בית פורומים עצור כאן חושבים

העתיד הרחוק ועתיד הדתות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/12/2011 01:56 לינק ישיר 
העתיד הרחוק ועתיד הדתות

היקום המוכר לנו 3890 לספירת הנוצרים 980 לספירת העת החדשה. אנשים העפילו למאדים, בו הוצבו טלסקופים אדירים אשר מצאו חיים מסוגים שונים בכוכבי לכת אחרים, שדות ממסרים מתקדמים הצליחו ליצור קשר עם יצורים מפותחים מגלקסיות רחוקות, ואף מישויות תבוניות מחוץ לשביל החלב. כל המחלות כולן מוגרו ע"י מדע הרפואה המתקדם. 
ותוחלת החיים הינה, 578 שנה בממוצע,  האדם חי באושר ועושר, ולשירותו טכנולוגיות מתקדמות פרי עמל המדע.

הירח ושאר כוכבי הלכת אוכלסו במושבות בני אדם, בסיוע טכנולוגי אנושי. וכל היקום כולו צעד צעד גדול קדימה באומנות התפתחות וטכנולוגיה. טיסות לכוכבי הלכת ולירח הם ענין שבשיגרה, ותוכניות נאסא מדברות על נסיעה במהירות האור לגלקסיות אשר טרם שזפתם עין אדם.

רוב בני האנושות נוצרים בחממות רחם אלקטרובילוגיות מתקדמות, אשר מעבירות את המטען הגנטי של ההורים, בעוד רבים מהם מקורן מנשים או גברים בלבד..

והדתיים עדיין עם התורה הכתובה על קלף בדיו ומספרת את סיפור דוד וגלית ?! תעשו הכנסת ספר תורה לכוכב פלוני אלמוני ?! ונינו של בן לאדן יתכנן כיצד לפוצץ את החלליות למאדים על יושביו בשם מוחמד הנביא הגדול מכל הנביאים ?! ואתם זוקני עצכ"ח תלהטטו במקלדתכם על דא ועל הא. ועל שמים באותיות, ונסיונות בתפישה. ועל דיני נידה לרחם אלקטרו בילוגי .. 

ולשאלה עצמה, איזה צעד דרסטי קיצוני יצליח לעקור את הדת מהאנושות כולה. וכמובן ממכם גם.
מיגור המוות ע"י שליטה על גן הזקנה יזיז משהו ?! או שגם זה לא יעזור.

ומקופלת כאן שאלה שניה, האם אפשרות של חיים נצחיים, משליך משהו על הייעוד והמוסר האנושי ?! מה בדיוק נעשה בחיים נצחיים על הכדור הזה, נלמד לנצח הלכ' שבת נידה ושחיטת עולת העוף ?! 

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/12/2011 02:34 לינק ישיר 

יש לך עיסוק אלטרנטיבי לחיי נצח?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2011 02:41 לינק ישיר 

כל חטאי המערב, נשמע לי יותר מעניין מספרי דת עתיקים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/12/2011 02:46 לינק ישיר 

בטוח יש על זה כבר ספר מד"ב.
איך האנושות תשתגע מחיי נצח.

את חטאי אני מזכיר היום:
בילדותי הפחיד אותי בטירוף האגדה על חיי נצח בגאולה השלמה בבי"א. הייתי ממש בסיוטים מזה. וגם ממלחמת גוג ומגוג (באופן אירוני, הפטרת הבר מצווה שלי הייתה זכריה י"ד  )... מין meme ששמעתי ונדבק בי באופן טורדני...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2011 02:57 לינק ישיר 

לא מזמן קראתי טיעון (של חיים שפירא?) שאילו היינו חיים חיי נצח לא היינו עושים כלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2011 03:10 לינק ישיר 

ברור - מה שלא נעשה היום, נעשה מחר, או בעוד שנה, או אלף שנה, או מיליון... אין לחץ :-( לא לומדים, לא ממציאים, לא יודע אם בכלל קמים מהמיטה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2011 08:07 לינק ישיר 

מרכא_טפחא כתב:
כל חטאי המערב, נשמע לי יותר מעניין מספרי דת עתיקים.

