| נשלח ב-18/6/2012 11:53 |
|
| |
מיהו הבעל תאוה האולטימטיבי?
תוקן על ידי ביליצר ב- 18/06/2012 12:44:18
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2012 12:20 |
|
| |
מיהו עצלן? מי שלא קם בכלל או שקם ועושה את הכל מהר כדי לחזור למיטה?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2012 12:30 |
|
| |
בעל תאוה הוא זה שעושה הכל לפי חוקי הדטרמיסטים בטבע,
כלומר במקום שיש לו חופש ובחירה ובוחר להיות תלוי במקרה, בגלל התאוה הדטרמיניסטית ?! הוא בעל תאוה !!
אבל לדעתי רציתה לתת כאן את האבסורד שבדבר שכר בעולם הבא,
נכון מאוד וזה טענתי שכל העניין של עולם הבא הדמיוני היא של הגננת,
האבסורד היא שבעולם הבא הכל תהיה דמיוני,
אני אוהב מטוס סילון פרטי לטוס בגבהים מטורפים וכו' ?! אז האלוקים ייתן לי את זה בדמיון שם ? למעשה הוא לא צריך לעמל לתת לי אותה. פשוט יתן לי סמים שהדמיון יבוא לבד,
או אם נאמר שהתענוג שם היא להנות מזיו השכינה,
אז תלוי, אם אני אוהב את זה מראש ? אז מילא ! אבל אני לא אוהב את זה ? אז יתן לי סמים שאני יאהב ?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2012 12:51 |
|
| |
לדעתי הראשון הוא הבעל תאווה. מהותה של התאוה הוא שאינו נוהג לפי חשבונות השכל. ברגע שהוא מחשב איזה תאווה שווה יותר, זה כבר אינו הבעיה של תאווה [או עצלות], אדרבה זה מה שצריך לעשות. "והוי מחשב הפסד עבירה כנגד שכרה וכו'"
וכמובן, בסופו של דבר כל אחד עושה בשביל עצמו.אין מנוס מזה וממילא אין רע בזה. [לעשות בשביל אלקים ממילא אבסורדי, כי אם הוא אלקים הוא לא צריך אותי. ובשביל החברה היינו בשביל עצמי.]
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2012 12:56 |
|
| |
ביליצר?
כמה שאלות?
א. מהי תאווה? האם תוכל לתת דוגמאות?
ב. מה המערך הנפשי, הפסיכולוגי והאונטולוגי (=מה קיים במציאות באדם ומחוצה לו שמסביר את הופעתן של תאוות) של תאוות?
ג. איך מדרגים תאוות (לפי התחושה? לפי מספר האנשים שלוקים בה? לפי מספר הימים בשנה או השעות ביממה שזה קורה? - כמו אין אדם ניצול מאבק לשון הרע או הרהור)?
ד. האם יש הבדל בין מי שפקדה אותו תאווה לבין "בעל תאווה"? במה זה מיוסד?
ה. מה הנחות היסוד של הדירוג של תאווה אולטימטיבית? או בעל תאווה אולטימטיבי?
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2012 13:09 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  |
תוקן על ידי ביליצר ב- 18/06/2012 12:44:18
|
|
קבל על הפרישה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2012 14:26 |
|
| |
מי שתאוותו מונעת ממנו או מפריעה לו, לנהוג באובייקטיביות בשאלות שכליות.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2012 14:57 |
|
| |
אין דבר כזה בעל תאווה, זוהי המצאה פטריכארית לשליטה על נתינים ולהגבלתם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2012 15:26 |
|
| |
מקס
הניסוח שלך גרם לי להשכיל היאך יובנו הדברים ולכן מחקתי ,
לעצם דבריך ,הדמיון הוא עיקר נחלתינו גם בעולמינו הנוכחי ,התאוה והכבוד הם נחלת הדמיון נטו,,
את הסמים שאינך אוהב הינך גם לא מכיר כדי לשנוא ,על זה אמרו חזל שאין הדמיון משיגו ,גם אנוכי הקטן איני מבין את דברי הרמבם על שכר השגת המושכלות ,במה הנאתו,,
יהי אור
אם אין הבחירה בידו הרי הוא כשאר בעלי חיים ,אם הבחירה בידו הרי ששכלו כבר היה נוכח כאן ועשה שיקוליו ,זה שהחליט לבחור בדחיית סיפוקו הנוכחי כדי לכפול הנאתו בפי שבעים מטעם שבת
האם לזה יקרא לילך אחר שכלו ?הרי שכלו אינו יותר מאמצעי לתאוות יותר בומבסטיות,?..
מיימוני המתוק,
איתך אפשר לפתוח אשכול ללא מילים ולקבל מלוא חפניים קנייני חכמה ,
כמדומני אבל שלא הספקת לקרוא את התוכן לפני שהוא נמחק ,צדקתי??
צענע
מה היה חסר בכדי לקבל שכר על הדרישה?
אלי
אם כן היכן הבחירה?
קרדיו
אכן אין דבר כזה בעל תאוה כי אם היה בעלים על תאותו האסורה היה מתאפק
תוקן על ידי ביליצר ב- 18/06/2012 15:31:09
תוקן על ידי ביליצר ב- 18/06/2012 15:33:15
תוקן על ידי ביליצר ב- 18/06/2012 16:10:55
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2012 16:17 |
|
| |
בילי אכן. זה מה שיש. וזה מה שנקרא לילך אחר שכלו. [=לחפש את התאווה הכי בומביסטית והכי גדולה] תרצה או לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2012 16:19 |
|
| |
"צענע
מה היה חסר בכדי לקבל שכר על הדרישה?"
בדבריך היתה חסרה הבחנה בין מהות התאוות השונות שחלקן רצויות וחלקן לא רצויות. ולכן השאלה מיהו בעל התאווה האולטימטיבי אינה במקומה.
ובכלל המילה אולטימטיבי אינה במקומה בהקשר זה שכן אולטימטיבי פרושו מושלם ואתה התכוונת לשאול מיהו בעל התאווה האמיתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2012 16:30 |
|
| |
ביליצר
ודאי שלא קראתי. היה מחוק.
כתבתי לפי השאלה שבכותרת, שהיא כל מה שנשאר.
ואם לא מבינים, לא נורא. מסבירים עוד פעם.
(קיבלתי כבר מחמאות, אבל אף פעם לא "המתוק" - אבל תודה).
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2012 16:36 |
|
| |
בעברית נפוצה משתמשים ב"אולטימטיבי" לתיאור הפתרון או התשובה המקובלת..
אינני יודע מה השורש האמיתי של בעל תאווה. אך "בעל תאווה" הוא ביטוי שכיח ביותר לרצון לשלוט על אחר, לרוב צעיר בשנים או בשכל כמו תלמידים, וכן להצדקת שנאה, עוינות או קנאה לאחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2012 16:42 |
|
| |
יהי, יש עוד אפשרות שכשהאדם מברר את תאוותיו ממה הן נובעות ובוחר באצילית יותר מפעם לפעם מתחזקים נטיותיו השכלייות ומודעותו לעצמו מתרוממת ונעשית שלימה יותר. ייתכן וכך גם משתמע מהרמב״ם בשמונה פרקים שנטיותיו הטבעיות והנמוכות/חייתיות בשפת אדם..יתחלפו להנהגת אדם בר מעלה אבל גם אם לא יתחלפו ממש כמו שסובר בעל התניא שאין בכוחו של אדם -בינוני- לשנות בעצם את מידותיו סוף כל סוף ככל שפחות נשמע אדם לרמה זו שבנפשו היא באה פחות לידי ביטוי. והדיכוי שלה כשהוא נעשה באופן נכון ולא כהתעלמות גרידא נקרא אצלנו שאינו בעל תאווה אלא בעלים עליה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2012 16:58 |
|
| |
יהי
האם זה ששכלו מובילו לתאוות נעלות יותר הופך אותו לבעל נפש ולא לבעל תאוה גדול יותר,,?
האם זה שהחליט ללכת אחר תאוותו בהכרח שלא שכלו הוא שהובילו?
צענע
אותי לימדו שהאמת היא שלימה,ולא בכדי חותמו אמת,,מושלם,,
מיימוני
כל עוד אינך גרוש או פנוי או חסיד הדוק ,המילה מתוק אינו זר לך,
בכל אופן ,לא בקנקן ובכותרת אלא במה שיש בו,,
את תוכן שאלת האשכול מחקתי כי הוא פרובוקטיבי מדי לטעמי ,
ועדיין מתוך המגיבים הינך למד,
קרדיו
אם תמשיך בעברית נפוצה,,במלים בעל תאוה אין יותר מדי פילוסופיות
תוקן על ידי ביליצר ב- 18/06/2012 17:02:22
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2012 17:28 |
|
| |
פי ועי' לימודי הבעש"ט שאי אפשר לאדם להפוך את מידותיו הרעות אלא להשתמש בהם במקום הנכון.
למעשה שאלת האשכול נוגעת בדברים רבים עמוקים, הניק תורה ודעת שאל בעצם את השאלה הזאת בכמה אשכולות, ואיני יודע אם אפשר להגיע למסקנא סבירה בקשר אליו במסגרת כזו. עכ"פ עוררתי את הנלע"ד, שזה טעות לדבר על מציאות שבו אדם אינו עושה בשביל עצמו כלל, ומה שמדברים על שבירת התאוות ולשמה וכדו' הכל הכוונה לעשות בשביל עצמך בצורה יותר טובה שכלית ונעלה. [וכן פירשתי עכשיו באשכול הלשמה] אם תשאל א"כ מה בין צדיק לרשע, זה השאלה הגדולה, והתשובה לפ"ז הוא רק שהצדיק יותר חכם. [=הוא יודע להשיג בשביל עצמו הדברים הטובים יותר ולחיות חיים טובים יותר] זהו למעשה התשובה לשאלת ייתכן באשכולו. שלפ"ז הן המקרא והן המשנה מכונים לדבר אחד, ההפרש ביניהם הוא רק בדיוק השאלה מהו הטוב שהאדם צריך להשיג, שאנטיגנוס דייק שהטוב [בשביל עצמו ובשביל החברה] זה שלעמלק"פ, אבל אין ביניהם מחלוקת בשאלת המניע היסודי בשביל עצמי או בשביל מישהו אחר. [ובעומק עוד יותר, מכיוון שהעצמות של הכל זה האלהות, איני צריך אלא לעשות בשביל עצמי. אבל זה אין מגלין וכו'. ]
תוקן על ידי יהיאור ב- 18/06/2012 17:47:12
 |
|
|
|
|
|