| נשלח ב-24/11/2011 22:07 |
|
| |
האם ניתן לסמוך על המידע שבעצכ'ח?
קראתי במספר מקומות על בעיית הסתמכות תלמידים על מידע שמקבלים באינטרנט, ובפרט באתרים הפתוחים לכל כמו ויקיפידיה. על אף שזה מאד דמוקרטי, ולכאורה אמור להיות תהליך של בירור האמת מן השקר ע"י שהוא פתוח לבקורת מכל אחד כולל מומחים לדבר, בכל זאת עדיין התוצאות רחוקות מלהיות אמינות מספיק. אני רוצה להעתיק את הדיון הזה אל הפורום שלנו. יש בו דיונים על המון נושאים שביהדות, בפרט כאלה שלא מרבים לדון בהם במקומות אחרים, ובהעלאת צדדים וסברות שלא מרבים לדון בהם במקום אחר. מכל מקום יש להיזהר מלסמוך על המובא פה יותר מדי. אני מכיר בעצמי שכמה דברם כתבתי פה בצורה מאד פסקנית ואחרי שלמדתי יותר נוכחתי שבכלל אין הדברים כמו שתארתי, ומכיוון שאף אחד לא תיקן אותי אף אני לא טרחתי לתקן. ובכן, יש לכתוב כאן אזהרה וגילוי נאות. הגם שזה מקום טוב מאד למצוא דיונים וכיווני חשיבה בכל מיני נושאים מעניינים וחשובים. עדיין התוצאות רחוקות מלהיות אמינות מספיק בכדי לסמוך עליהם אפילו כלפי לימוד הנושאים גרידא. כל שכן לא לגבי להחליט מזה החלטות חשובות בחיים. ובזה פטרנו דרך אגב גם את הבעיה של המציצים פה ונפגעים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 22:13 |
|
| |
הרי בדיוק לזה יש את הפורום שלנו, לעצור ולחשוב,
תוקן על ידי maxmen ב- 24/11/2011 22:14:32
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2011 00:44 |
|
| |
הטענה נגד הפורום הייתה בעצם האפשרות להיחשף לטענות ושאלות. לא לגביי מסקנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2011 00:47 |
|
| |
אלי, הקדמתני ברגע מאחר וההודעה שלי לא עלתה.
כמובן שדברינו אמורים בייחס לדברי יקירנו יהי אור.
תוקן על ידי tzvi11 ב- 25/11/2011 00:49:57
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2011 03:02 |
|
| |
פורום זה הוא נפלא למראי-מקומות ולכיווני-מחשבה חדשים. בסוגיות הלכה למעשה, בדקתי בספרים בפנים. כך ראוי לעשות, לדעתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2011 03:27 |
|
| |
יהי אור
אין הבדל בין המקורות והמסקנות שבמאמרי האינטרנט ובין המקורות והמסקנות שבספרי הדור האחרון,
ההבדל בינם אינו בתוכן או במסקנות, אלא במנוע החיפוש של גוגל, ובקלוות ההעתקה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2011 21:55 |
|
| |
.
אי אפשר לסמוך על מה שמופיע בפורום.
מי שקורא כאן, לא יודע שאמא שלום, סוסרטי ונישטאייך הם בעצם אותו גולש, אדם משועמם מבית אבות יוקרתי במגדלי הדקלים ליד החוף במיאמי, שמתכתב ומתווכח עם עצמו כדי להפיג את השעמום של משחקי הבינגו שהנהלת הקונדו מארגנת מידי פעם.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2011 22:06 |
|
| |
לפי האשכול על עולי אתיופיה, לא כדאי לסמוך כאן על ידיעות בגנטיקה. (אגב זה נכון כללית לכל נושא שנידון כאן ואני קצת מבין בו, בנושאים שאני לא מבין אני מניח את ההנחה המתבקשת שבהם אין טעויות או הטעיות).
תוקן על ידי thepresent ב- 26/11/2011 22:20:54
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2011 22:07 |
|
| |
איכשהו בהודעת מואדיב נשכח שמו שלו. מואדיב הוא כינוי בו משתמש מקסמן במוצאי שבתות לשם הסוואת זהותו האמיתית. בשאר השבוע מואדיב הוא מואדיב עצמו. מקסמן לעומת זאת משתמש בכינויים שונים לפי ימות השבוע. הבלבול בזהותו הוא רק מכיוון שבשבוע יש שבעה ימים, ולמקסמן יש 11 כינויים. אגב, מקסמן הוא בכלל לא maxman, שזה מישהו אחר לגמרי שבמקרה יש לו שם זהה.
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2011 22:12 |
|
| |
| השכן כתב: |  | | איכשהו בהודעת מואדיב נשכח שמו שלו. מואדיב הוא כינוי בו משתמש מקסמן במוצאי שבתות לשם הסוואת זהותו האמיתית. בשאר השבוע מואדיב הוא מואדיב עצמו. מקסמן לעומת זאת משתמש בכינויים שונים לפי ימות השבוע. הבלבול בזהותו הוא רק מכיוון שבשבוע יש שבעה ימים, ולמקסמן יש 11 כינויים. אגב, מקסמן הוא בכלל לא maxman, שזה מישהו אחר לגמרי שבמקרה יש לו שם זהה. _________________
אוי לשכן ואוי לשכנו
|
|
צדיק מה התנפלת עלי ?? אני לעולם לא השתמשתי עם שם אחר לא כאן ולא בכל מקום אחר, ואין לטעות בי כי הכתיבה שלי דפוקה וגם דעותי. ואין אני יכול לשחק משחקים בעניין,
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2011 22:13 |
|
| |
| השכן כתב: |  | | אגב, מקסמן הוא בכלל לא maxman _________________
אוי לשכן ואוי לשכנו
|
|
נכון, זה maxmen (מה שרומז על האישיויות המרובות, וכדבריך).
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2011 22:19 |
|
| |
maxmen: טעות אחת שלי, ושתים שלך. אני - טעיתי באיות שמך, ותודה לפרזנט שהעירני. אתה - ראשית, קראת לי צדיק. מכאן שאינך מכירני. ושנית, חשבת שמדובר בך, אבל האמת היא שמדובר בmaxmen, כפי שהעיר פרזנט.
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2011 22:24 |
|
| |
| השכן כתב: |  | maxmen: טעות אחת שלי, ושתים שלך.
אני - טעיתי באיות שמך, ותודה לפרזנט שהעירני.
אתה - ראשית, קראת לי צדיק. מכאן שאינך מכירני. ושנית, חשבת שמדובר בך, אבל האמת היא שמדובר בmaxmen, כפי שהעיר פרזנט.
צדיק:
אני לא התייחסתי כלל לטעות שלך בכתיב, רק לדבריך שכביכול אני משתמש עם ניקים שונים, ועל זה אני אומר שזה לא נכון, כי אי אפשר לטעות בי כאומר לעיל,
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2011 22:34 |
|
| |
השאלה היא אם אתה אתה. אמנם אתה טוען שאין לך ניק אחר. אבל ברור שמי שמשתמש בניק שאינו שלו, לא יודה בכך. אז העדות שלך אינה מספקת. כעת, אם אתה משתמש בניק אחר, אז הניק שלך פנוי כעת. יתכן שמישהו אחר מזדהה בניק שלך, וזה בכלל לא אתה. אם ככה, על מה אתה מתרעם? לא כתבתי כלום עליך, כתבתי על הניק האחר!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2011 22:39 |
|
| |
| השכן כתב: |  | השאלה היא אם אתה אתה. אמנם אתה טוען שאין לך ניק אחר. אבל ברור שמי שמשתמש בניק שאינו שלו, לא יודה בכך. אז העדות שלך אינה מספקת. כעת, אם אתה משתמש בניק אחר, אז הניק שלך פנוי כעת. יתכן שמישהו אחר מזדהה בניק שלך, וזה בכלל לא אתה. אם ככה, על מה אתה מתרעם? לא כתבתי כלום עליך, כתבתי על הניק האחר!
_________________ אוי לשכן ואוי לשכנו |
|
אוקיי צדיק, אני אמרתי את שלי שח"ו אף אחד לא יחשוב\יחשוד שאני משחק משחקים זולים שכלאה,
ואף אחד עוד לא השתמש עם שמי לכתוב כאן, כל מה שנכתב בשמי זה אני,
תוקן על ידי maxmen ב- 26/11/2011 22:45:15
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2011 22:52 |
|
| |
מקסמן, לעניות דעתי היה הרצון פשוט לצחוק על הטענה הלא לענין של מואדיב, כי אם אנחנו ניכנס לספקולציות כאלו אין לנו שום ביטחון לשום דבר. ובאמת שאין בזה צורך, מה זה רלוונטי לדיון על אמיתות הידיעות שיש פה,האם הם מבעלי ניק אחד או שניים, הבה נדון על הידיעות ולא על האישים שבלאוו הכי רובם ככולם וירטואליים. והערה אליך מקס היקר באמת, לא כדאי להתרגש כל כך כשמדברים עליך בפורום.
|
|
|
|
|