| נשלח ב-9/11/2011 09:11 |
|
| |
באשכול
מדף הספרים של עכ"ח תוכל למצוא ביקורות על ספרים דומים לזה שהצגת כאן. ייתכן שהאשכול שם הוא הבית הטבעי לשאלתך, גם.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2011 09:57 |
|
| |
קפאצולה
השאלה חשובה, אבל לא כך פותחים אשכול. עיין נא בחוקת הפורום.
אשתדל לתקן עבורך את הכותרת ואת הניסוח.
לגבי הספר שאליו הפנית, איני מכירו.
אבל אפשר בכל זאת להציע כמה הצעות חשובות.
במה אתה מתעניין? האם רצונך ללמוד ולהכיר את עולם הפילוסופיה?
אם כן, זו החלטה נבונה וחשובה.
אבל איני יודע אם אנציקלופדיה פילוסופית תהיה הדרך היעילה והמהירה ביותר.
גם לא ציינת אם כוונתך לקנות את הספר או לשאלו לזמן ולקראו.
אם אתה רוצה להכיר פילוסופיה, יש כמה ספרי יסוד שכדאי לעיין בהם.
כדאי לקרוא את ספרו של דקארט "על המתודה" ואת ספרו שחוזר על הדברים ביתר העמקה "הגיונות".
אפשר לקרוא את ספרי שמואל הוגו ברגמן על הפילוסופים של הזמן החדש ובמיוחד על דקארט, יום, וקאנט.
כדאי לקרוא קצת את אפלטון או עליו, וכן על אריסטו. ואפשר גם בויקיפדיה.
צריך להבין את השאלות שלהם מפני שהן סללו את הדרך לכל השאר.
יש ספרים של פילוסופיה מודרנית, אבל נכון הוא שגם אם פילוסופים קדמונים לא הכירו דברים שהיום ברורים לכל אחד, או לפחות לכל מי שלמד פילוסופיה, בכל זאת זה מאד מרחיב את הדעת לראות מה אפשר לשאול ומה אפשר לרצות לברר.
בתוך עולם הפילוסופיה יש שפע של נושאים, חלקם חופפים, חלקם מובילים למדעים אחרים. רבים מהם מעניינים מאד. למיעוטם יש תשובה. אבל גם הכרת הרקע ומה שחסר כדי למצוא תשובה זו התקדמות.
אפשר להוסיף ולהרחיב את האשכול עם רשימת ספרים מומלצים לעיון עצמי.
אולם אולי תרצה לציין מה בדיוק אתה רוצה ללמוד ואז אפשר יהיה להפנותך הלאה.
הערה אחרונה: אני משער שאינך יודע אנגלית. כי ספרים רבים ייפתחו בפניך לכשתלמד את השפה הזו. וכדאי להשקיע. זה יכול לקחת כמה שנים לרכוש יכולת קריאה ברמה עיונית, אבל זה לא בלתי אפשרי וזה כדאי מאד. לדוגמא, תמצא אנציקלופדיות פילוסופיות טובות יותר מזו שמוצעת כאן... ואם רצונך בתולדות הפילוסופיה, למשל, תוכל לעיין בתקציר הענק שהכין ראסל או בסדרת הספרים של קופלסטון, למשל. בפילוסופיה, לא צריך תמיד את החדש ביותר כדי להכיר את הנושאים הותיקים שלעולם לא ינוס ליחם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2011 11:59 |
|
| |
תודה, הרב מיימוני ומתנצל שלא קראתי את החוקים
המניע שלי לדעת על הפילוסופיה נובע, מחיפוש אחר המשמעות, ממקום נפשי ("נוירוטי") תוהה ונסער, אני לא חושב שיש תשובות לשאלות, אבל אני כן חושב שאפשר לעשות סדר ולדעת טוב יותר את השאלות ואיך לשאול אותם, דבר שיכול להקל על "הפצע" או לפחות לגרום הנאה מגירודו.
הבעיה שלי עם קריאה של ספר פילוסופי, שהוא כבד, צריך להשקיע המון אנרגיה, ובסוף יוצא שהדברים לא מובנים נכון וגם שהם לא רלוונטיים, וזה מכיוון שחסר את ההקשר של החוליות בשרשרת, ולכן חשבתי לקרוא איזה שהוא תקציר וסקירת רוחב שטחית שתתן הבניה וחלוקה מסוימת של הדברים, כך שאני ידע פחות או יותר במה הדברים אמורים ולשייך כל רעיון שאני שומע או קורא לקטגוריה מסוימת.
יש לי גם ציפייה, שאני יתחבר לסגנון מסוים ואז אני יותר יעמיק בו, בתקווה שזה ייתן לי איזה שהיא אחיזה ומשמעות לחיות את חיי.
ושוב תודה
|
|
|
|
|