ולטעמי לפחות דת עתיקה עדיפה על חטאי מערב עתיקים עוד יותר 
ההבדל הוא בעיקר בין עיסוק בחלק הביולוגי/צמחי שלנו לבין חיים משוחררים יותר שיש בהם בחירה מודעת
אלא שמי אני שאתערב בטעם האישי של יצורים ששואפים לאיחוד אורגני עם הטבע הראשון שלהם..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2011 13:31 לינק ישיר 

לא בדיוק הבנתי מה בכל הדברים שהבאת אמור לעורר בעיה מהותית לדתיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2011 14:29 לינק ישיר 

אייך תגיע לכל זה בלי תורה ?

זה מה שאתם לא מצליחים להבין, רוב בני אנוש הם מאמינים ומשום כך יש כלכלה טובה ויש הרבה כסף שהולך למחקר,

ביום שכל בני אנוש יהיו כופרים מסוג הכופר המופקר ?! אז יגמר האנושות ולא נגיע לשום מקום,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2011 14:54 לינק ישיר 

מרכא,

זו באמת שאלה מעניינת. נראה לי, אבל, שבאשכול שכותרתו מדברת על עתיד הדתות בעתיד הרחוק, הכנסת שאלות רבות ושונות. (עכשיו אני מתחיל להרגיש כמו גרסה של מיימוני.)

1. מה יגרום הזמן בעצמו, פחות או יותר, לדתות: דהיינו, עוד מאות אלפי שנים, נניח (היפותטית) שאנחנו עדיין על כדוה"א, הסמארטפונים פשוט יותר חכמים, טרם נוצר קשר עם חייזרים, וכו' (לא שאני טוען שזה תרחיש סביר, אבל לצורך העניין נניח). האם הדתות ימשיכו להתקיים.
  2. מה יעשה שינוי מהותי שאופיו זיהוי חיים תבוניים (אולי רבים מאד) מחוץ לכדוה"א (אולי טנגנטי לנקודה הקודמת).
  3. מה יעשה שינוי מהותי שאופיו קשור למהות הקיום האנושי, ובפרט הולדה או מוות (כנ"ל).
  4. האם הדתות הנוכחיות הן אלה שרלוונטיות לעתיד, פחות או יותר, ולא ייווצרו דתות אחרות מהותית.
  5. האם דתיות היא תכונה קבועה של האנושות במובן:
    1.  הצורך האנושי של רוב האנשים להרגיש שהם נבחרים / בעלי משמעות.
    2. הצורך האנושי להמציא הסבר לתהליכים לא מובנים עד סופם, ובהנחה שהמדע לעולם לא יסביר הכל עד סופו.
  בקיצור, אולי תמקד קצת את מה שאתה מדבר עליו. איחוד כל האפשרויות הנ"ל הוא ענק, לדעתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2011 15:05 לינק ישיר 

שום דבר לא ישנה את עתיד הדתות.

רוב בני האדם  שעומדים  מול אימת חוסר הוודאות והכליון  ימשיכו לדבוק באמונה כי הם  זקוקים  לאמונה כאוויר לנשימה.

כשם שהמציאו  תרוץ לאבולוציה (שהיא כביכול אינה סותרת את התורה) גם למציאת תרוץ לחיים על כוכב אחר יימצא תרוץ הולם.

תוקן על ידי צענערענע ב- 30/12/2011 15:07:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2011 15:41 לינק ישיר 

מרכא, מטפחת, וצענע,

אולי אחדד את השאלה לכוון מאד ספיציפי.

היהדות, במובן מסויים, נמצאת בשווי משקל, במובן שגרסה כלשהי שלה קיימת ב3500 השנה האחרונות מתוך
50,0000 - 200,000 בהם יש אנשים דומים לנו, פחות או יותר. אבל בטבע, יש מערכות עם שווי משקל יציב, ויש כאלה שלא. בגדול (ובצורה לא מדוייקת), שווי משקל יציב אומר שאם מוציאים את המערכת קצת מהמצב שלה, היא תטה לחזור למצב המקורי. אני מניח שעצם ההנחה שהאנושות תמשיך להתקיים מספיק זמן, אומרת שלאחר מספיק זמן, הסיכוי שלא יופעל לחץ מאד כבד (ברמת השואה והלאה, נגיד) על דת ספיציפית, הוא נמוך מאד.
  מבחינה זו, הניחוש שלי הוא שלאחר מספיק זמן, כל דת ספיציפית (ובפרט היהדות, שהיא הקטנה מביניהן) תיעלם לאחר זמן, אבל הדתיות עצמה לא. 

כפי שאפשר לראות מכך שמחב"תים מאד נמנעים מלבדוק את השאלה ה"הוכחות" לניסי היהדות, התגשמות הנבואות הספיציפיות שלה, וכו' - אינן משכנעות את מי שלא עבר מראש את האינדוקטרינציה המתאימה. (לגבי דברים אחרים, נניח מדע: זה הרבה פחות כך.) זה אומר שגרסה חוזרת של השואה, לדוגמה (אולי ממקור לא אנושי), או אפילו יותר קטלנית ממנה, שתמחק את היהדות לדור או שניים, היא סופה של היהדות. לכן היהדות בשווי משקל לא יציב.
  מצד שני, הדתיות עצמה אולי בנויה על חולשות פסיכולוגיות וכשלים תפיסתיים, ולכן היא בשיווי משקל יציב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2011 19:14 לינק ישיר 

.

המרחק בין תקופת בית שני לבין תקופתנו, מבחינת ההתקדמות הטכנולוגית, גדול פי כמה מהמרחק בין תקופתנו לבין העתיק הדמיוני שתיארת.

אם המעבר לתקופתנו לא ייתר את הדת, מדוע מה שאתה אומר יעשה זאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2011 19:31 לינק ישיר 

למרות האינטרוואל הענק בין המשפטים, שכנראה מיועד למש"ל את נכונותם, המודרנה (לא מימי בית שני, שכן תודות לדת בת של היהדות העולם לא התקדם בכלום - אם לא מחשיבים את המסקנה על כמה מלאכים יכולים לרקוד על ראש סיכה או האבחנות הדקות יותר בין צבעיהם של כתמי דם המחזור הנשי - למעלה מאלף שנים; אלא יותר מהמאות האחרונות) בהחלט יִיתרה את הדת - רוב העולם המערבי , גם רוב אלו שנולדו מביציותיהן המופרות של אמהות שיש להן שושלת אימהית עד לנשים שעמדו לפי המסופר למרגלות הר סיני (בהפרדה מלאה כמובן) או התגיירו כהלכה, איננו דתי. כמובן שבחיים בבני ברק או בשערי תקווה קשה לשים לב לכך.

והמשתנה שדובר כאן היה הפחד ממוות, לא ההבנה שהדת היא פרימיטיבית ופגאנית ומיותרת. וגם זה, אגב, קרה - הדגשים בדת של היום שונים לחלוטין מהדגשים של פעם. למעשה מדובר בפלפולים פוסטמודרניסטיים ורגשיים על הקשר בין האדם לאלוקים המדקים (איך קראתי לאחרונה? 'לראות אלוהות בכל') עם סרח עודף של מצוות פגאניות שמנסים למצוא בהן משמעויות שכל קשר ביניהן לבין כוונת המחוקק מקרי בלבד. הקרבנות כבר הפכו למיותרים, הפאשיזם והפונדמנטליזם הרצחני מתאפלגט... מה בדיוק נשאר מהדת של בית שני?

תוקן על ידי thepresent ב- 31/12/2011 20:13:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2011 20:17 לינק ישיר 

אין בכל אחד מהתיאורים העתידניים דלעיל, שום חידוש שהוא. בספרות המד"ב ישנם עתידים דתיים מאוד וחילוניים מאוד, כאלה שיודעים את ההסטוריה הדתית וכאלה שאינם, וכנראה שבעתיד, לא יהיה כל חדש תחת השמשות.

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/12/2011 22:59 לינק ישיר 

פרזנט, זו בדיוק השאלה, האם לאור הגמישות שאתה מתאר, יש משהו שיוכל לקטוע את יכולת הגמישות הזו. והאם סביר שיקרה.
השאלה המעניינת היא האם במקרה של חיי נצח, כשאין בעצם עוה"ב להבטיח, לא בתולות למוסלמים ולא סטנדר עם גמרא ליהודים, יחול שינוי ביחס האנושי לדת, או שלהיפך, הדת תהיה יותר טובה שכן אלו שרק ציפו לגן עדן ילכו, ויישארו האיכותיים. או אפשרות שלישית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > העתיד הרחוק ועתיד הדתות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext