| נשלח ב-20/12/2011 16:45 |
|
| |
רציחה ואביזורייהו בקניית דירות
בניגוד לרוב שאר ענייני דיומא[כגון התערבות חילונית בהפרדת אוטובוסים בציבור החרדי]שהחוק מתערב בציבורינו,כמדומני שבנושא הסחיטות של דירות בנישואי ילדים רוב המחתנים היו שבעי רצון אם החוק היה לוקח את הנושא לידיו,
והשאלה היא ל מ ה ??
למה בנושא הפלפונים הלא כשרים גדולי ישראל ידעו לצאת בהצהרה שמדובר באביזורייהו דגילוי עריות ,ובהסכמי סגירת שידוכים לא יצעקו שמדובר ברציחה ואביזורייהו,??התשובות תמיד מתחילות שזה יהיה גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בו כי יש כאלו שיש להם ורוצים לתת ,וכאן הזקנים זועקים ,האם העובדא שאנשים מתים נפשית ופיזית או בריאותית ה יא גזירה שכן הציבור יכול לעמוד בו?
עוד טענת שוא,איך הזוג יסתדר ללא דירה ?יצטרך לעזוב את לימודו?
וכאן שוב נזעקת השאלה ,האם ההורים שכבר מחתנים בגיל 40 כן יכולים להסתדר ?כן יכול להמשיך ללמוד בשקט?
ולמה אחד צריך לחתן עשר במקום שאחד יחתן אחד בזמן שבעוד שנים בודדות גם הוא יצטרך לחתן עשר ,?
כמובן טיעונים שעל חלקם כבר דשו.
והפתרון הפשוט,
איסור גורף של כל גדולי ישראל ל ה ת ח י י ב על קניית דירה לפני סגירת שידוך מדין ר ו צ ח ואביזורייהו,
מי שיש לו ורוצה לתת יכול לתת א ח ר י החתונה ,
איך הזוג יסתדר?כל צד יכול להתחייב עד 7000 דולר לשכירות של שנתיים להתחיל את החיים ולתת נשימה עד שיסתדרו בכוחות עצמם.
מי שברצונו וכוחו להרים את הדגל הזה ולהגיד מי לה אלי ,,יברכוהו רוב כלל ישראל,וזה יהיה חנוכת הבית של זמנינו,
בברכת א ליכטיגן חנוכה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2011 17:00 |
|
| |
לאו גדויילא פסיק אלא עסקנייא אינטרסנטייא דידעי לנפשא דציבורא פסקי.
כנראה שהם יודעים שאיסור נוסף בנושא צניעות יותר יתקבל / יותר ניתן לאכיפה, ו/או שם יש להם יותר אינטרסים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2011 17:08 |
|
| |
כל זמן שיש את שבט לוי שנהנים משנור לחתן ילדים, אז לעולם לא ירגישו את החיים על כפם ולא משנור,
כלומר השבט לוי מכניס את חיתון הילדים שלהם באותו חבילה של שבט לוי, במילא למה זה אמור להפריע להם ??
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2011 17:26 |
|
| |
ביליצר היקר, בוא תרים את הכפפה, תתחייב אתה שאתה לא מתחייב בשום אופן דירה לילדים שלך לפני החתונה ויהי מה, וככה כל פרטי, אם תחכה על הגדולים אי אפשר לדעת מתי העסקנים ירשו להם לעשות את זה, נתחיל מלמטה, אתה אני פלוני אלמוני. וכי תאמר מאין יבוא השידוך, על זה נאמר הבוטח בה' חסד יסובבנהו, שהרי הפיתרון של להתחייב על דירה לא קיים, מאחר וזה אביזרייהו דרציחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2011 18:07 |
|
| |
צבי ,
חתימות והתחייבויות לא הוכיחו את עצמם ,אני [בתמימות אולי] חושב שהפיתרון שהצעתי ,אם יהיה מישהו עם יוזמה וכושר הסברה להביא את הדברים לשולחנם של עיני העם והעדה ,חתימותיהם יזרמו , וגם אתה צבי בפיך ובלבבך לעשותו,ולא להצהיר שאתה לא רואה עניין וסיכוי ,כי את הפתרון הזה כבר עברנו,
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2011 18:13 |
|
| |
להיפך ביליצר, אני אמרתי שהפיתרון הוא מלמטה, אתה עם חברי הבית הכנסת שלך מתחייבים שהם לא ייתנו דירות, אני עם חברי הבית הכנסת שלי והכולל שלי מתחייבים שהם לא יתנו דירות, וכן הלאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2011 18:28 |
|
| |
צבי
