בית פורומים עצור כאן חושבים

דת הערפל או אשכול הצביעות הגדול

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/3/2012 14:59 לינק ישיר 
דת הערפל או אשכול הצביעות הגדול

א. מהי לוגיקה?
לוגיקה ע"פ ויקיפדיה (ימח שמה):

לוגיקה (מיווניתλογική) היא תורה העוסקת בהבחנה בין הסקה נכונה להסקה לא נכונה, ומציעה כללים שבעזרתם ניתן להסיק מסקנות ולבסס טענות בהסתמך על טענות קודמות. התרגום העברי הוא "תורת ההיגיון" (שם מקובל נוסף הוא שכל הישר). מוצאו של המונח מהמילה היוונית לוגוס (λόγος), שלה פירושים שונים כגון "מילה", "מחשבה" או "טיעון", ותרגומה הלטיני הוא "רציו". הלוגוס הוא המבדיל בין האדם ליצורים אחרים בהיותו מדבר, חושב ורציונלי. על כן יש צורך בתורה מיוחדת - לוגיקה - המלמדת אותנו את צורת הדיבור והחשיבה התקפה. מכאן שהלוגיקה היא הבסיס שעליו מושתתת כל חשיבה מדעית והמלכה השולטת בעזרת חוקיה על מחשבה זו. 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2012 15:16 לינק ישיר 

ב. הפיכת הלוגיקה למילה גסה.

הלוגיקה, כאמור, היא פשוט כלי המאפשר לנתח את המידע שמולינו, ולבנות הסיקים או טענות, על טענות קודמות או על מידע וידע.
הלוגיקה נדרשת לכל טיעון באשר הוא. גם מי שמחליט כי לגטימי להשתמש בחוויה כטיעון, צריך הוא את הלוגיקה. טענתו מתבססת על מידע הנובע מהחוויה שלו ועל פיה הוא מבסס את טיעונו. - הוא משתמש בלוגיקה להיסק ממידע או ידע שיש ויכוח לגביי תקפותו.
ומה עושים כשלא אוהבים את התוצאה?

פעמים רבות, מטעמים פיכולוגיים או אחרים איננו אוהבים את התוצאה המתקבלת מהמידע הנפרש למולינו. בדרך כלל הדבר קורה כאשר היסק קדום אותו קיבלנו ועל פיו החלטנו החלטות חשובות או חיינו על בסיסו, מתגלה כמוטעה.
מי רוצה לגלות כי טעה? כולנו רוצים להיות צודקים במשך 100% מהזמן. קל וחומר הדבר אמור כאשר ההיסק הלוגי מוביל אותנו לפקפק בהסיקים קודמים על בסיסם חיינו את כל חיינו. הסיקים אשר לדעתינו מילאו בתכלית את חיינו ועמדו כחומה נגד משברי החיים. בין אם אלו אותם משברים המתוארים כה יפה בקוהלת או אסונות אישיים וחוסר סיפוק עצמי.
חוסר הרצון והיכולת הנפשית להודות בטעות, גורם בטעויות קלות, מקסימום לרמיה של האדם כלפיי הסובב. הוא ממשיך לטעון טענה כלשהי גם אם היא אבסורדית ו"מסרב להבין" את הטעויות הלוגיות שלו". במקרה של טעויות קרדינליות, או אפילו פקפוק בלבד בהיסקים המוקדמים שלנו, אותם הסיקים שעליהם מבוססים חיינו, חמורה הרמיה יותר. במקרה שכזה, מלבד רמיית הסובב, אנו נוטים לרמות גם את עצמינו.

לאדם הממוצע, קל לרמות את עצמו. בין כה וכה הוא נע כמטלטלת בחייו ו"זורם איתם". לא מעניין אותו במיוחד לבדוק את רעיונותיו ואת הלוגיקה העומדת מאחוריהם. מספיק לו "להרגיש" כי הוא צודק, ודי.

אלו אשר (אתרע מזלם?) ובשלב כלשהו הם ביקשו לעמוד על המניעים למעשיהם, עליהם הדבר קשה הרבה יותר. מצד אחד הם כבר "נקלעו לעין הסערה" ונחשפו לנתונים והיסיקים הסותרים את תפישתם המוקדמת. מן הצד השני, רמיה עצמית פשוטה כבר לא תעבוד עליהם. עליהם לשכלל את השיטה.

מכאן ועד הפיכת הלוגיקה למילה גסה, הדרך קצרה. עבורם, למעשה, הדרך היחידה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2012 15:24 לינק ישיר 

למעשה, גם בזאת טעות בידם. עצם הגדרת הלוגיקה כמילה גסה, אינה זו המשרתת את מטרתם. כאמור, גם הם כשהם טוענים את טיעוניהם, משתמשים הם בלוגיקה. ההבדל היחיד הוא בתקפותו של המידע עליו מבססים הם את טיעוניהם.

השמות למידע זה, אשר תקפותו מוטלת בספק, שונות הם.
יש המגדירים זאת פשוט, אחרים כ"אינטואיציה" (מילת הקסם לידע שאין לי מושג מאין בא... ההפך ממה שאנו מנסים לעשות, למפות את הידע ולתהות אחר מקורותיו על מנת שנוכל לבקרו.) אחרים בוחרים בשמות שונים (לועזיים וארוכים כמה שיותר) על מנת לכנות מקורות מידע אלו. בסופו של דבר טיעונם שווה. אין אלו אלא מקורות אישיים אשר האדם לא מסוגל להסבירם, להעביר ביקורת עליהן או להעבירם למשנהו על מנת שיבקר הוא את הדברים. 
אך בכך, לא תמו צרותינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2012 15:32 לינק ישיר 

ג. דת הערפול.
כל מי ששומע את אותם טיעונים, מבין מייד את הכשל הלוגי. יתרה מכך, הם עצמם מבינים זאת מיד. על מנת להתמודד עם הבעיה, משתמשים בערפול. אותם אנשים אשר יודעים להתבטא כה יפה ולחדד הנקודות כאשר מדובר בכל נושא, נאלמים דום כאשר נוגעים בנושאי הליבה. אותם נושאים אשר כפי שהגדרנו נוגעים בהיסיקים מוקדמים שלהם, חינוך שקיבלו וטענות אשר היו מוגדרות אצלם כאמיתות אשר אין לפקפק אחריהן ואשר על בסיסן בנו את חייהם.

בנושאי הליבה לפתע טענותיהם מעורפלות. מעורפלות וסודיות.
לפתע טענותיהם מתעקמות להם לכיוונים שונים. השפה הפשוטה מתחיל להסתבך ולעולם לא תצא ראש כאשר תנסה להבין את טענתם. כאמור, בראש ובראשונה הדבר נעשה על מנת לערפל אצלם עצמם את המושגים ולא להפריע חס ושלום לשלוות הנפש שלהם.
אפולוגטיקה מדרגה ג' הופכת לפתע להגיון פשוט וערבוב בין הגדרות, אקסיומות והנחות שולט בכל טיעוניהם.

לחלקם יש אף קלף מנצח בשרוולם! אם אתה טוען שאני לא צודק, ברור שאתה לא מסוגל להבין! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2012 15:43 לינק ישיר 

ד. אשכול הצביעות הגדול.

"בני אל תירא לא מן הפרושים ולא מן הצדוקים .אלא מן הצבועים"

אף אני איני מתיירא לא מן הרגשנים, ולא מן האינטואטיבים. לא מן האינדוקטיבים ולא מן הסינתטיים.
אך מחה אמחה מפני הצבועים!

מעוניין לשקר אותנו או את עצמך? לו יהי!
מחזיק אתה בדעתך כי חוויה יכולה לשמש כטיעון או כי כשל מעגלי אינו כשל? לו יהי!
לוגיקה בעינך היא מילה גסה? אף זאת, לו יהי!

אך אל נא תהיה צבוע!!!

לא ייתכן שתדרוש מאחרים אמות מידה בהן אתה עצמך עינך עומד!

אם חוויה היא טיעון, גם טיעוניהם של כל עובדי האלילים והבאבות לגיטימיים!
אם "אינטואיציה" משמשת כקלף מנצח, עליה לשמש ככזה גם אם המסקנה של אחרים הינה "הולי ג'יזס", קבלה או אתאיזם!
אם אתה מקבל טענות אליבי משונות כלפיי התורה, אין שום סיבה שלא תקבל אותן טענות כלפיי הקבלה, הבודהיזם או כל דת אחרת!
די להתנשאות! אם לגטימי בעינך להאמין ולפעול על פי רגשות, אין שום סיבה שבעולם שזה לא יהיה לגטימי למחבל מתאבד!
ככל שדתך מבוססת על אינטואיציה וההיסק הינו הריגת שבעת עממין / עמלק על נשותיו וילדיו או עיר הנידחת, אל נא תלין על היטלר ימ"ש, או הנוצרים והמוסלמים שרוצחים מליונים בשם דתם! אתה מרגיש? גם הם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2012 15:48 לינק ישיר 

אלי,
אנא נסה להגיד יותר בבירור מה בדיוק אתה רוצה לטעון וכנגד איזו גישה ?
אתה מנסח כאן כל מיני ניסוחים פתלתלים נותן להם שמות כמו לוגיקה או "דת ה_______" (בכל פעם BUZZ WORD אחר) ועל בסיסם אתה מנסה לנגח אי אלו גישות.
           הבעיה היא שלא ברור לאלו טענות קונקרטיות אתה מתכוון , מה מתלבש לדעתך על הדת ה_____ ומה על לוגיקה, והאם מה שמתאים לאופן בו אתה מפרש את הדברים יוסכם גם על אחרים.
                     לאור ניסונות העבר לא צריך להיות מאוד אינטליגנטי כדי להבין שהתשובה לשאלה האחרונה שלילית, וכאן שואל הבן מה תועלת במתודה שלך לדיונים בפורומים ?  ולולי דמסתפינא הייתי מרשה לעצמי להעלות הרהורי כפירה רציניים עוד יותר כנגד אופי הבלבולסופיה שלך, אבל אני חושש שהדבר יקשה עליך יותר מדי בלא תועלת של ממש, דבר שמיותר מבחינתי.
          אז בוא נסכם את הענין לשאלה מה תכל'ס אתה רוצה לומר ? בתודה מראש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2012 15:53 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
אלי,
אנא נסה להגיד יותר בבירור מה בדיוק אתה רוצה לטעון וכנגד איזו גישה ?

בוא נגיד שהמשפט צריך להיות:
אלי,
אנא נסה להגיד יותר בבירור מה בדיוק אתה רוצה לטעון וכנגד מי ?
רמז :ההיפך מחושך
וההיפך מלא להיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2012 16:01 לינק ישיר 

דייר,
לא הבנתי את דבריך.

כל השאר,
כתבתי את דברי לפני שראיתי את חלק ד' שבדברי אלי, שם קיבלתי תשובה די מספקת לשאלה שלי.
              כך שמבחינתי היא לא כ"כ נצרכת לאשכול בשלב הזה. (אין בדברי כדי להביע הסכמה או אי הסכמה עם דברי אלי, בודאי שלא באופן מלא, אבל היות ואני מרגיש שאני מבין פחות או יותר למה הוא מתכוון הרי שתמהיתי מבוטלת , לכל היותר קשיא לי מדוע נזקק להקמה ארוכה כ"כ לשאלה שלו, אבל זו שאלה שאני ולטעמי גם השרשור כולו יכולים לחיות טוב בלעדיה)
         בפעם הבאה צריך להיות קצת יותר סבלניים מסתבר. :-)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2012 23:36 לינק ישיר 

אישציפ,
אני אסביר לך (על אף שאני מניח שאתה מבין לבד). זה אשכול שפונה נגדי (אחרי הדיון באשכול אני מרגיש משמע אני צודק). אלי טוען כל הזמן שהוא משתמש אך ורק בלוגיקה צרופה, וכל האחרים (ובפרט אני) הם שרלטנים ולא לוגיים. המונחים סינתטי, אינטואיציה וכדו', הם מונחים שתופסים מקום מרכזי אצלי, והוא חושב שהם מהווים ביטוי לרגשיות וסובייקטיביות, בניגוד ללוגיקה האובייקטיבית (שלו, כמובן).
הסברתי לו באשכול הנ"ל (וגם שנהב עשה זאת שם היטב) באר היטב מדוע הוא טועה, אבל מכיון שהוא לא מוצא נימוקים ענייניים, הוא מעדיף להציג את עצמו כנושא הבלעדי של דגל הלוגיקה וכנעלב על ידי רגשנים שכמותי (אגב, זו פעם ראשונה שמאשימים אותי בזה. בד"כ מאשימים אותי שאני לוגיקן קר כצנון, ותוהים האם תפיסותיי הן בכלל דתיות במובן כלשהו).
אמנם ניסיתי להסביר לו שם את טעותו, ויתר על כן הראיתי לו שגם הוא, כמו כל אחד מאיתנו, משתמש בשני אלו (הסינתטיות והאינטואיציה), שכן אין חשיבה שהיא לוגיקה צרופה בלי שני אלו. הרטוריקה היא כלי חשוב בכל דיון, וההתמקדות רק בלוגיקה היא לא טעות אלא אשלייה (כלומר אף אחד לא באמת עושה זאת, וגם לא צריך לעשות זאת).
כנראה אין לאלי תשובות לטענות שהעליתי, אם הוא בכלל טרח לקרוא אותן. לכן המצוקה מובילה אותו למחאות מסוג האשכול הזה, ולהצגה של עמדתי כאילו לוגיקה אצלי היא מילה גסה. דומני שכמי שעוסק ומפרסם לא מעט בתחום הלוגיקה, ובסה"כ די מתמצא בה, זה נשמע די מגוחך לצטט לי מגוגל את ההגדרה של לוגיקה. אבל כפי שהוא עצמו כותב בפתיחה הכל כשר כדי להימלט מדיון ענייני שבו מתברר שאתה עצמך טועה:
אין לי אלא להזכיר לו את מה שהוא עצמו כותב בהודעת הפתיחה כאן:
מי רוצה לגלות כי טעה? כולנו רוצים להיות צודקים במשך 100% מהזמן. קל וחומר הדבר אמור כאשר ההיסק הלוגי מוביל אותנו לפקפק בהסיקים קודמים על בסיסם חיינו את כל חיינו. הסיקים אשר לדעתינו מילאו בתכלית את חיינו ועמדו כחומה נגד משברי החיים. בין אם אלו אותם משברים המתוארים כה יפה בקוהלת או אסונות אישיים וחוסר סיפוק עצמי.
חוסר הרצון והיכולת הנפשית להודות בטעות, גורם בטעויות קלות, מקסימום לרמיה של האדם כלפיי הסובב. הוא ממשיך לטעון טענה כלשהי גם אם היא אבסורדית ו"מסרב להבין" את הטעויות הלוגיות שלו". במקרה של טעויות קרדינליות, או אפילו פקפוק בלבד בהיסקים המוקדמים שלנו, אותם הסיקים שעליהם מבוססים חיינו, חמורה הרמיה יותר. במקרה שכזה, מלבד רמיית הסובב, אנו נוטים לרמות גם את עצמינו.

וכבר קבעו חז"ל הרגשנים והסובייקטיביים שהפוסל במומו פוסל.

הבהרה בשולי הדברים. מניסיוני עד כאן בפורום, הדיון עם אלי הוא השחתת מילים לריק, שכן בד"כ לא תקבל ממנו תשובה עניינית (ההסבר כנראה בקטע המודגש למעלה. הוא מעיד על עצמו, ואין לך מקור טוב יותר מזה). ניתן לראות את מהלך הדברים באשכול הנ"ל שעורר את האשכול הזה, ולראות את חוסר ההתייחסות שלו לטיעונים, ואת הדבקות (ה'לוגית' למהדרין כמובן) שלו באותן מנטרות. הדבר מופיע גם באשכולות קודמים.
לכן כל מה שכתבתי כאן הוא רק לתועלת הציבור. אני לא מחכה לתשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2012 23:56 לינק ישיר 

Wer reitet so spät durch Nacht und Wind?
Es ist der Vater mit seinem Kind;
Er hat den Knaben wohl in dem Arm,
Er fasst ihn sicher, er hält ihn warm.

Mein Sohn, was birgst du so bang dein Gesicht? —
Siehst, Vater, du den Erlkönig nicht?
Den Erlenkönig mit Kron’ und Schweif? —
Mein Sohn, es ist ein Nebelstreif. —

„Du liebes Kind, komm, geh mit mir!
Gar schöne Spiele spiel’ ich mit dir;
Manch’ bunte Blumen sind an dem Strand,
Meine Mutter hat manch gülden Gewand.“ —

Mein Vater, mein Vater, und hörest du nicht,
Was Erlenkönig mir leise verspricht? —
Sei ruhig, bleibe ruhig, mein Kind;
In dürren Blättern säuselt der Wind. —

„Willst, feiner Knabe, du mit mir gehn?
Meine Töchter sollen dich warten schön;
Meine Töchter führen den nächtlichen Reihn
Und wiegen und tanzen und singen dich ein.“ —

