| נשלח ב-1/12/2011 17:44 |
|
| |
לא בשמים היא האמנם?
התורה אומרת בספר דברים פרק ל כִּי הַמִּצְוָה הַזֹּאת אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוְּךָ הַיּוֹם לֹא נִפְלֵאת הִוא מִמְּךָ וְלֹא רְחֹקָה הִוא: לֹא בַשָּׁמַיִם הִוא לֵאמֹר מִי יַעֲלֶה לָּנוּ הַשָּׁמַיְמָה וְיִקָּחֶהָ לָּנוּ וְיַשְׁמִעֵנוּ אֹתָהּ וְנַעֲשֶׂנָּה: וְלֹא מֵעֵבֶר לַיָּם הִוא לֵאמֹר מִי יַעֲבָר לָנוּ אֶל עֵבֶר הַיָּם וְיִקָּחֶהָ לָּנוּ וְיַשְׁמִעֵנוּ אֹתָהּ וְנַעֲשֶׂנָּה . כִּי קָרוֹב אֵלֶיךָ הַדָּבָר מְאֹד בְּפִיךָ וּבִלְבָבְךָ לַעֲשֹׂתוֹ ההבנה הפשוטה של פסוקים אלו היא שביצוע המצוות אינו דבר קשה.והנה כל נער הניצב בפני ארון הספרים היהודי, מבין שידיעת פרטי המצוות היא כמעט משימה בלתי אפשרית לבן אנוש ויותר מתאים הפסוק באיוב ארוכה מארץ מדה רחבה מני ים. והאם המסקנה היא כי ההתפתחות ההלכה לממדים שלה היום, אינה עולה בקנה אחד, עם אמירת התורה שהדבר קרוב אלינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2011 18:05 |
|
| |
לא בשמים היא האמנם?
נכון היא לא בשמים,
ולכן דאג האלוקים לומר מיד אחרי אונכי השם אלוקיך את הדיברה של לא תהיה לך אלוהים אחרים = כת ההשקפה והדיברה של לא תשא את שם אלוקיך לשוא כי לא ינקה השם את אשר ישא את שמו לשוא,
כלומר האלוקים הבין שאפשר להפוך אותו ואת תורתו לאלוהים אחרים, ולכן אזהיר אותנו בעניין,
היום יש לנו לא רק דיבור בשמו ובתורתו, הפכנו גם את החכמים ודבריהם לאלוהים אחרים,
חתימת התנ"ך וחתימת התלמוד וחתימת כת ההשקפה, וכל אחד מהם הם אלוהים אחרים כפשוטו וכל אחד מהם שונה מחברתו, כלומר כת ההשקפה מתחילה לא מאמינה בתנך ובתלמוד וכביכול טוענים שהשלחן ערוך הוא האליל שלהם, אבל בתכלס גם השלחן ערוך כבר לא ממש רלוונטי לכת ההשקפה, יותר רלוונטי אלוהי הרב אלישיב או אלוהי בריסק או אלוהי חזו"א, או אלוהי הרב שך, וכל חסידות עם האלוהים שלהם, וכו' וכו'
וכל אלה טוענים שהם מדברים בשם התורה ובשם האלוקים,
ואיך בדיוק זה יכול להיות נכון ??!!! השד יודע !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2011 18:44 |
|
| |
נכון - בכך יש להאשים את התהליך האבולוציוני של הדקדקנות ההולכת וגוברת בפרטי פרטי פרטים שפתחו בו התנאים והאמוראים וקיצו לא נראה באופק
אם הצהרה מיסטית תעזור לך, אז יש אומרים שפעם לא היה צריך את זה, כי היה להם כושר 'סינתטי', ורק כשאותו כושר מסתורי הדלדל לאיטו נוצר הצורך בהגדרות אנליטיות שבהדרגה הפכו את היהודי לאדם שצריך להתייעץ עם ארון הספרים היהודי לפני כל תנועה בשבת.
הסבר חילופי הוא, שזהו תהליך שנובע באופן טבעי מהעיסוק המוגזם ב'תורה', עיסוק שהלך והתגבר בקרב מי שלא היה רועה-צאן/חקלאי/סוחר/אומן וכו' או כהן ועוד יותר לאחר חורבן הבית.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2011 20:21 |
|
| |
ספר התניא פרק י"ז: "ובזה מ"ש כי קרוב אליך הדבר מאד בפיך ובלבבך לעשותו דלכאורה הוא בלבבך נגד החוש שלנו [והתורה היא נצחית] שאין קרוב מאד הדבר להפך לבו מתאוות עוה"ז לאהבת ה' באמת וכמ"ש בגמרא אטו יראה מילתא זוטרתי היא וכל שכן אהבה. וגם אמרו רז"ל דצדיקים דוקא לבם ברשותם. אלא....." מה התשובה [שלא העתקתי] עונה על השאלה אני לא מבין בדיוק. בכל זאת השאלה הוא שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2011 21:11 |
|
| |
כי המצוה הזאת. פירש רבינו בחיי: יאמר זה על התורה, כלשון כל המצוה אשר אנכי מצוה אתכם היום. לא בשמים היא. פירש רבינו בחיי: יתכן לפרש כי מפני שהתורה הזאת היתה בשמים, יאמר מעתה לא בשמים, שכבר הורדתיה לכם משם. כי קרוב אליך. פירש רש"י: התורה נתנה לכם בכתב ובעל פה. כלומר, התורה איננה רחוקה בשמים או מעבר לים, אלא ניתנה בכתב כדי שכל אדם יוכל ללמוד אותה וניתנה בעל-פה כדי שישראל יתיגעו וילמדו את פרטיה ויעשוה תורת האדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2011 22:05 |
|
| |
מ80. זה תשובה, או חיזוק לשאלה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2011 22:29 |
|
| |
דברים רבה (וילנא) פרשת נצבים פרשה ח לא בשמים היא אמר להן משה שלא תאמרו משה אחר עומד ומביא לנו תורה אחרת מן השמים כבר אני מודיע אתכם לא בשמים היא שלא נשתייר הימנה בשמים,
כלומר אין יותר לדבר ברוח הקודש וכדומה,
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2011 22:54 |
|
| |
חכם לעצמו אתה רוצה להגיד לי שעל כל צעד ושעל בחייך אתה פותח לפחות 100 ספרים כדי לדעת איך לנהוג? לעניות דעתי זה לא המצב כל אחד בוחר את הפוסק שלו ובזה נגמר הסיפור לא כזה מסובך כמו שאתה מתאר.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2011 23:23 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | דברים רבה (וילנא) פרשת נצבים פרשה ח לא בשמים היא אמר להן משה שלא תאמרו משה אחר עומד ומביא לנו תורה אחרת מן השמים כבר אני מודיע אתכם לא בשמים היא שלא נשתייר הימנה בשמים,
כלומר אין יותר לדבר ברוח הקודש וכדומה, |
|
אבל הרי אפילו משה רבינו עצמו לא הביא את התורה מן השמים ואם הוא טען כך אף אחד לא האמין לו [1]? [1]מקס, שם, שם
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2011 23:30 |
|
| |
דייר . עיקר העיסוק שלי הוא בתחום לימוד ההלכה. וכמות השיטות שיש בכל נושא היא בלתי נתפסת. והדיונים ותתי הדיונים, אין שום מוח אנושי שמסוגל להכיל את כולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2011 23:44 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | דברים רבה (וילנא) פרשת נצבים פרשה ח לא בשמים היא אמר להן משה שלא תאמרו משה אחר עומד ומביא לנו תורה אחרת מן השמים כבר אני מודיע אתכם לא בשמים היא שלא נשתייר הימנה בשמים,
אבל הרי אפילו משה רבינו עצמו לא הביא את התורה מן השמים ואם הוא טען כך אף אחד לא האמין לו [1]? [1]מקס, שם, שם |
|
יהי אור ידידי,
עדיין לא התייאשת מלדבר עם מקס, אין מה לעשות יש לו תורה חדשה ולא יעזור שום דבר, הוא יישאר בשלו.
הרי אם המילה הכתובה אין לה שום מחויבות, כי ייתכן שהיא נכתבה בשביל הטיפשים וכוו', וגם אם לא הרי התבונה הקדושה אומרת אחרת וכוו', אשר על כן אין מה לעשות אין מה להתווכח איתו, אלא אם כן זה תחביב בשבילך, או לחילופין עצור במילין לא אוכל, הוא מכעיס אותך כל פעם מחדש.
אני חייב לומר, שבתוך כל המלל בלל של מקס, שאין ביניהם לבין האמת ולא כלום, יש הרבה תובנות שאפשר לברור אותם ולעשות מהם מטעמים.
בשפה שלנו, אפשר לעשות בירור ניצוצות הקדושה מתוך הקליפות של הבערות האיפוקורסות ושאר מרעין בישין.
תוקן על ידי tzvi11 ב- 01/12/2011 23:44:45
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2011 23:50 |
|
| |
חכם לעצמו, זו היתה תשובה. לתורה יש שתי בחינות: השגה ויגיעה. בבית ראשון השגת התורה שבכתב היתה בנבואה וברוח הקודש. מבית שני ואילך תלמוד התורה הינו ביגיעה שכלית וזו התורה שבעל-פה. מאחר שהתורה משתכחת מטיבה, הדרך היחידה להגיע לידיעת התורה הינה באמצעות יגיעה. היות וההיקף של התורה שבעל-פה גדול והשיטות רבות, בד"כ או לומדים ש"ס/ספרי הלכה כדי להגיע לבקיאות כללית סבירה או לומדים סוגיות בעיון מראשונים ועד אחרונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2011 23:53 |
|
| |
חכם זה שלמי שלומד נדמה שאי אפשר להכיל את כולם אינו שייך לענין הפסוק שבו מדובר על קיום. עדיין קיום התורה לא רחוקה מדי ומי שגדל בבית שומר תורה כמעט לא צריך ללמוד כלום בשביל לקיימה [במצוות הנוהגות תדיר. בשאלות מסובכות רחוקות לזה יש רבנים וכו'. אף פעם לא נטען שקל להיות רב או דיין, לא זה מה שכתוב בפסוק] וגם בלימוד עצמו, לע"ד לא חייבים להכיר את כל הדיונים ותת דיונים בכל הלכה אפילו כדי לפסוק למעשה. ומי שמכיר את שרשי הסוגיות כבר יודע פחות או יותר בדרך ממילא את כל מה שנכלל בזה. [שים לב, בזמנו מהר"י בירב נתן סמיכה למי שיודע שלשה סדרים רי"ף. זה הכל. קשה לחדש שהיום הקרטירון השתנה. ] כדאי לקרוא את האשכולות של מיימוני על דרך פסק ההלכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2011 23:59 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | דברים רבה (וילנא) פרשת נצבים פרשה ח לא בשמים היא אמר להן משה שלא תאמרו משה אחר עומד ומביא לנו תורה אחרת מן השמים כבר אני מודיע אתכם לא בשמים היא שלא נשתייר הימנה בשמים,
אבל הרי אפילו משה רבינו עצמו לא הביא את התורה מן השמים ואם הוא טען כך אף אחד לא האמין לו [1]? [1]מקס, שם, שם |
|
בוא יהיאור היקר נלמד את החז"ל יחד,
משה אמר להם כך ? או כן או שזה מליצה של החכם, בכל אופן גם אם משה אמר או החכם אמר כמליצה, צריך להבין בעצם מה הוא אומר,
ובכן משה אומר שאין תורה משמים,
בני ישראל: אבל אתה משה כן טוען ששלך משמים ?
משה: נכון הרי ראיתם כולכם,
בני ישראל: נווו מחר יבוא עוד משה שיעשה מופתים כמוך ואז ?
משה: כן אבל אין שם יותר תורה הכל לקחתי נתתי,
בני ישראל: האלוקים יכול לשנות את דעתו או להוסיף,
משה: זהו שלא, האלוקים לא ישנה,
בני ישראל: אז לא יהיה יותר מי שיעשה מופתים כמוך, אז למה לך אהזרה שאם יבוא משה אחר וכו' ?! מה רבינו משה דואג כל כך, הרי האלוקים לא יתן לו לעשות מפתיים, בקיצור לא יבוא או כן יבוא משה אחר ?? כלומר אפשרי שיעשו מה שעשיתה בלי האלוקים ובגלל זה אתה מזהיר אותנו ??
משה: נוו אני רואה שאתם חכמים, אז כן יכול לבוא משה אחר, אבל שתדעו שלקחתי משם את הכל אין שם יותר תורה,
בני ישראל: אבל האלוקים יכול לשנות את דעתו,
משה: מה ? האלוקים הוא לץ שמשנה את דעתו כל יום ?
בני ישראל: אבל אתה בעצמך שנית את דעתו הרבה פעמים, יבוא משה אחר וישנה את דעתו שוב אולי ?!
משה: אתם כאלה תמימים ?! מה קרה לכם ? אתם לא רואים ולא מבינים דבר מתוך דבר ??
שאני אומר לכם שאין אז אין, ואם תשארו כאלה תמימים אז אני הספר לכם למה אין כי האלוקים מת כבר מזמן,
בני ישראל: מה מתי הוא מת ?
משה: אחרי מתן תורה,
בני ישראל: אבל בעתיד החכמים יאמרו שוב שמשה אמר לבני ישראל שלא יבוא משה אחר, אז למה לא אומרים פשוט מה שאתה אומר לנו עכשיו שהאלוקים מת ?!
משה: מה אתם לא מבינים שוטים שכמותכם, אני יודע שאין שם תורה כי גם אני לא קיבלתי משם תורה, הרי כל בלופר יטען כמוני שמביא תורה משמים, אז הנה אני אומר לכם לא אין שם כלום, לא יכול לבוא אחר כמוני כי אני מונע ממכם לדורי דורות את האפשרות הזאת, תגידו לי תודה, אני עליתי לשמים כביכול ונתתי לכם מצוות שכליות ותבוניות וגנבתי את הכל משם ואין יותר תורה שם, עכשיו עשיתי זאת שלא יבוא אחרי לייצנים שיאמרו שהם גם עלו לשמים או ראו ברוח הקודש וכדומה,
בני ישראל: רגע רגע שנבין אתה אומר בעצם שידוע לך שכל מפגר בכל דור יכול לשגע את האנושות בשטיות אז אתה הקדמת אותם כביכול ונתת לנו תורה שכלית ותבונית ושזה כביכול משמים ולקחת כביכול את הכל ואין יותר לייצנים,
משה: כן כן בדיוק, הקדמתי אותם להציל אותכם מלייצנים כאלה,
בני ישראל: אז למה בעתיד החכמים ממשיכים לומר את המליצה ?
משה: כי בכל דור יש מפגרים שצריכים תורה משמים אחרת לא מקיימים אותה,
בני ישראל: האם גם אנו מפגרים שעשיתה לנו את זה ??
משה: לא ולא הסברתי לכם מנעיתי מליצנים אחרים לעשות דבר כזה, בכל הדורות כבר לא יהיה אפשר לעשות את הליצנות הזאת, (בשקט בשקט חושב משה ועוד איך הייתם מפגרים, ובכל זאת זה לא עזר לי עם קשה עורף שכמותכם,)
תוקן על ידי maxmen ב- 02/12/2011 00:12:39
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2011 00:12 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | דברים רבה (וילנא) פרשת נצבים פרשה ח לא בשמים היא אמר להן משה שלא תאמרו משה אחר עומד ומביא לנו תורה אחרת מן השמים כבר אני מודיע אתכם לא בשמים היא שלא נשתייר הימנה בשמים,
אבל הרי אפילו משה רבינו עצמו לא הביא את התורה מן השמים ואם הוא טען כך אף אחד לא האמין לו [1]? [1]מקס, שם, שם
בוא יהיאור היקר נלמד את החז"ל יחד,
משה אמר להם כך ? או כן או שזה מליצה של החכם, בכל אופן גם אם משה אמר או החכם אמר כמליצה, צריך להבין בעצם מה הוא אומר,
ובכן הוא אומר שאין תורה משמים,
בני ישראל: אבל אתה משה כן טוען ששלך משמים ?
משה: נכון הרי ראיתם כולכם,
בני ישראל: נווו מחר יבוא עוד משה שיעשה מופתים כמוך ואז ?
משה: כן אבל אין שם יותר תורה הכל נתתי
בני ישראל: האלוקים יכול לשנות את דעתו או להוסיף,
משה: זהו שלא, האלוקים לא ישנה,
בני ישראל: אז לא יהיה יותר מי שיעשה מופתים כמוך, אז למה לך אהזרה שאם יבוא משה אחר וכו' ?! מה רבינו משה דואג כל כך, הרי האלוקים לא יתן לו לעשות מפתיים, בקיצור לא יבוא או כן יבוא משה אחר ?? כלומר אפשרי שיעשו מה שעשיתה בלי האלוקים ובגלל זה אתה מזהיר אותנו ??
משה: נוו אני רואה שאתם חכמים, אז כן יכול לבוא משה אחר, אבל שתדעו שלקחתי משם את הכל אין שם יותר תורה,
בני ישראל: אבל האלוקים יכול לשנות את דעתו,
משה: מה ? האלוקים הוא לץ שמשנה את דעתו כל יום ?
בני ישראל: אבל אתה בעצמך שנית את דעתו הרבה פעמים, יבוא משה אחר וישנה את דעתו שוב אולי ?!
משה: אתם כאלה תמימים ?! מה קרה לכם ? אתם לא רואים ולא מבינים דבר מתוך דבר ??
שאני אומר לכם שאין אז אין, ואם תשארו כאלה תמימים אז אני הספר לכם למה אין כי האלוקים מת כבר מזמן,
בני ישראל: מה מתי הוא מת ?
משה: אחרי מתן תורה,
בני ישראל: אבל בעתיד החכמים יאמרו שוב שמשה אמר לבני ישראל שלא יבוא משה אחר, אז למה לא אומרים פשוט מה שאתה אומר לנו עכשיו שהאלוקים מת ?!
משה: מה אתם לא מבינים שוטים שכמותכם, אני יודע שאין שם תורה כי גם אני לא קיבלתי משם תורה, הרי כל בלופר יטען כמוני שמביא תורה משמים, אז הנה אני אומר לכם לא אין שם כלום, לא יכול לבוא אחר כמוני כי אני מונע ממכם לדורי דורות את האפשרות הזאת, תגידו לי תודה, אני עליתי לשמים כביכול ונתתי לכם מצוות שכליות ותבוניות וגנבתי את הכל משם ואין יותר תורה שם, עכשיו עשיתי זאת שלא יבוא אחרי לייצנים שיאמרו שהם גם עלו לשמים או ראו ברוח הקודש וכדומה,
בני ישראל: רגע רגע שנבין את אומר בעצם שידוע לך שכל במפגר יכול לשגע את האנושות בשטיות אז אתה הקדמת אותם כביכול ונתת לנו תורה שכלית ותבונית ושזה כביכול משמים ולקחת כביכול את הכל ואין יותר לייצנים,
משה: כן כן בדיוק, הקדמתי אותם להציל אותכם מלייצנים כאלה,
בני ישראל: אז למה בעתיד החכמים ממשיכים לומר את המליצה ?
משה: כי בכל דור יש מפגרים שצריכים תורה משמים אחרת לא מקיימים אותה,
בני ישראל: האם גם אנו מפגרים שעשיתה לנו את זה ??
משה: לא ולא הסברתי לכם מנעיתי מליצנים אחרים לעשות דבר כזה, בכל הדורות כבר לא יהיה אפשר לעשות את הליצנות הזאת, (בשקט בשקט חושב משה ועוד איך הייתם מפגרים, ובכל זאת זה לא עזר לי עם קשה עורף שכמותכם,) |
|
לא להאמין דברים נכוחים.
פעם ראשונה שאני שומע ממקס 'דברי כפירה' ברורים כאלו.
ואתה מבין יהי אור, זה מה שכתוב בחז"ל האלו, ברור, ומי שלא אומר שזה כתוב בחז"ל הרי הוא ממש לא יודע לקרוא ולהבין שום דבר.
אשרינו שהתבונה נתנה לנו את מקס.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2011 00:15 |
|
| |
ברכות לג: ואמר רבי חנינא הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים שנאמר (דברים י, יב) ועתה ישראל מה ה' אלהיך שואל מעמך כי אם ליראה אטו יראת שמים מילתא זוטרתא היא והא"ר חנינא משום ר' שמעון בן יוחי אין לו להקב"ה בבית גנזיו אלא אוצר של יראת שמים שנאמר (ישעיהו לג, ו) יראת ה' היא אוצרו אין לגבי משה מילתא זוטרתא היא דאמר ר' חנינא משל לאדם שמבקשים ממנו כלי גדול ויש לו דומה עליו ככלי קטן קטן ואין לו דומה עליו ככלי גדול:
|
|
|
|
|