אמרתי שאני לא חושב שהתחייבויות נקודתיות הם הפיתרון וגם רבים ניסו ולא עלתה בידם ,ובזמן אמת זה לא עובד צריך להיות איסור שיוצא מפתחי אלה שבכוחם לאסור עד כדי שהרכילות הציבורי יגיע למצב של הצבעה על פלוני הרשע התחייב דירה למרות,,,,.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2011 18:42 |
|
| |
יחי התמימות המערכת בנויה כך שיהיה קל להכנס וקשה לצאת. לכן את הצעירים מרפדים והעול מוטל על הגדולים בני 40/50. תאר לך שכל זוג צעיר היה מוטרד בעול המגורים/שכירות, כמה היו נושרים מעולם הישיבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2011 20:52 |
|
| |
אף אחד לא מתנגד לזה שתקנה לו דירה מרצונך הטוב ,אבל ללא התחייבות של לפני אלא נתינה של אחרי, אין שום סיבה שתצדיק להקריב את הוריך על מזבח שלותך באהלי שם , שכירות של שנתיים יתן לך את השקט להמשיך ללמוד ובד בבד תמצא לך הכנסות צדדיות ככל אברך מן המנין. אם בתורה חשקה נפשך אתה לא חייב לגור בירושלים בני ברק ופרבריה ,כלך לך לירוחם ודומיה ,שכירות או משכנתא באיזור האלף שח.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2011 21:20 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | כל זמן שיש את שבט לוי שנהנים משנור לחתן ילדים, אז לעולם לא ירגישו את החיים על כפם ולא משנור,
כלומר השבט לוי מכניס את חיתון הילדים שלהם באותו חבילה של שבט לוי, במילא למה זה אמור להפריע להם ?? |
|
לידיעתך ,דוקא השבט לוי לא מסתובב ומנשק מזוזות ,מאידך יש המון אנשים שעובדים ,ובשעת חיתון ילדים הם נאלצים לפרוש מבתיהם ולהמריא.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2011 00:00 |
|
| |
בילצר . בלי שההורים יתנו דירות לא תתקיים חברת הלומדים. משום שהעול הכלכלי של רכישת דירה, לא יאפשר לרובם המוחלט של האברכים ,לשבת בכוללים. ולכן גדולי ישראל שאתה שם מבטחך בהם, לא יושיעו אותך. משום שגם יודעים, את המשוואה הפשוטה. אין דירות ,אין חברת הלומדים. יש חברת העובדים. ולזה אף אחד מהם אינו מוכן להסכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2011 01:57 |
|
| |
צבי וביליצר, לכו בכחכם זה והצילו את המצב.
בנושא החומרות לא קשיא, כי חוקי ומנהגי ההחמרה חלים רק על סוגי הלכות מסויימות. קשה למצוא מי שיגזור על חשש רציחה כמו שיגזור על חשש עריות. למה? לא יודע, אבל זה המציאות. כן לא מצאתי עדיין את המחמיר שלא להתפלל על קברים שדעת כמה פוסקים שיש בזה משום ע"ז. [טוב חוץ ממיימוני, אבל הוא לא אוחז מחומרות כלל]. בקיצור ענין ההחמרה חל מראש רק על נושאים מסויימים. [אולי זה קשור לתורת ר' שמעון שקאפ על תורת המשפטים ודו"ק]
יש לציין שבציבורים סגורים שבו יש למנהיג שליטה יותר והוא לא חייב להסביר את עצמו לציבור כל הזמן המצב בענינים אלו הרבה יותר טוב וניתן לתיקון. הנה,מצאתי לכם סיבה להיות חסידי גור..
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2011 08:44 |
|
| |
ביליצר איך אתה מצפה מיוצרי השיטה שיצאו נגדה?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2011 10:56 |
|
| |
בעסק הנקלע להפסדים – טפול מוקדם או סגירה מוקדמת ממזערים נזקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2011 12:11 |
|
| |
בתוכחה כתוב-
ויקרא פרק כו פסוק כט וַאֲכַלְתֶּם בְּשַׂר בְּנֵיכֶם וּבְשַׂר בְּנֹתֵיכֶם תֹּאכֵלוּ
היום זה פשוט ההפך.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2011 12:41 |
|
| |
ייתכן מתפלא על השימוש לרעה במושג ההשגחה האשכול הזה מוכיח איך מעקרונות של צדק ומוסר מגיעים לכמעט שפיכות דמים או אפילו לשפיכות דמים ממש. וכמו שאמרים הדרך לגהינום רצופה כוונות טובות.
|
|
|
|
|