Mein Vater, mein Vater, und siehst du nicht dort
Erlkönigs Töchter am düstern Ort? —
Mein Sohn, mein Sohn, ich seh’ es genau:
Es scheinen die alten Weiden so grau. —

„Ich liebe dich, mich reizt deine schöne Gestalt;
Und bist du nicht willig, so brauch’ ich Gewalt.“ —
Mein Vater, mein Vater, jetzt faßt er mich an!
Erlkönig hat mir ein Leids getan! —

Dem Vater grauset’s; er reitet geschwind,
Er hält in Armen das ächzende Kind,
Erreicht den Hof mit Mühe und Not;
In seinen Armen das Kind war tot.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2012 10:52 לינק ישיר 

מקורם של השדים

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?whichpage=4&topic_id=1229560&forum_id=1364

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2012 12:02 לינק ישיר 

.כפול.

תוקן על ידי eli_s ב- 30/03/2012 12:06:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2012 12:04 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
אישציפ,
אני אסביר לך (על אף שאני מניח שאתה מבין לבד). זה אשכול שפונה נגדי (אחרי הדיון באשכול אני מרגיש משמע אני צודק). אלי טוען כל הזמן שהוא משתמש אך ורק בלוגיקה צרופה, וכל האחרים (ובפרט אני) הם שרלטנים ולא לוגיים. המונחים סינתטי, אינטואיציה וכדו', הם מונחים שתופסים מקום מרכזי אצלי, והוא חושב שהם מהווים ביטוי לרגשיות וסובייקטיביות, בניגוד ללוגיקה האובייקטיבית (שלו, כמובן).
הסברתי לו באשכול הנ"ל (וגם שנהב עשה זאת שם היטב) באר היטב מדוע הוא טועה, אבל מכיון שהוא לא מוצא נימוקים ענייניים, הוא מעדיף להציג את עצמו כנושא הבלעדי של דגל הלוגיקה וכנעלב על ידי רגשנים שכמותי (אגב, זו פעם ראשונה שמאשימים אותי בזה. בד"כ מאשימים אותי שאני לוגיקן קר כצנון, ותוהים האם תפיסותיי הן בכלל דתיות במובן כלשהו).
אמנם ניסיתי להסביר לו שם את טעותו, ויתר על כן הראיתי לו שגם הוא, כמו כל אחד מאיתנו, משתמש בשני אלו (הסינתטיות והאינטואיציה), שכן אין חשיבה שהיא לוגיקה צרופה בלי שני אלו. הרטוריקה היא כלי חשוב בכל דיון, וההתמקדות רק בלוגיקה היא לא טעות אלא אשלייה (כלומר אף אחד לא באמת עושה זאת, וגם לא צריך לעשות זאת).
כנראה אין לאלי תשובות לטענות שהעליתי, אם הוא בכלל טרח לקרוא אותן. לכן המצוקה מובילה אותו למחאות מסוג האשכול הזה, ולהצגה של עמדתי כאילו לוגיקה אצלי היא מילה גסה. דומני שכמי שעוסק ומפרסם לא מעט בתחום הלוגיקה, ובסה"כ די מתמצא בה, זה נשמע די מגוחך לצטט לי מגוגל את ההגדרה של לוגיקה. אבל כפי שהוא עצמו כותב בפתיחה הכל כשר כדי להימלט מדיון ענייני שבו מתברר שאתה עצמך טועה:
אין לי אלא להזכיר לו את מה שהוא עצמו כותב בהודעת הפתיחה כאן:

וכבר קבעו חז"ל הרגשנים והסובייקטיביים שהפוסל במומו פוסל.

הבהרה בשולי הדברים. מניסיוני עד כאן בפורום, הדיון עם אלי הוא השחתת מילים לריק, שכן בד"כ לא תקבל ממנו תשובה עניינית (ההסבר כנראה בקטע המודגש למעלה. הוא מעיד על עצמו, ואין לך מקור טוב יותר מזה). ניתן לראות את מהלך הדברים באשכול הנ"ל שעורר את האשכול הזה, ולראות את חוסר ההתייחסות שלו לטיעונים, ואת הדבקות (ה'לוגית' למהדרין כמובן) שלו באותן מנטרות. הדבר מופיע גם באשכולות קודמים.
לכן כל מה שכתבתי כאן הוא רק לתועלת הציבור. אני לא מחכה לתשובה.

ההגנה הכי טובה היא מתקפה. בית הספר למחבתים, קורס 2012, מוסר - מיכי.
1. על ראש הגנב בוער הכובע, האשכול היה מכוון לכלל ובפרטי לשניים שלש מסויימים. לצערי אתה לא בינהם. מזמן הפסקת לענות לטיעונים ובמקום לענות אתה מתנשא. התשובה היחידה שנשארה?

2. האם יש אפשרות שתענה לגופם של טענות במקום להתמקם על רגליך האחוריות ולהלום לכל עבר?

3. אני לא רק מודה בטעויות אלא משנה שוב ושוב את ידיעותי ודעותיי ואפילו את אורח חיי עקב הבנות ותובנות חדשות. חלקם בפורום זה עכשיו.
זאת להבדיל ממי שסימן את המטרה מראש וכעת משתולל ומתפרע לכל עבר.

א ב ל
האשכול לא היה אישי, דרך ההגנה שלך היא להפוך אותו לכזה. עזוב!

לדעתך כולם משתמשים באינטואיציה ובאמצעים אחרים כטיעונים לוגיים? אנא! הבא דוגמאות, ננתח ונבדוק.
להזכירך אין מדובר בטיעונים על ההנחות יסוד.
יכול להיות שרק האינטואיציה שלי מובילה אותי לכך שאני חי. אך כל זמן שבן שיחי מוכן להניח כמוני את ההנחה הזו, או הנחות יסוד אחרות, לא כלפיהן מופנים הטיעונים הלוגיים.

א נ א, הבא דוגמאות לטיעונים לוגיים בהם משתמשים לטענתך "כולם" כאשר הם נוגעים לעניין הנידון ונוכל לבקר ולנתח.

אכן, עצוב שאתה לא מגיע מעמדת יתרון לויכוח כשכולם בטוחים שאתה צודק מראש. למרות זאת, נסה לנהל דיון הוגן וענייני.

וסתם אגב, הבנת הנקרא, עיקר הטיעון באשכול (אם טרחת לקרוא) הינו נגד הצביעות. לא נגד האינטואיציה, הסינטתיקה והרגשות. זה כבר נידון באשכול "אני מרגיש, משמע אני חושב"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2012 12:35 לינק ישיר 

אלי יפה כתבת  ויפה ענית כך דרכו של הרב הדוקטור מימים ימימה כשאין לך תשובה תשמיץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2012 13:18 לינק ישיר 

נדב

טוב לראותך.

למה לא הבאת תירגום? יש תירגום יפה לעברית אבל איני יודע אם הוא באינטרנט.

השיר, של גתה והנה תירגום לאנגלית. רק שהוא מוגן בקופירייט אז אני מקוה שאין איסור להעתיקו לכאן עם הלינק.

Who's riding so late through night, so wild?
It is the father who's holding his child;
He's tucked the boy secure in his arm,
He holds him tight and keeps him warm.

My son, why hide you your face in fear?"
See you not, father, the Erl King near?
The Erl King in his crown and train?"
My son, 'tis but a foggy strain."

Sweet lovely child, come, go with me!
What wonderful games I'll play with thee;
Flowers, most colorful, yours to behold.
My mother for you has garments of gold."

My father, my father, and can you not hear
What Erl King is promising into my ear?"
Be calm, stay calm, o child of mine;
The wind through dried leaves is rustling so fine."

Wouldst thou, fine lad, go forth with me?
My daughters should royally wait upon thee;
My daughters conduct each night their song fest
To swing and to dance and to sing thee to rest."

My Father, my father, and can you not see
Erl King's daughters, there by the tree?"
My son, my son, I see it clear;
The ancient willows so grey do appear."  

I love thee, I'm aroused  by thy beautiful form;
And be thou not willing, I'll take thee by storm."
My father, my father, he's clutching my arm!
Erl King has done me a painful harm!"

The father shudders and onward presses;
The gasping child in his arms he caresses;
He reaches the courtyard, and barely inside,
He holds in his arms the child who has died.

http://www.recmusic.org/lieder/get_text.html?TextId=6382

מה זה בא להראות ואיך זה קשור לכאן? (זה מספיק יפה כדי לקבל אשכול משלו).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2012 13:20 לינק ישיר 

וכאן יש את התירגום עם תוספות וגם הפניה לנעימה של שוברט שחוברה לשיר הזה, אם הבנתי נכון.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דת הערפל או אשכול הצביעות הגדול
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext