בית פורומים עצור כאן חושבים

החושך שבקצה המנהרה? עתידה של ההקצנה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/12/2011 11:05 לינק ישיר 
החושך שבקצה המנהרה? עתידה של ההקצנה

בוקר טוב לכולם.

יצא לי לאחרונה להרהר בשאלה האם יש אמת בהתראות אקטיביסטים מסוימים מפני תוצאותיה של הקצנה דתית יהודית. 
האם באמת עלול המצב להדרדר לכדי, נניח, המצב באיראן - בו מיעוט דתי פונדמנטליסטי שולט באוכלוסיה חילונית בדרכי טרור? או רוב דתי יהודי שולט במיעוט חילוני בדרכים מעט פחות אלימות?

אשכול זה כמובן הוא ספקולטיבי לגמרי. ניבויים כאלו דינם לכישלון מוחלט. ובכל זאת, פלפול זה חשוב. אם לא למעני, למען השבחת הדורות הבאים והגלת הסיכוי שיזכו בפרס ע"ש ממציא הדינמיט.

אפשר לבחון את הנושא מכמה זוויות:

1. תקדימים בעולם.
אולי אפשר להביא לדוגמה את האיסלאם שמתור הזהב שלו בו היה בחוד החנית של הפילוסופיה והמדעים, ואולי התאפיין אז בפתיחות ובמגמת פתיחות דתית תיאולוגית ופרקטית (ויתקנו אותי יודעי דבר אם אני טועה), ובעקבות הקצנה דתית (ושוב, שיתקנו אותי יודעי דבר אם אני טועה ומדובר במתאם מזויף) הגיע למה שהוא היום.

2. הבדלים בין הדת היהודית ו/או החומר האנושי שלה (קרי, היהודים), לבין דתות אחרות.
האם הדת היהודית ו/או החומר האנושי שלה חסינים מפני הדרדרות כזו? מדוע?

3. מידת הלינאריות של התופעה.

4. תקדימים בארץ של הקצנה דתית שהשתלטה על המרחב הציבורי.
לאחרונה נתקלתי בקישור הזה (אל דאגה - מדובר בדתייה-לאומית כשרה, לא בפעילי 'חופש' 'ישראל חופשית' או 'מפלגת אור' המעוררים אנטגוניזם רפלקסיבי שמקנה לגיטימציה טבעית להתעלם מטענותיהם).

5.
6.
7.
...

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2011 11:09 לינק ישיר 

אם יוכלו, למה לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2011 11:16 לינק ישיר 

אני לא מבין מה הקשר בין הקצנה דתית למדעים?
זה שני קווים מקבילים שלעולם לא יפגשו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2011 11:23 לינק ישיר 

זה ענין להשקפת עולם אני אופטימי אני רואה את האור בקצה המנהרה, כמו כל דבר שמגזימים בא אל קיצו.

שבת דף קנג:

תניא, רבי אליעזר אומר: בו ביום גדשו סאה. רבי יהושע אומר: בו ביום מחקו סאה. תניא, משל דרבי אליעזר, למה הדבר דומה - לקופה מלאה קישואין ודילועין, אדם נותן לתוכה חרדל - והיא מחזקת. משל דרבי יהושע, למה הדבר דומה - לעריבה מלאה דבש, נותן לתוכה רימונים ואגוזים - והיא מקיאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2011 13:26 לינק ישיר 

תוספות (אני כותב ביני לביני ויש הפרעות. אשמח אם העצכח יעביר את התוספות להודעה הפותחת, תודה):

עוד קישור שרלוונטי לסעיף 4:
http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=35851
יש לציין שאני גדלתי לתוך העולם הזה (במידת מה - לא בקאסבות דוגמת שכונת מטרסדורף / רמת שלמה הירושלמיות / שכונות מסוימות בבני ברק, ותמיד הייתי מעט אאוטסיידר), כך שבעיני יש דברים שנתפסים יותר כטבעיים ולא קיצוניים במיוחד (כמובן תחת ההנחה שיש אלוהים המעוניין בפוריטניות ברמה זו או אחרת).

5. תקדימים ביהדות של הקצנה וכפייה דתית (קשור גם ל2: האם 'נשתנו הטבעים'? או שמדובר בגנוטיפ שכרגע אינו בא לידי ביטוי?)
רפרנסים: רפורמות יאשיהו, סנהדרין שסקלו אדם שרכב על סוס בשבת והלקו אדם שקיים יחסי מין שלא בחדר סגור (שירותי מועדון [תיתי לי שאני מדבר על מועדונים במדינת הלכה...]? יער רומנטי? מעידה של רווקים בביצה הירושלמית - כעת ב'סרוגים' תתווסף סצנה של מלקות?...) מפני צורך השעה לכפות את הרפורמות החדשות (סנהדרין מו.), וגם בתקופות מאוחרות (דבר שהפתיע אותי מאוד! ומתקשר ל2) כאשר הייתה אוטונומיה לקהילות יהודיות "ורשאין הבית דין לקנוס הזונות, כדי לעשות גדר. ומעשה באחת שזנתה עם העובד כוכבים וחתכו את חוטמה כדי לנוולה" (רמ"א שו"ע אה"ע קעז ה)

דייר

אני לא בטוח שהבנתי למה התכוונת, אבל בפשטות הקשר בין הקצנה דתית לבין נסיגה תרבותית/הגותית/פילוסופית/מדעית מודגם במקרה האיסלאם והקהילות ה Jewish ultra-orthodox (או בניסוח יומיומי - חרדים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2011 13:37 לינק ישיר 

הכוונה שלי שאין קשר בין דת למחקר מדעי הם עוסקים בשני תחומים נפרדים
לחלוטין.
מה שקורה היום עם החרדים והאסלאם זה קשור לתפיסה מעוותת של הדת ושגעון בשם הדת אבל אין לזה שום
קשר לדת עצמה.
זה כמו שתאסור דבק מגע למסחר כי ילדים ונערים מסניפים אותו או שתאסור התקנת מזגנים
כי ילדים שואפים גז מזגנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2011 13:47 לינק ישיר 

דייר
מהי הדת עצמה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2011 13:54 לינק ישיר 

הדת היא מה שאני קורא בתנ"ך.
ולמיטב ידיעתי אין שם שום איסור לחקירה מדעית או חקירה פילוסופית או התקדמות בכל תחום אפשרי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2011 13:58 לינק ישיר 

העובדה היא שהמקצינים נחשבים לעילית האוכלוסיה וכל אחד רוצה להיות שייך לעילית.

איזה מועמדת לשידוך תעז לבחור ביוחנן שהוא סנדלר  שלובש חולצה תכולה ר"ל וגם עובד לפרנסתו ה' ירחם?

רק מועמדת סוג ב'

ומי רוצה להיות סוג ב'? 

ומאחר שמדברים על האבסורד הזה זמן רב ועדיין לא חלה תזוזה אלא להפך

ובהתחשב בעובדה שאחוז החרדים באוכלוסיה ילך ויעלה -

נראה שאכן מה שקורה בארצות סביבינו יקרה גם כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2011 14:02 לינק ישיר 

זה לא נכון בכלל יש תזוזה יש גיוס של חרדים לצה"ל כל השח"ר למינהם
יש מכללות חרדיות.
לרוב החרדים מתחיל ליפול האסימון וגם השיקול הכלכלי מתחיל לשחק יותר ויותר תפקיד.
אז יש מיעוט צעקני שעושה הרבה רעש אבל אין לו סיכוי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2011 14:07 לינק ישיר 

דייר
אתה מדליק נרות חנוכה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2011 14:08 לינק ישיר 

לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2011 14:09 לינק ישיר 

דייר

מה שאתה מתאר זו טיפה בים.

וחיילי השחר הם הסוג ב' שעליו דיברתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2011 14:12 לינק ישיר 

דייר,

הקשר אולי אינו לוגי - ניתן להתווכח על כך - אבל קשר מדעי, אמפירי, יכול להיות גם קונטיגנטי (=לא הכרחי לוגית, פשוט ככה זה בטבע).

אלא אם כן התכוונת ש (אונסי/מדירי נשים, אלימים, זורקי טיטולים, זובחי כהני במות על מזבחות, סוקלי זוגות שעושים אהבה בטבע, לא יפים מספיק) הם לא דתיים אמיתיים -
בשביל טענות כאלו הומצא הכשלוגי ע"ש הסקוטי וגם ה scotsman

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2011 14:13 לינק ישיר 

זה דברים שלא היו קיימים פעם וזה רק הולך ומתגבר אין מה לעשות החברה הזאת תשתנה וזה
ודאי כי אין פשוט ברירה אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2011 14:21 לינק ישיר 

פרזנט מה שאתה קורא לו הקצנה דתית אני קורא חירפון טוטאלי של אנשים שבמקרה הם גם דתיים.
והנה השגחה פרטית עכשיו נפתח אשכול חדש שמוכיח בדיוק את מה שכתבתי חירפון טוטאלי.
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=24&topic_id=2933650&forum_id=1364

תוקן על ידי דייר ב- 26/12/2011 14:26:15

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > החושך שבקצה המנהרה? עתידה של ההקצנה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext