| נשלח ב-31/3/2012 21:09 |
|
| |
הסבר לחטאי הראשונים - שאלה לחברי הפורום
שלום לחברי הפורום היקרים, אני די חדש בפורום - ההודעה הראשונה שלי היא זאת. למרות שהתבוננתי בפורום הרבה מהצד.
רציתי לשמוע מה דעתכם או יותר נכון את הסברכם/ביאורכם לחטאי הראשונים, כיצד נסביר שגדולי עולם חטאו בחטאים הנראים לנו כיום כחטאים של האדם מן השורה. יהודה ותמר, דוד ובת שבע, עם ישראל והעגל וכו'... אשמח לשמוע ממכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2012 21:14 |
|
| |
למה שלא יחטאו הם לא היו בני אדם?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2012 21:26 |
|
| |
היו. אבל היו בני אדם גדולים במדרגתם הרוחנית הוי אומר שחטאים הקשורים לעניינים גשמיים פחות צריכים להיות רחוקים מהם כרחוק מזרח ממערב. ובפרט אם נחשיב את העניין של ירידת הדורות שירדו הדורות במעלתם הרוחנית מדורות שעברו. ואז תעשה השוואה פשוטה בין אלו הנחשבים גדולים מבחינה רוחנית בימינו אם היו נופלים לעבירות וחטאים שבהם נפלו אבותינו שהיו במדרגה רוחנית גדולה פי כמה וכמה מהם. האם אתה רואה את הרב קנייבסקי מתעניין באיזו אשת איש בבחינת בת שבע? או את הרב שטיינמן הולך ועובד לו איזה חמור מזהב? אולי את הרב עובדיה מתפתה לו על ידי איזו אשת זנובים מהרחוב סטייל תמר? דברים אלו לא אופניים אפילו לאנשים חרדים ושומרי מצוות הדיוטות... ק"ו לגדולי עולם שעברו...
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2012 21:30 |
|
| |
כל הגדול וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2012 21:42 |
|
| |
קדיש יש לי חדשות בשבילך... אני לא יודע אפילו מאיפה להתחיל. חבל אתה נשמע תמים וחבל לנפץ את התמימות הילדותית שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2012 21:43 |
|
| |
.
"כי אדם אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא"
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2012 21:49 |
|
| |
דייר, אינני תמים. אני מכיר את הדעות הרווחות בפורום. אני אשמח לשמוע את דעתך שלך שודאי מנוגדת להנחות שהנחתי בהודעתי הקודמת.
מואדיב - דבריך כנראה נכתבו ללא מחשבה רבה - לא אמרתי שאסור להם לחטוא, רק ציינתי שהחטאים שבהם הם חטאו היו כה גסים שאפילו לא שייכים לאלו של בני ימינו הירודים במדרגתם הרוחנית פי כמה וכמה מדורות עברו... כך שאני לא מדבר על כמות החטא אלא על איכות החטא.
בעל בעמיו - מה המשמעות של כל הגדול מחברו? האם זה אומר שאנשים הגדולים ממני נופלים מחטאים גסים משאני נופל בהם? זה אומר שהרב שטיינמן (לצורך הדוגמא) שגדול ממני במדרגה הרוחנית אמורים להיות לו נסיונות עם דברים כעין חילול שבת, אשת איש, גזל, וכו', שהרי הוא גדול ממני ויצרו ודאי גדול משלי... ואם הדברים הם לא כאלו אז נשאלת השאלה כיצד חטאו גדולי ישראל בחטאים גסים שכאלו? הדרא קושיא לדוכתיה. מעט יותר רצינות רביסיי...
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2012 21:52 |
|
| |
לכן נכתבה התורה באופן סיפור והיסטוריה, בכדי שנלמד, אחרת היו צריך לכתוב רק חוקים וזהו,
הרי מנין לנו מהי חטא ומה היא לא חטא ? דווקא אחרי שראינו מהי חטא אנו יודעים מהי חטא,
אין סיבה שהתורה יספר סתם לשון הרע על יהודה ותמר ועל דוד וכו' וכו', והבן,
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2012 21:53 |
|
| |
ואיך משה רבינו כעס מה הוא לא הכיר ישר הפוך ולכל הכוונים את גנות מידת הכעס??????? הרי כל ילד בחיידר מכיר את זה. התשובה נכון מכיר יודע הכל טוב הכל יפה אבל אנחנו עדיין בני אדם וטבעו של אדם לחטוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2012 21:53 |
|
| |
רצינות לא אומרת לטעון כאקסיומה שלפלוני יש מדרגה רוחנית גבוהה הימני ולכן הוא מנוטרל מהחטאים שלי.נקודה למחשבה, אם פלוני לא ינהג היום כמנהג יהודה ותמר יתכן שזו תוצאה של אלפים שנות חינוך.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 31/03/2012 21:55:22
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2012 21:58 |
|
| |
וחוץ מזה אולי באמת כל הרבנים שמנית אם יעמדו בסיטואציה כזאת אולי גם יחטאו. מנין לך הבטחון שהם כבר מחוסנים???
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2012 22:00 |
|
| |
למה אתה חושב שהם ניו גדולים ממך? הרמב"ן כותב על אימנו שרה שהיא חטאה חטא גדול וגם אברהם- עם הגר.
הגדולה היא לחטוא ולהשאר גדולים- מלאכים לא חוטאים. בני אדם כן- ולכן הם בני אדם החוטא הראשון, המדרש אומר הבה ניתן תודה ליצר הרע- כי בלי יצר הרע אדם לא בונה בית לא נוטע כרם ולא נושא אשה
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2012 22:05 |
|
| |
| Kaddish כתב: |  | ...
מואדיב - דבריך כנראה נכתבו ללא מחשבה רבה - לא אמרתי שאסור להם לחטוא, רק ציינתי שהחטאים שבהם הם חטאו היו כה גסים שאפילו לא שייכים לאלו של בני ימינו הירודים במדרגתם הרוחנית פי כמה וכמה מדורות עברו... כך שאני לא מדבר על כמות החטא אלא על איכות החטא. ...
|
|
הפוך.
ראה עד כמה גדולים היו, שאע"פ שניחנו באותם יצרים שבני אדם נחונו בהם, בכל זאת הגיעו למדרגתם הגבוהה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2012 22:15 |
|
| |
דומני שהתשובה מורכבת בעיקר משני אלמנטים שכבר הוזכרו כאן. ראשית, כל הגדול מחברו יצרו גדול הימנו. גדולי זמננו שהזכרת רובם מסתתרים מפני יצרם ולא עוסקים בהוויות העולם, ולכן קל להם יחסית שלא לחטוא. אבל מלך שנמצא ברה"ר ועוסק בשפיר ושליא של כל המציאות (כולל מלכים ומלחמותיהם), ויש לו סמכות מוחלטת לעשות מה שירצה (יש לזכור שהנורמות של פעם גם אפשרו לו זאת, מה שלא קיים היום), עומד בניסיון קשה ביותר. מעבר לזה, אכן ישנה התפתחות היסטורית, ויצרים רבים שלנו עוברים סובלימציה (מה שהגמרא מתארת כביטול יצר ע"ז ועריות). פעם גם לקחו שלל, הרגו את כל האויבים והתעללו בשבויים, כי זו היתה הנורמה. הנורמות שלנו היום נוצרו בין היתר בגלל המאבקים שנוהלו אז. בלשון הקומוניסטים אומר שהגדולים הקדמונים היו שמן על גלגלי המהפכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2012 22:15 |
|
| |
האשכול הזה הוא דוגמא מצויינת להראות עד כמה החרדיות לא קשורה ליהדות. הרב שטיינמן או אפילו סתם חרדי מצוי לא יפול בעריות כמאמר פותח האשכול. התנ"ך ואפילו חז"ל שאמרו אין אפוטרופוס לעריות סוברים בדיוק הפוך. אם החרדים היו כותבים את התנ"ך הוא היה נראה אחרת לגמרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2012 22:20 |
|
| |
לכן לא לומדים תנ"ך, אצל החסידים מדגלים על הרבה דפי גמ'
|
|
|
|