לצאת ולבא כיוון שהיום אני מת וקושיא מעיקרא ליתא.
יש לציין כי הספורנו מסביר כי הכוונה היא שלמרות שהיום אני מת "גם הייתי חי לא הייתי יכול לצאת ולבא לפניכם בזקנותי".
לפי הבנתו יש מקום לקושיא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2011 23:57 לינק ישיר 

ייתכן
אני כותב כאן על התורה. ולכן אני חייב להיות נאמן על מה שכתוב בה,
 כתוב בן 120 שנה אנוכי היום! ולמרות זאת הוא נשא נאום גדול, השלים את כתיבת הספר התורה.  וכו'
הפציר ביהושוע שיגלה מנהיגות לעייני בני ישראל שיבינו- כי הוא כבר לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2011 00:08 לינק ישיר 

היום אני בן מאה ועשרים ולאחר כל הנאום אמות ולכן לא אוכל לצאת ולבא יותר ויש למנות את יהושע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2011 00:56 לינק ישיר 

לשאלות ירוחמ (ואולי אני חוזר על מה שנכתב במילים אחרות?)

לשאלה הראשונה, כמדומה שדייר ויתכן ענו היטב. אולי אוסיף ואנסח במילים: אדם משכנע את עצמו לא לפחד.

לפי זה,

(יח) וְהָיָה בְּשָׁמְעוֹ אֶת דִּבְרֵי הָאָלָה הַזֹּאת וְהִתְבָּרֵךְ בִּלְבָבוֹ לֵאמֹר שָׁלוֹם יִהְיֶה לִּי כִּי בִּשְׁרִרוּת לִבִּי אֵלֵךְ לְמַעַן סְפוֹת הָרָוָה אֶת הַצְּמֵאָה:

והיה בשמעו = והיה למרות שמעו.

לשאלה השניה

(א) וַיֵּלֶךְ מֹשֶׁה וַיְדַבֵּר אֶת הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה אֶל כָּל יִשְׂרָאֵל:
(ב) וַיֹּאמֶר אֲלֵהֶם בֶּן מֵאָה וְעֶשְׂרִים שָׁנָה אָנֹכִי הַיּוֹם לֹא אוּכַל עוֹד לָצֵאת וְלָבוֹא וַיקֹוָק אָמַר אֵלַי לֹא תַעֲבֹר אֶת הַיַּרְדֵּן הַזֶּה:

ובסוף הספר כתוב    וּמֹשֶׁה בֶּן מֵאָה וְעֶשְׂרִים שָׁנָה בְּמֹתוֹ לֹא כָהֲתָה עֵינוֹ וְלֹא נָס לֵחֹה:

כמדומה שהקושי מתחיל רק אם אנו קוראים את המלים בצורה דווקאית מדי.

"לא אוכל עוד לצאת ולבוא". זה מה שהרגיש משה, וכמובן זה מדבר על הנהגה. יתכן שהיה יכול עדיין להנהיג באופן כללי, או לשמש כחותמת גומי על מסמכים שיוגשו לו לחתום (משל אקטואלי שלא היה שייך בצורתו זו אז). אבל הוא ידע שמבחינתו הוא "גמר את הקריירה". עם ישראל זקוק ליותר ומגיע לו יותר. ומשה גזר על עצמו לוותר על מקומו.

ועוד ראיה, שגם ה' אמר לו שלא ייכנס לארץ, וזו הסיבה, כשלון כוחו (ולאו דווקא הגזירה מחמת ההכאה בסלע, אם כי יש ליישב). משה משתמש בהוראה של ה' כדי להצדיק לעצמו את הטענה שהוא כבר לא יכול.

לעומת זאת, הסיום שמשה עדיין היה בכוחו מציג את עמדת המספר, לא את תחושת משה. ומלבד זאת, האם לא צריך אדם להיות בכוחו במידה מסויימת לפחות כדי שיודה שמבחינות אחרות זה כבר לא זה אצלו?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2011 01:14 לינק ישיר 

שבוע טוב לכולם:

כמה ענק ועמוק דבריו של הספורנו השבת

ספורנו דברים פרק ל

לא נפלאת היא ממך. שתצטרך לנביאים:
ולא רחוקה היא. שתצטרך לחכמי הדור הרחוקים שיפרשו לך באופן שתוכל לעשותה אפילו בעודך בגלות ובאר זה באמרו:(יב) לא בשמים היא לאמר. לא יקרה לך בענין התשובה שתצטרך בה להגדת נביא:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2011 08:05 לינק ישיר 

בפרשת הקהל
עם ישראל נאסף לשמוע את קריאת התורה כדי ללומדה, וכדי שהבנים שלא שמעו ישמעו וילמדו.
מה ניתן ללמוד מכאן על היקף תלמוד התורה בעם?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ניצבים וילך
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext