| נשלח ב-5/7/2012 12:25 |
|
| |
האם לחלקיק האלוקי יש קשר רוחני
האם לחלקיק האלוקי יש קשר רוחני
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2012 12:36 |
|
| |
מה השאלה כאן? עליך לפרט קצת כדי שאפשר יהיה לדון. על פניו זה לא שונה משאר הפיסיקה, פרט לכך שהוא חלקיק שרק כעת נמדד (אם אכן).
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2012 12:54 |
|
| |
כל מה שאתה רואה בעיני הבשר שלך הוא בעצם רוחני. לכן ברור שיש קשר.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2012 12:55 |
|
| |
האם לאלקטרון יש קשר רוחני? פעם קישרו בין החשמל לבין העולמות הרוחניים (ביחזקאל למשל)
ת"ר מעשה בתינוק אחד שהיה קורא בבית רבו בספר יחזקאל והיה מבין בחשמל ויצאה אש מחשמל ושרפתו וביקשו לגנוז ספר יחזקאל
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2012 13:34 |
|
| |
ממה נפשך במה אתה מאמין, אם אתה מאמין שאלוקים ברא את השמיים ואת הארץ, אזי לא יתכן שאפשר לחלק אותו לחלקים.
ואם אתה מאמין כי בריאת העולם היא תוצאה פיזיולוגית של תנועת חלקיקם במהירות. אזי אין ודאי כל רוחניות .
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2012 13:46 |
|
| |
סיפור קצר ומשעשע (מקוה שלא כתבתי את זה כבר):
לפני כחצי שנה היתה הפעם הקודמת בה עלה בוזון היגס (המכונה החלקיק האלהי, ותסלחו לי על שאיני סבור כי זהו אחד השמות שאינם נמחקים בהקשר הזה) לכותרות. מפה לשם, בצהרי היום מצלצל הטלפון במשרדי, והשיחה הלכה פחות או יותר כך:
"שלום, מדבר המפיק בתכניתם של בן כספית ועמנואל רוזן ב 103 FM. אני מדבר עם נדב שנרב?
אני: כן
מפיק: רצינו לראיין אותך בקשר לחלקיק האלוהי.
אני: מה? מה הקשר? אני לא חלקיקאי. אם אתה רוצה לדעת משהו על מצב החיפוש אחרי בוזון היגס, כדאי שתפנה לפיסיקאי של חלקיקים, לא?
מפיק: כן, זה ידוע לי, אבל חשבנו שמכיוון שמדובר בחלקיק האלוהי, ומכיוון שאתה אדם דתי, אז.. כלומר .... אז .... א..."
הבנאדם לא היה מסוגל להוציא מפיו את דבר ההבל הקולוסאלי ולפיו מעצם היותי שומר מצוות יש לי מומחיות מולדת בעניני חלקיקים אלוהיים, אבל ברור שזו היתה כוונתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2012 14:01 |
|
| |
בהיותו חלקיק יסוד, הרי שהחלקיק האלוהי הוא מן השמות שאינם מתחלקים
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2012 16:01 |
|
| |
כל חלקיק הרי גם הוא בנוי מעוד חלקיקים או מ"קשרים" בינהם.. בסופו של דבר כל היקום בנוי על אנרגיה כזאת או אחרת, שום דבר לא מוחשי... (מישהו אמר מטריקס?)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2012 16:36 |
|
| |
תוקן על ידי הוא_אה ב- 05/07/2012 16:42:55
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2012 16:54 |
|
| |
כנראה יש כאן סיבה להבהיר (אולי באשכול נפרד) מה זה "רוחני". דומני כי פה השורש להרבה בלבולים שורשיים.
|
|
| נשלח ב-5/7/2012 19:35 |
|
| |
נדב, אם ישאלו פיסיקאי חלקיקים, הוא לא מומחה ל'אלוהי', ואתה לא מומחה ל'חלקיק'. אז בין כה וכה צריך לבחור איזה מומחה חלקי מראיינים, לא? :)
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2012 08:20 |
|
| |
ינוח
ברוך השב!
אכן כמדומה שהדיון נפתח בגלל שימוש במילים רב משמעיות כמו "אלוהי" ו"רוחני".
אז כמה שאלות:
א. מהו החלקיק הזה? כלומר, מה התיאוריה הפיזיקלית אומרת לגביו? במה הוא דומה או שונה משאר החלקיקים שמניחים את קיומם?
ב. איך הודבק לו שם התואר "אלוהי"? ועל סמך מה? ומה הכינוי הזה בא לומר?
להשוואה, בפרשת בראשית מופיע הביטוי "ורוח אלוקים מרחפת על פני המים". ניתן להבין זאת בתור אמירה, למעשה בעייתית מבחינה תיאולוגית, לפיה הרוח שהיא אלוקים סובבת בעולם שהיה בשלב הראשוני שלו, אלוקים מעל למים. אך אפשר להבין זאת כ"רוח גדולה וחזקה ביותר" ולכן היא מכונה "רוח אלוקים". כיוון פרשנות זה מופיע אצל מפרשים מן הראשונים.
מסתבר, וכך הבנתי, שהחלקיק "האלוהי" הוא כמו "רוח אלוהים" לפי הפירוש הזה, לשון של החשבה וגדלות, ולא מעבר לזה.
*** נדב
איקון ירוק על הסיפור!
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2012 12:55 |
|
| |
מיימוני דורש לשון הדיוט כאילו הוא פסוק בבראשית [לא שהרעיון לא מוצלח] מתוך ויקיפדיה: חלקיק היגס מכונה לעתים "החלקיק האלוהי". מקור הכינוי הוא בכותרת ספר מדע פופולרי של ליאון לדרמן על פיזיקת החלקיקים: "החלקיק האלוהי: אם היקום הוא התשובה, מה היא השאלה?" (1993). לטענת לדרמן, החלקיק קיבל את כינויו עקב היותו "מרכזי כל כך למצב הפיזיקה היום, כה חיוני להבנתמבנה החומר, אך עדיין חמקמק כל כך". בבדיחות הדעת הוסיף כי הסיבה האמיתית היא כי "המוציא לאור לא נתן לנו לקרוא לזה החלקיק הארור, למרות שזה עשוי היה להיות כותרת הולמת יותר, בהתחשב בהוצאות להם הוא גורם". אף על פי שהשימוש בכינוי תרם להתעניינות תקשורתית מוגברת, מדענים רבים אינם אוהבים אותו וטוענים כי יש בכך הפרזה מטעה אשר מעצימה את חשיבותו יתר על המידה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2012 13:35 |
|
| |
יהי כאחד שעוסק בקבלה- לפניך קטע מהזהר, המדבר על החלקיק האלוקי, בבריאה.
זוהר - הקדמה דף ב עמוד א
אדונינו מה אדיר שמך בכל הארץ, א"ל ר' מלה סתימה הוה קמי קודשא בריך הוא וגלי במתיבתא עלאה ודא הוא, בשעתא דסתימא דכל סתימין בעא לאתגלייא עבד ברישא נקודה (להלן ט"ו א, משפטים ק"ה א, ט' ב, שמות רכ"ו ב, רכ"ח א) חדא ודא סליק למהוי מחשבה צייר בה כל ציורין חקק בה כל גליפין ואגליף גו בוצינא קדישא סתימא גליפו דחד ציורא סתימאה קדש קדישין בניינא עמיקא דנפק מגו מחשבה ואקרי מ"י שירותא (נ"א ראשיתא) לבנינא
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2012 03:52 |
|
| |
נדב גם שחקנית הקולנוע גרטה גרבו זכתה לכינוי "האלוהית"* תוכל אולי לומר באותו שוונג גם כמה דברים עליה?
*ראה למשל כאן
|
|
|
|
|