כיון שכידוע הפירסומים בפורום שלנו עולים תדיר על שולחנם של גדולי התורה, יש לצפות שאחרי שנוציא כתב בענין, יהיה שיפור עצום.
עד כאן ציניות.
אני משתדל לעביר להם באמת, בזמן האחרון התייאשתי מהזקנים שכפופים לעסקונה המצומצמת, והתחלתי לעביר לצעירים יותר, ומי יודע אולי בסוף באמת זה ישפיע, (לזכותם יאמר שעצם שלא סוקלים אותי באבנים היא כבר ראיה שהאלילות לא כל כך חזק)
נשלח ב-21/3/2012 18:10
בעלבעמיו כתב:
נניח שזו דרמה בלבד.
האם עדיפה דרמה סביב מדונה?
לא עדיף אבל במקביל כן עדיף,
האסון היא שאת הדרמה למדונה אוסרים, ואת הדרמה הזו מאמצים,
נשלח ב-21/3/2012 18:17
[מיימוני,
אם איני טועה, הרב ששכחת את שמו הוא בני לאו, ואם זכרוני אינו מטעני, הוא לא דיבר על "יהודי ישיש" אלא על אדם חולה מאוד, שלעתים בעבורו יש להתפלל דווקא למען ייתמו ייסוריו. זה משהו אחר לגמרי.
בע"ב,
אתה משווה את כבוד הרב (הזה או האחר) שנפטר למדונה? איזה שירות אתה עושה בכך לרבנים? (אני מכירה אנשים רבים מאוד שלא מעריצים לא את זו ולא את אלה. העולם לא מתחלק ל"עוסקים בדרמות של מדונה" מול ה"עוסקים בדרמות של רבנים", וזה די מגוחך להציגו כך).]
נשלח ב-21/3/2012 18:28
אמשלום כתב:
[ (אני מכירה אנשים רבים מאוד שלא מעריצים לא את זו ולא את אלה.
אמשלום
אני מעריץ את שניהם, לשניהם יש את אותו תפקיד, והיא להביא אושר לאנשים לההמון העם,
ואם נקח בחשבון את העיקר שזה האושר של ההמון, אז הכלי המנצח היא דווקא הכלי של מדונה ומייקל,
רק צריך לדעת שצריך את שניהם, ואחד מאזן את השני,
כל מי שיאמר שאחד מהם מספיק אז כנראה שהוא כבר מבוגר מידי או צעיר מידי,
נשלח ב-21/3/2012 18:31
מואדיב כתב:
. זה לא ניצחו אראלים את המצוקים,
למה ? כל זמן שהמוות מנצח את החיי פירושו שהאראלים מנצחת את המצוקים, וזה הכוונה לעומק,
נשלח ב-21/3/2012 18:55
אם במדונה עסקינן אז אייך אפשר בלי השיר האהוב עלי מאוד
מואדיב כבלשן- אולי תוכל להרחיב על פרושה של המילה - מצוקים-? מה מקורה? חוץ מהגמרא בכתובות-
נשלח ב-21/3/2012 20:18
[מקסמן,
אני לא בטוחה שהבנתי - אתה חושב שתפקידם של רבנים הוא להביא אושר להמון העם? לא יותר פשוט (ויותר זול) לחלק פרוזק באופן חופשי, מאשר לחנך, ללמד ולהכשיר רבנים?]
נשלח ב-21/3/2012 20:22
[אמשלום, אם אני מבין נכונה את טענתו של בע"ב, אף הוא אינו מתכחש לקיומם של כאלו שאינם עוסקים בדרמות. אך לצידם גם רבים רבים (יש שיאמרו: הרוב) שיעסקו תדיר בדרמה זו או אחרת, ולהם ראוי להציע תחליפים שליליים פחות. את סבורה אחרת?]
נשלח ב-21/3/2012 21:04
אמשלום כתב:
[מקסמן,
אני לא בטוחה שהבנתי - אתה חושב שתפקידם של רבנים הוא להביא אושר להמון העם? לא יותר פשוט (ויותר זול) לחלק פרוזק באופן חופשי, מאשר לחנך, ללמד ולהכשיר רבנים?]
תראי אם אושר היא רק ההרגשה הנעימה אז את צודקת בהחלט, היין היה שימושי בכל הדורות, אבל נח לימד אותנו שכמה תבוניים נהיה ונשתחרר מי הכאב הנורא של המבול ונמשיך בפרו ורבו בכל זאת, אם כל זאת נטע כרם ושתה יין, כי כל חלק בנו צורך מה שהוא צורך, ואם לא ניתן לכל אחד מהם את צורכם אז את שניהם נפסיד,
נשלח ב-21/3/2012 21:29
[אמשלום,
שאת תגידי שפרוזק מביא לאושר?!]
נשלח ב-21/3/2012 21:54
מרחביה יישר כח על הסיוע. גם אלו שחושבים שאינם זקוקים לדרמה, יש להם דרמות מסוג אחר, כמו אתרא קדישא הדין.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 21/03/2012 21:55:59
נשלח ב-21/3/2012 21:58
בעלבעמיו כתב:
מרחביה יישר כח על הסיוע. גם אלו שחושבים שאינם זקוקים לדרמה, יש להם דרמות מסוג אחר, כמו אתרא קדישא הדין.