| נשלח ב-22/3/2012 15:34 |
|
| |
עד כמה אפשר לרדת
וַיְהִי בִּנְסֹעַ הָאָרוֹן • ה'טבולים' נושאים את מיטת רבם | לקול קריאות "מי שלא טבל שלא ייגע במיטה" נלקח ראש ישיבת 'תורה אור' - למנוחת עולמים • יעקב כהן צעד עם רבבות האבלים להר הזיתים, ותיעד את הבכי והיגוןהאם אלו שטבלו- לא נטלו ידיים לאחר יציאתם מבית העלמין? |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 15:45 |
|
| |
איזה עולם מבולבל. לטבול במקוה לפני שמתקרבים אל המת אבי אבות הטומאה... הזוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 16:43 |
|
| |
ירוחם:
ברור אם טומאה היא עניין רוחני אז צדיק לא טמא, וזה כל בעיתינו שהפכנו את מצוות התורה לרוחני,
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 16:57 |
|
| |
שוטים שבעולם,
וכי אינכם מבחינים בין טומאת קרי לרוח של בית הקברות ?!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 16:59 |
|
| |
שותפי, גאון שבעולם. מה הקשר ? ממתי טבילה והליכה לבית קברות הולכים ביחד ?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 17:03 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | שותפי,
גאון שבעולם.
מה הקשר ?
ממתי טבילה והליכה לבית קברות הולכים ביחד ? |
|
הטבילה היא להודרת טומאת קרי.
מה הקשר לזה שהוא ייטמא בטומאת מת ע"י נשיאת הארון ?
כל טומאה היא עניין בפני עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 17:06 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  | הטבילה היא להודרת טומאת קרי.
מה הקשר לזה שהוא ייטמא בטומאת מת ע"י נשיאת הארון ?
כל טומאה היא עניין בפני עצמו. |
|
ואז צריך לטבול בכדי לא לטמא את המת ??
אני לא מבין מה אתה רוצה לומר,
מה הקשר בין הורדת טומאת קרי לבין שאסור לנגוע במת שמה הוא טמא קרי, הרי מה הבעיה שטומאת קרי וודאי ינגע במת ?
תוקן על ידי maxmen ב- 22/03/2012 17:50:31
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 17:11 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | ואז צריך לטבול בכדי לא לטמא את המת ??
אני אל מבין מה אתה רוצה לומר,
מה הקשר בין הורדת טומאת קרי לבין שאסור לנגוע במת שמה הוא טמא קרי, הרי מה הבעיה שטומאת קרי וודאי ינגע במת ? |
|
זו כבר שאלה אחרת- מה העניין שבעלי קרי לא יגעו במיטה- ואין כאן מקומה.
התערבתי רק לעניין הבלבול שבין הטומאות, אשר ניכר היה בדברי הפתיחה והצדיק את הכותרת....
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 17:14 |
|
| |
זו לא שאלה אחרת, זו בדיוק השאלה. לפחות זו השאלה שאני שאלתי. ואתה לא ענית לענין. מסתבר שאם מחכמים ונביאים נתעלמה הלכה כשנתיהרו (עיין בפרק "מקום שנהגו") הדבר קורה אפילו לגאוני עולם אדירים כמוך מר שותפי...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 17:19 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | שותפי,
גאון שבעולם.
מה הקשר ?
ממתי טבילה והליכה לבית קברות הולכים ביחד ? |
|
שים לב, ציפורי.
אתה שואל איך הטבילה תסתדר עם ההליכה לבית הקברות, כלומר אתה מבין שהטבילה לא תועיל כי ממילא ייטמאו מבית הקברות. על זה עניתי שאתה וירוחם מערבבים שני דברים.
אם התכוונת לשאול או לומר שאין צורך בטבילה כדי להיכנס לבית הקברות או לנגוע במיטה (שזו בעצם השאלה הנידונה כאן) היית צריך לנסח דבריך באופן אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 17:47 |
|
| |
שים לב שותפי, אני יודע היטב מה כתבתי , ומה חשבתי, כך שלא מובן מאין אתה מביא את החוצפה והעזות להתמייר לקבוע את זה עבורי. בכל מקרה היות ומקסמן הבין את דברי לאשורי הרי שמסתבר שגם בניסוח אני לא עד כדי כך גרוע. לולי דמסתפינא מהדרת גאונו, הייתי אומר שיש לחשוש שאתה הוא זה שמתקשה בהבנת פשט בהודעת פורום...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 18:04 |
|
| |
ענין הטבילה הוא לפי האמונה שטומאת קרי חמורה ביותר ויש מזיקים וכדו' שיכולים להזיק למת. זה לא קשור בכלל להלכות טומאה וטהרה. אלא לנושאי קליפות הקרי וכו' המורחבים בקבלה וכו'. וההכרזה המובאת הוא מנהג מקובל אצל האדמורי"ם. [וכנראה גנבוהו גם אדמור'י ליטא] [אם כי איני מבין איך יוכל הטמא קרי להזיק למת בפרט אם הוא גדול בתורה, בשלמא מה שנוהגים במקומות מסויימים שהבנים לא ילוו מסיבה זו מובנת, אבל זה, שותפי התוכל להסביר, אני שואל בכנות. ]
תוקן על ידי יהיאור ב- 22/03/2012 18:06:16
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 19:19 |
|
| |
שותף אתה יודע מה התכונתי- ואתה יודע כנראה ברוח הקודש שאני לא מבין בין טומאת קרי לטומאת המת. אתה צודק אני באמת לא יודע את גודל טומאת הקרי- לעומת טומאת אבי אבות הטומאה,. לדעתך טומאת קרי גדולה יותר וחזקה יותר, והיא מנצחת את טומאת המת. איך בדיוק טומאת קרי יכולה לפגום בטומאת אבי אבות הטומאה?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 19:55 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | | [אם כי איני מבין איך יוכל הטמא קרי להזיק למת בפרט אם הוא גדול בתורה, בשלמא מה שנוהגים במקומות מסויימים שהבנים לא ילוו מסיבה זו מובנת, אבל זה, שותפי התוכל להסביר, אני שואל בכנות. ] |
|
מאותה סיבה שהבנים לא הולכים משתדלים להרחיק מהמת את כל העניינים הקשורים בהולדה גם אצל הסובבים אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 19:58 |
|
| |
על זה שאלתי, בשלמא הבנים קשורים שיכולים לקטרג על המת וכו', אבל אנשים אחרים לכאו' איך יוכלו להזיק למת? יש מקורות להנהגה הזאת?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 20:08 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | על זה שאלתי, בשלמא הבנים קשורים שיכולים לקטרג על המת וכו', אבל אנשים אחרים לכאו' איך יוכלו להזיק למת?
יש מקורות להנהגה הזאת? |
|
סביב כל בעל קרי נמצאת הבעיה שמטרידה את מנוחת המת אע"פ שהיא לא נוצרה על ידו, כלומר עצם הזכרת המציאות הזאת היא פתח לקטרוג (ולסבל גדול כידוע).
במקורות אני לא חזק, משתדל יותר להשקיע בהבנות.
|
|
|
|
|